Руското джудже ще научи по трудния начин, че не е великан

Изглежда Кремъл дава признаци, че започва бавно, но все по-сигурно да разбира неадекватността на абсурдната си агресивната политика срещу десетки пъти превъзхождащия го по своя сумарен потенциал враг в лицето на “колективния Запад”- термин, изкован в самата Москва като оправдание за провала на нейната война срещу Украйна.

Не казвам, че е настъпило изтрезняване. Факт е обаче, че има симптоми на опит за самолечение от мегаломанията, която доведе Русия до небивала в историята на страната международна изолация до степен, че вече три пъти беше заклеймена с огромно мнозинство в световния парламент ( Общото събрание на ООН) в рамките на последните 8 месеца. 

Тази тенденция се видя, както вече писах, от еуфорията, в която изпадна руската дипломация и обслужващите я медии от благоволението на американския президент Джо Байдън да остане в залата докато външният министър сергей Лавров говори от трибуната на Г-20 в Бали. Комплексарската московска радост издаде доколко е смачкано самочувствието на държавата, която се перчи с големината си по територия, но се намира в унизителния изолатор на международната сцена. Натика се сама в компанията на дребни престъпни режими, някои от които са пращани на подсъдимата скамейка от самата Русия ( какъвто е случаят със Северна Корея, срещу чиято политика на ядрен шантаж Русия е гласувала не веднъж). 

Да си в килията с др. Ким, др. Мадуро, др. Асад и другарите от Еритрея, които управляват една от най-бедните страни в света с железен болшевишки юмрук, е удар по руската имперска гордост. В Москва разбират това много добре. Жадни са там за малко признание и когато го получават под формата на американското снизходително намигване просто не могат да се нарадват на щастието си.

Сюжетът се повтори вчера със заключителния документ от Бали. В него наистина липсва пряката препоръка към руския кораб да върви на майната си. “Само” се подразбира. Но в Москва хълцат от радост, че документът бил балансиран. Правят се, че не забелязват употребената дума война, забранена в Русия под страх от затвор. Войната, започната от Русия. Войната, която всички в Бали единодушно призоваха да бъде прекратена.

Ами онази сценка с посредническата мисия на президента на Гвинея-Бисау ( как му беше името)? Приет беше тържествено от самия руски вожд, след което се появи в Киев с твърдението, че носи послание от московеца. Не че някой му се върза. Напротив, в самата Москва отрекоха да са товарили африканеца да играе ролята на пощенски гълъб. Пушката на унижението обаче вече беше гръмнала и отново уцели кървящото сърце на империята.

Радост настана и сред нашите рашисти, когато се разбра, че най-вероятно украинска ракета е паднала в Полша. Рашистите ни трудно проумяват причинно-следствената връзка, а именно, че на украинците нямаше да им се налага да се защитиват, ако руската агресия не ги беше принудила и това се видя на същия този 15 ноември, когато руските въздушни нападения срещу цивилна инфраструктура в Украйна постави рекорд по интензивност от 24 февруари насам.

Един такъв отявлен рашист дори ме поласка с коментар, че съм бил репликиран лично от Столтенберг, с когото всъщност казахме едно и също относно руската вина. Но рашистът нямаше да е автентичен рашист ако не беше и лъжец. https://ivo.bg/2022/11/17/поредна-блъскова-сополева-акция-в-раш/

Често съм споменавал сухата статистика що е то Русия в реални граници от гледна точка на нейната фактическа международна тежест. Не можеш да имаш 1,7 % от световната икономика, под 2 на сто от населението, да си на дъното по иновации спрямо развитите нации ( което е най-ярката илюстрация за руската безнадеждна изостаналост в състезанието за място под слънцето в бясно развиващия се модерен технологичен свят), да страдаш от най-голямата демографска криза в света и да си шампион също по застаряване на населението, а същевременно да диктуваш условията на всички останали. 

