БСП продължава рашистката си война срещу отбранителните способности на България

В Народното събрание, където депутатите от БСП издигнаха дружно над главите си лозунгчета с надпис “мир” в отговор на гласуването за предоставяне на военна помощ за Украйна, тази партия продължава да води война срещу бъдещето на българските отбранителни способности. Пискливите “аргументи” на депутата Гуцанов, поднесени като “експертно” мнение, потвърдиха този факт.

Гуцанов, с чиято фамилия бих могъл лесно да се подиграя каламбурно ( както неговите примитивни съмишленици от партията на Копейкин правят с моето фамилно име), използва добре познатия ( ми) от опита да бъда линчуван от рашистките мутри на Копейкин в Добрич “довод”: трябвало хората, които сключват договори за самолети за армията да се “виждали поне” автомат. Нещо подобно искаха от мен не по-малко пискливите мои нападатели в Добрич. Сред крясъците, с които се опитаха да ми попречат да си представя книгата “Измамата “Сан Стефано”, доминираше въпросът дали съм историк, че си позволявам да пиша на исторически теми. 

Отказах им да изпадам в обяснителен режим, макар да имам диплома за историк ( при това от престижния в очите на русофилстващите МГУ ), за разлика от техния вожд, който е завършил тук балканистика, но се представя за историк с претенция да разбира от глобални проблеми именно щото бил историк.  

На примитивите не можеш да обясниш сложни неща като факта, че познанието никога не е било доказвано толкова с дипломи, колкото с резултата от неговото натрупване, осмисляне, анализиране и поднасяне – резултатът е определящият. Мога да дам много световни и български примери, но ще се въздържа, за да не хвърлям бисери на прасетата ( “гуци, гуци”). Те това и чакат, за да ме нападнат като “мегаломан”, който се сравнява с велики хора.

Истината е, че най-представителната партия на застоя, статуквото и реваншизма на пост комунизма води продължаваща война срещу отбранителните способности на България. Едновременно с това тя най-много квичи как била занемарена отбраната ни. Всички други са й виновни. 

В момента БСП прави това, което умее най-добре: стреля по бъдещето ни на евроатлантически съюзник с руски патрони “дум-дум”. Уж само на думи, но всъщност все така се опитва на практика да подкопава позицията на България в двата западни съюза, където и без това сме ударили дъното по доверие.

Защо тази партия води в захлас войната срещу военните ни възможности в обозримото бъдеще? Много просто- защото не смята, че в Украйна, на един ракетен изстрел от тук, се води война, а “специална операция” по приближаване на руския окупационен ботуш до България. Ето защо свири на дебелата струна на рашисткия популизъм. Прави си тънки сметки на вълната на отчаянието си от бягството на собствения й електорат от нейния скут без да си дава сметка, че въпреки БСП българите днес живеят в един западен свят без разлика от партийните им пристрастия и опитите да бъдат върнати обратно в царството на вечното нямане, дефицита и прочее руски евразийски реалности е обречен на провал.  

 

НА СНИМКАТА: По стара руска традиция руски поданици молят на колене своя цар Путин да им реши проблемите. Не е шега. Но не на шега този робски манталитет се харесва на робуващите на рашизма у нас.

9 мнения за “БСП продължава рашистката си война срещу отбранителните способности на България”

 1. “Истината е, че най-представителната партия на застоя, статуквото и реваншизма на пост комунизма…”

  ЗА КИСЕЛОТО МЛЯКО

  Да се знае!
  И да не се забравя!

  В социалистическата НРБ имаше магазини и само за хляб и мляко.
  Киселото мляко беше в алуминиеви тави.
  Съдът който си занесъл, се пълнеше с черпак и се претегляше.
  По късно, киселото мляко се предлагаше в буркани с книжна капачка,
  а още по-късно, с капачка от станиол.
  Домакинствата при социализма рядко имаха хладилник,
  и киселото мляко вкисваше още същия ден!

  В същото време на помпозните конгреси на БКП,
  се тръбеше, че народът благоденства!

  Носталгията по социализма е психическо заболяване!

  Тодор Живков определи,
  за свой наследник на комунистическата мафия
  Бойко Борисов!

  На Корнелия Нинова,
  Живков завеща
  носталгията на старците
  по социалистическата им младост!

  Да се знае!
  И да не се забравя!

  Слава Україні! Героям слава!

