Световната руска изолация и българската излагация

Изолацията на Русия на световната сцена става все по-пълна. Дори на международния форум за климата, който се състоя миналата седмица в Египет,  руската делегация се натъкна на пълен бойкот. Покани на кръгла маса останалите участници, но нито един от тях не се отзова. Нито един. А президентът на страната домакин Ас Сиси, който досега се въздържаше да критикува руската агресия, призова “да бъде прекратено това разрушение и убийство” . Както знаем, разрушенията са на украинската земя, както и убийствата. Ас Сиси многозначително заяви, че е “ударил камбаната”.

НА СНИМКАТА: Лидерът на руската делегация в Египет Фетисов ( някогашният легендарен хокеист) очаква напразно някои чужд делегат да уважи руската покана за разговор 

 

 

 

 

На отшумелия форум на Г-20 в Индонезия, на който отсъстваше Путлер ( въпреки дружелюбната покана на индонезийските домакини), неговият пратеник Сергей Лавров стана причина да бъде отменена общата снимка, която по традиция си правят участниците в такива годишни срещу. Това се случва за пръв път в историята на организацята. Лавров сърдито си тръгна ден по-рано преди края на конференцията.

Не така стоят нещата в България, управлявана от президента Радев в момента ( един доста продължителен “момент”!). Тук заседава двудневна конференция на местни рашисти с участието на посланик Митрофанова и с видеобръщение на руснаци от санкциите списъци на Запада. 

Както се разбра от “Свободна Европа” темата на двудневното рашистко сборище в хотел “Москва” в столицата ни е била “Европа-Русия пред нови геополитически предизвикателства”. Зад това благозвучие се крие вонята на антиевропейската и антизападната истерия, която са развихрили московците. https://www.svobodnaevropa.bg/a/32136995.html

Взимам повод, за до продължа темата за дереджето на самата Русия, която се опитва да стовари на Европа и Запада всякакви обвинения. Да видим какво е състоянието на Русия, която твърди, че не зависи от “500 години западно иго” ( по Митрофанова). 

Преди да бъда репликиран, че и България не е цъфнала и вързала, ще отговоря в аванс с “аргумента”, че тук страдаме от “европейското иго”. Нормално е да сме зле, щом сме “заробени”, нали така?

Въпросът е защо гордата със своята изолация от света Русия е толкова изостанала и деградираща при всичките си несметни природни богатства. Нали не зависи от Запада, не стада от неговото “иго”?

Въпреки това положението по някои показатели там е следното:

Руснаците, живеещи на планетата, са намалели с 22 милиона от 1990 година насам и са едва 1,6 от жителите на земята. Делът на съветските граждани от световното население към същата дата е бил 2,8 процента или 146,6 милиона души.

От съществуващите на света 124,5 милиона руснаци ( към 1 септември тази година) в Русия живеят 109,3 милиона, в Украйна за руснаци са се обявили 5,2 милиона. В Казахстан са 2,9 милиона, а в Беларус – 0,69 милиона. В останалите бивши съветски републики живеят 2,73 милиона и другаде по света- 3,5 милиона. Топят се навсякъде.

Като става дума за бившите съветски републики, то онези от тях , които станаха част от западните съюзи, отдавна изпревариха по жизнен стандарт някогашната си метрополия. Минималната заплата в Естония става от началото на януари 2023 г. 725 евро, в Литва – 840 евро, а в най-бедната от тях ( Латвия) ще бъде 620 евро или повече от два пъти по-висока от минималната заплата във “великата” Русия с нейните 250 евро по този показател.

 

“Загниващият” Запад бележи ръст на БВП за последното тримесечие на 2022 г. спрямо същия период на миналата година. В Испания той се измерва с 3,8 на сто, във Франция е 1 процент, в Германия 1,1 на сто, в САЩ е 1,8 на сто, в Британия 2,4 процента, а в Италия е 2,6 %. Малко е, но е на плюс. Докато Русия е на минус 4 на сто за същото време.  

Рашистите у нас обаче твърдят ,въпреки горните факти, ( а има и още много подобни), че трябва да се “държим” за Русия. Дали те се държат за нея или тя ги държи с нещо, не е толкова важно, колкото е резултатът: на картата на европейската солидарност в изолирането на зловредния рашизъм България се откроява като гостоприемен хабитат за руската мечка, която продължава да се разпорежда тук като у дома си.

 

 

11 мнения за “Световната руска изолация и българската излагация”

 1. Ердоган спира от 5 декември руските нефтени танкери поради липса на застраховка. Много ми е интересно дали ние ще рискуваме евентуален разлив около сарая.