Русия до неотдавна разчиташе да бъде ако не истински уважавана, то поне зачитана като важен международен фактор заради няколкото кита, наследени от съветската империя, върху които паразитира. 

Единият беше космическата й програма. През 90-те години американците приеха ( за по – евтино) да сътрудничат с наследента съветска база за изпращане на собствени астронавти в смесени екипи с космонавтите на Русия. Сега този атавизъм от времето на разведряването, взривено от агресивността на Москва, е оставен на доизживяване.

Вторият кит за поддържане на руското световно перчене се кичеше с етикета “втората армия в света”. Самият Путлер, от него да мине, не веднъж признаваше американското превъзходство. Отдаваше го на смазващото американско финансово превъзходство във финансирането на отбраната. Но му стигаше да внушава, че все пак Русия е Номер две. Пък и е ядрена държава, с която всеки трябва да се съобразява. Оказа се, че руската армия е номер две след украинската, а ядреният шантаж на Русия се натъкна не само на западния отказ да му се поддаде, но дори и на китайското възмущение – възпиращ фактор, който е непреодолим за Москва. 

Кой сега ще купи руска военна техника при гледката как тя бива унищожавана в огромни количества дори от пехотинци, снабдени с превъзхождащи западни оръжия? Този ришокет от руската инвазия тепърва ще се отразява комплексно на Русия, която държи поколения наред в бедност населението си в името на милитаризацията на производството, в което са заровени гигантски средства от износа на суровини – с трагичен резултат, както се вижда днес. 

Третият кит е подложен на още по-тежка диета. Направо върви към отслабване с опасност за живота му. Става дума за руския дял в световната търговия от около 2 на сто. Нищо работа, но ( когато беше) концентрирана в една жизнено важна точка, каквато е най-богатата икономическа общност в Европа, наистина оказваше дългогодишно влияние върху лакомия за руски суровини европейски начин на мислене и взимане на решения. 

Харпунът на Путлер, метнат по Украйна, рани смъртоносно и този бозайник, който от десетилетия се хранеше с европейските милиарди. Само за 8 месеца европейски санкции, които рязко намалиха европланктона му, този кит попадна в мрежите на задаващия се необратим валутен глад. Уж китът щеше да бъде пренасочен към по-топлите води на Азия, както храбро си подсвиркваха кремълските говорители, но самите транспортни разходи го обричат на атрофия.

Всичко това се вижда от всички. Освен от руските поданици, арестувани безалтернативно в информационно отношение пред телевизорите си. Но те неминуемо ще прозрат истината чрез прозаичната прозрачност на дефицита и немотията, която чака т.н. “дълбок народ”( руски термин, употребяван и като обида за населението, което живее далеч от големите градски центрове). 

Не ми се мисли какво ще стане, когато той стане от дивана и продемонстрира да пореден път диващината на руския бунт. Но да му мислят виновниците. 

 

 

 

25 мнения за “Руското джудже ще научи по трудния начин, че не е великан”

 1. Има един психиатър, май беше Морган Скот Пек, който казваше, че всякакви форми на колективи притежават черти, подобни на отделния човек. Кадърните хора се сдружават, влизат в интензивен стокообмен, всеки се специализира в правенето на уникални неща, няма нужда всеки да прави всичко. И в тази пасторална картинка се появява селският идиот Мунчо. Неам думи.

 2. Съдия чете присъдата си в процеса срещу трима руснаци и един украински сепаратист за свалянето на.Боинг 777 2014 г., когато загинаха всички 298 души на борда – екипажа и пътници от 17 държави.Според следователите Гиркин е полковник от ФСБ, Дубински е от разузнаването ГРУ, Пулатов е от Спецназа на ГРУ.

