Шизоfrendna политика

Иля Яшин е един от малкото руски опозиционери, които публично критикуват руската агресия срещу Украйна, но въпреки съдебната разправа с него отказва да напусне Русия.  На поредното заседание на съда тикнатият в ареста опозиционер беше заподозрян от обвинението днес, че може да се укрие в “неприятелска България”, където е съпритежател на апартамент. 

 

 

 

 

https://offnews.bg/sviat/v-moskva-tragva-deloto-sreshtu-ilia-iashin-za-falshifikati-za-ruskat-790145.html

“ Неприятелска България” в същото време прави мили очи на Русия, заклеймена вече и от Парламентаранта асамблея на НАТО ( след като това направи Парламентарната асамблея на Съвета на Европа) като държава, подкрепяща тероризма. С една си ръка България гласува за заклеймяването на Кремъл в международните организации, но в същото време на практика заобикаля санкциите срещу Москва. Написа го британският “Индипендънт”  във връзка с правителството решение на София да позволи на Лукойл да продава в ЕС свои продукти.

Bulgaria will allow a Black Sea refinery owned by a Russian oil company to keep operating and exporting oil products to the European Union until the end of 2024 despite warnings by Brussels that it is against the bloc’s sanctions.https://www.independent.co.uk/news/bulgaria-ap-sofia-brussels-black-sea-b2230493.html

Странна (д)войнственост: на външния фронт България е със Запада, а на вътрешния воюва на страната на московската пета колона, чийто дългогодишен флагман у нас е тъкмо Лукойл. Казано иначе, София продължава политиката на ГЕРБ да замазва с “русофобски” жестове истинското си рашизоидно лице. Еманация на тази шизоfrendna (казано на българско-английски) разкрачена позиция беше и си остава прокопаването на Банкянския поток като част от подготовката на Путлер за нападението му срещу Украйна.

Сега от ГЕРБ се напъват да се представят като най-големите приятели на Украйна и понеже номерът им минава, колегата им Румен Радев копира успешната им тактика чрез правителството си. То е “натовско”, колкото и самият генерал, а и колкото милиционерският генерал беше през годините, когато се гордееше, че не допуска общ натовски флот в Черно море със съседите ни.

Бившият(?) президентски съветник Слави Василев пък недоволства в интервю за депесарския сайт БЛИЦ, че България изобщо си позволява да заеме каквато и да било позиция срещу Русия. Трябвало да се съобразяваме най-малкото с това, че руските туристи били най-многобройните у нас, а също и с факта, че много руснаци притежават недвижима собственост у нас.

Не случайно споменавам лъжата за многотията на руските туристи, изречена от С.Василев, когото телевизиите се надпреварват да канят като политолог без да споменават близостта му с Радев ( запечатана в многобройни снимки още от времето на предизборната му кампания в компанията на появилия се като от нищото Бостънски надушвач на рашисткия келепир). Всъщност руските туристи отдавна са на опашката като бройка чужди туристи у нас. Днес вече са по-скоро екзотика по плажовете ни. Колкото до многото руски притежатели на имоти в България, това е вярно, но с едно съществено уточнение: те са рекордно много. Начело са по този показател сред всички останали чужденци ( взети заедно), решили да инвестират в недвижимости в България. 

Защо ли руските поданици са шампиони по този показател? Ами защото бяха съзнателно поощрявани да се заселват тук с изгодни кредити от Банката на Путин ( както по света наричат Външнотърговската банка на Русия). Така България се сдоби с изкуствено създадена руска колония и то именно във времето на пълното господство на ГЕРБ в изпълнителната, законодателната, местната, съдебната и медийната власт. Собственикът на партията не пропускаше с повод и без повод да се умилква на руската държава да праща колкото се може повече поданици на Путлер ( туристи под строй е стара запазена съветска марка) и изразяваше в аванс благодарност за това благоволение.

Бившият(?) съветник на президента Радев няма нужда да измисля нищо ново на този фронт. Той просто копира модела на гербаджийската власт. Надгражда го с лъжата, че руските туристи ( все още) са мнозинство на българския пазар.

Наивниците, които продължават да вярват, че двамата генерали са врагове, трябва да изтрезнеят. Знаците за тяхното сближаване се множат. За добро или не,  изтрезнелите махмурлии ще се броят на поредните избори. А дотогава, наздраве от мен!

