България е обявявала война на СССР, внушава рашистът Блъсков по подобие на своето подобие Бойко от Банкя

Не веднъж съм заявявал, че основната характеристика на рашизма е невежеството.  Собственикът на “Труд” Блъсков не само не прави изключение, но е типичен пример. Доказва го с писанието в днешния брой на вестника си.

Блъсков внушава същото, което заявяваше публично и руският орденоносец от Банкя в качеството на премиер. България е обявявала война на СССР, според него. И според Блъсков, явно.

Обръщайки се  къмпрезидента Радев със свойствения си просташки изказ ( с позоваване на баба си, чието цитиране смяташе за своя хитроумна находка още в зората на своя занаятчийски възход в правенето на вестници), Блъсков заблуждава днес аудиторията си със следното твърдение:

Ако са ви подлъгали, какво търсите още на президентското столе? Утре могат да ви подлъжат да обявите война на Русия. Такива като вас веднъж го направиха срещу СССР, Америка и Великобритания. Но тях ги подлъга Шикългрубер все пак, а са ви подлъгали двама евтини харвардски шашмаджии. Какъв главнокомандващ сте, генерал Радев?”

Единият се вживяваше като великан на премиерстването, над когото е само Господ.

Другият страда от същата мегаломания в своята си област. Наложи се еврокомисар Нели Крус при едно нейно посещение в София през септември 2012 г. и на среща с български журналисти да го приземи с въпрос дали очаква да му бъде вдигнат паметник. Иронизира самохвалството му пред аудиторията, че е направил много вестници в България. 

“Всички ме познават, няма нужда да се представям”, каза журналистът Петьо Блъсков, след като взе думата на срещата, но комисар Нели Крус го помоли да се представи. “Аз съм създател на най-тиражните вестници в държавата”, каза Петър Блъсков. “Колко статуи вече са ви издигнали в България” – попита Нели Крус. Блъсков отговори, че статуите са от хартия”.

Я прочете моята реплика, я не. Но ако случайно стигне до него, му препоръчвам да попрочете малко повечко преди да пише – поне по едри въпроси от историята. Защото България никога не е обявявала война на СССР. 

Или за Блъсков това твърдение на невежия Борисов променя историята със задна дата?

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:  Припомням за пореден път дефиницията на Симеон Радев за русофилството ( ескалирало днес до рашизъм):

За забелязване е, че когато се касае за руския престиж в България, нашите русофили са много по-непримирими, нежели самото руско правителство. Това се дължи , разбира се, главно на факта, че те са тук , в България паразити на руския престиж , с който тъй много злоупотребиха за свои користни цели, щото отвратиха самата Русия. Но често пъти тяхната цинична защита на руските интереси се дължи на невежество”. “Русия в началото на ХХ век”, изд. “Св.. Климент Охридски”, София, 2010 г. стр. 233, 234)

 

 

 

21 мнения за “България е обявявала война на СССР, внушава рашистът Блъсков по подобие на своето подобие Бойко от Банкя”

 1. не е страшно,че Блъсков ще излъже няколко хиляди хора,че сме обявявали война на СССР,по-лошото е,че в учебниците ни и досега не пише ясно ,че на 5 ти септември СССР ни обявява вероломно и безпричинно война и ни окупира за почти три години с разбойническа армия.

 2. Към Симеон Спасов/Красноселски/:

  Може да звучи малко шантаво, но днес чух на висок глас някой да озвучава с телефонен разговор трамвая с разсъждения от…статията на Блъсков. Цитира го в частта за “тенеке сурат” ( по адрес на обект, който ругаеше, казвайки, че е такъв “сурат”, както “казват някои”). Вървеше заедно с констатацията на въпросния говорещ по телефона колко хубаво е да си пийнеш водка със сельодка.
  Голяма случайност, но все пак си помислих, че така работи руската пропаганда сред хората, за които върховният кеф е водка със сельодка. Блъсков е нейният “пророк”, заедно с мнозина други.

