Западът се обедини в защита на Украйна и международния ред от рашизма, но все още мълчи за срамните антисемитски тайни от миналото на Русия

 

 

 

 

 

Демократичният свят най-сетне осъзна рашистка заплаха за международния ред, мира и заплахата от ядрен всечовешки апокалипсис както никога досега. В същото време виси като нож на гилотина въпросът за истинския прочит на генезиса на рашисткото зло не само в отровената с рашизъм България, но и на Запад, където все така се премълчава родителската връзка на рашизма спрямо нацизма.

В иначе великолепната по своята информативност  британска документална поредица на телевизионния канал “ History chanel” попаднах на твърдението, че в първото антисемитско законодателство датира от времето на Химлер, отговорника за него в Третия райх. Това просто не е вярно. Прототипът е създаден половин век по-рано от учителите на нацистите по антисемитзъм в Русия. В главната роля е бил министърът на вътрешните работи Николай Игнатиев, славен тук ( а напоследък” преоткрит”  пропагандно и в путлеристка Русия) като “граф”, благородник и дипломат.

Игнатиев е назначен през 1881 г. за вътрешен министър от император Александър III след провала му като дипломат на Балканите. Авторът на измамния договор от Сан Стефано, “подаряващ” земи на българите без никакъв шанс тази химера ( завлекла в гроба стотици хиляди българи по-късно при нейното преследване в поредица от войни) да се сбъдне, е назначен от сина на току-що убития при атентат ( с участието на брата на Владимир Улянов -Ленин) Александър II. Избран е да създаде антисемитските закони именно заради върлия му антисемитизъм с цел империята да смаже еврейското население. Игнатиев оправда доверието.

Игнатиев е награден за заслуги към руското мракобесие от новия император Александър III с поста министър на държавното имущество. Броени седмици след като на 1 март 1881 г. загива при атентат царят Освободител ( на крепостните роби в Русия) Николай Игнатиев става по волята на новия император министър на вътрешните работи. 

Генерал Игнатиев е издигнат за заслуги в борбата му срещу евр(оп)ейското влияние като най – виден представител на руското мракобесие. Доказал се е като върл реакционер още като дипломат на Балканите, воювал  “ с болка на сърце” срещу проникването на европейско влияние сред народите на полуострова. Натоварен е в ролята на водещ руски православен фундаменталист и радетел на идеята за подчиняването на славяните на руските имперски интереси да бди в самата руска империя да не покълне европейско влияние. Това го прави особено актуален за реанимирана употреба от страна на съвременната кремълска пропаганда в България за нуждите на московската антиевропейска и антизападна доктрина в усилията на Москва да насъсква България срещу нейните западни съюзници. 

Николай Игнатиев се самоопределя като заклет антисемит в интервюта с меродавни автори. Сред тях е английският журналист Чарлз Марвин, който познава Русия от 16 годишен. Живее там с баща си, нает като инженер по проект на река Нева. Научава руски по време на своя 6 годишен престой, продължил до 1876 г. От в. “Глоуб” го наемат като кореспондент за година и половина в Санкт Петербург. Завръщайки се в Лондон е приет на работа във външното министерство. Доверяват му на 29 май 1878 г. да направи копие от тайната сделка на Великобритания с Русия, подготвена за подялбата на плячката от Руско-турската война ( за сметка на българите), обявена по онова време. Чарлз Марвин предоставя още същата вечер резюме на документа на в. “Глоуб”. Скандалът принуждава премиера Солсбъри да заяви на 1 юни в камарата на лордовете, че публикацията е лъжа. На 14 юни “Глоуб” публикува пълния текст на срамната сделка с Русия ( за българска сметка). Храбрият журналист Чарлз Марвин е арестуван на 26 юни, но три седмици по-късно е освободен поради липса на доказателства за извършено престъпление. След това журналистът публикува пълни разкрития как Англия и Русия тайно са се договорили на 31 май 1878 г. за подялбата на балканското наследство на победената от Русия Османска империя.

Чарлз Марвин интервюира министъра на вътрешните работи на Русия Николай Игнатиев през 1882 г. и му задава въпрос за отношението му  към евреите. На което Игнатиев отговаря:

„Евреите сами се обявяват за общност. Те имат свои собствени обичаи и навици и не биха следвали тези, установени в Русия. Те са държава в рамките на държавата. Как бихме могли да се справим с подобен чужд елемент?“  

  Чарлз Марвин пита за уточнение:

„Но недоволството е, че Вие няма да позволите на евреите да се възползват от привилегиите на останалите граждани на Русия”. 

