По какво се познава лъжата на Свиленски за кода от джоба

 

 

 

 

Хайде да поразсъждаваме логично за кода в джоба ( на Кирил Петков). 

Вие, драги читатели, бихте ли се подсигурили със свидетели, които да ви подкрепят в съда по обвинение в лъжа срещу вас? Всеки би го направил при възможност, нали. Назабавно и на момента, особено когато свидетелите са ви наистина под ръка и дори “в джоба”, доколкото не би трябвало да откажат на толкова виден кадър на партията, като много близкият до началството на БСП другар Георги Свиленски.

Не и самият депутат Георги Свиленски на този етап поне. А етапът си е достатъчно напреднал. Лидерът на ПП Кирил Петков го съди, че е излъгал. Вменил му думи, които не е изрекъл ( че държал в джоба си кода за машините за гласуване и можел да го предаде на БСП срещу отказ на партията от законопроекта й за връщане на хартиената бюлетина). 

Петков заявява вече няколко пъти, че не е изрекъл това, а Свиленски и днес твърди пред Нова телевизия днес обратното.

На пръв поглед – това е класика. Дума срещу дума. Но е така само при положение, че няма надеждни свидетели. Свиленски заявява небрежно, че има повече от 20 такива, но в същото време не се интересувал, не ги бил питал те какво са чули. А днес е трети ден откакто Кирил Петков обяви, че ще го съди. И Свиленски не е говорил с никого от потенциалните свидетели?

Плува ли корабче “Москва” в окото ми или направо си отива към дъното на наглата лъжливост?

Не съм адвокат на лично непознатия на практика за мен Кирил Петков ( ако не се брои една инцидентна наша среща от няколко секунди), но категорично вярвам на неговата версия. Тя, освен друго, го представя като голям тъпак ( на което съдът трябва да повярва?!). 

Кой ненормалник ще се изправи пред двайсетима свидетели с оферта да им предложи буквално незаконна размяна на услуги със самопризнание за незаконно притежание? И кой, освен руският орденоносец от Банкя, който вече се качи на корабчето “Москва” в това отношение по покана на Свеленски, ще стъпи на такава динена кора на палубата на “Москва”?

Една скоба: носителят на руския орден “Ломоносов” безброй пъти ни е натрапвал своето аз. Аз построих, аз наредих ( на моите депутати) и прочее аз, аз, аз. Години наред! Сега се възмущава, без да е присъствал, позовавайки се на достоверния за него Свиленски, че Кирил Петков бил предложил в първо лице да предостави на БСП кода от джоба. 

То бива наглост, ама това одумване  ( без доказателства, при това) на чуждото аз е като АЗерския газ, който пак той ни го бил подсигурил, макар че мота и протака в полза на батюшката си от матушката построяването на връзката с Гърция през всичките си три мандата на всевластен управник на България.  

Но да приемем на вересия версията, че Кирил Петков е глупак, който предлага подкуп с нещо като “мръсни пари” на цяла партия пред две дузини свидетели. Остава въпросът защо заплашеният със съд Свиленски очаква при ситуацията “дума срещу дума” съдът да повярва на неговата дума, но нехае за призоваването на свидетели на своя страна, каквито вярваме, че наистина е имал?

Мирише, направо вони на прекомерна самоувереност на човек, комуто дори съпартийците не вярват. Защото явно са чули друго. И за разлика от него не искат да лъжат и да лежат. За лъжесвидетелстване се полага затвор. 

Вярно е, че не е късно да се наговорят. Но личният ми опит на влачен по съдилищата публицист показва, че свидетелите практически винаги биват респектирани от наказателната отговорност, която носят и като правило си признават истината. Може да се опитат да премълчат нещо, да заявят, че са забравили, но до излъжат директно не смеят. Най-малкото защото не знаят с какви обратни доказателства разполага другата страна.

Един пример.

Решението да бъда съден за клевета от Илиян Тодоров, бившата дясна ръка на Сидеров ( срещу общо 120 хиляди лева първоначално, т.е. да бъда смачкан финансово ) , е било взето в централата на “Атака”. Това потвърдиха свидетелите на Тодоров в съда. Не посмяха да излъжат по партийна линия!

Дали партийните свидетели на Свиленски ще се окажат по-жертвоготовни?

Да, от БСП и нейните остриета може да се очакват всякакви акции в стил “тъп, но упорит”. Нима не лъжат вкупом от десетилетия, че България е била “освободена” чрез съветската окупация? Или не знаят, че да отричат за снабдяването на Украйна с българско оръжие с подписа на вицепремиера Нинова е отдавна изобличена лъжа, която се крепи единствено на формалността, че оръжието не е било предоставено пряко на Киев?

