Поредна Блъскова сополева акция в рашисткия “Труд”

 

 

 

 

 

Пак се е изсекнал по мой адрес видният рашист с онзи прякор, с който го наричат дори и неговите медийни побратими. https://pik.bg/блъсков-долу-ръцете-от-баща-ми-той-не-е-страхливец-на-теб-хората-ти-викат-петьо-сопола-news885682.html

Има си Петьо вестник и го ползва както по онова време, когато нямаше тоалетна хартия. Как точно го придоби е тема за друг разговор, в който трябва да участва една истинска прокуратура. Но е факт, че го употребява не веднъж на(х)акано като бухалка срещу моята персона, включително като трибуна, от която туземният рашизъм зове откровено да ми бъде забранено да пиша.

Опитва се да си бърше рашисткия заник с него. Замеря с резултата от поредната си кафява изява. 

Громи “инджевци” по обичайния си рашистки начин. Вкарал е пак няколко водки и е решил да излъже, че “инджевци” били казали нещо за руска ракета в Полша. По липса на собствен авторитет и умствен капацитет се позовава на …Столтенберг, който казва същото, както и “инджевците: Русия е виновна ( а не, че ракетата е руска непременно).

“Приходът”, започнал с овладяването на медиите от такива примитиви, няма да приключи, преди да видим края на подобни сополеви акции.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: https://e-vestnik.bg/tag/blaskov/

 

30 мнения за “Поредна Блъскова сополева акция в рашисткия “Труд””

 1. Имаше предложения Зеленски и Украйна, да изстрелят само един залп от Хаймарсите по електроцентралите в Донбас и по газовите турбини в Крим, които Сименс внесе контрабандно преди 5години, заобикаляйки санкциите за анексията на Крим !
  Така Путлер няма да може да поправи централите, и ще трябва да се евакуира и от Донбас, и от Крим! Това ще съкрати войната и мир ще настъпи още преди Коледа!

  А гнусния паразитен червей Блъсков отдавна трябваше да събира хартиен скрап от вестниците му, които не са даже негови!

  Долу МОЧИ-те, идите на хуйло си!

  Бойкот и смърт на хартиеният терористичен большевик ниновНа и на нейните болшевиките й подлоги от БКП!
  Да унищожим, окончателно, болшевишките бандити от БКП, и да гласуваме МАСОВО, смерть за БКП!
  Долу паразитните хартиени мутри и доносници от ГЕРБ и ДПС, да гласуваме МАСОВО, смерть и да изринем мутренските отпадъци на БКП докрай!
  Да счупим машинните принтери за гласуване на тройните бандити на БКП ,ГЕРБ и ДПС, и да запалим всички чували и хартиена избирателна макулатура на бандитите от БКП, ГЕРБ и ДПС!
  Смерть и ОСТАВКА!

 2. “Свестните у нас считат за луди, глупецът, вредом всеки почита …“
  – как радев търчи по руската писта след резидент гоце и тройния мутропремиер за наша сметка – Стефан Гамизов за сагата ПАВЕЦ Чаира, руменпетков и превзетата ни държава при Кулезич …
  – за справка по повод амнезията на пикаещия:
  1. https://bnr.bg/referendum2015/post/100713572/temenujka-petkova-otgovori-na-obvineniata-na-abv-i-gergyovden
  2015, Теменужка Петкова: Не е имало сделки в Япония …За поставените въпроси зам-предс.на АБВ Румен Петков: … за работата в ПАВЕЦ „Чаира“… сключено ли е споразумение под каквато и да е …
  2. https://www.banker.bg/upravlenie-i-biznes/read/petkova-niama-osnovaniia-za-poskupvane-na-toka
  “Твърденията на Румен Петков от АБВ и на Драгомир Стефанов от … През 2015 г. енергийната компания е намалила загубата си от предходната година с 390 млн….”
  3. https://bnt.bg/bg/a/energijni-labirinti-govori-ministar-temenuzhka-petkova?page=31
  За цената на тока … твърденията на Румен Петков и Драгомир Стойнев, че чрез преговори в Япония и Китай се прави опит …Тя поясни, че визитите в Япония са проведени по силата на меморандум, … да се обсъдят сътрудничество в ПАВЕЦ “Чаира” и ТЕЦ “Марица Изток 2” – проекти …
  4. https://www.bgonair.bg/a/36-sutreshen-blok/55522-energiyniyat-ekspert-stefan-gamizov-za-rumen-petkov-toy-kaza-tri-100-protsentovi-lazhi
  06.2016 г. — “Това беше обичайна енергийна среща в Япония. Тя се случва на 2-3 месеца и се ходи с всякакви клиенти в Япония. Toshiba е основният технологичен …
  5. https://btvnovinite.bg/bulgaria/stefan-gamizov-s-pravo-na-otgovor-rumen-petkov-lazhe-shte-se-vidim-v-sada.html
  „Има продължение на меморандум за разбирателство от 2011 г., за да се възстановят рухнали мощности в България. Това са „Чаира” и „Марица изток 2 …
  – от 1:16:39 часа ТУК:

