Путлер, многолика матушка и рожба на Адолф

ОБНОВЕНА СЪС СНИМКИ в 17.50 ч.

Ако срещата на Путлер с майки на загинали руски окупатори в Украйна не беше бутафорна, организирана за пред камерите миналата седмица, нямаше да си позволя да я иронизирам. Бих премълчал най-малкото всяка майчина скръб, независимо от факта, че става дума за жалост на майки към собствените рожби, които безжалостно избиват съседите си от всякаква възраст и пол.

Само че, както всичко друго,  “сделано в СССР” ( какъвто е и самият Путлер), става дума за грозна постановка от рода на “не водим война в Украйна”.

Пропагадната сбирка на Путлер с жени, обявени просто като майки на убити солдати в Украйна, се (д)оказа част от сценария в рубриката “обикновен рашизъм” ( по аналогия с документалния съветския филм на Михаил Ром “Обикновен фашизъм”, който в НРБ знаехме наизуст поради непрекъснатото му въртене по единствената ни телевизия).

Организаторите на шоуто, заиграващо със скръбта на майките, дори не са се постарали да изнамерят автентични лица от народа, от чийто разбираем гняв явно се боят. Жените, мобилизирани в шоуто на Путин, са до една специално подбрани верни поданички с доказани публични изяви в защита на режима. До една! Фактът, че се изявяват публично, е направил разобличаването им възможен.

 

 

 

 

 

В режисираните масовки в угода на цар Путлер няма нищо ново. Много са случаите, когато наблюдателни критици установяват повторяемост на едни същи лица във възторженото му обкръжение къде ли не при обиколките му. На хиляди километри разстояние пътува с него този антураж, за да изобразява на място поредното обожание към вожда.

 

НА СНИМКАТА: Една от участничките във водевила с майките, клакьор и други подобни постановки. 

Обслужващият тези пошъл театър слугинаж винаги се старае при това да подбира тантурести дребни лелки или ученици, някои от които приклякат, за да не стърчат една глава над държавния глава, изпитващ явно комплекси от ниския си ръст. 

В други случаи, когато има стърчащ до него младеж, просто го отвеждат и пренареждат строя за снимката. Както на 24.7. 2019 при посещение на Путлер в университет в Екатеринбург. Аспирантът, застанал до Путлер не разбира какъв е проблемът, докато охраната не го издърпва. На последвалата снимка той вече е “по-нисък” от вожда. https://4tololo.ru/content/20543

 Много му отиват на Путлер колажите, които му се посвещават като многолика матушка и рожба на Адолф.

 

Няма да превеждам руския текст със списъка на имената на мобилизираните за аранжировката жени и коментарите що за лица бяха показани на руските зрители. Благодарение на кирилицата се разбира достатъчно на български по отношение на самите имена. Ако някой оспорва написаното по техен адрес, да си потърси рашист да му преведе останалото.

“Специальные мамы солдат: собеседницами Путина оказались функционеры ОНФ и других провластных движений, чиновницы и единоросски. «МО» удалось идентифицировать некоторых собеседниц.

📍О проблемах солдат Путину рассказывала московская чиновница и депутат-единоросс Ольга Бельцева — она замдиректора ГБУ Центр досуга и спорта «Юность» и член Отраднинского совета депутатов. Как сказано на ее странице, ее специалитет — «оказание социальной помощи льготным категориям граждан».

📍Еще одна собеседница президента — руководитель Подмосковного исполкома ОНФ Юлия Белехова. Возглавляет заодно и Ассоциацию председателей советов многоквартирных домов Московской области. В 2016-м попала в списки кандидатов ЕР в Госдуму (задекларировал 118-метровую квартиру), но не прошла.

📍Надежда Узунова — в 2019-м была советником по внутренней политике главы Хакасии, а сейчас отвечает в Усть-Абаканском «Боевом братстве» за сбор гуманитарной помощи для мобилизованных. «Надежда Узунова сильно переживала из-за того, что не может перечислить всех представителей бизнес-сообщества, которые откликнулись на беду», — сообщало местное медиа.

📍Сбором гуманитарки для мобилизованных занимается и член Общественной палаты Орехово-Зуева Марина Мигунова.

📍Поговорить с президентом о бедах матерей приехала и чиновница из Тывы — начальница отдела по делам семьи, молодежи и спорта в администрации Каа-Хемского района Ирина Тас-оол.

📍 По левую руку от Путина сидела самая творческая из мам, режиссер Олеся Шигина — она снимает православное патриотическое кино. Например, фильм «Путь» о поездке из Москвы на остров Русский двух подруг. По дороге они заезжают в монастыри, останавливаются в семьях и расспрашивают, чем живет Россия.

📍 Справа от Путина, в черном платке, сидела Жарадат Агуева, представительница чеченской «аристократии». Её сыновья — высокопоставленные силовики, командир батальона «Запад-Ахмат» Исмаил Агуев и начальник Курчалоевского РОВД Рустам Агуев. Оба воюют в Украине. Глава Чечни неоднократно называл Рустама Агуева «братом». О «подвигах» Исмаила Агуева Кадыров регулярно рассказывал в своем телеграм-канале”.

