Винаги верни на хАртията

Дълго време наблюдавах отстрани споровете относно връщането назад към времето на хартиената бюлетина и аргументите в нейна защита, произтичащи от философията “ прости сте и затова ще ни изберете с по-прости, но изпитани манипулации”. 

Понеже не се имам за прост, няма да се разберем. Старо куче съм и надушвам адреналина на страха от честни избори. Да не говорим, че най-кресливите рекламни лица на хартиения регрес, са ми достатъчни като ориентир в какафонията.

 

 

 

 

 

 

Каквито да са аргументите в полза на простите ( т.е. онези, които не се справяли с машините ), едно е ясно: опитните манипулатори от ГЕРБ и ДПС, в коалиция по темата с БСП, се опитват да си гарантират бъдещи успехи. Явно смятат, че по-простите избиратели ще им се отблагодарят. Поне това казват загрижените технолози на изборния процес от БСП. Другарите им реставратори на хартиената диктатура шикалкавят, че било добре да има две в едно, за да не си признаят, че обиждат избирателите си на прости, изостанали в развитието си и изкуфели, както на практика правят хората на Нинова.

И въргалящият се на улицата просяк е въоръжен днес с мобилен телефон, при който манипулациите са безкрайно по-сложни от гласуването с машините.  Дори и дистанционното у дома, с което “ и баба знае” как да се справя, бива по-сложно за управление, от машинното гласуване.

Тъй че е крайно несъстоятелно да се прикрива политическата целесъобразност на партийните тарикати с незнайно какво малцинство от хора, резистентни към електрониката. Не трябва ли да е обратното:огромното  мнозинство справящи се без проблем да приобщава това малцинство чрез своя пример?

Логиката на връщането назад, защото сме осъзнали, че в миналото е било по-добре, може да ни доведе също до връщането на задължителната казарма, отказа от спирането на автомобилите на пешеходни пътеки ( тъй де, пешеходецът да си знае мястото, ако не иска да го газят), диктатурата на пушачите над останалите и прочее преодолени през годините атавизми от “доброто старо време”. 

Вкопчването в хартиената бюлетина е издайническо. Показва страх от удавяне в непредсказуемите бурни води на предстоящите избори.

Ето защо смятам да участвам в протеста днес от 18.30 пред Народното събрание под лозунга, който предлагам:

“Винаги  верни на хАртията!”

 

16 мнения за “Винаги верни на хАртията”

 1. … Изборите са последния останал начин нещо да се промени в страната.
  1. Статуквото превзе съдебната система- чрез фигурите на Главния прокурор и на шефа на ВАС. Чрез първия се обезопасяват делата на “нашите” политици, чрез втория – застрашаващите актове на “чуждата” изпълнителна власт. А ако идва опасност от парламента – чрез президента и КС – се блокират и неговите актове.
  2. След това превзеха медиите. Ключовите медии се контролират с получаване/отнемане на лиценз и с назначение на удобен кадър, който СЕМ пази.
  3. Оказа се, че ПП наистина са искали да сменят шефовете на службите, но срещнали твърдия отпор на президента. А самият президент чрез стария си служебен премиер сам си предложи и одобри свои хора, начело на службите. Които на практика работят за него и могат да ампутират или саботират дейността на всяко правителство. Което вече е ограничено и от ВАС, а евентуално парламентарно мнозинство – от КС, които могат да атакуват всеки техен акт.
  – а руските служби са специалисти в експлоатацията на една демократична система, в която отделните власти зависят от един или няколко души(Evgeni Kanev)
  … Единственото, от което се страхуват тези хищни прасета, СМЕ НИЕ.
  Разберете го. Всяка проява на самостоятелна воля, на независимо решение побърква от страх онези горе. Самата мисъл, че може да има избори, които те не са способни изцяло да контролират, ги ужасява.(Radoslav Bimbalov)
  – клоZетна демокрация
  https://www.facebook.com/photo/?fbid=3357864811095344&set=a.13873924314

 2. ЗА хартиеното гласуване по пощата!
  ЗА гласуването с машините в секциите!