 3. Асошиейтед прес,апр.2022 : Специалната комисия на полското правителство, разследваща катастрофата на полския правителствен самолет 2010 г. в русия, при която загинаха президентът Лех Качински и още 95 души, обяви, че е резултат от руски план за убийство: “Основното и неоспоримо доказателство за намесата е експлозията в лявото крило… последвана от експлозия в средата на самолета” – докладът отрича да са допуснати грешки от полските пилоти или членове на екипажа – след разследването на катастрофата русия отказва да върне черната кутия и останките от самолета и се твърдеше,че катастрофата е станала при заход в гъста мъгла към летището в Смоленск . Същата причина:“заход в гъста мъгла“ беше тиражирана и за самолетната катастрофа в Южна Босна 2004г, когато загина македонския президент Трайковски с още 8 души. Часове след катастрофата силите на НАТО в Босна опровергаваха съобщенията на властите в Босна, а фотограф на Асошиейтед прес съобщава, че към мястото на инцидентасе отправя екип от сапьори, защото самолетът “може да се е разбил в район, който не е разчистен от противопехотните мини от войната“. Същия ден ирландският премиер трябваше да приеме молбата на Македония за членство в ЕС: “Днес трябваше да бъде повод за празнуване за него“- казва ирландският премиер на отложената церемония…
  2014г. споразумението за асоцииране между Украйна и ЕС беше готово за подпис…
  ТЕРОР – единственото, което го могат руснаците
  Володимир Зеленски: “Колко пъти Украйна говори за това, че държавата-терорист не може да бъде ограничена …Русия тероризира и нас, и вас, и всеки, който може да достигне. Ще направим всичко възможно, за да я спрем!”
  – къде сме ние

 4. Ето защо Руслямска държава организира фалшивите референдуми и обяви дори незавладяни територии за руслямски вписвайки ги даже в пародията на конституция която имат.
  https://youtu.be/UzW06JPSArs

 5. Илюстрацията в края на есето Ви, Стопанино, обяснява всичко най-перфектно. Блатният руZки шебек трябва да бъде изолиран от цивилизацията зад “забор”. С бодлив тел, кучета, ток и снайперисти. САЩ навремето приеха космическото сътрудничество не толкова по финансови, колкото по военни причини – да не се разбягат блатни шебеци с известни инженерни познания в Сев. Корея, Иран, Палестнина, Либия и Пакистан. За жалост, КНР все пак успя да пооткрадне доста, а западни “полезни идиоти” свършиха останалото, та имаме китайски луноход на обратната страна на спътника ни. Но все пак ракетните постижения на диктаторите по света останаха на ниво 60-те. В “передаваята” космическа станция “Мир” руZкият отсек е цял в зелена плесен, от която няма отърване. Не ми се мисли какво щеше да е, ако блатните шебеци бяха успели да сглобят мечтания си “космически бомбардировач” и да заплашват света и от Космоса с ядрените сопи…

 6. Само путлеристките ракети са били 100 броя, и ирански дронове е имало няколко десетки броя. За да ги свалят украинците е трябвало да изстрелят по няколко зенитни ракети пи тях, освен това сигурно са използвали и зенитни оръдия а и самолети!
  Всичко това показва, че в небето над Украйна е имало до 500 ракети и самолети, едновременно, и зенитки също!
  Това е показва колко сложно е било положението, и е било трудно за управление на всичките зенитни ракети, радари , свръзка, радиоуправление, зенитки, и самолети!
  Отделно може и путлеристките терористи да са използвали смущения , техни радари и зенитни ракети срещу украинските самолети прехващачи!
  Така че е възможно старите украински савецки ракети С-300 да са повредени, вече, а и нашите С-300 също! Възможно е да са паднали и в Полша в тази сложна обстановка!
  А Путлер трябва да бъде обстрелван в Донбас и Крим, и ще се изтегли почти веднага!

