Путлер няма нищо за хвалене, а неговите следовници у нас все така се борят да омаловажат военната помощ за Украйна

Рядко се случва несъстояло се събитие да се превърне в повод за анализи и коментари в световен мащаб, но имаме такъв случай в момента. Путлер си отмени годишната пресконференция за първи път откакто е на власт. Отмени и обръщението си към Федералното събрание.

Очевидно е, че няма успехи, които да отчете. Няма и радостни перспективи в икономическо и военно отношение. Но преди всичко има абсолютна несигурност по отношение на днешния ден- дори и да намери нещо положително за разказване то може да бъде опровергано в следващите часове – например на фронта в Украйна.

Българските другари на Путлер обаче правят каквото могат, за да му услужат. Не успяха да спрат решението на парламента за предоставяне на военна помощ за Украйна и сега се борят тя бъде колкото е възможно по-незначителна. И все така е тайна, колкото беше, когато минаваше през трети страни.

Другите държави, донори на оръжие за Украйна се гордеят с позицията си. Словакия вчера дори се върна към обсъждането на темата за предоставяне на съветските си мигове на нуждаещите се украинци. Чехия редовно публикува доказателства за ефективната си военна подкрепа за Киев, като показаните на снимката танкове Т -72. 

 

 

 

 

Тук служебният министър Гълъб Донев заявява, че даваме на украинците военна продукция само с цел да се обучават в чужбина. Беше опроверган в телевизионно интервю от военния експерт Тодор Тагарев в предаването “Офанзива” по Нова телевизия. Експертът сподели, че снабдяването на украинците с българска военна продукция за тренировъчни нужди е само една от точките в решението на властите ни, а останалото въоръжение е предназначено за сражаващата се на своя земя украинска армия.

Докато управляващите ни се чудят как да омаловажат решението за военната помощ, което са длъжни да изпълнят, “разкритие” по темата долетя от самия фронт в Украйна. В списваните на руски език социални мрежи се появи снимка на детонатор за реактивни снаряди за установките за залпов огън “Град”, произведен в България. Снимката е направена в Донецк, където върлуват колаборационистите с Москва.

 

 

 

 

 

От руска страна пропагандата в самата Русия явно става все по-малоумна. Вижда се от клип, който повдига въпроса за вменяемостта на неговите автори. “Изобретили” са макет на ракета, качена на покрива на стар съветски автомобил с напдис “Към Вашингтон”. Това било “Сармат мобил”…

 

 

 

 

 

Саркастични забележки в мрежата опровергават Путлер по въпроса за липсата на добри новини. Явно в Русия се създадат нови работни места. В погребалната индустрия, където се не само няма безработица, но и се търси още работна ръка, видно от обявите.

 

 

22 мнения за “Путлер няма нищо за хвалене, а неговите следовници у нас все така се борят да омаловажат военната помощ за Украйна”

 1. Снимката на сарматмобила удивително напомня на онзи лозунг “Роналд Рейгън – враг номер едно на Тутраканската селищна система”.

 2. Путлер се смята за господ и че смисълът на живота е в смъртта и още и още от самият малоумен грандоман-идиот:

 3. Има едно първично и изначално незачитане на Киев като интелектуален център, за което сега си давам сметка, до степен да се краде и изнася към Москва, всяко качество! Не зачитащото отношение, на пренебрежение, е нещо което е силно осезаемо от метрополията(мътната вода), към покрайнините(най различни самобитни и етнически култури)… Замислих, заради една статия относно авторството на 12те стола и Златният телец и голямата вероятност това да е самият Булгаков ( https://thebulgariantimes.com/%D0%9B%D1%8E%D0%B1%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D1%8F%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F/ )

  Вчера излезе последното интервю на Арестович с Д.Гордон което препоръчвам да се види,
  Много интересен играч и мислител е този Арестович, излязъл като из под перото на Булгаков и е жалко, че у нас нямаме такива, а само ментета, са родните йес мени и нео либерални талибани!