 3. “. . . С развитието на журналистиката се развива и сравнително новият жанр “коментар”. Той интерпретира новините, които са основани върху стриктно проверени факти. Едва след съгласието по фактите идва етапът на тяхното тълкуване. Ярък носител на този жанр става вестник “Гардиън”. През 1921 година, по случай стогодишнината от неговото основаване, тогавашният му главен редактор, писателят С.П. Сноу, прави разграничението между коментар и репортаж:
  “Коментарите са свободни; но фактите са свещени. Имаш свободата да имаш собствена гледна точка; нямаш обаче свободата да имаш собствени факти”.
  . . . Едва във втората половина на 20-и век се появява “жълтата преса”, в която всичко е размито и дори треторазряден пророк от Манчестър ще намира своите 15 минути слава в някой таблоид.
  България: и след 1989 в плен на страхове, лъжи и “други гледни точки” . . . преди вече десетина години, се появи убеждението, че всеки разполага със свободата да има “собствени факти”. Изчезнаха границите между нещата и явленията, между лъжа и истина, между добро и зло. И всичко стана позволено. В крайна сметка целият този кален порой мутира в днешната зараза “другата гледна точка”.
  . . . Работата на журналистиката е да поднася на публиката легитимни и проверени информации
  Самата дума profession произлиза от “публична декларация” на някакви ценности и добродетели. Описвайки мисията си, американската телевизия CNN прави следната публична декларация:
  “Да казваме истината в очите на властта.
  Да държим властта под контрола на публиката.
  Да държим политиците честни”.
  Това е журналистика. Да поднасяш “друга гледна точка”, стъпила върху “алтернативни факти” – това не е журналистика, а разврат на нравите.”
  Евгений Дайнов,”Разберете, лъжата не е друга гледна точка. Лъжата води до катастрофи”DW | 10.07.2022

 4. Невероятно но факт!
  В България не всички журналисти са помияри, като Блъсков!

  Иво Инджев е изгнаник в България.
  Елена Йончева е евродепутат в Брюксел.

  Бандитите вече не са с анцузи,
  а с вратовръзки!

  Гешев няма как да чадъросва шайката ГЕРБ при граждански дела!
  Съдът постанови!
  ГЕРБ са ОПГ с Кръстник Борисов!
  Борисов няколко пъти е осъден за лъжа!

  Делян Добрев загуби делото “Кумгейт” срещу Елена Йончева
  Евродепутатката не изнася неверни факти, реши съдът

  Елена Йончева не е увредила Делян Добрев, говорейки за скандала “Кумгейт”.

  Това е окончателното решение на съда по делото за вреди, заведено от човека на Бойко Борисов срещу тогавашния депутат от БСП,
  а сега евродепутат Елена Йончева.

  Скандалът “Кумгейт” се разрази покрай разкритията на Йончева, че Добрев е съдействал за назначаването на свои роднини и приятели – т. нар. “дрийм тийм”,
  в община Хасково.

  Заради разкритията на Йончева,
  Добрев е получил нарушение във вестибуларната функция,
  сърдечна аритмия,
  повишили са се стойностите на артериалното му кръвно налягане,
  както и са се появили данни за наличие на смесено тревожно депресивно разстройство.
  Заболяванията, според Добрев били в резултат от стресогенни социални обстоятелства, които съвпадат като период с изказванията на Йончева.
  Заради твърденията и, че “на ключови позиции са назначени бивши партньори…
  на г-н Добрев във фирми и сдружения, в които е извършвал финансова дейност, работил по европрограми, това са двамата заместник-кметове,
  ще видим на ключови позиции кум и кума,
  на финансови позиции роднини
  и всички те са обвързани с източване, всъщност с разпределение на общински и държавни ресурси…
  Йончева разкри, че е направена една схема действително за разпределение на общински и държавни средства.
  Която вероятно не е само в Хасково.

  Йончева обяснява още, че моделът “Добрев” се състои от три части.
  Първата е наглата.
  Наглата – това е назначаването на вече свои кумец, кум, кума, зет, първа братовчедка, на ключови позиции в общината.
  Това законът не забранява.

  Втората част е нарушаване на закона.
  В общината са назначени хора, първо които не отговарят на изискванията за държавен служител.
  Тези хора са част от “дрийм тийма” на г-н Добрев.