  Но и у нас путлеристкия болшевишки джендър кУрнела продължава да дълбае поредното безбройно троянско дъно на мУтрьошковият си селяндурски еснафски инат и тъпотия, наистина няма по-примитивна селяния от джендърските мужици на Крушовица , монтирани за вождове на кланово-племенната комуна БКП!
  Тая гнусна дженърска шлюха преди година искаше да се гласува само с машини, но сега бандитските болшевишки мутри от ГЕРБ и ДПС са обещали да й подарят 150 000 купени гласа , за да върне хартиените бюлетини, срещу които гласува само преди броени месеци! ДПС и ГЕРБ ще вземат 150 000 гласа от подарените на Копейкин , Янев и от уж “случайно” големият брой на гласувалите против всички!
  Ето това е СТАТУКВОТО на примитивния большевизъм, през последните 105 години, и сегашният му джендърски мужикь кУрвела ниновНа, която гласува със другите си дългогодишни аркадаши от ГЕРБ и ДПС!
  Сега се видя , че джендъра на статуквото кУрвела е ОСНОВНАТА причина за свалянето на правителството на Петков!
  Освен това кУрвела никога не е гласувала против статуквото на болшевиките от БКП, дори и за помощта за Украйна и новите самолети за БНА.
  Така че ДБ и ПП никога не трябва да преговарят с джендъра на статуквото- кУрвела, дори ако още утре гласува с двете си ръце и за помощ за Украйна , и за Ф-16 , и за машинен вот! Никога не можеш да се разбереш с примитивната селска пръчка от Крушовица, която е върховния джендърски мужикь на большевишкото статукво!

  Същия примитивен дибил е и шофьорската секретарка на Доган- карадайъ. Тоя етнически бандит , който е построил незаконна къща за гости с европейски пари, е тръгнал да ни превръща в Задунайски вилает на доГанЮ и ЕрдооГанЮ, и на техния дИбиль пееФски!

  Ето до къде стигнахме, джендърът кУрвела иска Задунайска губерния, а нейния аркадаш – секретарката карадайъ иска Задунайски вилаеть, а банкянската мутра бокоТИКВАТА си иска мутрясалата РАБьспубшикь!

  Долу джендърските шлюхи, долу бандитските секретарки, долу милЮЮЮционерските мутри на статуквото, идите при червените фенери на хуйло на Червения площад, при мумията на дядя ви Ленинь!
  Долу МОЧИ-те, идите на хуйло си!
  Смерть на крушовишките безкрайни дИбили от БКП!

  И трябва веднага да се въведе промени в изборните райони, според данните от последното преброяване! Веднага!
  Бойкот на хартиените бюлетини и протоколи!
  Въвеждане на директна видеовръзка на процеса на преброяването в СИК, РИК, ЦИК и Информационно обслужване от преброителите на ДБ, ПП и другите партии!!!

  Смерть и ОСТАВКА на БКП и вековното им статукво!

 7. Димитър Рачев
  17.11.2022 в 14:39

  Психиатърът Морган Скот Пек
  е оглавявал сенатската комисия
  за разследване престъпленията в Сонг Ми.

  Там американските войници избиват виедконгци
  и цялото укривало ги село.

  Впоследствие, Морган Скот Пек
  издава “Хора на лъжата”, съдържаща доклада пред сената на САЩ.

  Заключениено му като психиатър е,
  че американските войници са невинни.
  Защото като всички войници,
  са обучавани да убиват!

  Виновни са тези, които са ги изпратили да убиват!

  Аналогично, днес виновен за зверствата
  на руските войници в Украйна,
  е изрода Путлер,
  изпратил ги в чуждата държава!

 8. Източникът на най-основните, общественоопределящи злини( от Зло ) за България е Русия! Западната Демокрация трябва да намери начина да я унищожи като империя на злото веднъж завинаги. За нас , българския т.н. народец, това е от най- висше значение. Иначе как да се справим с: N1: турското етническо образувание ДПС, което крепи и е в тъканта на N2: руската червена мафия в б.г…? Как? …100-часови нощни мъки в “н.с.” да заличат колкото могат от от демокрацията ни… Утре от 18ч 30м – АТАКА !

 9. ДОЖИВЯХМЕ!Долу МОЧА!

  “Демократична България” предлага комунистическите символи да се премахнат от публичните места.
  Върху паметниците, които не могат да бъдат преместени веднага, следва да бъде написано, че са “свързани с комунистическия режим,
  довел до национална катастрофа”.

