Украинският – новият език на свободолюбивите знаменитости по света

Светът учи украински език.

Жан Клод Ван Дам в Украйна:

 

слава україні!

 

14 мнения за “Украинският – новият език на свободолюбивите знаменитости по света”

 1. Това обяснява защо Стивън Сегал не е в Украйна – просто се страхува Ван Дам да не го нарита…пак

 2. – резолюцията за изхвърляне на русия от Съвета за сигурност на ООН:
  … Камарата на представителите –13 декември 2022 г
  констатира, че РФ многократно, умишлено и грубо е нарушила целите и принципите на Организацията на обединените нации…
  като има предвид, че РФ е провела незаконна, предумишлена, непредизвикана и брутална война срещу Украйна
  като има предвид, че РФ във войната си срещу Украйна е извършила отвратителни зверства срещу невъоръжени цивилни, включително грабежи, изтезания, изнасилвания, бързи екзекуции, унищожаване на цели градове и други престъпления, включително престъпления срещу жени и деца;
  като има предвид, че РФ във войната си срещу Украйна многократно е заплашвала да използва ядрени оръжия;
  като има предвид, че РФ във войната си срещу Украйна насилствено окупира и предприе умишлени действия, които заплашват да унищожат граждански атомни електроцентрали, съоръжения, чието унищожаване би изложило на риск милиони хора в Украйна и в други нации;
  като има предвид, че РФ е провела незаконни т.нар. референдуми в Украйна и е приела законодателство, целящо анексиране на региони, въпреки че огромното мнозинство нации недвусмислено признават и самата РФ недвусмислено е признала, че тези региони са суверенна територия на Украйна;
  като има предвид, че РФ посочи намерението си да унищожи Украйна като нация …
  – резолюцията тук:https://www.congress.gov/bill/117th-congress/house-resolution/1517/text

 3. Жан Клод …,депардио, сегал дето се правеха на приятели на путин и кадиров ми идват в повече. Едно е във филм да играеш фурнаджийска лопата друго е какъв си в живота.

 4. – гори една от най-големите рафинерии в русия – взривът е регистиран от сеизмографите

 5. Конгресът на САЩ е приел резолюция с призив към президента Байдън да се инициира процедура по изключването на Русия от Съвета за сигурност на ООН:
  https://foreignpolicy.com/2022/12/14/congress-russia-un-security-council-putin-ukraine-war-biden-helsinki-commission/
  В статията се твърди, че това има малък шанс за успех, но други мерки може да имат по-голям успех.

 6. Украинският език е много мелодичен. И хеви метъла за моя изненада доста върви под този език. И има много думи, които са еднакви с българския/с разбично ударение-добре е най-известната/ и са различни в руския /спрямо българския/. Въобщте за този който знае руски/който пък е производен от старославянския-старобългарския/ е сравнително лесно да научи украински. Украинците преминават на единия или другия език без грижи. Даже и децата. Трудното на украинския е писането с българска клавиатура. На руски с БГ клавиатура има една липсваща буква и там лесно слагаш обикновенно е и минаваш нататак и всички разбират. При украинския обаче има i и там се налага или украинска клавиатура да се включва или ако ползваш българска трябва постоянно да се превключва на латиница. Но и това не решава въпроса с латинското i с две точки/което доколкото разбирам е нещо като й, но не толкова кратко/. Въобще народите в Централна Европа използват твърде много букви с точки и запетайки за да обозночат по-дълги гласни. Можем само да сме благодалрни на нашите предци, които са успели да изгладят литературния български до състоянието, в което е днес, и да не ни се налага да мучим като крави както правят унгарците се техните 5 о-та и у-та.

 7. Към Rol:

  Прав сте за Ван Дам, който игра казачок за рождения ден на Рамзан Кадиров в Чечня срещу хонорар от 1 милион долара. Но днес той е на правилната страна и това заслужава да бъде отбелязано – вкл. като диаметрално противоположна позиция на онзи боклук Стивън Сегал, за чиито безчинства в България като “сексуален хищник” по време на снимачните му периоди в България се мълчи.
  От вътрешни хора, които не са готови да говорят публично, знам “някои неща”, които не са за “разправяне” – как са угаждали на перверзните му “забавления”, заради които в една уважаваща себе си държава щяха да го тикват в затвора каквото и звезда да е.
  Да не говорим, че тази гад счупи ръката на един български каскадьор ( просто защото е садист) и скандалът беше потулен.
  Изобщо не се учудвам, че е фен на изверга Путлер.

