Мутролюбието хо(у)ка (н)евроатланика

Президентът Радев може да не си дава сметка, но изказването му срещу “ войнолюбците” в България, които искат да помогнат с оръжие на Украйна, ще се запомни не само в България, но и  от нашите съюзници. Той пое инициативата днес да припомни позицията си  на консултациите за съставяне на правителство с ръководството на коалицията “Демократична България”. 

Едно не може да му се отрече: не се отрича от катастрофално нелогичната си версия, според която ( само) България ще бъде въвлечена във война, ако снабди Украйна с оръжие. Не е тъпак, но настоява да действа на принципа “тъп, но упорит”. Дотам води придържането към правилото да се води по указанията на водещия му офицер Решетников.

“ Войнолюбец” ли е борецът срещу “повече НАТО” в Черно море, който даде тон преди 6 години за фалшиви миролюбиви псалми у нас, но днес се бори гузно да се докаже като (н)ервоатлантик?

Образът на Радев започна все повече се слива с мутрата, която цял мандат представяше за свой антипод. Мутрата му отвръща подобаващо с мили(ционерски) муцунки. Вече открито му се подмазва. Обявява го за мъдър. 

Корените на това сближаване под руския юрган си заслужава да се припомнят.

Те са в специалната операция срещу “войнолюбците”  в България. Гербаджийският премиер я водеше още по-яростно от  Радев. Заклеймяваше натовците в собственото си гнездо като  “ястреби”. Бичува ги публично. Накара президента Плевнелиев и военния си министър Ненчев да застанат през юни 2016 г. мирно пред камерите докато ги хо(у)ка като hawks ( т.e. като ястреби ). 

Мутрите обичат да се наричат помежду си “братиньо”. Техният Буратиньо се превъплати в ролята на Карабас Барабас. Размаха камшика си срещу Плевнелиев и Ненчев за наказание, че са подкрепили идеята на румънския президент Йоханис Клаус за общ флот на натовските черноморски държави. Защо? Защото би бил срещу Русия.

Призова ги да си пратят синовете “там”, т.е. на натовския черноморски фронт. Същият, който, за негово сведение, е най-безопасното място спрямо путлеристката агресивност.

Турският военен флот е …17 пъти по-голям от руския.

Припомням атаката на руския гълъб, закичен с ордена “Ломосов” още като кмет-пазител на МОЧА, срещу “ястребите”. На натовския английски език гълъб е pigeon. Употребява се в преносен смисъл за парвеню. На руски е “пижон” – със същото значение.  

Апропо, гълъбите никога не забравят физиономии ( мутри), нашият пижон разчита на късата ни памет. Твърде дългото се разпореждане със съдбите ни. Изгубил е ориентир при приземяването след главозамайването си. Пикиращият по същата траектория Радев трябва да си вземе бележка за тази болежка. https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2011161/Pigeons-forget-face-arent-fooled-change-clothes.html

Та ето какво гукаше нашият пижон преди 6 години:

Има ястреби, които искат да са на гребена на вълната. Тяхна си работа. Съвместната флотилия е отхвърлена и от трима ни на срещите.  Никой няма съмнение в пронатовските ни позиции. Ние сме миролюбива страна. Искаме спокойствие, проекти по морето и туристи искам да виждам, а не да е арена на военни действия“. https://clubz.bg/40996-vlastta_v_edin_glas_obsht_flot_v_cherno_more_samo_v_ramkite_na_nato

https://offnews.bg/analizi-i-komentari/ruski-analizator-borisov-e-rusofob-no-vse-pak-provali-chernomorskia-632425.html

Всеки ден с румънците можем да си правим учения, съседи сме, да махаме със знаменца, но България и Румъния! Другото вече е пряко отиване към военен конфликт, защото ястребите не виждам дали ще си пратят синовете там”.

Руската страна може да е по-нервна към другите, но много ще я заболи от България, тази граница не трябва да се прекрачваhttps://www.maritime.bg/41771/

Радев отвръща на ласкателствата на мутрата. Имитира бившия властник Номер едно, в какъвто сам се е превърнал днес. Също внимава руската страна да не я заболи.

Миролюбие? Вече е мутролюбие.

7 мнения за “Мутролюбието хо(у)ка (н)евроатланика”