  По-рано днес Мартин Димитров и група народни представители от ДБ са внесли законопроект
  за изменение и допълнение на Закона за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен.

  Предложените от тях промени на практика задължават държавните органи и местната администрация
  да премахнат от публичните места символите от периода на комунистическия режим в България от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г.,
  или такива в негова възхвала.
  Това се отнася до лозунги, надписи, знаци, снимки и всякакви други обекти.

  Министерството на културата следва да определи културен институт, на който въпросните организации, териториални звена,
  органи на местно самоуправление и местна администрация могат да предоставят произведения на изкуството –
  скулптури снимки и други, пресъздаващи идеологията на комунистическия режим в България.

  Законопроектът забранява поставянето на символи “невярно пресъздаващи или възхваляващи дейността и историята на комунистически организации” на публични места.
  Когато съществуващите символи или произведения на изкуството са паметници, чието преместване не може да бъде осъществено незабавно,
  или представляват паметник-костница, на тях се поставят указателни табели със следния текст:

  “Комунистическият режим в България от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г., довел страната до национална катастофа,
  и дейността на Българската комунистическа партия са обявени за престъпни със закон, приет от 38-ото Народно събрание.”

  При нарушения на правилата и непоставяне на табела съответният областен управител следва незабавно да отстрани паметниците.

  Символи или произведения на изкуството, свързани с комунизма,
  трябва задължително да посочват престъпния характер на режима.

  За нарушения на разпоредбите на длъжностните лица се налага глоба в размер от 500 лева до 3000 лева.
  За всяко следващо нарушение глобата става двойна, става ясно от заключителните разпоредби на текста.

 10. – днес “на 18 ноември от 10.00 часа в Парк-хотел москва”(по съобщението на страницата на домът на русия в София) се открива конференцията „България – русия.От миналото през настоящето до нови измерения в бъдещето”
  – енергийният министър изгони Европейската банка — енергийни проекти за над 3 млрд
  – връщането на харт. бщлетини е в БГ-плана след бързото подчиняване на Киев, като граждански смуут – сега отклонява вниманието
  – русия иска да върне Украйна в каменния век(по Огнян Минчев)
  – не са се отказали и от плана си за България

 11. “Аналогично, днес виновен за зверствата
  на руските войници в Украйна,
  е изрода Путлер,
  изпратил ги в чуждата държава!”

  Войникът е обучен да убива войници, не да избива цивилно население, изнасилва жени и деца, разрушава детски градини, краде перални и т.н. – путлер е лицето на злото! Злото е русия с цялото и население! При вероятна смяна на путлер нищо няма да се промени! Нужно е русия да бъде смазана, точно като Германия след ВСВ!

 12. Todor Todorov 💙💛
  18.11.2022 в 12:31

  Да!Войникът е обучен да убива войници, не да избива цивилно население,
  Но войникът е обучен да изпълнява заповеди на по-висшестоящите, нали!

  Затова сенатската комисия на Морган Спок Пек осъди висшестоящите в САЩ.
  Ще наприви ли същото Думата в кочината Русия?