 4. Что снова горит? 👊У Путина больше нет, что предложить …

 5. Затова пък “американските империалисти” има с какво да се похвалят:

  “В Ливърморската лаборатория в САЩ е регистрирана контролирана термоядрена реакция, при която се получава повече енергия, отколкото се изпомпва.
  Работата по контролирания термоядрен синтез е в ход от 1952 г. 70 години. Най-дългият и най-скъпият научен проект.
  През 1945 г. американците взривяват първата атомна бомба, а през 1954 г. е пусната в експлоатация първата атомна електроцентрала в Обнинск.
  През 1952 г. е взривена водородната бомба. Очакваше се след десет години да заработи първата термоядрена централа и енергийният проблем да бъде решен.
  Минаха 70 години…
  За да протече реакцията на термоядрен синтез, трябва да бъде постигнат критерият на Лоусън: плазмата трябва да се държи дълго време при висока температура и плътност. Ако плътността е по-ниска, тогава температурата и времето трябва да са по-високи.
  Слънцето грее поради термоядрена реакция. Задържането на плазмата в Слънцето се постига поради факта, че Слънцето е огромно и задържа плазмата чрез гравитация.
  Развитието на термоядрената енергия върви в две посоки:

  — Задържане на плазмата в магнитно поле. Има два основни типа инсталации: стеларатори и токамаци.

  Токамаци – “тороидална камера магнитна”. Концепция, разработена през 50-те години на миналия век от Лаврентиев, Сахаров, Там и други съветски учени.

  Всяка година токамаците ставаха все по-големи и през 80-те години беше решено да се създаде международно сътрудничество ITER, за да се създаде достатъчно голям и достатъчно мощен ТОКАМАК, за да осигури контролиран термоядрен синтез. Участват ЕС, САЩ, Индия, Китай, Корея, Казахстан. Русия е един от основните участници в проекта. Строителството в южната част на Франция все още е в ход. Краят е планиран за 2025 г., но вече е отлаган няколко пъти. Стойността на проекта вече възлиза на 19 милиарда долара. Инсталационните и спомагателните съоръжения са разположени на площадка 1,0 × 0,4 км, височина 60 метра. Теглото на инсталацията е 23 000 тона.

  След получаване на отговора се планира да започне проектиране на прототип на първата електроцентрала. Приблизително до 2050г. Съжалявам, но мисля, че този проект няма да бъде реализиран. Твърде трудно.

  – Второто направление – импулсни системи – малки капсули се хвърлят в целта, където попадат мощни лазерни лъчи. Една от първите беше инсталацията Делфин, направена във ФИАН.

  Именно на този принцип работи Националното съоръжение за реакции на лазерен синтез NIF към Ливърморската лаборатория в Калифорния. Мощността на лазерната инсталация е 500 TW. Това е 1000 пъти повече от общата мощност, използвана от САЩ за част от секундата, в която работят лазерите.
  Хвърлят се малки капсули с големина около 2 мм със смес от водородни изотопи – деутерий и тритий, които се удрят с лазери и се измерва енергията, получена от капсулата. Годишно могат да се обработват до 700 такива капсули. Капсулата експлодира като малка 10 кг TNT H-бомба – малък артилерийски снаряд.
  Изграждането на съоръжението започва през 1997 г. на стойност 4 млрд. долара. През 2009 г. проектът стартира работа. В продължение на 3 години те проведоха около 1000 експеримента, но не получиха термоядрена реакция. Проектът беше пред закриване.
  След множество подобрения през 2018 г. бяха регистрирани първите признаци на термоядрени реакции.
  Вчера беше обявено, че за първи път в историята доставените 2,5 мегаджаула надвишават инжектираните 2,1 мегаджаула. Получена е повече енергия от планираното, което е довело до повреда на диагностичната апаратура и е усложнило анализа на резултатите.
  Това е безусловно постижение и Нобеловата награда за авторите на творбата е гарантирана. Очаква се изявление от Министерството на енергетиката на САЩ.
  Ще има ли търговска електроцентрала на принципа на импулсните системи?
  съмнявам се
  В най-добрия случай след 50 години.
  Може би…”