На това министър Николай Игнатиев отвръща с кратка лекция по отношение на “мръсния евреин”, който  “угнетява хората” и заслужава да бъде изгонен от Русия ( както и става с 1 милион евреи след погромите от май 1881 г. в руската империя):

“Ако сте живели в Южна Русия тогава ще знаете какво е евреинът. Той е мръсен, облича се различно от всички останали, организира свое собствено общество и угнетява хората. Както отбелязах преди време пред една делегация, която ме чакаше – да уважаваме изгонването на евреите от определени градове и територии – как бих могъл да накарам хората да те приемат ако ти правиш всичко по силите си, за да ги накараш да те мразят и отлъчват?“  (Чарлз Марвин, „Руското настъпление към Индия“, разговори със Скобелев, Игнатиев и други изтъкнати руски генерали и държавници, централно азиатския въпрос, Лондон, Законът Сампсън, Марстън, Съърл и Ривингстън, 1882, стр. 233.)

За същото свидетелства и Уйлям Томас Стийд, известен и като писател, предвидил катастрофата на “Титаник”, загинал отгоре на всичко въпреки пророчеството си в катастрофата на борда на същия този кораб през април 1912 г..

“Генерал Игнатиев има често посещения от равините, когато е Министър на Вътрешните работи, и в своите интервюта с делегациите той се изказва по обичайния си начин. Той им казва, че когато равините ревизират Талмуда и  прочистват пасажи, които учат евреите, че вярата не трябва да се поддържа чрез идолопоклоничество, те самите могат да се върнат и да помолят да им бъдат възстановени и да споделят именно привилегиите на идолопоклоничеството. „Ние страдахме под робството на Египет,“ казват равините. „Но“, язвително отвръща Игнатиев, „ако е така, защо не си излязохте от Египет? Къде беше вашия Моисей? Аз бих бил твърде доволен да му дам всичката власт да заведе вашите хора в земите на Ханаан. Фараонът не би ви пуснал; аз, от друга страна ще изпитам задоволство да ви дам всяка възможност да заминете.“ W.T. Stead, “Truth About Russia”, London, 1888, Cassel and Company, Ltd, pp. 305”.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: В “Измамата “Сан Стефано”, където могат да се видят антисемитските “Майски закони” закони на Николай Игнатиев – в български превод и на на английски език.

7 мнения за “Западът се обедини в защита на Украйна и международния ред от рашизма, но все още мълчи за срамните антисемитски тайни от миналото на Русия”

 1. Такова “приобщаване” на евреите правят гасударите, че по времето на Александър I и Николай I, след Наполеоновите войни се въвежда “кръвен данък” за евреите в Руската империя! И се стига и до майските “закони” на игнатиевь, като през целия 19 век се извършват постоянно периодични погроми в РАБьZZия, които довеждат до това , че няколко милиона евреи мигрират в САЩ до Първата световна война, където е нямало евреи, и така САЩ стават по неволя еврейски капиталисти и ционисти , според Хитлер , фашистите и рашистките и путлеристките антисемитски расистки, а и на световните такива!
  Иначе , без погромите, евреите щяха да си останат в Европа и САЩ щяха да са “юден раус, и юден фрей”, много преди Хитлер!
  И така САЩ нямаше да са “юдейска колония” според световните конспиративни нацисти, фашисти, расисти, путлеристи, нашисти, сидеровисти, и всичките други болшевишко-фашистки дИбилисти и рублоядски игнатиевисти!

 2. П.П. И добавям , за особено важната роля и на сталинистките чекистки нацистки арийски империалисти и клонираните в НРБ техни ченгесарски фашизоидни подлоги!

 3. Антисемитизъм в действие

  На днешния 1-ви декември.
  1742-ра година.

  Руската императрица Елисавета нарежда,
  евреите да бъдат изгонени от Русия.

 4. Видьо Видев,

  при екатерина2 на евреите е забранено да живеят в московия, т.е. източно от територите на Беларус, Литва, Полша и Украйна и дискриминацията, пропагандата срещу тях в русия се засилва и провокира антиеврейските погроми – всъщност русия се мъчи да заграби “византийското наследство” – антисемитската политика не само е отдушник за вътрешното недоволство, но е част и от пропагандата на т. нар. “Гръцки проект” на екатерина – една възстановена Византия(Цариград, Северна Гърция и цяла България -Мизия, Тракия и Македония) управлявана от внука й – русия да анексира черноморското крайбрежие до р. Днестър и създаване на царство Дакия от Влашко, Молдова и Бесарабия – българите в земите на подстъпите на Цариград и Проливите са непреодолима пречка – “гръцкия проект” е за сметка не само евреите, но и много показателен за имперската антибългарска руската политика – въобще не предвижда възстановяване на българска държава и докато екатерина 2 води войните си с/у султана, изселват над 500 000 българи от тук и започва целенасочена политика за погърчване

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.