 2. Русия с нейните 250 евро по този показател- по административно наложения курс. Ако се сметне по черния курс на то надали има и 150.
  България до 1989 – официален курс 0,82 лв за долар на Магурата 3,50

 3. Световната българска излагация надмина руската изолация!

  Простак Бойко,
  до прости Бойчета

  От кога сей зоря зазорила, мила моя майно льо!
  От тогаз сей , мила моя майно льо!
  Простак овластила!

  Тъпанар до тъпанара, мила моя майно льо!
  Глупак до глупака!

  Топ юриста на ГЕРБ-Радомир Чолаков:
  “Държавата да стане собственик на операционните системи
  на машините за гласуване.”

  Другарю Чолаков,
  Как да стане, като операционната система е на Mikrosoft???
  Бил Гейтс ще ни осъди!!!

  Слава Україні! Героям слава!

 4. Леко встрани от темата, но да кажа на гостоприемните хабитаци – убитаци, че английският език е толкова популярен, защото има най-много писмени документи, издадени на него. Процентът е смазващо висок, не мога да го цитирам, но не бих се учудил, ако е примерно 50-55 в световен мащаб. Така че хабитаците – убитаци много добре да запомнят, не се казва “Здравствуйте!”. Казва се “How do you do!”

 5. Мисля си дали по-малката част от българите са рубладжии?
  Да гласуваш за гроб или да пазиш МОЧА в ОС на СОС и т.н. е евроатлантизъм?!
  Да, пътуват и работят в западния свят, но какви ги вършат по време на избори?!

 6. От речта на германският президент Франк-Валтер Щайнмайер на 28 октомври:
  Откритият поглед към новото време включва и трудни въпроси за самите нас.Светът се е променил – трябва да се сбогуваме със старите мисловни модели и надежди.Това се отнася особено за нашето виждане за Русия. Знам, че много хора у нас се чувстват свързани с Русия и нейния народ, обичат руската музика и литература… Фактът, че съветските войски се върнаха у дома без нито един изстрел, даде надежда за мирно бъдеще. И аз също имах тази надежда и тя беше движещата сила зад моята работа в продължение на много години.Но ако погледнем днешна Русия, тогава просто няма място за стари мечти. Страните ни днес се изправят една срещу друга…(епохална реч, която тук представиха с подбрани за туземния русоробски наратив цитати, а си струва четенето)
  https://www-bundespraesident-de.translate.goog/SharedDocs/Reden/DE/Frank-Walter-Steinmeier/Reden/2022/10/221028-Alles-staerken-was-uns-verbindet.html?_x_tr_sl=de&_x_tr_tl=bg&_x_tr_hl=bg&_x_tr_pto=sc

 7. Тук отново е , като по времето на тато-ди-тути-каскети, той бъркаше компютрите с компотите, нали!
  А пък сегашния пишман главатарь на НРБ е льотчик , монтиран за реZZиЛдент с ченгесарско-политкомисарски “връзки”!
  Той пък бърка древния Рим с путлеристкия Крим, нали!
  А неговата партийна секретарка кУрвела ниновНа бърка ХАРТА с хартиЯ !
  Ето и снощи БНТ, начело с куРВшлуковь, самообслужи Данчо МЕНТАТА!
  куРВшлуковь се добра до квартирата на МЕНТАТА в стил лазене с препятствия, за да обслужи своя сводник от ДПС, и се беше скрил под масата на МЕНТАТА , като проверяваше дали не му се е повредил “микрофона” , като го обдухваше и викаше -проба , проба! А над масата в същото време МЕНТАТА продължаваше да си лъже, както го е правил през последните 25 години, защото само това си може!
  Все пак куРВшлуковь няма да пита своя сводникь , къде е “столчето” на Ани Цолова , нали!
  Защото нито е “журналист ” , нито е знае , че заради него , МЕНТАТА и бокоТИКВАТА, НРБ е на незаслуженото 112 място по свободата на словото, макар че трябва да е 50 места по-долу, след 150 място , НАЛИ!

  Долу МОЧИ-те, идите на хуйло си!
  Долу БКП (бумажното кУрвелово “преброяване”)!
  БОЙКОть на бумажните бюлетини (ББ), долу бумажния преврат на кУрвела, долу большевишката бумажна НОЕМВРИйска КОНТРАреволюция!
  ХАРТА -ДА! , хартиЯ – НЕ!