11 мнения за “Шизоfrendna политика”

 1. Спомени за Шизоfrendna политика.

  Да се знае!
  И да не се забравя!

  Путинофилията и носталгията по социализма е психическо заболяване!

  На бутафорните конгреси на БКП,
  се твърдеше, че в концлагера НРБ има всичко!
  В същото време по селата
  си бършеха д-то с листо от лапад!
  В градовете, дори членовете на БКП,
  си бършеха д-то с “Работническо дело”-орган на ЦК на БКП!

  Тодор Живков определи,
  за свой наследник на комунистическата мафия
  Бойко Борисов!

  На Корнелия Нинова,
  Живков завеща
  носталгията на старците
  по социалистическата им младост!

  Да се знае!
  И да не се забравя!

 2. – Victor Lilov – Евродепутатите на льо Пен и българските социалисти гласуваха против решението на Европарламента, с което Русия беше обявена за държава подкрепяща тероризма. Едва ли е нужно да знаете нещо повече за българските социалисти. Очевидно нито са социалисти, нито са български. БZZП…Трудно ми е да нарека “българи” хора, които подкрепят античовешки режим, извършващ престъпления срещу човечеството. Още по-малко могат да се наричат европейски социалисти, които защитават свободата, човешкото достойнство, върховенството на правото и равнопоставеността.
  – Lubi4 – Никой не успя да унищожи,унижи и съсипе Бг,както това сториха яничерите- комунисти! Те са българоненавистници и слуги на руската чума🤮
  – neli salo – Евродепутатите от Българска Кремълска Партия гласуват солидарно с 🇫🇷крайната десница на семейната неонацистка партийка льопенови.
  – Тони Николов:”…с какво тази резолюция е толкова важна? С това, че нещата вече се назовават с истинските им имена.Така частната военна армия „Вагнер“ на „готвача на Путин“ (Евгений Пригожин) бива приравнена с „Ал Кайда“ или с „Ислямска държава“… Още преди 10-15 години бе ясно, че националистическата истерия в Русия минава всички допустими граници и че тя неминуемо ще прерасне във война и агресия (в Грузия, Крим, Донбас, Приднестровието или другаде). Беше видно с просто око, че за реваншисткото обкръжение на Путин Втората световна война изобщо не е приключила, а се готви следващ неин етап – с цел възстановяването на бленувания СССР.Виждаше се как пропагандата промива мозъците и изцяло милитаризира руското население; как „Бессмертный полк“ иска да омеси в имперското тесто на Путиновата пропаганда живи и мъртви; как в руските училища отново въвеждат „начално военно обучение“ (както в съветско време) – момчета и момичета до припадък сглобяват и разглобяват автомати, ходят на стрелби и най-важното: внушава им се „как Русия е над всичко“ – даже над съвестта и морала. Така Путин си подготви нов „Хитлерюгенд“. Навсякъде днес виждаме тези „деца войничета“ да маршируват в дълги шинели (включително тези дни, при пускането във вода на „най-важния“ ядрен ледоразбивач „Якутия“).Гласовете на руските инакомислещи потънаха като гласа на викащия в пустиня…”

 3. Командир от терористичната ЧВК “Вагнер” с позивна “Чардаш” се опитва да се самоубие със своя АК.
  Вижда се че му е счупена дясната ръка и левия крак, при опита си да се самoубие забелязва дрона който го снима и видеото прекъсва.
  НА следващите кадри дрона хвърля две гранати по него но той вече е мъртъв.
  Видеото е 18+
  https://t.me/uniannet/81356

 4. Някой знае ли как са гласували Слабаков и Джамбазки на вчерашното гласуване? Бесепиzzродите са ни ясни.

 5. Няма как БКПь да не терористична банда , след като е призната за такава от закона 2000 г., и от Европарламента 2008г..
  Така че и болшевишката им метрополия СССР е световнаТА терористична държава още от 1917г. , а не е от сега.
  Така и отрочето василево е с генетично терористично самосъзнание пи наследство още от болшевишкия му клан. Макар и да ограбиха монополиста Мраз, нали!
  И не вярно че мужиците са “туристи” , те са тУрористи от болшевишкото Гестапо, болшевишките СС (ZZ!) , от болшевишкия Абверь, и от болшевишкият Вермахть на чекисткия си болшевишки фюрерь Путлерь!

