Финландия отбеляза днес в София освобождението си от руското робство

Днес е националният празник на Финландия. Празнува възкръсването си след освобождението си от руската имперска окупация през 1917 г.

Имаше прием в София в Археологическия музей.

 

 

 

 

 

Честито!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.facebook.com/FinnishEmbassySofia/

14 мнения за “Финландия отбеляза днес в София освобождението си от руското робство”

 1. Честито на нашите фински освободители от ИМПЕРнационална ПАНтюркистка османска властова тирания и гнет, заедно с украинците , поляци, румънците , балтийците, самарски и бесарабски българи, дори японци, а и всичките други мужици от Руската империя!

  Но и ние върнахме тяхната саможертва , точно 40 години по-късно на 3 МАРТ 1918г. в Брест-Литовск, чрез освобождението им от московско робство!
  Но ,след това, всички ние пак загубихме войната от “арийските” большевишки ИМПЕРнациональсоциалистически КОНТРАреволюционери, и от техните имперски посестрими – “арийските” НАЦИоналсоциалисти на Хитлер!
  Някои от нас загубиха независимост още 1920г., други 1939-1940г. , а задунайската колония падна 1944г.под “арийско” болшевишко робство. А фините имаха малко по-голям “късмет” , Сталин им анексира “само” Карелия и северното им крайбрежие, нали!
  Затова: – Долу ИМПЕРнационалсоциалистическите болшевишки МОЧИ-те , идите на хуйло си!
  Долу “арийските” большевишки терористи от БКПь, идите на Ленинь , идите на Сталинь, идите на Путлерь, идите на хуйло си!

 2. Единствено във Финландия болшевиките провеждат референдум в Руската империя, за оставане в рамките на СССР! Финландците с огромно мнозинство отхвърлят аншлуса. На 3 март 1918 година, с унизителен Брест-Литовският мирен договор, Ленин е принуден да се откаже от Украйна, прибалтийските страни и Финландия. След това болшевиките никога не провеждат референдуми, а с кръв и терор присъединяват останалите държави към Русия, именувайки ги ССР! Трагично за Сталин приключва и Зимната война, в подарената му от Хитлер Финландия.
  След окупацията на България на 9.9.1944г. НРБ фактически беше 16-та ССР. , социалистически концлагер по съвеЦки образец.
  И до днес в РБ в ЕС,
  стоят стотиците паметници за възхвала на руските окупатори!
  И над всичките стърчат МОЧА и Альоша!

 3. Финландия изобретява линията “Манерхайм”, където на руснаците им замръзват манерките, пълни със собствената им кръв.

 4. Честито на Финландия един достоен за уважение народ.
  Но съм възмутен от молебена в руската църква проведен от руски офицер в расо.Присъствието на Митрофанова разбира се е задължително, НО как българската държава позволи този пропаганден акт в центъра на София България – страна от Европейския съюз членка на НАТО и вражеска за РФ? ????????
  Очите ни измиха десетината протестиращи.
  Срам и позор
  Да позволим един от най-големите генератори на путинската пропаганда – руската православна църква да си провежда мероприятията тук.
  А сме много изненадани защо не сме в Шенген ..!!!????
  А ..!!??

 5. Видьо Видев,

  болшевиките с кръв и терор провеждат референдуми да легитимират властта
  Как Сталин заграби балтийските републики(DW,18.6.2015)
  И защо цар Борис казва на соболевия пакт за ”взаимопомощ”своето “НЕ” и отлага за народа, държавата, и България трагичната участ на трите балтийски народа и държави
  https://m.facebook.com/Istoria.bg.bnt/photos/a.573325599349430/1467532069928774/?type=3&locale2=pt_BR
  болшевишката рецепта е: окупация и провъзгласяване за “социалистически съветски републики” с референдуми
  От опита на: Екатерина Велика, на следващите рускии мператори, и от личен опит в България, Германия, Китай,Испания, Сталин прави твърд, безпогрешен, извод: 1. Неговата пета колона, и агенту ра, са безсилни да вземат властта, ако нема дълга изтощителна война, или ако нема гражданска война, и че, все пак, при тези две алтернативи,дадедн и поотделно, или заедно, НЕ е АБСОЛЮТНО сигурно взимането на властта. 2. Но ако, поотделно, или заедно с двете алтернативи,има и трета алтернатива, а именно, нахлуване и окупация на червената армия, вземането на властта е АБСОЛЮТНО СИГУРНО. И Сталин взима твърдото решение: ВСЕКОГА да има третата алтернатива, и окупационната армия да се нарича Освободителка, и “освободените” да й прават паметници. Изказване на Ста лин в По литбюро на 19 август 1939г.