 8. Десислава Иванчева

  Само да припомним кратки факти:
  Офшоркаджията Ваклин никъде не казва, че Иванчева или Петрова лично са му искали подкуп.
  Сигналът е пуснат от никому неизвестния г-н Разнованов, който съдът отказва да призове.
  Това, което Ваклин прави е под командата на спецпрокуратурата да търчи опасан микрофони и белязани пачки и да се опита да си пробута подкупа.
  На няколко пъти безуспешно, защото на срещите им въобще не е ставало въпрос за подкуп,
  като веднъж той дори се жалва (в СРС-тата), че бива изгонен от кабинета им.
  Това налага няколко пъти да връща белязаните пари на спецпрокуратурата.
  В крайна сметка с общи усилия те успяват да пуснат пачките в кашона в автомобила им увити в бял лист.
  Бял лист на който трябва да има отпечатъци, но той пък изчезва безследно!!!
  Няма друг инвеститор, който да твърди, че са му искали подкуп.

  Защо е всичко това?
  По времето на Иванчева и Петрова не е продаден нито 1 кв. м. общинска земя.
  Напротив, актувани са общо 390 785 кв.м. на стойност 241 323 000 лв. безстопанствени земи.
  Установени са кражби на 51 911 кв.м. общинска собственост на стойност 71 886 000 лв. и са пратени на Прокуратурата.
  Дейността им в общината по разкритията на порочните герберски практики наложи да бъде направен спешен преврат на гражданското управление в Младост.

  Ето нередностите при тяхното задържане:

  Нарушенията при нашия 12 часов показен арест според Биляна Петрова:
  1. 10 часа сме държани с белезници пред камерите на всички телевизии;
  2. Вкараха ни в Спортната палата, за да не виждаме отворената кола;
  3. В този 1 час всеки е можел да подхвърли парите и да оцапа с маркиращо вещество колата, защото нямаше поемни лица;
  4. За този период открихме снимка с клекнал мъж до отворената врата на колата. Съдът отказа да я приеме;
  5. 4 часа отказваха да пуснат адвокат, за да следи за правата ни;
  6. Лично Гешев НАРЕДИ ДА НЕ ПУСКАТ дошлия адвокат;
  7. Държаха ни 4 часа без вода и без тоалетна;
  8. След това полицайката влизаше в тоалетната с мен (Биляна), сваляше ми гащите, опипвайки интимните части;
  9. Не ни взеха натривки в началото, оставиха ни да се изцапаме (от тях или от изцапани вещи);
  10. Запушиха устата на Деси, за да не я чуят журналистите;
  11. Служителите на КПКОНПИ незаконно присъстваха и ръководеха ареста – те нямат такива права;
  12. Антон Славчев (сегашният шеф на КПКОНПИ) накара БНТ да загаси камерите, за да не заснемат престъпленията им;
  13. Заплашваха мен (Биляна) с убийство на детето ми, за да дам фалшиви показания;
  14. Изобщо не казаха, че сме задържани, нито за какво ни слагат белезници;
  15. Не ни дадоха заповед за арест (направиха го след 13 ч. чак в районното на МВР);
  16. Не дадоха да се обадим на адвокат;
  17. Не дадоха да се обадим на близки;
  18. И прокуратурата, и „специализираните“ съдилища отказаха да изискат записи от уличните камери, за да прикрият престъпленията;
  19. На следващия ден Иван Гешев и Пламен Георгиев (Пацо – терасата) НЕЗАКОННО дадоха пресконференция – без да ни е повдигнато обвинение;
  20. На пресконференцията ГЕШЕВ лъга през цялото време и за всичко – че са снимали предаването на парите, че сме ги броили на улицата,
  че Деси е водила разгулен нощен живот;
  21. Иван Гешев заяви “правата на човека е синоним на правата на нарушителя”.
  Молим ви да споделяте истината за тях и дано стигне до Румен Радев и Илияна Йотова.

  ХОРА, БДЕТЕ!

 9. Някои неща ще си дойдат на мястото следващата сряда:Очаква се Русия да бъде обявена за държава която поддържа терористични режими.на една крачка сме да бъде обявена за терористична държава.Всичко това води до законови промени в отношенията с тази тъй наречена държава

 10. Ах, г-н Инджев, толкова сте ми скучничък. Толкова еднакво мислим двамата с вас, че като ви чета, все едно си бъркам в мозъка и си чета мислите. Ъф коурс, чета всичко от вас, защото по словесни находки и каламбури, лексически фойерверки и точни диагнози,нямате равен на себе си.
  Усещам, че избягвам и не си губя времето със съмишленици, а все налитам на “чуждо”. Друго си е да захапеш нещо червеничко. Да размахаш теслата и по кратуната, та и самият Родион Расколников да занемее.
  А матриал за словестно млатене колкото си искаш.
  Като се започне от сополпетухблъсковщината, през гоцебоцелъготенето, та до обърнидачкопалачинковщината.
  Дерзай, Иво !
  За съжаление не се очертава никаква скука в кахърното ни родно битие. От интересни и по-интересантни времена няма отърваване.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.