 8. Като стана дума за счупената от стивън сегал ръка на каскадьора, да си припомним един фрапиращ случай през 2003 г., когато стоичков, играещ тогава в “DC United”, счупи нарочно крака на едно 19-годишно момче от един университетски отбор и то в приятелски мач! Това момче после приключи с футбола завинаги точно по вина на “модерния ляв”, който в БГ е на уважение, въпреки много бройните му изцепки, включващи и побой на фоторепортер , но тук това се счита за нещо нормално!

 9. – време е за премиер като Костов и екипа му, а не гълъбарник на руското посолство – руснаците искат да направят на Балканите същото като в Украйна – ослушват се говноядите за някакви успехи на путин – руският пропагандист Мардан(https://www.standartnews.com/voynata-v-ukrayna/zhurnalist-predlozhi-rusiya-da-vrne-gulag-i-razstrelite-v-ukrayna-500349.html) и главредакторката на сръбския Sputnik Татяна Трикич+Малявина – същата огледаллна пропаганда до нашата граница

 10. Писах, че това което се случва в руската православна църква е ерес и резултатите идват:
  Патр. Вартоломей: Изкривена православна вяра е основа на идеологията на режима на Путин
  „Изкривената православна вяра (т. е. ерес в църковен смисъл) се превръща в основа на идеологията на режима на Путин“. Това е основната теза на програмната реч, произнесена от Вселенския патриарх Вартоломей на 10 декември по време на Международната конференция за световна политика в Абу-Даби, която се провежда тези дни.
  Според патриарха, постсекуларизмът в синтез с неоимпериализма на Москва, остатъците от съветската идеология и параноята на един политически лидер е създал грозен, кървав хибрид, чийто плод е кървавата война в Украйна. До неотдавна богословските спорове и анализът на ересите са били в компетенциите на тесен кръг професионални богослови. С избухването обаче на войната през 2022 г., особено след като руската пропаганда започна да я превръща в „свещена“, се оказа, че дори в нашата „просветена“ епоха ереста може да доведе до масови кръвопролития в безумен опит да се унищожи най-голямата европейска нация – Украйна.
  Вселенският патриарх не смята руското православие за ерес, признавайки неговия „голям интелектуален, духовен и художествен принос“ към християнската традиция. Според него ерес е идеологията на „руския свят“, която се прокарва от патр. Кирил (Гундяев), Владимир Путин и техните идеологически слуги, цинично използващи „възроденото религиозно чувство на народа“, което им се струва удобен политически инструмент. Без опита от потапянето в съветския атеизъм, който е откъснал руския народ от приемствеността на духовния живот, от традицията, идеологията на „руския свят“ не може да завладее съзнанието на руснаците. Тази идеология е постмодернистко неоправославие, което е сляло в едно чисто външните атрибути на дореволюционното имперско православие, тромавостта на съветския атеизъм и психическата травма, останала след разпадането на СССР.
  https://dveri.bg/component/com_content/Itemid,100724/catid,19/id,72002/view,article/

 11. В речта на Вселенския Патриах тук става дума за България, което се свързва с тезата на г-н Инджев в гнигата “Измамата Сан Стефано”:
  “От 19 в. инструментализирането на религията от Москва се съчета с новите идеи на германския национализъм. Вдъхновена от пангерманизма, новата идеология на панславизма, орган на руската външна политика, придоби религиозен компонент. Това е идеята, че църквите трябва да се организират според принципа на етническата принадлежност, чийто централен маркер би бил езикът. Това е този подход, който Вселенската патриаршия на Константинопол заклейми през 1872 г. като ерес (ерес на етнофилетизма, форма на църковен расизъм). Той е в грубо противоречие с универсализма на евангелското послание, както и с принципа на териториално управление, който определя организацията на нашата църква.

  Тази ерес обаче беше полезна за целите на Москва, тъй като отдалечи славяноезичните вярващи от влиянието на Вселенската патриаршия. Целта на тази стратегия беше да се създаде в рамките на Османската империя, а по-късно и под формата на независима държава, отделна политическа сила, в услуга на руския натиск към топлите морета. Тя е отговорна за омразата между балканските християни, довела до Балканските войни и жестокостите в началото на 20 в.”
  https://dveri.bg/component/com_content/Itemid,100724/catid,19/id,72002/view,article/

 12. Индия изви ръцете на РФията и ще плаща в рупии вноса си,още едно валутно кранче врътнато,Пакистан изиска 30 % намаление на цената.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.