 1. Stefan Gamizov … Всичко е стигнало до крайно проруско държавно и законодателно насилие, което напоително се прикрива с воплите на руски пропагандисти по националните медии срещу някакъв въображаем заговор на САЩ и някакви други страни срещу “Майка Русия”.
  Българите са объркани от тази пропаганда, която насажда омраза и дехуманизация срещу украинците, както и прикрива нестихващите престъпления на дуктатурата в Москва на българска територия, които се извършват с откритото нагло съдействие на правителството.
  България съвсем умишлено е въвлечена във войната в Украйна и има своята роля на финансираща страна на Русия.
  Както вече писах това става през Турски Поток, петрол, подмяна на произхода на газа, който ползваме (пак е руски и ирански), пране на руски пари и помощ за заобикаляне на санкциите срещу Русия.
  България не само не е на страната на Украйна, не само не е неутрална, както пищи медийната пропаганда, а е застанала на страната на руската диктатура.
  Съвсем осезаемо и ясно се чувства наглото превратаджийско поведение на управляващите, както и притискането на хора от държавната администрация, които се смятат за минимално опасни за диктатурата в Москва, черните ѝ дела в България и българските ѝ марионетки.
  Всичко изброено е гарнирано с нагли грабежи и корупция, които се вършат от хора в държавната власт, държавни фирми и олигарси.
  Народът даже не е чувал за раздадените 16 милиарда лева, катастрофичните аварии в енергетиката за милиарди породили двойна на ЕС инфлация заедно с предните милиарди раздадени на олигарси, както и е в дълбока мизерия и нищета.
  Народът е объркан, объркват го допълнително с мизерия и пропаганда, притискат го да мрази Украйна и да боготвори Русия.
  Това е преврат. Нагъл проруски преврат с много непоносими и убиващи с мизерия кражби и корупция.
  Време е САЩ, като основен и най-важен съюзник на Европа срещу агресията на диктатурата в Москва, да изоставят политиката си на признаване на сегашната българска власт за съюзническа.
  Не знам, дали това е възможно и юридически допустимо за член на ЕС и НАТО, но за доброто на българите е задължително.
  Нужни са санкции и публично говорене осъждащо поведението на българското правителство и мнозинството политици, респективно партии. Нужни са санкции, които да правят живота тежък за проруските български марионетки, както те правят живота на българите кошмарен.
  Българите не трябва да бъдат изоставяни, както това се случи след 1947 година в ръцете на зверове и както беше направено малко или нищо, да бъдат наказани комунистите и да им бъде отнета властта след 1989 година.
  .* ·
  Radoslav Bimbalov … АБЕ НИЕ НАИСТИНА ЛИ ЗАБРАВИХМЕ ЗА КАКВО БЕШЕ ВСИЧКО?
  Защо, например, домъкнаха с автобуси цели синджири с роби, навлечени с шиши-тениски – да защитават Росенец? Помним ли защо? Или пък защо биха децата ни зад колоните на Министерски Съвет, а едно тлъсто ченге се снимаше до вързаната разголена плът на една наша дъщеря Наистина ли НЕ ПОМНИМ?
  Нека ви го кажа така – за две петилетки тия прасета върнаха държавата с десетилетия назад. Там, където тяхното собствено развитие беше отдавна спряло. Тъпанари с липсващо образование, свикнали да трупат по аналогов начин нощните си шкафчета с пачки, крадени от утре-то на децата ни.
  Днес тези същите ликуват. Борисов се разхожда не просто като невинен, а като единствен, а Пеевски празнува рожден ден с подарък от Гешев – поредно преустановено следствие по „Магнитски“.
  Днес държавата е в тремор, след успешно имплантиран страх към свободата. А онези насилници, от които се опитвахме да избягаме, се гаврят с вмирисания труп на нашите надежди.
  … … За щастие в момента Радев преглъща и заеква, защото Христо Иванов му изнася урок по дипломация и го поставя на място, с ясни думи сваляйки го на мястото му. Там, в коленете на Кремъл.

 2. Както се казва: “Късно е, либе, за китка!”
  Радев е ясен от първия ден на президенстването си.
  Миналата година по това време можеше да изберем по-достоен президент, ама не би.
  Сега, колкото и да изнася уроци Иванов на Радев, полза никаква…

 3. Не може да се нарече мъдрост подкрепата на убийства на българи, в това число и деца, от руските окупатори в Украйна.
  Не може да се нарече мъдрост подкрепата за мисията на Дугин в РСМ за разпалване на антибългарската югославска омраза, хванала дикиш по отношение на ВМРО и Левица /партия на бившите комунисти/. Неслучайно според Путин кирилицата е получена от Русия от Македония.
  На митинга срещу тройната хартиена коалиция на 18.11.2022г. е имало изказвания не само срещу ГЕРБ, БСП и ДПС, но и срещу Румен Радев, според репортера на БТВ. Когато това младо момче произнесе “Румен Радев” прякото включване от митинга веднага беше прекратено. Повече този репортер не го видях по тази телевизия. Сигурно е наказан.

 4. А кой помогна на Радев да стане президент 2 пъти?
  Някой, който така и не успя /пожела/ да издигне адекватна ЛИЧНОСТ за кандидат президент като опонент на братниньовците и в затворени чат групи агитираше за бРадиньо.
  Не е ли време да се издигне някой подходящ кандидат, който да реже от сега из корен ганьовата братиньовщина?
  Още не съм видял някой, който днес е хокан от бай бРадиньо да си посипе с пепел главата и да каже – аз сбърках, че бях до него и го подкрепях…

 5. Сигурно много българи са поели захарчето за едни 700 млн лв на Лукойл – като едва ли не дарение на компанията у нас.
  Evgeni Kanev
  Всъщност това е PR захарче на Радев към русофилската публика, благодарение на чиято безусловна подкрепа все още е президент. За да може спокойно да работи в полза на Путин под слогана за защита на националния интерес.

  https://www.facebook.com/ekanev/posts/10223630266169250

 6. sms 💙💛,

  – руската пропаганда измисли украински бойни гълъби и радев иZнагля дa представя гълъбарника си за НАТОвски – готвача на путин сбира петльова дивизия и радев иZкукурига – тупането на топката с руския миризлив чорап е заради Шенген още с продължаване на концецията за Росенец(https://clubz.bg/128452) – целиа напън е за печалбите на лукойл – всъщност финансираме смъртта и разрухата в Украина
  – Горд Европейски Народ или малък руски сателит(Й.Иванов,bTV) Е Въпросът

 7. Българи от Украйна в руски плен още от първия ден на руската агресия в Украйна. Защо до сега нищо не са ни казали нашите медии?!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.