Токсичният носител на руския орден “Ломоносов” отново показа афинитет към (по -)учените

Руският орденоносец от Банкя отново залага на чужд безспорен авторитет, с което признава спорния си автопортрет. Вчера се оприличи на Меси, но не посмя лично да се намеси в играта за съставяне на правителство в ролята на кандидат за премиер. Номинира на уж запазеното за себе си място проф. Николай Габровски. Радев не изглеждаше изненадан. Ако съм “познал” това казва много за сближаването му с поваления му бивш враг от ГЕРБ.

 

 

 

 

Нищо ново като финт в играта на “експертност”. Нали номиниращият е носител на орден “Ломоносов” – обича учените!

Криеницата зад неоспоримия професионален профил на един професор вече се превръща в рецидив за ГЕРБ след злополучния опит на ГЕРБ с проф. Герджиков на президентските избори. Явно пак има какво да крие зад гърба на поредния професор и това е токсичното лице на лицето Бойко Борисов.

За ръководителя на Клиниката по неврохирургия в “Пирогов” не може да се каже лоша дума, докато за ръководителя на ГЕРБ добрите думи валят само от устата на устатите му другари, действащи като негови лични пиари. Вчера се изредиха да го хвалят в неделните телевизионни предавания и да обясняват, как било най-логично, най-правилно, най-нормално именно вождът им да бъде номиниран за министър-председател. Същият днес се оказва изпаднал от батута на хвалебствените подскоци и на собствената му самооценка, направена във Враца по същото време : “няма по-подготвен от мен” за поста.

Оказва се, по тази логика, че един по-малко подготвен, по-малко логичен, направо “ненормален” избор е днешната алтернатива на вчерашното цунами от ласкателства, увенчано на гребена на тази вълна от сравнение с Меси, на когото обектът на суперлативите сам се оприличи. Дали ласкателите са били изненадани днес от своя месия?

Нищо подобно. Просто са били отвързани в последния момент да напомпат от телевизионните трибуни егото на своя началник до краен предел, за да се окажат всички днес изненадани от колко е велик той, отказвайки се от полагащия му се по извоювано от един “биткаджия” ( също по неговата самооценка) право да се възкачи за четвърти път на върха на всесилната по конституция у нас изпълнителна власт.  

Познати от младостта на Бойко Каратиста са заявявали в свои интервюта, че той имал навика да “хвърля бялата кърпа” още преди евентуален сблъсък на тепиха със силен противник. Намирал си извинения. Видяхме същото в битността му на политик дори и след загубения двубой с Румен Радев. Ежеше му се дълго, а накрая не само не посмя да се изправи срещу пилота, но и след загубата на номинираната от него Цецка Цачева нахално катапултира с твърдението, че е позволил на своя противник да спечели от едното демократично чувство- за да не съсредоточава твърде много власт в ръцете си.

Интересното предстои. Изстрелът с професорската кандидатура най-вероятно ще отиде нахалост поради липсата на политическа подкрепа в парламента за играта на Токсичния. Въпросът е как поредното му бягство от лично ангажиране ще се отрази на доверието на доверчивите му досега избиратели. Те упорито му гласуват, а след това тихо псуват, че той си седи в Банкя и реди егоистично политическите пасианси в стила на неговия побратим по задкулисие от сарая в Банкя. Не стъпва в парламента, а сега и от “Дондуков” 1 избяга. “Бистришкият тигър” излиза на терена само при уговорен мач, но това не му пречи да се самообявява за Меси.

Докога ли избирателите ще дундуркат беглеца от “Дондуков”? Ще има ли Дундурков 4 и на следващите избори?

 

11 мнения за “Токсичният носител на руския орден “Ломоносов” отново показа афинитет към (по -)учените”

 1. .. и при липсата на подкрепа в парламента, на ръководителя на Клиниката по неврохирургия в Пирогов ще му излезе дума
  – бистришкия мачомеси му иде от естеството да пада за дузпа, но герББ-премиер няма да вкара във вратата на това НС… ама, дано му е за последно, че и без тая врата ще останем

 2. Не посмя говедото да предложи себе си (най-достойния!) за премиер! Това означава, че е осъзнал края си! Сега ще прави всичко възможно да не влезе в затвора, а това е реалния ни залог за влизане в Шенген! Нещата изкристализираха – или България в Шенген, или пак мафията на власт! Учительницата подреди ли жълтите павета, защото много скоро пак ще ни трябват?

