Вече всеки час доказва лъжата за въвличането ни във война срещу РаZия

 

Признавам, че не знам как да напомня истината, без да подразня онези, които ме подозират в нескромност, но е факт: днес най-после видяхме и чухме по-ясно от всякога в българския парламент потвърждението на моите дългогодишни твърдения, че изборът между Изтока и Запада е основополагащия разлом между хората в България. Техните народни представители го (по)казаха многократно, макар и по различен начин.  

Гласуването на решението България да предостави (вече без да шикалкави) военна помощ на Украйна наистина е много важен знак. Той е високоточно оръжие срещу миналото ни на заразена, направо поразена от рашизма страна. Ще отекне навсякъде по света, където се интересуват кои сме ние и дали си струва да общуват с нас като държава, която няма(ше) своя воля, различна от тази на руските ни колонизатори.

Победена е лъжата, че ще бъдем въвлечени във войната- само ние по някакво много специално изключение сред онези 50 държави, които предоставят оръжие на Украйна, но не са въвлечени във войната на Путлер.Солидарно лъжеха от върха на държавата главнокомандващият Радев,  мутрите на Копейкин и техните конкуренти на калния националистическо-социалистическия терен от БСП. Сега им предстои тежката задача да обясняват защо нищо подобно не се случва. Трябва да бъдат питани всеки днес какво става с “въвличането” ни във войната.

Конкретно Копейкин, който си е присвоил за названието на бандата си най-красивата българска дума, пророкуваше как се мъти не просто въвличането ни във война, но направо изпращането на български войски в Украйна. Това ни готвели американците от посолството. Пригласяха му лъжци от БСП и корпуса им за бързо лъжене по медиите ( Дачков, Симов пр. сволоч), според които тук се мъти някакво проамериканско правителство и аха, ама всеки момент ще бъде скалъпено и то с едничката цел да въвлече България във война с Русия. Този “момент” се влачи вече повече от два месеца. Нищо подобно не се случва. Няма и да се случи. Но отговорност за лъжите си никой от лъжците не носи.

От днес, от утре, от другата седмица и така нататък всеки ще може да се убеди, че са лъгали за “въвличането”, което не се случва. Заклинанията в обратния смисъл само работят срещу лъжците. Те затова така пискливо врещят до последния момент срещу решението за оръжието. Това е важно да бъде изтъквано по всякакъв начин и от всички привърженици на истината. Защото лъжците са царе на фокуса с измъкването от тресавището на собственото си пророкуване. Не бива да бъдат оставяни на мира да продължават да спекулират за мира, който едва ли не ще бъде взривен в България в случай, че помогнем на нападнатите украинци да се отбраняват, както правят съюзниците ни. 

За да не звуча патетично ще принизя ситуацията до вица за каубоя в бара, който със заплашителен тон си поръчвал уски след уски “бързо, докато не се е започнало”. В един момент барманът му поискал сметката и той се хванал за главата “леле, започна се”!

В това положение са нашите лъжци, които плашат с въвличане във войната. Време е да им бъда поискана сметката.  

12 мнения за “Вече всеки час доказва лъжата за въвличането ни във война срещу РаZия”

 1. Румен Радев постоянно се прави на луд и нарича българите, които подкрепят нападнатата Украйна “войнолюбци”, като си затваря очите за безспорния факт:
  На територията на Русия няма стъпил нито един украински войник. На територията на Украйна в момента върлуват хиляди руски окупатори.
  Ще призная Радев за грандиозен миролюбец, ако отиде пред руското посолство с кохортата си с бели гълъби в ръцете и ревнат с пълно гърло : Спрете войната варвари!
  Тогава с чиста съвест може да каже на всеки български политик: Кохортата ми е много по добра от кохортата ти.

 2. – както каза Явор Божанков :
  ще дойде ден
  ще се носи отговорност
  и русия няма да спечели тази война

 3. Iavor Bozankov go nabi na B.C.P. s 400 i te go izkliuchiha— stiskam palci za KURnela dano na sledvashtite izbori da ne e v parlamenta

 4. Някои плащат висока цена за “лъжата за въвличането ни във война срещу РаZия”

  Какъв Шенген, какви пет лева!

