Украинските деца се молят на св. Микола за мир и Путин да пукне

 

 

 

 

 

 

Наближава Никулден, празникът на Свети Никола. Познат ми е от детството в чешкия вариант на неговото отбелязване. По-късно станах свидетел и на германската му версия. 

https://www.hera.bg/s.php?n=6164

Споменът ми е свързан с очакването на децата да получат лакомство, но само ако са послушни. “Лошите деца” ги заплашват да получат картоф ( в Чехия) и кюмюр ( в Германия) в оставените като за добрия старец, лъснати предварително за целта детски ботушки, вместо мечтаните сладости. Картоф и кюмюр, в най-лошия случай, ако са били лоши.

А с какво  са заплашени украинските деца, оказали се вкупом “непослушни”? 

Заплашват ги убийство с руски ракети, бягство в чужбина от тях, студ по липсата на отопление през зимата (като алтернатива на криеницата в чужбина) и прочее наказания от злия старец Путлер.

Докато Украйна я гази рашисткият ботуш, украинските деца си пожелават да получат в детските ботушчета подаръчета.  В писмата си към св. Микола на първо място се молят близките им да се завърнат живи от фронта.

На второ място – да спре войната и “ ние да победим”.

На трето- всички да са здрави.

Освен това се молят росия да пукне. Както и Путин.

 

4 мнения за “Украинските деца се молят на св. Микола за мир и Путин да пукне”

 1. Не знам защо се сетих за “евакуираните” в Русия деца от окупираните територии.

 2. Путлер ме се интересува от някакви си деца на унтерменшените, нито украинските , нито руските , нито чеченските, нито якутските , нито чукотските …..всички унтерменшени!
  Все едно Хитлер да се интересува от еврейските или славянските деца, или циганските, или дори немските опозиционни деца!
  Той се е “погрижил” да ги “измие” с Циклон-Б в крематориумите!
  И дядя Путлер “подарява” ракети и снаряди на украинските, чеченските и даже на арийските деца в самата РАБьZZия, както е правил и дядя Хитлер, преди да измислят болшевишкият дядя МраZZь!
  И сега чекисткият хунтараторь Хуйло Первий е решил да се предреши в чекистка краZZная мантия на чекистки дедь МороZZ за Украйна, иди на хуйло си!

 3. Тази година Украйна къса с още една съветска традиция, а именно календара на празниците наследен от времето на Октомврийската революция. Преминават към дореволюционния календар-така го наричат. Т.е. казано по-просто – към календара, който ползва цяла Европа, без Сърбия. Така Никулден си става на 6-ти вместо на 19-ти, Рождество на 25-ти вместо на 7-ми Януари, Нова година на 31-1, вместо на 10-ти. Е няма да има вече нова стара година и два пъти празнуване, но по-важното е да е в крак с Европа, а не с РаЗЗия. Предлагам освен махане на МОЧА в БГ, махане и на коня пред НС, както и преименуване на храма Невски на нещо друго/този цар Алексанъдр даже не е участвал на битката на Невски – измислен герой, но това е друга тема/ и освен това Раззия носи това име неправилно и е крадено. Най-правилно е да се нарича Новомосковия, в както се е наричала преди това на името на Москва града създаден през 13 ти век на мястото на едн пусто блато от Златната Орда, като център за търговците, пътуващи на север. А Украйна трябва да се напича Русь-Украина. Тогава историческата истина ще си дойде на мястото. Всъщност между Русь и Россия общото е колкото между думите гонорар и геморой.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.