 2. 2 интервюта – Меркел, за опитите й да повлияе през 2021:
  “… след срещата на Байден с путин исках да се създаде независим европейски формат за дискусии с русия – с участието на Макрон.Някои се възпротивиха, защото всички знаеха, че няма да стане през есента. Питах други членове на Съвета на ЕС. За един беше прекалено – друг вдига рамене… от 2014 год не се придвижих нито на милиметър, въпреки че пробвахме с всичко отново и отново.. за Путин само силата е важна .. с русия все още може да създаде добра атмосфера..”
  https://www.spiegel.de/panorama/ein-jahr-mit-ex-kanzlerin-angela-merkel-das-gefuehl-war-ganz-klar-machtpolitisch-bist-du-durch-a-d9799382-909e-49c7-9255-a8aec106ce9c
  – от 11.10 на Орбан: “Меркел предотврати войната през 2014 г. по време на окупацията на Крим от русия и днес нямаше да има война с нея. Нуждаем се от незабавно прекратяване на огъня. Интересувам се от Унгария и ЕС, а не от путин. Какво е европейското интерес? Не искам да участвам в дискурса.. в Москва(5 февр.), попитах путин какво мисли за украинската армия. Той каза, че е много добра и добре обучена.Каза че ще направи всичко Украйна никога да не влезе в НАТО.. Не знам защо започна войната..”
  https://www.berliner-zeitung.de/politik-gesellschaft/berliner-zeitung-und-cicero-im-gespraech-mit-viktor-orban-mit-angela-merkel-haetten-wir-keinen-ukraine-krieg-li.275396

 3. В канцеларския ни език все още е общоприето да се подава МОЛБА при кандидатстване за работно място, длъжност и т.н. Толкова сме свикнали с тази руска треска в петата ни (например), че не усещаме болка. Това е един от многото признаци, че сме тежко зомбирани от руската пропаганда.

 4. Тия гуци не беше ли арестуван от цвъкиУМНОТО, преди 15 години???
  И не трябваше ли да е в някое симбирское СИЗО, за да се научи да не краде и едновременно с това да разглобява ръждясалите калашници и пушкала на неговия върховен сводникь Путлер???
  Тоя безпросвртен дибил не знае , че ако можеш да стреляш с калашник, то това не означава че можеш да говориш простотии за военна техника, ами те и бурятите са изстреляни по един пълнител, но това не означава че са льотчици!!!
  Тоя гнусен дИбиль, защо не каза нищо когато бокоТИКВАТА даде над 200 милиона за пребоядисването на музейните савецки Миг-29 и Су-25, преди 2 години! И вече паднаха 2 пребоядисани фърчила от тях , само за 2 години!
  Но кУрвела и гуци си мълчаха , защото тези 200 милиона за пребоядисването отидоха в офшорките на техния върховния сводник Путлер!

  Долу МОЧИ-те, идите на хуйло си!
  Долу пребоядисаните БУМАЖНИ самальоти на хартиените терористи от БКП и на техния партиен шпионин лумПен гаден!
  Идите на хуйло си, защото трябваше да купим Ф-35 , а не Ф-16!

 5. Идеалът на БСП е ясен – България да бъде жалка Задунайска губерния на Русия.
  Показателно е, че срещу избора на социалистическия динозавър Вежди Рашидов и истерията за налагане на хартиената бюлетина се обяви младежкото БСП.
  Този Гуцанов е достоен за експонат в музея на социалистическото изкуство, реализиран от мултака Рашидов с парите на българските данъкоплатци.

 6. За скандала в Народния театър и ключовия за обществото ни въпрос : Какво е това български народ – на който не само културните институции с думата “народ” в името си, а и всички политически партии със заявката, че са “български“ , трябва да отговорят/разясняват – след окупацията на България 1944, червената съветска армия инсталира на власт БКП и е крайно време точно БКП да признаят ТЕЖКИЯТ УДАР ПО БЪЛГАРСКАТА ИДЕНТИЧНОСТ(sitebulgarizaedno):” БКП не оставя нито една сфера от живота на народа ни, където да не е заставило нещата да се развиват по техни виждания, директиви и нареждания. Никога до този момент Българите не са имали подобна тиранична политическа система на управление, която така всеобщо, тотално да овладее всички сфери на живота им: политическа, социална, обществена, културна, научна, образователна, възпитателна, религиозна, икономическа и техническа.. и в Османската империя народът е бил далеч по-свободен и състоятелен от времето на, т.нар. „социализъм”, когато му е отнето практически всичко, дори и вярата му“- след окупацията за превръщане на държавата ни в сателит на москва, целенасочено се изтриват/манипулират векове история на народа ни, колониалното управление (БКП) заличава/ деформира народностната памет – целта е смазано самочувствие и самоуважението ни като Българи , народ и нация – за “българския народ“ и КОЙ облагодетелстват радев и борисов

 7. До вАЛ, съгл. ЗАП от много години вече, няма Молба, Жалба и др. , а обръщението е Заявление. Този, който Ви иска Молба, не е запознат със законите.

 8. До Иван Петков: Със спора за бюлетините/машините се измества друг въпрос. Поразходете се из резултатите на ЦИК от последните години и ще видите, че в села, в които не е имало организации на ДПС, и не имало турци и помаци, за ДПС са гласували много избиратели.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.