  Общото събрание на ПГ на „БСП за България“ единодушно изключи Явор Божанков от групата

  Зоват Божанков да напусне парламента и да освободи мястото за следващия в листата.

  Правилникът на парламентарната група на БСП предвижда:
  „Чл. 26 (2) Всеки народен представител е длъжен да изпълнява решенията на ръководството и Общото събрание.
  Може да изразява несъгласие на Общото събрание, но след вземане на решение, е длъжен да го изпълнява.

  Причина за това изключване стана изказване и гласуване на Божанков за предоставяне на военно-техническа помощ за Украйна,
  въпреки решението на Националния съвет на БСП и Общото събрание на парламентарната група да се гласува „против“.

  Какъв правилник?
  Та нали Конституцията на РБ е върховен закон?
  Прочели ли са депутатите от БСП Конституцията на РБ, преди да се закълнат в нея?

  Член Чл. 67. (1) Народните представители представляват не само своите избиратели, а и целия народ.
  Обвързването със задължителен мандат е недействително.
  (2) Народните представители действат въз основа на Конституцията и законите в съответствие СЪС СВОЯТА СЪВЕСТ и убеждения.

  Нещо неясно?
  Депутатът Божанков представлява ЦЕЛИЯ НАРОД!
  И никаква някаква си парламентарна група,
  НЕ може да го изгони от ВсеНародното събрание!
  С противоконституционния си Чл. 26 в правилника !

  ЯСНО?

  Накъде с тези кални съвеЦки чепици?
  В парламента се гази Конституцията, а сме тръгнали за Шенгин!

 5. Господин Инджев, от Вашите книги зная, че още от времето на Екатерина Велика, целите на Русия да води хибридни войни. Дори, когато България е част от Османската империя, Русия води война срещу нас, българите и други балкански народи. Едва ли е нужно, аз да го обяснявам на Вас. Интересно е, че на всички опити на Русия да вдига въстания, примерно гръцки, винаги са се получавали български въстания. Днес, слугите на Русия, не мирясват с жалките си опити.
  Поздрави!

 6. Какво стана с Божанков?

 7. Кой да я поиска г-н Иджев страхливите и зависими , несвободни и нежелаещи да поемат личната си отговарност 60 процента ли? Докъто ходят за риба или стоят пред телевизорите за да ги лъже оня от Банкя вместо да си дадат гласа -жалко за останалата част и добре ,че ви има вас и други свободни умове инак ……..

 8. Това хлапе Божанков много израстна през последните 2-3 години. Позволява си да има свое мнение, различно от руZките пад.логи в БКП, затова ще плаща. За Шенген направи убийствен анализ, все едно слушах Стопанина, но с повече хъс и вътрешна информация. Освен изключването, “независимата” прокуратура и НАП също са го почнали – него, баща му и съпругата му.

  Па за копэйкин и рундю коремното – да викнем момчетата от GSG-9 & MaD, или от 73 отряд МП на ВСУ, да помогнат като съюзници да си отмием срама от очите.Че вече човек не смее да каже, “Аз съм от Задунайския Милиционеристан”…

 9. TAСС е упълномощена да заяви: “Путин не планира среща с премиера на Индия”:
  https://tass.ru/politika/16549887
  Оказва се, че Путин не планира, защото Моди не планира:
  https://www.rbc.ru/politics/09/12/2022/63934b119a7947241ef729d6
  “За Индия е “неизгодно да тръби за приятелство” с Русия, заради думите на Путин за възможността за използване на ядрено оръжие”

 10. До АЕРОФЛОТ ако видиш данъчните задължения на семейството на Божанков и техните фирми… Ковачки ще ти се стори хлапенце.
  Кзаното днес в НС от Божанков е правилно и съм напълно съгласен с думите м,. но задълженията към държавата са друго нещо.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.