Тъй че партията има богат опит в отричането на реалността. Но в случая става въпрос за личността на всеки един потенциален свидетел. Едно е да се криеш зад “партийната линия” и да лъжеш солидарно в хор за очевидни неща, друго е да трябва да се закълнеш в съда и рискуваш от свидетел да се превърнеш в подсъдим. 

Както се казва на разбираем за тях език “ своя рубашка ближе к телу”. Има и подигравателен вариант “ без рубашки ближе к телу”. Май така и ще се окаже за онези, които не биха искали да лъснат голи-голенички като лъжци, колкото и иначе да си късат рубашките като верноподаници на партията.

Уж не е по темата, но пак е за опит за измъкване. Става дума за “финт” на Свиленски в днешното интервю. Водещата го попита защо БСП са толкава приоритетно настоятелни за промяната с хартиената бюлетина, след като самият той заявява, че най-важното е бюджетът ( заради интереса на хората). Гостът се направи, че не е чул и продължи напористия си монолог. Този вид избирателна глухота е вид признание, че няма какво да каже без да излъже.

12 мнения за “По какво се познава лъжата на Свиленски за кода от джоба”

 1. Само малоумник може да повярва на Свиленски,
  че Кирил Петков държал в джоба си кода за машините за гласуване!

  Но лъжата е силно оръжие на комунистите!
  А на комуниста Борисов бръщолевенето и лъжата е най-силното оръжие!

  Къде е правителството му,
  което комунистът Борисов
  обеща преди изборите?

  Ще си отговорят ли на въпроса?
  600 000 малоумника,
  гласували за идиота Борисов!

 2. Наистина в терористичната большевишка банда БКП са доказано най-консервативните ТЪПири във Вселената, доказано!
  Там се състезават кой е по-по-най простата партийна калинка, състезавайки се в арогантната си примитивна и нагла селяния!
  Тоя свиненскиЙ , дори беше изпреварен от своя баджанак – фатмашкия дрон-камикадзе от ДРОНЬдуковь2, а пък кУрвела ниновНаЯ е безспорният им мужишки джендърски вождь!
  А пък тъпоумният свиненскиЙ дори не усеща на каква хурка се е натресъл, собственоръчно, защото дори бившата му предпочете да отиде с реZZиЛдентът, пред него!
  Не вярвам да има по-тъп большевик от него , защото всеки може да му каже, че ще му даде кода на изборните машини, дори аз!
  Но кой ще повярва в това? Дори дете от детската ясла не би повярвала, но вселенския ТЪПирь свиненскиЙ вярва, че Петков имал кодовете за избирателните машини!!! Защото , Петков няма как да притежава този код, който се държи от ЦИК и фирмата , която поддържа машините.
  А пък и няма защо Петков да дава кода на баджанашкия дИбиль свиненскиЙ, след като може да го даде на неговия вождь кУрвела ниновНаЯ, или на бокоТИКВАТА, или на шофьорската секретарка на доганЮ – карадайъ, които имат 5 пъти повече гласове от БКП!
  А и защо свиненскиЙ вярва , че Петков би му дал истинския код?
  А и дори да му го даде , какво би направил свиненскиЙ, след като дори Петков знае каква тъпа партийна калинка е свиненскиЙ?
  Той дори не знае , че и бюлетините се печатат на по-сложна печатарска машина, отколкото са простите избирателни машини в избирателните секции!
  Така че ,нека свиненскиЙ отговори , ВЯРНО, поне на въпросът с най-понижена трудност, като за ТЪПири какъвто е той, какво би направил ако евентуално Петков му даде някакъв си код???

  Долу МОЧИ-те, идите на хуйло си!
  Долу БУМАЖният ТЪПирь свиненскиЙ, иди на кУрвела, иди на БКП, иди на баджанака си на дРондуков2, иди на хуйло си!

 3. Бай Свиленски се пада баджанак по булка на пРеZидента ни(уви!) РР.
  От едно котило са, лъжат безобразно, но Народът(?) все още ги търпи…
  Ще очакваме, скоро, падението на руZия и секването на корупционните рубли!
  Виждали сме как обръщат палачинката “другарите”, нали?!?!