  А колкото до селяндурския большевишки льотчикь – лумПен гаден, то той напълно покрива трите “изисквания” към сталинските соколи от Втората световна война – тъп, як и изпълняващ безпрекословно всичките заповеди на политруците и политкомисарите си! Т.е. трябва да са партийни болшевишки лумпен-роботи , еквивалент на японските камикадзе, или казано накратко са болшевишки летящи камикадзета, управлявани ръчно и дистанционно от политкомисарите и ЗКПЧ-та си, още от времето на “бащицата” Сталинь! Затова, трябва Брюксел да спре всички еврофондове за лумПен гаден, и да спре окончателно плана за възстановяване, докато не национализира поне Лукойл, и другите руски монополисти на територията на НРБь!

  И да напомним, още, че БКПь въведе и бумажният тероризъм срещу избирателната система в задунайската губерния. Смерть за бумажните терористи БКПь!

  Долу МОЧИ-те, идите на кУрвела ниновНаЯ, идите на БКПь ,идите на хуйло си!
  Нека всеки си отговори на въпроса , на базата на световния човешки опит и история, какви войни са се водили срещу ТОТАЛитарНА (АБСОЛЮТна) власть и режими!!!
  Затова, пълен ТОТАЛитарЕН БОЙКОТь на бумажната шайка , около БКПь!

 6. Странно, имената на гласувалите за резолюцията “раZия-спонсор на тероризма” в Страсбург са “top secret”. Нашите продажници са ясни – станишэв, йончэвна, иво хрыставич, пьотр витанович, цв. пэнковна. Слабаков и Майдел не са били в зала. Дори джамбазки го е дал атлантик. Но има още 53 “против” и още 42 “въздържал се”, 95 все “демократични европейци”, които не виждат нищо лошо национал-путлеризмът да продължи да избива цивилни украинци и да срива до основи градове и села. Дори “безпристрастният Le Monde” срамливо пише, че депутатите на мара льопен са “против”, но именцата са само за който има абонамент. А на сайта на ЕП има куп други данни, но не и кой как е гласувал.Може да го пуснат след преводите…

 7. А “бостънският надушвач на путлеристки келепир” да погледне сайта на НСИ, раздел “Посещения на чужденци в България по месеци и по страни”. Вижда се ЯСНО, че от 7,188,363 посетители, руZки са едва 47,590 – без уточнение дали става дума за туристи или “постоянно пребиваващи вежливи зелени”. Явно слави лъже като татко си вася василевич….

 8. Когато през февруари т.г. Путин нападна Украйна ми направи впечатление и го запомних, че тук още РАНО сутринта с ГОТОВИ изявления медийно заклеймиха руското нападение най-фанатизираните ни путинофили – пРезидентът Радев, евросоцдепутатката Елена Йончева и еврочиновникът Ивайло Калфин?! Очевидно е, че колективното им “изявление” е било по препоръка на Кремъл с цел да се опази репутацията на най-ценните агенти на влияние, за да бъдат те по-късно употребени в “натопорчени” ситуации като напр. вчерашното гласуване срещу решението на ЕС за обявяване на Русия за държава, спонсор на тероризма, както и срещу поредните санкции. Полезните идиоти като Нинова, Гуцанов, Сидеров, Янев, Копейкин, Малинов, Румен Петков, тасковци разни и други патрэоти продължиха, както досега, да си адвокатстват на братушките, но тях кучета ги яли!

 9. Благодаря,
  “АЭРОФЛОТ”💙💛
  24.11.2022 в 20:18

  За жалост, освен споменатите от Вас евродепутати, гласували “против” и “въздържал се”, има и още около стотина, които не са влезли в зала за това може би най-важно гласуване за последните 6 месеца. Що за хора са това, Господи??
  На фона на бруталната кремълска агресия, десетките хиляди жертви, разрушени болници, училища, жилищни сгради, съсипана инфраструктура…милиони бежанци, в огромната си част насочени точно към държави в ЕС…

 10. По данни на Националния статистически институт от преброяването през 2021г., в периода от 2011г. до 2021г. на територията на България са намалели българите, турците и циганите, обичайно населяващи нашата Родина, а се е увеличила бройката на руснаците.
  Безпристрастният език на цифрите красноречиво показва резултата от управлението на ГЕРБ през същия период.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.