 3. Не случайно Моисей е водил евреите 40 години из пустинята, символ на т.н. “преход”, за да измрат родените в робство поклонници на Златния телец.
  Същото се отнася и за рубладжийските безродници, хилещи се от снимката!

 4. Блъсков и другите сополи са продукт на залпът на Аврора!

  На днешния 17-ти ноември.
  1948-ма година.
  Крайцерът Аврора е изведен от експлоатация.
  Същата година е обявен за паметник на революцията и превърнат в музей.

  Луд ли е кръволокът Путлер,
  или е обикновен комунист?

  От ВОСР 1917г., до днес,
  комунистите са избили над 100 милиона
  от собствените си съграждани.
  /според документално проучване на Френската АН/

  След 9.9.1944г.
  само за два месеца,
  комунистите избиват БЕЗ СЪД и ПРИСЪДА,
  над 40 000 българи по градове и села!

  Между които
  синовете на Райна княгиня,
  роднини на
  Вазов,
  Ботев,
  Левски,
  Раковски
  и др.

  За мен е непонятно,
  защо 600 000 идиота
  гласуват за идиота Борисов!

  18-годишният комунист Борисов
  е най-младият член на БКП!

 5. П.П. Спящите красавици от ДБ и ПП трябва да осигурят видеопредаване на преброяването на гласовете от всяка СИК, като заснемат преброяването в реално време, и предаване по Интернет, за да можем всички да участваме в преброяването!!!!
  Мирчев и Божанов трябва да осигурят предаването на видеото, чрез мобилни телефони от техните преброители , заедно с преброителите от ПП и другите преброители, без тези на БКП, ГЕРБ и ДПС.
  ДБ и ПП, трябва да участват само с машинен вот, и да бойкотират хартиените бюлетини на БКП!
  Трябва да има и видео от преброителите на ДБ и ПП в РИК и ЦИК, също видео и от Информационно обслужване!!!!!

  Защото путлеристкия лумпен и партийна калинка Паргов каза при Кулезич, че ГЕРБ и ДПС са обещали да продадат на БКП 150 000 гласа, взети от Копейкин и Янев, и затова кУрнела се продаде на ГЕРБ и ДПС, защото ще й прелеят 150 000 гласа от Копейкин и Янев, тя ги изпревари в проституцията си, ето такъв мужик е кУрнела!
  Трябва да си вземе червения фенер и да отиде на Червения площад , за да обслужва гасударите от Кремъл, по пълна програма!

  Долу МОЧИ-те, идите при кУрвела , идите на БКП, идите на хуйло си!

 6. По-важното започва след 7-та минута и продължава до края на това 12-минутно видео на евродепутата Гончаренко:

 7. П.П. 1 . И тая гнусна шлюха кУрнела била за “увеличаване” на избирателната активност, а в същото време затруднява откриването на секции в чужбина, чрез увеличаване на броя желаещи за откриване на изборна секция от 40 подписа на 100 подписа!
  Ето това е върхът на проституцията на БКП през последните 105 години, и не случайно сегашния большевишки вождь се нарича кУрвела ниновНа, нали!
  Намалява секциите в чужбина, вместо да въведе електронното гласуване и гласуването по пощата. Ето това щеше да повиши наистина избирателната АКТИВНОСТ! А не въвеждането на хартийките от кУрнела, които обслужват само мутренските большевишки от ГЕРБ и ДПС , и това само намалява ИСТИНСКАТА избирателна активност, без огромния брой фалшифицирани и недействителни бюлетини, които достигат до над 20% от вота, до 500 000 недействителни бюлетини!, КАК????
  Но Паргов каза , че хартиената мафия ГЕРБ и ДПС са продали 150 000 купен вот от Копейкин и Янев , който сега ще дадат на кУрвела и БКП!
  И последния неоспорим факт , който показва хартиената проституция на БКП и кУрвела е, че ще има ръчно “преброяване” и на машинния вот!
  Това е неоспоримо доказателство за лъжата на кУрвела, че искала “увеличаване ” на избирателната активност, НАЛИ!