  “И въргалящият се на улицата просяк е въоръжен днес с мобилен телефон,
  при който манипулациите са безкрайно по-сложни от гласуването с машините.
  Дори и дистанционното у дома, с което “ и баба знае” как да се справя,
  бива по-сложно за управление, от машинното гласуване.”

  Затова съм ЗА хартиеното гласуване по пощата,
  ЗА гласуването по Интернет!
  ЗА гласуването с машините в секциите!

  ЗА възможността да се гласува седмици преди денят на изборите!
  Както е в цивилизованите държави, към които формално принадлежим!

  На практика България е кремълска матрьошка!
  Със съвеЦко оръжие, несъвестимо с НАТО!
  С руска енергийна примка на шията!
  На дъното на ЕС!

  И аз смятам да участвам в протеста днес от 18.30 пред Народното събрание.
  Приветствам лозунга, който предлага г-н Инджев:

  “Винаги верни на хАртията!”

 3. Гласуването по интернет откровено ме плаши. Хакерите са сръчни хора. IT-то, което ползвам, ми каза: “Ако имаш нещо ценно, напр. 1 000 000 лв, няма да се отървеш от хакери, докато не ти ги откраднат.” При избори наградата е страшно много чекмеджета.

 4. От 1991г. съм участник в изборни комисии и съм наясно с технологията за отчитане на резултатите при гласуване.
  1. Първият, който контролира машината е самият избирател, който трябва да провери дали на екрана е излязъл неговият избор и тогава да натисне “гласувам”. След това проверява разписката. Тя трябва да съответства на избора му! Не съм чул някъде някой да се е оплакал, защото това си е машина.
  2. След края на изборите СИК проверява резултатите на гласувалите в издадения от машината общ протокол като трябва да има 100% съвпадение между него и разписките.
  3. В РИК се проверяват всички документи плюс съдържанието на двете флашки и издадения от машината общ протокол като съвпадението също трябва да е 100%! Флашките се запечатват в отделни пликове, които вървят заедно с протокол от СИК, протокол издаден от машината и разписките!
  За какви манипулации на машините дрънка геройкото от банкя и другите простаци?!

 5. Така да фърля и аз моите няколко по 5 стинки, нали!

  Първо хартиената шайка иска да направи нова НОЕМВРИЙСКА КОНТРАреволюция, КОНТРАреволюция, КОНТРАреволюция, и отново е коминтерновско-большевивка, ОТНОВО !
  БКП иска да ОГРАНИЧИ избирателната активност, особено в чужбина!
  Освен това БКП иска и да манипулира и ФАЛШИФИЦИРА изборите , чрез ръчно “преброяване” дори и на машинния вот, въпреки че тъкмо большевишкия джендърски мужишки вождь кУрвела ниновНа искаше въвеждане само на машинен вот!
  Така че большевишките рублояди не искат висока активност, те искат нова хартиена ноемврийска КОНТРАреволюция ръководена от върховния им РУБЛОвладелец – хунтараторь Путлер!

  Осен това бих предложил на г-н Инджев да си помисли за воденето на ново предаване по подобие на ” В десЯтката” .
  Може пак да се цели в десетките, и да използва старото име, но все пак , аз мога да му предложа и ново име за предаването или за заглавие на нова книга , затова аз му предлагам – ” RICOшеть”!
  Надявам се да му “хареса”, макар че той се прицелва в десетките, и не разчита на “RICOшетите” , или рикошетите, нали?!?

  А пък на някои адепти на изборната технология, като г-н Виденов предлагам да се реши радикално проблема за изборния кодекс , като той трябва да се приема не от партиите, защото те са в конфликт на интереси, и в тежка злоупотреба с власть, защото те сами си гласуват правилата , по които ги “избират”!!!
  Все едно геЙшев сам да си въвежда правилата , по които са си го “избрали” , нали! Или май наистина си е така, НАЛИ!
  Затова избирателния кодекс трябва да не са променя от партиите, защото има по-важна практическа роля дори от Конституцията!
  Затова е по-логично избирателните закони да се предлагат от непартийни и неправителствени организации , и от инициативни организации и комитети!
  А защо избирателния кодекс да се предложи и на специален избирателен референдум, което е най-преставително!
  Същото може да се помисли и за избор и в съдебната СЛУЖБА (“власть “)!