 4. Оф-топик, но по реплика на баджанака свилэнский по една от путлеристките телевии в Задунайския ни Милиционеристан днес. Рече жора на водещата мисирка, че “позицията (на БКП) по оръжията за Украйна НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ”. Абе, жора, сегодня дори ротер-аршът олаф шолцович най-сетне се престраши и танковите влекачи и БТР, дето ги обещава от 28 февруари того, вече се товарят за Лвiв. Това след като снощи генсекът на НАТО Столтенбелг официално изобличи шолсович в лъжи, че уж “Пейтриътите”, дето се разполагат в Полша, Чеххия, Словакия и Румъния, не можели да се дават на Украйна без “ОК” от алианса. Може другарите таваришчи от “Позитано” па да се пробват да го дадат атлантици, след световната оси.рация по резолюцията в ЕП “руZия терорист”. Па и комсомолците им в писмото до др.ниновна я хокат и за машините, и за войната. Знае ли човек?

  Иначе, Кирил Петков може доста да се опаричи, като осъди и РАПОНЯ, и свиленский…

  Респект!

 5. Какви кодове, какви 5 лева!
  Преди да започне гласуването СИК (Секционната Избирателна Комисия) в присъствието на отговорния техник изважда началния протокол, в който по партии и преференции на всякъде трябва да са нули за гласували!
  След края на изборния ден СИК изважда от машината протокола с резултатите от секцията, машините се изключват и се изваждат двета флашки и по искане на РИК сравняват разписките и окончателния протокол издаден от машината. Съвпадението трябва да е 100%! Има само няколко случая, в които разписките са с 1 по-малко. За единия се знае, че жена си е изяла разписката, а другите вероятно гласоподавателите не са си поставили разписките в кутиите, но това не е от значение, тъй като в РИК се проверяват само флашките и окончателния протокол и съвпадението трябва да е 100%.
  Не е работа на СИК да проверяват работата на машините като сравняват разписките и окончателния пртотокол. Машините са собственост на държавата (ЦИК), което означава, че проверките и тестването на машините трябва да се извършват от съответните държавни институции, не сульо и пульо да плещят простотии!

 6. Припомням на дългогодишните коментатори прозвището , което даде един от нашите най-уважавани коментиращи на кУрвела ниновНаЯ, той я наричаше – Крушовишката биволица!
  Надявам се да си припомним за него!

 7. Не им пука, предполагам защо. Помните ли, когато Борисов заведе дело срещу Сидеров? Поиска значителна сума, при входирането плати процент от исканата сума, съдът осъди Сидеров, но намали сумата значително, примерно, 10 пъти. Накрая се оказа, че Борисов трябва да плаща. Той тогава остана дълбоко озадачен. Затова са нагли.

 8. Една от целите на тази простотия е да се подмине очевидния факт: за 2 седмици аджамията политик Петков направи правителество, за 2 месеца “най-опитният” политик Борисов не може, защото му е известно какво се случи на НДСВ при ортакламата с БСП и ДПС. По делата им ще ги познаете.

 9. То и Борисов се включи в хора на викащите срещу Кирил Петков, че държал кода, ауу каква злоупотреба с власт, то сигурно кода бил в джоба му нещо…СТОП. Това веднага ми напомни прословутата реплика на Тодор Живков за полупроводниците (а утре и за цели). Така и Борисов не прави разлика между код (сигурно си мисли за някакъв таен код като парола) и сорс код (последното за хората не специалисти във форума е просто текст или инструкции за машината какво да прави ред по ред буквално). За този код говори Кирил Петков, всеки може да го вземе и види ред по ред какво той прави и как брои. Дано някой му каже на Боко колко глупаво се е изказал – ама кат за пред неговия електорат минава номера.

 10. Лъжата на гэорги cвинский се познава и по това, че за никого не е новина, че спихването на БСП започна от времето на позабравения Орешарски. С днешна дата са се докарали дори дотам, че без фалшифициране на изборните резултати може и да не влязат в следващото НС. Това им е проблемът и затова им е зорът за хартиените бюлетини, а не от някаква несъществуваща “грижа за хората”.
  По-големият проблем на БСП е, че отцепниците (гоцэ, мая и другите) няма да й донесат почти никакви допълнителни гласове, защото като събереш две нули получаваш същото като ако събереш сто и две нули.
  А най-големият проблем на БСП е, че за разлика от “отцепниците”, новите леви партии (ПППП и иZражданэ) съчетават нови идеи c харизма, каквато в БСП по традиция отчайващо липсва. Така че не мога да дам никакви надежди на кУрнэла и гэорги cвинский, че избирателите им, които прехвърлиха симпатиите си към ПППП или иZражданэ, някога ще се върнат при БСП, дори ако тези две партии бъдат поканени в “новото” ляво обединение и харизматичният Кирчо му стане лидер.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.