  ДОЛУ МОЧИ-ТЕ, идите на кУрвела, идите на БКП, идите на хуйло им!
  Смерть на БКП, да ликвидираме окончателно большевишки проституиращи терористи на Коминтерна , през последните 105 години!

 8. Петьо Сопола си има добри учители. Ето как се зомбират 140 милиона

 9. 17 ноември 1827 г. в Търново е роден ЕДИН ДОСТОЕН БЪЛГАРСКИ ВЕСТНИКАР- Петко Рачов Славейков – поет, публицист, фолклорист и политик
  Славейков е баща на 9 деца, от които политиците Иван Славейков и Христо Славейков, публициста Рачо Славейков и поета Пенчо Славейков.
  Дядо му Рачо Чехларя убива турчин,който го карал да го носи на гръб през р.Глазне и се преселва в Търново. Бащата му е казанджия. Майка му от умира след раждането му и Петко променя фамилията си на Славейков в нейна памет и рода й – Буюклиеви. 1864 г. в Цариград Петко Славейков е редактира бълг.превод на Библията на източнобълг. наречие – работи заедно с американските мисионери, лингвисти и преводачи Албърт Лонг и Илайъс Ригс и Христодул Сичан-Николов – Славейковата Библия е отпечатана в Цариград през 1871 г. – за това дело синът му Пенчо Славейков:„Преводът на Библията тури край на езиковата безредица, на боричкането на разните наречия за първенство и се установи литературният език и става общ език за всички ратници на мисълта и националното съзнание” – Славейков по онова време в Цариград. Издава повече от 60 книги (български и преводни) и вестници: „Гайда“ (1863 – 1867), „Македония“ (1866 – 1872)[4], „Шутош“ (1873 – 1874), „Костурка“ (1874);списания: „Ружица“ (1871), „Пчелица“ (1871), „Читалище“ (1872 – 1873), „Звънчатий глумчо“ (1872).Той е сред ръководителите на църковната борба. По-късно е учител в Българската екзархия. 1871г. във в.”Македония” П. Р. Славейков пише: “Силно негодувание владее между българите в Цариград срещу Русия, която явно поддържава патриаршията и желаяла за българския въпрос таквози решение, което е добро за патриарха, но твърде ухрабно за Българските интереси и народност. Приказуват, че Русия силно желаела унищожението на 10-и член от Фермана На Русия много се щяло да падне царското решение – Фермана и да залови мястото му друго от чисто фенерско изделие…И работи Русия с тези намерения и сили да постигне тези цели, без да съгледава, че иска да прави с чужда пита майчин помен. Достолепието на Черквата да се запази, Русия товари с всички жъртви само българите. Българите да останат зависими от фенер. Българската народност да става подножие на фенерското величие. Българските епархии да пъшкат под чуждото духовно иго и да носят на гърба са тежките разноски на гръцката патриаршия. Не е ли разумно и доброжелателно за някаква си отвлечена идея на православно единство да се жертва цял народ? П.Р.Славейков завършва саркастично: “Много е добра православната Русия, свята Русия?” След Съединението е помощник-комисар в Южна България.Издава вестниците „Остен“ (1879), „Целокупна България“ (1879), „Независимост“ (1880 – 1882), „Търновска конституция“ (1884), „Истина“ (1886), „Софийски дневник“ (1886) и „Правда“ (1888).

 10. Сополната журналистика в рашистките медии в България е очевиден факт.
  Особено нагло е хортуването на волгата и копейката в БНР, заплащано от българския данъкоплатец.

