Въпросите пред кривото огледало – от Кремъл, до Банкя

Резултатът от това да си говориш сам и да си отговаряш на собствените въпроси, е катастрофален за н.в. Истината. Тя става неминуема съпътстваща жертва, а покрай нея и консуматорите на лъжата, ако са достатъчно лековерни и неинформирани.

Такъв е случаят с нашия дългогодишен бабаит на върха на българската политическа хранителна верига от Банкя. Неговият корпус от наемни ласкатели се опита по едно време да му нарисува образа на помъдрелия, умерения, опитния вече управник. Това се случи при втория му управленски мандат. 

Само че след това той стана още по-зъл, по-самовлюбен и безпардонен. Започна да обижда вече не само персонално, но и цели групи граждани като “тулупи” и професионални гилдии, сред които и “мисирките”, т.е. журналистите. И премина окончателно към монолози в общуването си с публиката.

Продължава да го прави вече трета година. Застава пред огледалото и преминава за по-кратко направо към комплиментите към онова, което ( му се при)вижда в него. Например, че “няма по-подготвен от мен за премиер”. А на следващия ден се оказва, че има такъв и то по негово решение.  А всичките му верни клакьори, които до последно са кимали в съгласие като пластмасово тигърче на задното стъкло на москвич, моментално се съгласяват отново.

Такъв е случаят с номинацията на проф. Габровски. Не го познават, но го хвалят, че бил най-добрият, най-подходящият. Защото така е решил партийният им вожд, а в ГЕРБ две мнения няма покрай неговото.

В друг контекст и несравнимо като мащаб това явление с единствено възможното мнение го вижда целия свят чрез изявите на руския диктатор Путлер. Вече няма проблем да се появи пред камерите и пиян с – с чаша в ръка за да няма съмнение доколко не му пука какво си мислят за него поданиците и враговете му в чужбина ( на кадри от военния канал “Звезда”).

 

 

 

 

Завалено се пита сам кой бил започнал пръв ( тормоза на противниковото население), че сега да му придирят за бомбено-ракетния терор срещу цивилната инфраструктура на Украйна. И си отговаря сам: виновни са онези, които обстреляха Кримския мост, а преди това спирали водата на анклавите ( откъснати с решаващата руска помощ от Украйна). 

С други думи най-цинично си признава без угризения,че става дума за руско отмъщение – заслужено, по логиката на диктатора. Да мрат ако не от взривовете и пожарите, то от студ и глад проклетите украински милиони жени, деца и старци. Защото отмъщава на тях за това, че неговите мъже в униформа губят войната на фронта, натрапена на украинските мъже и жени, грабнали оръжието да защитават родината си.

Ще се изненадате от третия ми пример ( дребен, но пък пресен), може би, но като гледам днес Венелина Гочева да си говори сама в присъствието на нещо като водещ на предаване в БНТ, виждам същото. Констатирам константната демонстрация на пълната безнаказаност за стореното в миналото и прехвърляне на вината върху “политиците” и изобщо върху всички, заради които днес се налага тя сега да пледира за ново начало, промяна и откривателство на нови лица, нови теми и пр. “визионерство” от страна на едно от лицата на обслужването на властта през годините – сякаш не е (съ)участник във всичко онова, заради което изнамира причина да менторства в името на новото начало и промяната. 

Хем трябвало новите в журналистиката и политиката да имат опит и памет ( повтори го многократно), хем пък да са напълно нови. Няма логика, но пък в отговор получава комплименти от водещия, че позицията й била “безпощадна, както винаги” ( беше такава, когато трябва да рита падналия)

За да направя връзка, нека да отбележа пътьом, че Гочева, вярна на рефлекса си да се възхищава на медийния продукт от Банкя, в чието рекламиране участваше дейно, не му изневери и днес. Възхити се колко бързо си сменя мнението в зависимост от настроенията на хората. Хамелеонщината му продължава да е на пиедестал в нейната ценностна система. 

Когато няма въпроси, няма и отговори. Има само продължаващо във времето “усвояване” на публичен ресурс чрез монолозите на манипулатори, на които позволяваме това. 

Въпросите към Путлер предстоят в Хага. Изправеният от него на ръба на ужаса от ядрен апокалипсис свят няма да му прости. Гочева и нейният кумир в същото време са прекалено незначителни, за да се надяваме на нещо подобно – дори в лилипутинския български безпаметен контекст. Но поне можем да помним и припомняме. Самата Гочева пледира да има памет. Макар да и спестих конкретиката ( за да не досаждам на читателите с повторение на написаното вече от мен), този път ще й угодя. 