 6. След преврата в Германия са планирали 280 въоръжени банди да арестуват и екзекутират хора в цялата страна
  – в провинциите Саксония, Тюрингия и Баден-Вюртемберг били в готови с конкретната подготовка
  – Константин фон Ноц(Зелена партия) след 3-те закрити заседанията в парламента по разследването: „Очевидно е имало планове, които, въз основа на мащаба на техните намерения срещу нашата либерална демокрация, са шокиращи“
  https://www.dw.com/en/reichsb%C3%BCrger-conspirators-planned-new-army-for-coup/a-64066794
  ТУК (П)реZидентския Гълъб зa оръжието за Украина – за обучение Е, не за фронта
  – все точно , здесь идем по плану …

 7. Без значение, дали крият каква помощ дават на Украйна, или колко мижава е , като количество, то всички савецки оръжия в БНА имат “стойността” на скрап. Заради прекалено малката бройка , за да имат някакво съществено значение, и още повече заради НЕсъвместимостта си с натовските оръжейни системи, а и вече остават и със символична бройка запасни части, останали още от соца, без възможности за доставка от путлеристките заводи, които не могат да осигурят дори нуждите от ремонт и модернизация на путлеристкият краZZниЙ Вермахть!
  Това означава, че малкото бройки савецка техника на БНА стават само за еднократна употреба, както се видя от агресията на Путлер в Украйна! А и няма оръжия и боеприпаси за тази техника . Ракетите за самальотите и зенитните ракети са преминали отдавна срока си на годност, вече 40 и повече години, и стават само за утилизация, и не стават и за скрап, дори!
  Така че ,нека зеленоТИКВЕНите фатмаците си останат със савецкия скрап, и да си останат със самозаблуждението от бутафорната му значимост, която става само за савецки талисмани във вид на “сакрални” статуетки и скулптури , на които да се кланят докато се превърнат в “свещен” ръждив прах! Подобно на МОЧИ-те в цялата НРБь!
  Това фатмашко суеверие в “хиперестествените” възможности на савецкия скрап от соца , само ги превръща в потенциални самоубийци, като подвижни мишени-камикадзета , както се вижда от войната на Путлер в Украйна! А вече паднаха и два от самальотите, които фатмаците пребоядисаха в заводите на техния върховен политкомисарски командирь Путлерь, само за една година ! И платиха над 200 милиона от нашите данъци за путлеристката боя за тях! Само от тези 2 савецки фърчила загубите са близо 40 милиона от пребоядисването им!
  Така че фатмаците около лумПен нека си държат своя скрап, за който могат да получат милиони долари , ако го дадат на Украйна за да се отбранява от техния сводник Путлер! И ще останат и без пари за превъоръжаване, и без боеспособна техника и ракети, а само със “сакралните” им талисмани от савецки скрапь, и със им суеверната “вяра ” в неговите магически военни “възможности”, което ги превръща в савецки подвижни мишени-камикадзета! Както Путлер вярваше в нарисуваните бутафорни вундерваффе-та на неговите бутафорни маршали и генерали, около еленовъда Шойгу и сибирските му шамани!

  Затова трябва да се спрат дори еврофондовете от Брюксел на такива байганЮфци, като бутафорните фатмашки генерали на ДРОНЬдуковь2, начело с дрон-камикадзето лумПен гаден, монтиран за реZZиЛденть на НРБ от болшевишките и чекистките си политкомисари – чекиста решетников и кУрвела ниновНаЯ!
  Но вместо това, от Брюксел отпуснаха дори задържаните еврофондове за ХУНския чекистки шпионин и агенть бай ОрбанЮ, вместо да ги дадат на Украйна , заедно с еврофондовете за нашите фатмашки байганЮфци!
  Сега Украйна има много повече нужда от еврофондовете, отколкото да ги крадат байганЮфците и в ХУНската , и в задунайската губернии !
  И как тогава бай ОрбанЮ и байХУЙ да спазват правилата в ЕС, след като им дават само ПРАВА да крадат стотици милиарди , без да им налагат и ЗАДЪЛЖЕНИЯта, които сами са подписали!?!?!????
  Затова всички милиарди за бай ОрбанЮ и байХУЙ, трябва да отидат за Украйна, и да се забрани правото им на глас, и на вето, за общите решения на ЕС и Брюксел !