 11. よ,

  ДБ и останалите така наречени “демократични” сили олекват с олелията покрай “хартиената” бюлетина.
  В днешно време целият демократичен свят гласува предимно с подобна бюлетина.
  Понеже е най-сигурно и най-проследимо.
  Ако ДБ искат да кажат че фалшификациите стават на ниво изборни комисии и техните застъпници са подкупни (или пък не могат да си намерят застъпници) то тогава проблемът е доста сериозен и не знам дали си заслужава да се прави нещо за подобно общество.
  Фокусът не трябва да е върху хартиената бюлетина а в това че има връщане назад за гласуващите в чужбина.
  ДБ направиха друго едно предложение което очаквах да бъде споменато в този форум и дискутирано:

  https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/13088873

  Дори не се намира по много медии като новина..

 12. https://frognews.bg/novini/kiril-petkov-niama-dopusnem-hartienata-koalitsiia-izvarshi-predatelstvo-sreshtu-chestniia-vot-grajdanite.html

  Ето това имам предвид.
  КП се напъва но не може да обясни със сериозни доводи защо е “лошо” да се гласува с хартиени бюлетини.
  Било “терор” при предаването на протоколите – сякаш само в България се предават протоколи до късно след изборите.
  Много били недействителните бюлетини, ами добре има начин машини да принтират бюлетините което ще свали значително този брой (не визирам сегашното решение, машината трябва да е проектирана да принтира бюлетини)
  Подвижни секции? Realy? Come on, Petkov, you can do better than this..

  Олекват сериозно господа “демократите” и почвам да си мисля че има далавера в тяхна полза с тези машини..
  За пореден път – машините са черни дупки в които никой не може да гарантира какво се случва. Нека не се правим на по-големи вярващи от Папата.

 13. Бойко Борисов не отстъпва от хартиената бюлетина. И е прав. ДБ и ПП натресоха машините задължително, беше тъп ход и сега плащат цената като продължават да настояват за тях и се връзват на термини като “хартиена мафия”.. някой май ги сготви и не могат дори да се усетят.. Доводите ви издишат, господа “демократи”, срам ме е от позицията ви..

 14. “Бившият министър на електронното управление подчерта, че тези машини са купени по времето на ГЕРБ с Министерски съвет на ГЕРБ и доминирана от ГЕРБ Централна избирателна комисия. “Няма нито едно валидно съмнение и доказателство, че има манипулация на вота с машините. ГЕРБ, БСП и ДПС постоянно повтарят, че някой пипа машините. Аз съм обвиняван неведнъж от г-н Борисов, че лично променям резултата. С ритник да прокарват Изборен кодекс и след това да кажат: Объркахме се, елате да си говорим, може да го разглеждаме като тактика за пред хората. Надявам се наистина да са разбрали, че са пресолили манджата”, каза още Божанов. ”

  Нямало нито едно валидно съмнение или доказателство че имало манипулация на вота с машините.
  Е, как да има когато броенето с машините е реално погледнато броене на супер тъмно?Никой не знае, никой не може да види как машината брои. Всички просто се доверяваме че е броила честно и приемаме резултата за действителен.
  И никой не може да направи смислена проверка назад тъй като машините отдавна са изключени а това което са принтирали също не може да бъде прието на доверие.
  Не очаквах подобен коментар от този министър който уж го раздава техничар..
  Олеквате, господа, олеквате… хората не са глупави.. гледат и знаят как се правят избори в демократичният свят.. и претеглят коментарите ви в този скандал.. не във ваша полза мисля..

 15. кУрнела и нейната рашистко-комунделска секта да не се правят на умрели лисици. Искали да повишат избирателната активност – да, бе, верваме! В действителност искат да върнат всичките изборни извращения, на които сме се нагледали 30 години, за да си наглáсят заедно с Тиквата и Сопола изборните резултати, както им изнася. И в парламента да няма опозиция, както беше в онзи с четирите статИквени партии. Действителният проблем на кУрнелини (освен че червените баби са на привършване) е, че в тяхната ниша имат вече сериозна конкуренция (ПППП, копейката и янэв). Така че на “Позитано” 20 да се замислят как да станат по-привлекателни и да си върнат избягалите избиратели, вместо как да участват в изборните мошенгии на ГЕРБ/ДПС.

  И да, Георги Харизанов, всичките ни партии олекват по темата за гласуването на българите в чужбина, защото ако сериозно искат България да се цивилизова в това отношение, трябва като начало да въведат гласуване по пощата.