 13. Todor Todorov 💙💛,

  от всички участващи във ВСВ германците ли са най-отговорни – а зверствата на червената съветска армия в Европа на „освободителите“, която е изнасилвала деца пред очите на родителите им, извъшвала е масови убийства, мъчения на невинни цивилни и е легализирала грабежите си – пълният ужас е на територията на Германия, но и в Западен Беларус и Западна Украйна, в балтийските страни, Полша, Унгария, България … все като „отмъщение на германците за окупацията“ – съветски генерали „освободители“ са изнасилвали местни момичета, почти всички съветски генерали в Изт.Германия са изнасилвали деца, участвали в рязане на части от тялото, изваждане на очите, заковаване с пирони – по най-консервативните оценки в Германия съветските войници и офицери са убили 120 000 цивилни , 200 000 цивилни са загинали в съветските трудови лагери, над 250 000 са починали при съветското депортиране на хора привеждани в робство. 1944 е позволено на войниците да изпращат у дома трофеи (генерали – 16 кг, на офицерите – 10 кг, сержанти и войници – 5 кг) от всички окупирани територии – садизмът на „освободителите“ е труден за разбиране, но е подстрекаван от съветската военна пропаганда и командирите. В доклади на съюзни командири има списъци за „нарушенията на международното право и жестокостите, извършени от Червената армия в окупираните територии“; за умишлено унищожаване, изтезаване и избиване, плячкосване на бежанци по пътищата се съобщава във всички източни провинции – има съобщения за нападения от съветските танкове на колони от бежанци в Щауеркирх и други селища, където са „убити около 800 жени и деца“. Няколко вагона с бежанци са настигнати на 19-ти януари 1945г., под Брест, южен Торн, като основно са били жени и деца и избити.
  – насред столицата стърчи МОЧА … огромным хуем, рука поднята, в руке граната

 14. Видьо Видев
  18.11.2022 в 12:48

  Съмнявам се, че блатните павиани са получавали заповеди да “изнасилват жени и деца, разрушават детски градини, крадът перални и т.н.”. Това са действия продиктувани от душевноста на руските изверги! Руснака винаги е бил и остава изверг! Много съм слушал от възрастни хора за поведението а немския войник в сравнение с това на руската свиня! Не е реално за всичко да виним путлер, който безспорно е изверг №1, но осовната вина е на русия и нейните изверги! Ако русия не бъде смазана, нищо няма да се промени на тази планета!

 15. Оказа се, че руската армия е номер две след украинската. Това важи само за територията на Украйна.

 16. @Todor Todorov

  Не е вярно, лично Жуков (или друг генерал) при превземането на Берлин го е казал: “руски войници, изкарайте си го на германките!”
  Много офицери даже са участвали в изнасилвания на германки.

  https://0gnev.livejournal.com/252237.html

 17. Към Ив. Терзийски:

  Да, само че това е ноторно известно, всепризнато, заклеймено, вкл. от съвременна Германия. Докато в Русия Сталин реагира на западните сигнали за безчинствата на войските му, конкретно за огромния мащаб на изнасилванията в Източна Прусия, като ги оневинява. Да не говорим, че на първа страница в “Правда” се поява статия на Еренбург, главният личен рупор на Сталин, който буквално призовава червеноармейците да го върнат на германките…

 18. към Ив.Терзийски 💙💛

  От няколкото изброени от мен неща, които далеч не са всичките гнусни деяния на руските изверги, ме оборвате с цитат само за жените, което не Ви дава основание да започвате с “Не е вярно …”. Не съм привърженик на темета Всички са маскари! А Вие?

 19. @Иво Инджев
  Значи е Иля Еренбург. Така е, досега в рашата не са признали за тези престъпление. Те пък кои ли са признали… Разкритието за Катинската гора стана възможна благодарение на Елцин. Ако беше путин, ясно е как щеше да свърши.

 20. @Тодор Тодоров

  Съгласен съм с Вас.

 21. А ударът със системата HIMARS се вижда чак от космоса:
  https://worldview.earthdata.nasa.gov/?v=31.382684949066956,45.528363494427204,35.47718355202491,47.53562745798667&l=Reference_Labels_15m,Reference_Features_15m,Coastlines_15m(hidden),VIIRS_SNPP_Thermal_Anomalies_375m_Day(hidden),VIIRS_SNPP_Thermal_Anomalies_375m_Night,VIIRS_SNPP_DayNightBand_AtSensor_M15,VIIRS_SNPP_DayNightBand_At_Sensor_Radiance(hidden),VIIRS_SNPP_CorrectedReflectance_BandsM11-I2-I1(hidden),VIIRS_SNPP_CorrectedReflectance_TrueColor&lg=true&t=2022-11-17-T08%3A00%3A00Z

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.