  Долу МОЧИ-те идите на хуйло си!
  Долу на новата хартиената КОНТРАреволюционна большевишка шайка около БКПь!
  Тотален БОЙКОть на хартийките на бокоТИКВАТА, етническите бандити ДПС, и най-вече на джендърскияТ мужикь- кУрвела ниновНа!
  ОСТАВКА!………….

 6. И тук имаме един ХарТизанов, който мре за хартийките!
  Ало, ХарТизанов, не се ослушвай, за теб се онася също:
  “Искащите хартия , марш в руzzия!”

 7. Не могли да гласуват с машини ? Хахахахааааааааааааааааааааа….А да гледат по цял ден клипове във фейса и във Ютуб могат ! Да дрънкат глупости с часове по месинджера, да пишат по вайбър и уотсап могат !

 8. И един поздрав с песен за лекия като хартийка ХарТизанов:

 9. партиите на статуквото “ГЕРБСПДПС” връщат хартиената бюлетина,защо ли!!!!???
  Просто е:
  1.на машината НЕ можеш да предложиш 50-100лв.за да гласува за определена политическа сила.
  2.на машината НЕ можеш да дадеш да изпапа 10-15 кебапчета/кюфтета и 3-4 бири,за да гласува за определена политическа сила.
  3.на машината НЕ можеш да предложиш някаква трудова заетост,като срещу това да гласува за определена политическа сила.
  4.на машината НЕ можеш да задраскаш/зацапаш/скъсаш и т.н. бюлетините на конкурентните партии
  5. …..
  6. …..

 10. Георги Харизанов:

  Господин Харизанов, Вие поставихте личен рекорд по писане във форума ( ако не и абсолютен), но пак Ви се струва, че това е малко, което ме прави “не дотам обективен”. Опитайте в която и да е медия по света да си наложите мнението десетина пъти на ден и ще видите какво е “обективност”.

 11. ХОРА, БДЕТЕ!

  Хартиената коалиция на комунистите ГЕРБ+БСП+ДПС+Копейкин+Янев,
  е коалиция срещу съвременна България!

  Отново искат избори по путинистки и броене по сталинистки!
  Отново искат стотици подправени протоколи!
  Отново искат хиляди недествителни бюлетини!
  При последното хартиено гласуване недействителните бюлетини бяха над 600 000/справка на сайта на ЦИК/,
  а на последните избори, ГЕРБ спечелиха с около 600 000/справка на сайта на ЦИК/!

  Отново ГЕРБ+БСП+ДПС+Копейкин+Янев искат разхвърляни чували с бюлетини по улиците!
  Отново ГЕРБ+БСП+ДПС+Копейкин+Янев искат припаднали бременни в зала Армеец!

  В ерата на дигитализацията искат да ни върнат в пещерната комунистическа епоха!

  Хартиената коалиция на комунистите ГЕРБ+БСП+ДПС+Копейкин+Янев,
  е коалиция срещу съвременна България!
  ХОРА, БДЕТЕ!

  Слава Україні! Героям слава!

 12. Когато сте прав, нищо не мога да кажа накриво. Вчера слушах Цонев и Атанасова в захлас. Не е възможно толкова ограничени хора да са законотворци. Ама няма и журналист койта да им зададе два последователни въпроса. Така и не разбрах какъв им е проблема с външната памет. И че въпроса не е в избора как да се гласува, ами връщането на броене на ум и неграмотно попълнени протоколи.

 13. Като си говорим за избори, има много по-голям смисъл да се гласува пряко за главен прокурор, а не за президент. Президента спокойно може да се избира от народното събрание, както се избира председател, а вице да е примерно началника на Генералния щаб, ама хайде да не мисля за неща дето не съм учил прекалено.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.