  Долу МОЧИ-те, идите на хуйло си!
  Долу бутафорните савецки фатмаци , и на бутафорния савецки скрап на БНА, заедно със ЗЕЛЕНОтиквения реZZиЛденть лумПен гаден, НЕЗАБАВЕН фатмашки импийчмънт на цялата БНА, идите на хуйло си!
  Долу байганЮфците- бай ОрбанЮ и байХУЙ, Бюксел трябва да ги обяви за персони нон-грата в Европа, и, НЕзабавно спиране на европейския келепир и европейският глас на путлеристките корумпирани троянски марионетки в Будапеща и Банкя, идите на хуйло си! Всички пари за Украйна!
  Долу БУМАЖНИТЕ терористи и шпиони от болшевишката шайка БКПь и кУрвела ниновНаЯ, баджанака свиненскиЙ, идите на хуйло си!
  -ВЪН! Незабавна ОСТАВКА и ИМПИЙЧМЪНТ!

 8. Хубава работа!
  И как “Путлер няма нищо за хвалене”
  Путин е най-големият руски патриот!
  Целта на Специалната операция в Украйна е
  да се разпадне насилственото образование РСФСР!
  Както се разпадна насилственото образование СССР.

  Путин е и най-големият руски демократ!

  Това с което на-много се хвалят руснаците, е най-голямото им нещастие!
  Наполеон премахна феодализма в цяла Европа.
  Но Наполеон не можа да завладее Москва и царският феодализъм си остана в Руската империя!
  Феодализмът изчезна дори в Османската империя след ПСВ.
  В Русия след ПСВ, Ленин трансформира царският феодализъм в комунистическо закрепостяване в колхозите и фабриките, чрез т.н. жителство.
  След разпада на СССР,, комунистите в Русия въведоха днешния олигархичен феодализъм.

  Какво е дереджето у нас с най-известния следовник на Путлер?
  Борисов наследи от Живков комунистическата мафия!

  Един мошеник и още 600 000 измамени.
  Борисов е ненадминат хамелеон!
  Ту комунист, ту демократ.
  Ту евроатлантик, ту русофил-кучкар на Путин.
  Ту патриот, ту национален предател.
  Ту спасител, ту удушаващ България на дъното на ЕС.
  С руска енергийна примка на щията.

  Борисов и шайката му са изпечени мошеници!
  Фалшифициращи изборите със стотици хиляди невалидни хартиени бюлетини.
  С хиляди фалшифицирани “коригирани” хартиени протоколи в СИК, РИК и ЦИК!

  С толкова къса памет ли сте?
  Когато ставаше напечено,
  колко пъти след трите си мандата,
  комунистът Борисов хвърля оставка?
  За да има предсрочни избори!
  Спомнете си,
  колко пъти хитрецът от Банка
  ни прилага този трик!

  Очевидно и сега ГЕРБ не искат да има нормално редовно правителство!
  Очевидно ГЕРБ искат отново предсрочни избори, за кой ли пореден път!

  В Конституцията на РБ няма такова “чудо” Експертен кабинет.
  Но ГЕРБ предлагат на българите такъв.
  Значи ли, че това е признание на Борисов,
  че предишните му кабинети са били от некадърници?

  “Експертния кабинет” ще бъде оглавяван
  от мюрето в овча кожа, проф.Габровски.

  Защо ГЕРБ не предлагат кабинет на алфа вълкът си Борисов?

  Защото ако в НС бламират мошеника Борисов,
  по-трудно ще се излъжат 600 000 глупака
  отново да гласуват за ГЕРБ!
  Нали?

