Кой е най-достойният българин – според телевизията на партията, наречена на нацисткия орган Der Angriff

Днес президентът Румен Радев приключва консултациите с парламентарно представените партии за съставяне на кабинет. Последен негов събеседник е бившият му съветник и избраник за служебен премиер Стефан Янев. Едва ли ще изникне новина от раздумката между двамата генерали от резерва, който се оказа неизчерпаем източник за  фалшиви западници у нас.

“Най-случайно” в партийната телевизия на Сидеров излъчиха дълга ретро(ин)спекция на прехода от СССР на Горбачов към Русия на Путлер. Пропагандата обърна с хастара нагоре многобройните факти, с които си беше заредила картечницата. Водещата Магдалена Ташева сервира многобройни припомняния на фактологиката на последните повече от три десетилетия, пречупена през призмата на рашизма във връзка с разпада на империята на комунизма. 

Въоръжих се с инат и изгледах напоителната пропаганда до самия край. Търпението ми беше възнаградено при развръзката на самия финал. Заключението след обилното джуркане на фактите около разпадането на непрежалимия за рашистите Съветски съюз се оказа констатацията, че в България днес има само един достоен българин като отговор на предизвикателството на предателството.

Можете ли да познаете кой е човекът? Не познахте. Не е Сидеров, чието присъствие в тази телевизия е като на фамилията Ким в Севернокорейската телевизия – постоянно е под всякаква форма във всяка една част на денонощието.  

Нарочно задавам въпрос без отговор в заглавието, за да си запазя удоволствието да ви хвана в грешка, че да се почувствам и аз малко нещо “велик”, че съм научил нещо преди вас. И така, внимание:  най-достойният българин днес, според телевизията на партията с названието, взето от нацисткия орган Der Angriff от началото на миналия век, е…генерал Стефан Янев. 

Атакистката пропаганда излъчи негово изказване от трибуната на Народното събрание в качеството му на военен министър, който се противопоставя в България да има друго военно присъствие, освен българско. Сякаш изобщо не сме член на НАТО.

Предаването очевидно е старичко и датира отпреди руската инвазия в Украйна и много преди поредната анексия на украинска територия след “рефендуми” в окупираните от Русия съседни земи. Личи си от контекста на коментара на водещата, която пророкува, че Украйна вероятно ще си предаде ( без бой ) на Русия онези “малки територии” в Донбас и Луганск. За какво са й те на голямата Украйна, възкликна водещата, според която гигантската Русия явно има нужда от още земи за сметка на голямата Украйна ( и пътьом излъга за някакви хиляди избити руснаци в Украйна като легитимна причина Русия да окупира Крим през 2014 г). 

Може предаването да е старичко, но се оказва много актуалничко. Дали е случайничко, че се повтаря в деня на срещата между Янев и Радев?

Стори ми се интересничко да споделя тази дреболийка за хода на телевизийката на онова политиченце, чийто избирателчета избягаха, за да си прелеят прегракналите гласчета към генералчето с най-малката парламентарна партийка, който се кани да прави кабинетче от тази позицийка.

 

НА СНИМКАТА: Кадър от екрана , който показва омерзението, с което Борис Елцин възприема новината, че първата работа на новоназначения от него за премиер и за свой заместник на върха на държавата Владимир Путин като новоизбран президент  е да възстанови съветския химн. Елцин, който беше обилно оплют в предаването на атакистката телевизия, коментира съветската реанкарнация по този повод: “даже текстът не го спасява “( съветският химн), след което добавя с крива усмивка на презрение ” красненко” ( чудничко).

7 мнения за “Кой е най-достойният българин – според телевизията на партията, наречена на нацисткия орган Der Angriff”

 1. Двамата генерали Радев и Янев,
  бледнеят пред генералисимус Борисов!
  Задушил България на дъното на ЕС!
  С руска енергийна примка на шията!
  Вече далече от Румъния!

  Борисов, не ни баламосвай с флашки и бюлетини!

  Защо ИЗЛЪГА 600 000
  да гласуват за ГЕРБ???