5 мнения за “Въпросите пред кривото огледало – от Кремъл, до Банкя”

 1. туПлерь отново говори ЛЪЖИ и манипулации тъпотии!
  Той разрушава 300 дни украинските мостове, пътища, тунели, и особено украинските железници, и сега се е засегнал , Украйна иска да разруши НЕзаконния Кримски мост, който струва свръхкорумпираните 20 милиарда долара?!?!?!????….
  Не само Кримски мост , Украйна трябваше да го разруши още преди 300 дни, НЕзабавно!!!
  Също така трябваше да разруши и пиратските корита от Черноморския флот, които разрушават електроцентралите и топлофикациите в Украйна, ОТДАВНА!
  И за компенсация на електрическия тероризъм на туПин, украинците трябваше да разрушат всички електроцентрали в Донбас и Крим, тогава туПлер щеше да капитулира – ВЕДНАГА!
  Защото трябваше да евакуира целия ДамбаZZь, и целия Крим, защото той никога няма да може да го ремонтира централите, там!
  Всичко може да се реши само с един залп на Хаймарсите по Донбас и Крим!!! Особено по газовите турбини, които Сименс вкара контрабандно в Крим, преди 5-6 години!
  Освен това туПинь трябва да вземе със себе си и рублоядските си мисирки , които е монтирал начело на пропаГАДните му вестници и телевизии , като гочевнаЯ, куРВшлуковь и лИбеновь, идите на хуйло си!
  гочевнаЯ иска нов бардак, но иска да си остане пак със своите стари побратимски мисиркови шлюхи в него!
  Или пък иска да си намерят “нов” сводник за стария им мисирков бардак , и така да си продължат древната “професия” и с “новият” денгоноситель!

  Долу мисирковата ШУТьналистика и ШОУналистика в задунайската путлеристка колония, идите на хуйло си!
  Оставка!

 2. Кучкарят на Путин от Банкя е смешен имитатор на “изявите на руския диктатор Путлер.”
  Няма да има никакъв кабинет Габровски!

  България ще продължава да затъва,
  докато престъпниците Борисов и Гешев тежат на шията И!

  ГЛАСЪТ на ИСТИНАТА

  “Няма руска нация, а руският език е диалект на украинския.”
  Това написа депутатът от латвийския парламент Александър Кирщейнс в Twitter,
  Изявлението му отекна силно в Руската федерация,
  предизвиквайки бурен отзвук сред руските обикновените потребители.

  Реакция имаше и от говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.
  А руското издание “РИА Новости” определи изказването на латвийския парламентарист
  като “оскърбление за Русия”.

  Вярно е, че руския е диалект на украинския,
  но ще доуточним още,че
  украинският език е диалект на българския в казашка Запорожка Аспарухова България.

  Киприян Българина от рода Цамблак
  е ученик на Патриарх Евтимий.
  Цариградският патриарх Филотей
  поставя св. Киприан за киевски и литовски митрополит (1375 година )
  и на цяла Русия.

  Депутатът от латвийския парламент Александър Кирщейнс
  наскоро публикува карта на разпадналата се РСФСР.
  След авантюрата на Путлер в Украйна.

 3. Ха-ха-ха . . . агентгоцеватагочевка . . .
  – приДВОРНЯЖКА, ну что возьмешь?

 4. Дудаев: Когато изгрее украинското слънце, русия ще изчезне
  – за въпросите, кривото огледало и . . . назад в московские болота

 5. С Г.Любенов в БНТ Ез.Гочева разговаряше пред зрителите като криеше очите си зад големи очила. Това не попречи да се разбере,че традиционно за в. “24 часа” тя поддържа партиите от днешната хартиена коалиция.
  Така на въпроса наводещия какво мисли какво мисли за машинното и хартиеното гласуване тя героично прескочи отговора и заразказва в смисъл колко голямо нещо е хартията и на нея били неписани много важни документи и велики книги. За Г.Любенов това бешедостатъчно и той продължи дългия и безсмислен разговор.
  Не чета в. “24 часа”,но ако в него се защитава единствената гледна точка на главната му редакторка по такъв безобразен начин –язък му за хартията на която е списван.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.