 9. Волдимир Зеленский – интервью американскому комику Дэвиду Леттерману в метростанции „Майдан независимостти“– 12 цитат :
  – Путину верят многие россияне. “Большой процент. Но это, знаете, как закрыть окно и спрятаться от войны. Трусливость… Вот и все. А есть люди, которые просто боятся. Понимают реальность, но боятся”.
  – Если он умрет – война закончится. “Не будет войны. Авторитарный режим – страшный. Потому что не может все зависеть от одного человека. Когда такой человек уходит, институции останавливаются. Такое время было в Советском Союзе. Остановилось все. Если его [Путина] не будет, то им будет сложно. Они будут заниматься внутренней политикой, а не внешней”.
  – Россия стала символом пустоты. “Никто не жмет руку руководству РФ… Нет на соревнованиях, нет на чемпионатах мира, нет в культурном пространстве, нет на оскароносных площадках и других. Это и есть изоляция. Это и есть, что тебе не жмут больше руку. Мне так кажется”.
  – А выход из изоляции – убрать, где наследили. “[Россияне] будут бороться за демократию, только когда поймут, что пришла полномасштабная изоляция, что они изолированы от всего цивилизованного мира. И из этой изоляции [у России] есть только один выход – уважение к международному праву. Признать суверенитет, территориальную целостность… Вопрос не только в Украине. Вопрос во всех государствах. Грузия, Молдова… Там они тоже, как говорится, наследили”.
  – Говорить о дате окончания войны с Россией – безответственно. “Никто вам не скажет, сколько она еще продлится. Я ответственный человек, я понимаю, что это значит для людей – услышать, когда закончится война. Потому что это главный вопрос… Я не играю с такими вещами”.
  – Главное – не допустить заморозки. “Конец – это тогда, когда мы отвоюем свою землю и будем на своих границах… Война – это не заморозка конфликта. Это не значит, что завтра не летают дроны, а где-то там на фронте люди убивают, но это далеко и к нам не относится. Нет, это нечестно. Потому что все это – наши граждане, которые воюют. Война недалеко. Она повсюду и в каждом доме сегодня. Война закончится тогда, когда вся наша земля будет деоккупирована”.
  – Вашингтон может ускорить окончание войны. “США – лидер в поддержке Украины. Без их поддержки нам будет сложно. Прям очень сложно. Вопрос, когда закончится война, также зависит от этой поддержки. Чтобы она была более короткой – нужна более мощная помощь”.
  – Но Украина слышит разные месседжи от США. “Мы слышим месседжи разные, с разных сторон, если изменится климат в политике, в Конгрессе – и это может очень сильно повлиять и на помощь Украине. Самое главное, чтобы США, общество знало и не сбилось с курса, с этого пути поддержки Украины, а знало, что мы воюем и за них тоже”.
  – Путин боится ядерного удара и смерти. “Я видел его, и я видел его желание жить, он очень любит эту жизнь. Он даже сидит за длинным столом, боится заболеть ковидом или чем-то еще.Это говорит о том, что он боится смерти и любит жизнь. Я не уверен, что он готов применить ядерное оружие. Потому что он понимает, что если он применит, то следующие шаги могут быть от любого государства именно к нему. Именно лично к нему”.
  – И он ворует у всех, даже у детей. “Мой сын. Ему девять лет. Он знает наименование всего оружия. И эта информация не от меня. Они углубились в эту войну. С одной стороны, можно сказать, что Путин украл детство у наших детей. А с другой – что каждый из нас что-то должен отдать государству для его защиты… Наши дети отдали свое детство”.
  – Но ракетный террор РФ украинцев не сломает. “Чем больше они нас атакуют, тем больше людей хотят все это пройти достойно, пройти с победой. Поэтому мы спросили… На сегодняшний день 98% населения нашего государства говорят: пусть без света, пусть без воды – но точно без России. Война России с НАТО – звучит как анекдот – НАТО еще не подъехало”.
  – А Зеленский будет президентом до конца войны. “Ежедневно я занимаюсь менеджментом войны, менеджментом государства Украина. С утра до ночи, ежедневно…До нашей победы я точно буду президентом. А там… Пока не думаю. Очень хочется на море просто. Скажу честно, Дэвид. Я очень хочу на море – когда мы уже победили. И выпить пива”.
  https://www.netflix.com/bg/title/81644272?tctx=-97%2C-97%2C%2C%2C%2C%2C%2C%2C&trackId=14277281