  Сега те питат:
  Къде е правителството,
  което им обеща преди изборите???

  БОРИСОВ, ОТГОВАРЯЙ!!!

  Борисов, ти си прост!
  Но ние не сме прости!
  И няма да се разберем!

 2. Шапо, Стопанино!

  Но все пак да помним, че и Шикългруберовото партийченце е обект на карикатури, а той сам даже малко лежи в пандиза след Баварския путч. За микропуйлото, тръгнало от ленинградските банди, да не говорим. Путлерастките партийки са като блатните павианченца – като малки някои ги намират за “сладички”, но един ден порастват и налитат на света с ядрена сопа. Затуй – овреме бой със сапьорната лопатка по муцуната. Което героична Украйна в момента преподава на открит урок за цял свят. Респект!

 3. Предпочитам веднага да отиваме на избори, вместо да търпя поредното кремълско правителство, този път с мандатчето на криминалните ни олигарсченца, да гледам всеки ден, на всеки половин час в новините, тъпичката овенна мордичка на Янев да ни обяснява нещичко за “българския” интерес, който СЛУЧАЙНО, на 100% ще съвпада с руSSкия такъв!

 4. Полша помни! – “Жертвите на руската агресия” – това е новото име на велоалеята до руското посолство във Варшав – прессекретарят на полските спецслужби в
  https://twitter.com/StZaryn/status/1596971671084486658
  ТУК … спец операция “Копейкин с приемливо лице”(по Комарницки )
  https://www.segabg.com/touche/tush-08-31-2022-0

 5. Е , още един фатмашки дрон-камикадзе се приземи на ДРОНдуковь2 при командното си дронское фърчило лумПен гаден, нали!
  Само не мога да разбера, яневичевичь казал , че не иска “чужди” СЪЮЗНИЧЕСКИ войници в НРБ?!? Е , добре, това означава, че фатмашката савецка БНА е по-силна дори от НАТО и няма нужда от помощ, нали.
  И след като БНА е прекомерно “силна” , то защо тогава двата фатмашки дрон-камикадзе лумПен гаден и яневичевичь, не искат да помогнат на по-слабите , като Украйна, като им дадат малко от “силата” на савецката БНА?????
  Уж нямало нужда от помощ за командваната от тях БНА, пък не искат да помогнат на Украйна , която има нужда от помощ?!?
  Ето затова, не трябва да се слагат милЮционерски и фатмашки “генерали” , като лумПен гаден, яневичевичь и бокоТИКВАТА, за законодателни, изпълнителни и съдебни ръководител на съответните СЛУЖБИ (“власти”) в НРБ, защото не стават за това , в другите държави бутафорните генерали стават само за хунта и диктатура , и нищо друго. И най-точния пример е чекисткия фатмак Хуйло, който извърши поредната чекистка КОНТРАреволюция и хунта в РАБьZZия, след Джержинский, Берия, Андропов, Крючков и сега – Хуйло, който ги задмина , нали!
  А пък за “телевизията” на ()ОЛЕН ()ИДЕРовь , няма смисъл дори да споменавам , абе някой гледа ли тази психолудница, дори и белопрахово режисиране, а???

  Долу МОЧИ-те идите на хуйло си!
  Долу фатмашките дронь-камикадзета, идите при Хуйло си!

 6. Краставите магарета отдалече се надушват. И се сдушват, за да окраставят България до
  неузнаваемост със руска краста. Спасението е по-голямата част от българите да провидят какво е РуZZия и в какво блато иска да ни завлече. В този смисъл ДБ, а още повече ПП, са замъглени. Така може би набират повече електорат, но пък замъглен. И както беше казал Тодор Колев (лека му пръст) – “… и след мъглата, пак мъгла.”.Колко и какви още зверства трябва да избълват руZZнаZZите, за да се вдигне мъглата и от Западна Европа.

 7. “Краставите магарета отдалече се надушват.”

  Такива ямат право нито да дущат, нито да се надушват – те са на централно надушване от мацква!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.