 3. BIRD.BG
  34 мин ·
  Номинираният от #ГЕРБ за премиер проф. Николай Габровски до преди дни (30.11.2022 г.) е бил съдружник във фирма заедно с дружество, в собствеността на което се проследяват акционери свързани с #ТИМ. Търсачката на BIRD.BG веднага засече тези връзки: https://tinyurl.com/yc8e7vxs
  Припомняне, че Бойко #Борисов и #Пашата са продали фабриката за цигари в Крайморие на Иво Каменов (#ТИМ).
  В допълнение, уточняваме, че не коментираме качествата на лекарят неврохирург проф. Габровски.

  – нищо ново под банкянското слънце … Z z z

 4. Премиерът на РБ

  МЕси от Банкя,
  професор по закопаване на България на дъното на ЕС,
  не стана МесИЯ!

  Но никога не е късно,
  и месИята професор по неврохирургия,
  да стане за резил!

  България няма да се отлепи от дъното на ЕС,
  докато прокуратурата разпъва чадър
  над престъпленията на Борисов!

  И докато 600 000 глупака
  гласуват за идиота Борисов!

 5. Тиквата се изока по тв-то така: “България си има своя Меси”!!!!!!!!!!!!? Визираше себе си, разбира се. Много нагъл човек. Някои психиатри му намериха и диагнозата: синдром на барон Мюнхаузен. Хубавото е, че с нея не се отървава затвор. 😉

 6. Зад проф. Габровски на екрана се видя отвратителнате ухилена фезиономия на Дес. Атанасова. Ясно,пак същите се гласят да се гаврят с нас.
  От месеци насам единственото хубаво нещо,което ни се случи е Шенген. Не че не се знаеше от всички за гадостите,но истината беше казана официално пред цял Свят.
  Нашите–президент и др. путинци отговориха просташки с ругатни и заплахи.
  И смешно и жалко.
  И носещо надежда,че простотията не може да вилнее безкрайно през 21. век.

 7. Който пристане на играта на ББ и кукловодите му значи, че е или тъп или компрометиран.
  За професора до сега е можело да не се говори лошо, но вече има какво да се каже.
  Изглежа ми доста по-интелигентен и умен от зеления чорап със синята вратовръзка, Следователно има нещо с което го държат. И лицето му на снимката показва точно това.

 8. Бях сигурна, че по стар комунистически маниер гербаджийската напаст ще издигне “независима” фигура – доктор (най-вероятно с титла “професор”) или военен (най-вероятно с чин “генерал”). В този смисъл кандидатурата не ме изненада, изненадва ме фактът, че все още се намират хора с позиции, които се хващат на мръсното гербаджийско хоро.

 9. Абе, барба ГанЮсь не търсеше ли министрите си по улици и кръстовища,а ?
  Явно Винету продължава да търси кадрите си и по магистралите, и намира все такива “магистрални труженички” , като Мата Хари!
  Все “магистрални” професори и професорки!
  А тоя пишман-премиерин от “сдсь” повече би подхождал за здравен министър, защото няма и поне никакъв политически авторитет дори пред герберастките партийни калинки, и ще трябва да разчита на “подкрепата” на банкянския вождь дори само да се наложи в партийната им котерия! Което означава , че ще е на директно дистанционно управление от банкянския вигвамь!
  А пък , ако е добър доктор ,от друга страна това означава и , че е абсолютен аматьор в политиката ,и ще трябва да се “учи” от банкянския политически “месиански” факирь” , нали!
  А това е меко казано вредно, преди всичко за него , защото нито ще стане “политик”, нито ще остане и “доктор”! Банкянската “политическа школа ” не прощава на никого,!

 10. Само да напомня на Меси от Банкя, че истинския Меси го осъдиха за данъчни измами в размер на милиони (по спомен преди 4-5 години). Вярно условно, но все пак…да знае нашенския какво го чака, щом се оприличава на именития футболист

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.