  … и Сталин прави реверанс, и угажда на Хитлер и Рибентроп: на 3 май уволнява Максим Литивнов, и назначава за външен министър В. Молотов. Предстои идване на Рибентроп в Москва, и Сталин, прави пред Политбюро следното изказване:“ Ако ние сключим договор за взаимопомощ с Франция и Великобритания, Германия ще се откаже от Полша, и ще почне да търси модус вивенди с западните държави. Войната ще бъде предотвратена, но ако ние приемем предложението на Германия за пакт за ненападение,тя, разбира се, ще нападне Полша, и намесата на Франция и Англия в тази война е неизбежна… Ние ще имаме широко поле за извършване на световна революция. Другари! Необходимо е да се направи всичко тази война да продължи колкото може по-дълго, за да се обезсилат и двете страни. Точно по тази причина ние требе да се съгласим засключване на пакта, предложен от Германия, и да работимтази война, веднъж обявена, да продължи максимално дълговреме. Требе да усилим пропагандната работа в воюващите страни, за да бъдем го тови, когато войната завърши…” Хитлер не очаква световна война, но я получава.Странна война. Вследствие на неотсеяна!! стратегическа информация Хитлер е убеден, че Англия и Франция, както постъпват два пъти с съюзна Чехословакия през 1938 и 1939 г., в момента неще воюват за съюзника си Полша, и на 1 септември 1939 г. я напада. На третия ден Англия и Франция обявяват война на Германия. Вместо местна, войната се превръща в световна.Хитлер получава силно главоболие, взима лекарства, неколко часа слага мокри пешкири на главата…(Иван Лилов,”Освободителните”мисии на Русия/СССР в около България)
  Сталин реабилитира стария руски панславизъм и започва организираното и целенасоченото му лансиране. Бълг.комунисти го пропагандират активно през целия период на войната с материали от москва. След референдума 1946г славянската идея минава на заден план, но както имперския панславизъм обединява западните руски колонии срещу Запада, да се загърбят националните интереси и съветска русия да е „закрилник” и началство – на българите по официални данни 1945г струва 137 хиляди избити българи при руската окупация(по официалната статистика цитирана от царица Йоана)
  – не случайно приписват на сталин фразата:Не е важно как са гласували, а кой брои гласовете(https://dariknews.bg/novini/sviat/10-kultovi-citata-pripisvani-na-stalin-video-2052154)
  – важно им е гласуването – затова първата нещо, за което се хванаха герББ, ДпС и БСП беше подписка за връщането на хартиените бюлетини , събрана от недялконедялков, Стъки и блъсков, но си е аргумент с/у машините, които изкарват такива резултати, каквито гласоподавателите пуснат – Ако наистина „няма зор“ за хартиените бюлетини, защо до посред нощ се потят в заседания да ги върнат(https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/752161)

 6. Всички народи, освободили се от руското робство, се радват на просперираща и бяла държава.
  Всички народи, които търпят руското иго, са на икономическото червено дъно.


 7. 07.12.2022 в 08:21

  “болшевиките с кръв и терор провеждат референдуми да легитимират властта”
  Това твърдение е или незнание, или манипулация.
  Никъде болшевиките не провеждат референдуми!

  Образуването на Съветския съюз е последица от Октомврийската революция от 1917 г.,
  когато болшевиките начело с Владимир Ленин свалят Временното правителство.
  На мястото на Руската република е създадена Руска социалистическа федеративна съветска република
  По-късно преименувана на Руска съветска федеративна социалистическа република.

  Започва гражданска война между революционните „червени“ и контрареволюционните „бели“.
  Червената армия навлиза в територии на бившата Руска империя и помага на болшевиките по места да завземат властта.
  Но не чрез референдуми, а чрез образуване на революционни съвети на работниците и селяните!!!

  През 1922 г. комунистите успяват да обединят няколко съветски социалистически републики –
  Руската, Закавказката, Украинската и Беларуската.
  В единен Съюз на съветските социалистически републики-накратко Съветски съюз.

 8. Германия арестува 25 десни екстремисти, които планирали въоръжен преврат – атака на Бундестага, депутати за заложници, спиране на тока, за да убедят!! населението да се присъедини към въстанието. и силите за сигурност проверяват връзките им с русия
  https://www.zeit.de/zustimmung?url=https%3A%2F%2Fwww.zeit.de%2Fgesellschaft%2Fzeitgeschehen%2F2022-12%2Frazzien-rechtsextreme-verschwoerung-putsch-birgit-malsack-winkemann-afd%2Fseite-2
  – на Мордоре без перемен …
  Говорит Москва – в моем борще, ложка стоит.. у нас нет ни ненависти, ни даже обида ..

 9. Сергей Любарски: Руски летища бяха ударени. Започна производството на боеприпаси.
  Интересно е да се чуе мнението на Грег Хейс.
  Явно ВПК на Украйна започва да действа! Започва спад на световното потребление на нефт, което ще доведе до спад на цената му, което е много добра новина за Украйна.

 10. @よ

  Изглежда, че тъй като путлер няма да получи Украина, майцепродавците от иZражданэ искат да го “компенсират”, като му подарят България. Прави впечатление, че селската пръчка ыскра михайлава, която иначе е почти същoтo кречетало като патрона си, във видеото старателно чете, почти сричайки. Дали защото текстът е написан неграмотно, или си го превежда от руZки език в момента на четенето, можем само да гадаем.

  Бог да пази Украина! 💛💙

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.