8 мнения за “Путлер, многолика матушка и рожба на Адолф”

 1. Да се включа и аз с гениалната карикатура на Комарницки, смесваща Movember движението, псевдо-мъжествеността и фашистките уклони:

  https://segabg.com/touche/tush-11-26-2022

 2. За хуйло от поредицата “тука има , тука нема” – като оная мартенска среща на стюардеси и жени пилоти с … микрофон – https://twitter.com/nexta_tv/status/1500485920763662342
  или оная негова снимка от задържането на лидера на Демократическия съюз на мартенския протест в Ленинград 1989 г. и правозащитника Юлий Рибаков, който също взема участие в митинга е свидетел как путя се разпорежда при задържането на протестиращи … докато официално е на строго засекретена КГБ командировка в ГДР
  – знае се, че малко след избирането на горбачов за ген. секретар путин се усъвършенства в института “Андропов”, после е зачислен към съветските войски в Германия и е негласен сътрудник на неонациста Райнер Зонтаг, който е осъждан няколко пъти в ГДР, сводник на проститутки работещи за Щази, изпратен в една от западногерманските десни радикални организации по указание на КГБ и застрелян в Мюнхен при странни обстоятелства. За разпродажбата на имуществото на Групата на съветските сили в Германия Новая газета(1999)пише : “…Путин може да бъде изритан. Особено от тези, които знаят с какво се е занимавал по време на службата му в ГДР. Случаят с ограбването на имуществото на Западната група войски е доста тъмен…“ – като по калъп са избирани с туземния буда – и путин с гордост говори за “активното участие на дядо си” в октомрвийската революция и че е напуснал КГБ поради несъгласието си с опита за преврат, предприет от някои представители на съветското правителство през август 1991 и че не искал да измени на клетвата си и в същото време не можел да откаже да изпълни евентуална заповед. Но
  в статията на La Repubblica(1999)”Семейството”, което търси заместник за “дядо” : “Най-добре за това подхождаше малък сив човек – Володя Путин, кукла в ръцете на кукловоди. Той трябваше да защити “Семейството” от безкрайните атаки на прокурора Карла дел Понте и други “врагове на нова Русия”, които твърдяха, че Борис Елцин и дъщерите му са взимали подкупи от собственика на компанията Mabetex – анонимен източник на “Профил” в Кремъл: „Путин само изглежда сив и незабележим. Той е истински “психологически канибал”: казва едно, мисли друго и прави трето. Ако получи някаква канибалска заповед, за която няма да носи отговорност, той ще я изпълни. Да разстреля мирна демонстрация? Ще я разстреля…Путин започва в “Пети отдел” на ленинградското КГБ, което се занимава с промиване на мозъци на дисиденти и техни симпатизанти…” – в средата на страницата на вестник La Repubblica е публикувано факсимиле на разкриващото писмо, което е изпратено на Артьом Боровик – гл.редактор на “Строго секретно” – март 2000 г. Боровик загива при самолетна катастрофа – летял за детските снимки на Путин преди първите му избори и Боровик вече е обявил, че историята на Путин скоро ще бъде публикувана…”
  – гранатометни успоредици

 3. Това не БИВАШЕ да се случи, но “големите” европейски политици го проспаха или взеха деньгите?!?! Цената ще платим всички ние, може би поне две поколения напред!!

  https://kafeneto.wordpress.com/2022/11/26/%d1%83%d0%ba%d1%80%d0%b0%d0%b9%d0%bd%d0%b0-%d1%89%d0%b5-%d1%81%d0%b5-%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8-%d0%b8%d0%bb%d0%b8-%d0%b4%d0%be-%d0%bf%d0%be%d0%b1%d0%b5%d0%b4%d0%b0-%d0%b8%d0%bb%d0%b8-%d0%b4%d0%be/

 4. Българин💙💛,

  вчера с жертвите на Голодомора са си спомнили за Николай Вавилов – един от най-известните изследователи от началото на 20 век и с мечтата си да спаси целия свят от глада – по руски обичай и по “доброволни самопризнания“ му спретват обвинение за саботаж и държавна измяна – както се казва: расистите мразят хората с различен цвят на кожата, а рашистите – целия свят
  https://twitter.com/NNBobrovskiy/status/1596606985319088129

 5. Мария Максакова, Борис Пинкус и Гари Табах: Новите планове на Конгреса на САЩ за подкрепа на Украйна. Ленд – Лиз.

 6. Става все по забавно:
  https://i.actualno.com/actualno_2013/upload/2022/11/27/0588828001669571590_big.jpg
  “Няма такава руска нация. Самият руски език се е появил като диалект, когато монголо-татарите са се опитвали да говорят на украински”

  Маша З. естествено побеснява и отговаря в стил “а вие защо биете негрите”
  https://i.actualno.com/actualno_2013/upload/2022/11/27/0517672001669572490_big.jpg

  Коментар отдолу:
  https://i.actualno.com/actualno_2013/upload/2022/11/27/0434135001669571632_big.jpg

 7. … Самият руски език се е появил като диалект, когато монголо-татарите са се опитвали да говорят на украински”

  Преди 3 години лингвистични отдел на руската академия на науките излезе с уведомление, че сед 8 годишно проучване е доказала, че руският език е диалект на българския – в този смисъл той не се е “появил”, а е подарен от Григорий Цамблак на украинците, от които блатните павияни го крадът, както и името на страната им! Материалите още ги има в Итернет на руски и английски!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.