 16. Към Георги Харизанов:

  Виждам, че упорито превръщате атаката срещу машините в своя главна тема. Само че олеквате със сравнението с демократичния свят. В нашия свят фалшификацията на (стотици) хиляди хартиени бюлетини е доказана, тя е невъзможна в демократичния свят. А съмненията за машините са си съмнения, но са реди всичко са превърнати в обединителна кауза за връщане по ДОКАЗАНО утъпканите пътеки от миналото към купения вот в особено големи мащаби.

 17. Г-н Инджев

  Моя главна тема, твоя главна тема.. нека да говорим по същество.
  Това което вие казвате е че понеже сме някаква уникална държава нищо от демократичните практики няма да работи при нас. Не мислите ли че по този начин изпадаме в безизходица?
  Системите на запад работят не защото има какво знае доверие между партии и т.н. а защото просто се подчиняват на основни физически закони (способност да видиш с очите си)
  С тези машини уж в стремеж да борим корупцията ние правим глупости които ще ни вкарат в още по-тежка ситуация.
  Това което трябва да направим е да се поучим от опита на тези вече минали по този път а не да се правим на специални и да си измисляме решения лишени от разум.

  https://offnews.bg/politika/mashinite-na-maduro-i-drugi-manipulatcii-kak-bozhidar-bozhanov-ob-789756.html

  Почва да става много дразнещо когато този министър уж да опровергава лъжи започва да лъже.
  В Белгия се гласувало със същите машини.. ти да видиш!!
  Това е лъжа и настоявам този да се извини!

  https://www.researchgate.net/publication/221320374_Electronic_Voting_in_Belgium_Past_and_Future

  Разгледайте тази страница, много неща могат да се научат за гласуването в Белгия.
  Първо, задължително е за всички.
  Второ, електронното е само 44% а не 100%.
  Трето, софтуера в машините е “Open source”! А не черна дупка като българските!
  Четвърто, белгийците в чужбина могат да гласуват по пощата.
  Пето, белгийският избирател може да избира как да гласува – електронно или на хартия!

  Ето и накратко как работи гласуването в Белгия:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Electronic_voting_by_country#Belgium
  “Belgium
  Electronic voting in Belgium started in 1991. It is widely used in Belgium for general and municipal elections and has been since 1999. Electronic voting in Belgium has been based on two systems known as Jites and Digivote. Both of these have been characterized as “indirect recording electronic voting systems” because the voting machine does not directly record and tabulate the vote, but instead, serves as a ballot marking device.[24] Both the Jites and Digivote systems record ballots on cardboard magnetic stripe cards. Voters deposit their voted ballots into a ballot box that incorporates a magnetic stripe reader to tabulate the vote. In the event of a controversy, the cards can be recounted by machine.[25]”

  “индиректно”.. т.е. машините не броят а само маркират бюлетините..

  Аман от лъжци политици, ей!!

 18. Към Георги Харизанов:

  Ясно е какво мисля, защото го написах: тук не е Белгия, уви.
  Инструментите на демокрацията биват използвани за недемократични цели – пллуразизмът, за да се разтръбява “другата гледна точка” ( на Путлер ) и т.н.

 19. Г-н Инджев,

  “А съмненията за машините са си съмнения, но са реди всичко са превърнати в обединителна кауза за връщане по ДОКАЗАНО утъпканите пътеки от миналото към купения вот в особено големи мащаби.”

  Всички говорят за злоупотреби покрай гласуването с хартия но ми се струва че става въпрос за общи приказки.
  Вчера постнах мотивите на КП.. ами вижда се че доводите му са несериозни.
  Искам политиците да се фокусират и заедно да изработят система която адресира всички тези недостатъци.
  Нали не сме първата държава която прави избори.
  Как са решени проблемите в други държави и защо не могат да бъдат те решени по същият начин в България?
  Защо трябва да избираме рисков и недоказан начин на гласуване вместо да се поучим от опита на другите.
  Не приемам аргумента че в България сме най-корумпираните и западните методи не работят. Ако това е така то ние признаваме че нямаме шанс да станем нормално демократично общество.