 10. Как така Путин да няма с какво да се гордее? Той върна робството в Русия. Защото това да хванат човек на улицата, вкъщи или на работното място, и да го изстрелят на фронта, си е чисто робство. И войниците му нямат никакви права, те са си роби. По този начин тай се приравни със съответните техни царе, по времето на които в Русия е имало робство. Както отбелязват хората, те са единствената страна в света, която е набирала роби от собствения народ. Ето, традицията е жива, благодарение на Путин.

 11. Путлер и национал-путлеризЪмът, колкото и да се пънат бълхарските кучкари тип РАПОНя, са пътници. Ето какво казва Иля Пономарьов, бивш депутат в Думата на раZия, който единствен гласува против анексията на Крим в 2014 и плати за това огромна цена: “Путин ще бъде убит от свои, преди да стигне до Хагския трибунал заради мащабната агресия срещу Украйна. Най-вероятно чеченският лидер Рамзан Кадиров ще изпълни присъдата… Шансовете Путин да стигне до Хага са 1 на сто, може и по-ниски…”(агенция УНИАН).

  Просто се дивя на какво се надяват РъБъ путиняците – че пак ще се пребоядисат на “евро-атлантици” и “демократи”, като 1989? Ми няма да ви хване боята бре, таваришчи раднъйе миленкие дарагие!

 12. @ВенкоСлавов
  В името на точността, ПЪРВАТА в света атомна централа се казва Experimental Breeder Reactor-I (EBR-I). Пусната е на 20 дек. 1951 край Арко, Айдахо, САЩ. Обявена е за национална техническа забележителност от през. Линдън Джонсън през 1966 г. Блатните руZки павиани пак лъжат и се хвалят с крадени чужди достижения. Жокер – съпрузите Розенберг и операция Venona…

 13. Прекрасна новина! В най-скоро време Украйна ще получи ракетни комплекси “Патриот”!

 14. @Видьо Видев
  Излиза, че не само Путин има с какво да се похвали, ами и Борисов…
  Както го описвате – ту такъв, ту онакъв – че то направо си е политик-мечта!
  Гъвкав и интелигентен – схаща какво е необходимо на Татковината!
  Готов на всякакви еквилибристики в името на добруването ѝ! Когато трябва е патриот (вето за Македония, само платноходки по Черноморието), когато трябва е национален предател (оръжие за Украйна с риск за въвличането ни във войната, пускаме Македония).
  Айде стига с тази скрита предизборна пропаганда!
  Каквото и да пишете – няма да гласувам за Борисов, и туй то!
  Добре де, шегувам се…. освен за гласуването…

 15. “АЭРОФЛОТ”💙💛,

  👍 с най-значими за света последици от руски кражби е технологията за ядрено оръжие : “…единот главните проблеми на английското правителство, и разузнаване, е: следене, и попречване на Германия да направи атомна бомба. За нейната направа е необходимо да бъдат преодолени три големи трудности, и около стотина по-малки.Втората голема трудност е забаване скоростта на лъчите, които бомбардират атомните ядра. Третата голема трудност е намиране на критичната маса, т.е. какво количество уран да има в бомбата: защото, ако то е под, или е над, критичната маса, реакция не става. Германските атомни физици се опитват да преодолеят тези две големи трудности, и до края на войната не успеват. Англия и САЩ се споразумеват за съвместна направа в САЩ на атомна бомба, и това е Манхатънският проект. Третата голема трудност е преодолена с 6 месечни математически изчисления на английския физик Клаус Фукс, натурализиран немец, скрит комунист, завербуван от руското разузнаване, който предава решението за проблема критична маса.Всъщност една от главните задачи на съветското разузнаване в САЩ е открадване тайните на атомната бомба. Въпреки големия успех с К. Фукс, и немалко кражби на малки трудности, СССР е изостанал научно и технически, и едва след 4 год и 2 мес., в средата на септ.1949г., прави атомна бомба(Иван Лилов“Освободителни” мисии на Русия-Съветския съюз в и около България; https://dnes.dir.bg/svyat/klaus-fuks-germanskiyat-fizik-shpionin-izdal-taynata-na-atomnata-bomba-na-sssr). Полезни идиоти . . .