  Та, аз бих казал следното – Предпочитам система при която се знаят слабите места и възможностите за манипулация пред система която работи напълно на тъмно и нямаш никакъв шанс дори да разбереш колко си бил излъган. В първият случай имаш шанс да парираш някои от тези проблеми. Във вторият случай нещата са безнадеждни.

 20. Към Георги Харизанов:

  Смятам да бъда на протеста срещу хартиената коалиция днес от 18.30 пред Народното събрание и да скандирам “Винаги верни на хАртията”.
  А Вие продължавайте да громите лошите ПП и ДБ и да подкрепяте ГЕРБ, както сам признавате.
  https://offnews.bg/politika/mashinite-na-maduro-i-drugi-manipulatcii-kak-bozhidar-bozhanov-ob-789756.html

 21. Г-н Инджев,

  Аз бих отишъл на този протест но не заради хартията.
  Громя ПП и ДБ защото направиха грешка като вкараха 100% гласуване с подобни електронни машини. Сега вместо да дадът назаден и коригират грешката те копаят ново дъно. Мисля че този спор ще им се отрази негативно. А и вече чета откровени лъжи от тяхна страна които ме карат да се замисля дали заслужават доверие.
  Моята позиция е принципна. Така както вие сте демострирали принципни позиции в кариерата си независимо от последствията.

 22. Ако днес се отказваме от доказано най-сигурният метод на гласуване понеже сме “спациални” то какво ни чака утре? Отказ от избори изобщо понеже сме “най-корумпираните”?

 23. Към Георги Харизанов:

  Чудни гербаджийски аргументи ( говорителите на ГЕРБ от години отблълскват обвиненията в корупция точно по този начин- че имало и други).

  Този гербаджийски сериал го предложете на гербаджийските сайтове, където ще Ви се зарадват, но е време да разберете, че губите мярката и не можете безкрайно да натрапвате гербаджйската гледна точка. Всички видяха, прочетоха и никой не се съгласи с Вас.

 24. Г-н Инджев,

  Не правя и казвам неща за да се харесвам и да се съгласяват с мен.
  Предполагам и с вас е така.
  Позицията ми е аргументирана и базирана на факти и разум.
  Ако ГЕРБ кажат на черното черно не виждам защо аз трябва да го назова бяло.
  ГЕРБ трябва да бъдат атакувани за това че те също имат вина за електронният вот и не сега да се правят на интересни.

  Получавам следното в пощата си от ДБ:


  “Хартиената коалиция” прегази Изборния кодекс!
  Посред нощ ГЕРБ, ДПС и БСП извършиха буквално атентат срещу свободните и честни избори.На тъмно върнаха хартията, превърнаха машините в обикновени принтери, отмениха район “Чужбина”, максимално затрудниха разкриването на секции зад граница, закриха Обществения съвет към ЦИК и т.н. Без аргументи и без дебат занулиха дългогодишни усилия за честни и свободни избори.

  Нека покажем непримиримата си воля да избираме свободно и при честни правила.

  Да излезем и да защитим правото си на честни избори днес /18.11/ в 18:30 пред Народното събрание!

  ДБ сериозно излизат от линията на нормалното когато се опитват да превърнат “хартията” в нещо супер лошо. Цял демократичен свят гласува предимно с “хартия”, дами и господа!
  Ако искат честни избори трябва да се опрат на метод който е признат за най-надежният.. и това е именно хартиената бюлетина.

 25. Г-н Инджев,

  Нали искаме да сме като западните общества?
  Най-добрият начин да станем такива е като използваме техните методи.
  Ако трябва да избирам между венецуелски и западни методи на провеждане на избори избирам вторите разбира се.
  На митинга искайте гласуване по пощата и задължително гласуване.. ако ще сме като Белгия..

 26. Към Георги Харизанов:

  Много искам и затова не искам това, което искат Доган, Методиевич и Нинова. Те ли са водачите ни по пътя на западното ни развитие?
  Помолих Ви да спрете да ме вкарвате в обяснителен режим. Достатъчно съм ясен. Както и Вие се обозначихте достатъчно ясно.

 27. Г-н Инджев, напълно съм съгласен с Вас, че Харизанов олеква! И не само по тази тема! И аз ще бъда със семейството си на протеста!

 28. Колко повече може да олекне ХарТизанов?! Той е по-лек и от вятъра…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.