 16. Има много проблеми пред термоядрения синтез , за съжаление!
  Все пак и аз ще хвърля и моите 5 стотинки по този въпрос.
  Първо няма голямо значение кой е обявил първи за построяването на атомна(ядрена) електроцентрала, защото първия ядрен реактор е построен от Ферми под футболен стадион , с графитен забавител. И така успява да се изследва получаването на плутоний от по-разпространения изотоп на урана, защото без уран е било почти невъзможна верижна реакция, и производство от нея и на други разпадащи се елементи , като плутония. Така че първите работещи реактори и центрофуги за обогатяване на уран са американски. А след това те се използват и за бомби, и за електрическа енергия , и за задвижване на подводници и кораби. Това е потвърдено.
  В интерес на истината и германците искат да построят реактор, но със забавител от тежка вода от Норвегия, което е саботирано от норвежки партизани подпомогнати от Чърчил.
  А колкото до ядрения синтез , то имаше информации и за опити за “студен” синтез, но няма изгледи да е по-вероятен от термоядрения синтез!
  С лазерни импулсни системи по същество се постига ядрен синтез, чрез миниатюри термоядрени бомби-капсули, което си е малко управляем процес, както и при големите термоядрени бомби с ядрени детонатори от разпадането се елементи , като плутония, или урана.
  Управляем термоядрени синтез в токамаци също е много труден , защото при ядрения синтез няма верижна реакция и критична маса , която да го поддържа , както е при ядрения разпад на урана и плутония, за съжаление! И това е главния проблем със синтеза, според мен. Това трябва да се реши преди да се постигне някакъв прогрес с реактори за ядрения синтез, а именно как да се поддържа постоянен процес , без верижна реакция(критична маса) , както е с реакторите с ядрен разпад, като урановите, или вероятно плутониевите.
  Това е моето мнение, засега.

 17. Димитре, не думай! Арабето, Пейтриът?
  Добре че е дръмп.

  Слава Украина! (сори бро 😉 )

 18. Рикошетников,
  Няма проблем урана да е над критичната маса за да стане верижна реакция.

 19. Към
  Мел
  14.12.2022 в 17:20:
  Разбира се , че трябва поне критична маса , за да има някаква верижна реакция, а всичко отгоре е допълнително, но аз говорих за ядрения синтез , че при него няма такава, за ядрения разпад е ясно, само забравих къде точно беше реактора на Ферми, през 1942г. , дали беше в Чикаго или в друг град, може би Бостън, но трябва да проверя, писах го без да го направя.

 20. Към Михаил:
  Арестович го смятаха до скоро за странна птица и миналата година дори Гордон го наричаше аферист, водейки се по мнението на един друг местен говорител-Д. Спивак, чиято ориентаци не е много ясно, критикувайки всички и всичко, и критикувайки /до преди войната/твърде меко рУсия но пък много остро САЩ, ЕС и Великобритания.
  Та сега Гордон прави интервюта с Арестович и освен това на неговия канал, ретранслира предаванията му на живо то предната вечер с Фейгин. Има какво да се чуе и научи от Арестович. Совен всичко друго той каза, че ако Зеленски не отиде за втори мандат, той ще се кандидатира/предполагам също ако Залежни не се кандидатира/. Арестович има свой канал за психология. Има доста интересни неща там. Това им е трото интервю на двамата. Интеесно е интервюто на Гордон с Усик от края на лятото. Препоръчвам.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.