  И трето – създадена е група, икономическа групировка в общината, която насочва към 12 определени фирми общински, държавни и европейски средства…

  “Не е проблемът, че има зет, първа братовчедка, няколко кумове, кумци и т.н., а че всички тези хора са били бизнес партньори с г-н Добрев
  и всъщност през тях, с тяхно съдействие и през въпросния зет, всъщност се източват общински, европейски, държавни средства…
  Става дума за една голяма, един кръг от фирми, които обслужват нечии интереси, тук трябва да се копае по-дълбоко”, казва още Йончева.

  “Големите обществени поръчки за саниране се печелят от определени фирми, свързани с властта.
  В Хасково например последната поръчка за саниране от юни 2017 г. при участие на 130 фирми, 10 блока от 11 са спечелени
  от роднинско-приятелския кръг на областния координатор на ГЕРБ, за което имаме документи и сме ги представили в прокуратурата”,
  обявява тя и от парламентарната трибуна.

  Според Йончева,
  моделът в община Хасково е модел за това
  как функционира ГЕРБ и в други общини.

 5. Паразитиращият занаятчийски ШУТьналист БЛЯДъсков е тотално неграмотен писар на сводниците си! Нека каже , защо реZZиЛдентът лумПен гаден трябва да обявява война на върховният му РУБЛОвладелски сводник Путлер??? ЗАЩО???
  Какво може да иска дрон-камикадзето от Путлер, след като самият чекистки вождь е назначил лумПен гаден за реZZиЛдент на задунайската си губерния???
  А и КОЙ може да “подлъже” лумПен гаден да обяви война на собствения си чекистки кукловод???
  По-вероятно е такива рублоядски сополи, като него, да го подлъжат да обяви война на НАТО!
  А и това вече е хибридната реалност, защото де-факто лумПен гаден е обявил хибридна война на съюзниците от НАТО, и особено САЩ , и Украйна. Той все още ръководи савецката БНА , като член на Варшавския договор , а не като член на НАТО!
  Така че сопола , който си въобръзява че е трудовак, занаятчия, трябва да пита ДРОНьдуковь2 дали няма да обяви и де-юре война на НАТО и Украйна със савецката БНА!
  И наистина ИСТИНСКИТЕ шашмаджиите са двама и това са путлеристкият шлмхьналисть сопола, и решетниковия дрон-камикадзе лумПен гаден, които излъгаха и НРБ, и ЕС, и НАТО , и Шенген, и САЩ……..само сводникът си в Кремль няма да излъжат , защото ще им спре взятките и откатите, а може да ги замени с еднопосочна доставка от безплатен новичокь и полоний лична консумация, нали!

  И бай петЮ сопола БЛЯДьканскиЙ да вземе да дочете до края, книгата за своя селяндурско-еснафски прототип от Алеко Константинов!

  Защото само СССР и Путлерь обявяват войните, а царство България, НАТО и Украйна се ОТБРАНЯват от техният ИМПЕРнационализъм и окупация!

  Долу ТРУДовият узурпатор и рублоядски ШУТьналисть бай петЮ сополскиЙ, иди на хуйло си!

 6. Подлогите ти П.Блъсков си позволяват да лъжат нагло и да преиначават фактите, защото освен “другата гледна точка” няма реалната, истинската гледна точка. Защото ако я имаше по националните телевизии щяха да показват фактите, а не мненията на руслямски правоверно-православни изроди. Щяха да дават примерно ето такива факти показващи урощината на Путлер и руслямците като цяло:

 7. Питам се какво предприема ДАНС във връзка със зачестилите напоследък аварии в АЕЦ “Козлодуй” ????
  Предстои смяна (или поне диверсификация) на доставчика на ядрено гориво – “Уестингхаус”, “Фраматом” и и не са изключени саботажи, т.е аварии, поради някакви “несъвместимости”, също като взривовете във военните ни заводи.

  Служебният кабинет вкара руснак в борда на АЕЦ “Козлодуй”

  https://www.segabg.com/hot/category-economy/sluzhebniyat-kabinet-vkara-rusnak-borda-na-aec-kozloduy

  (Само погледнете какъв красавчик е този руснак Андрей Красночаров на фотото от линка.
  Досега е бил главен механик в АЕЦ “Козлодуй”. През 2016 г. е участвал в мисия на руската АО “Атомэнергоремонт” за техническа поддръжка на Московския център на ВАО АЭС (WANO). Имал и черен колан по тайкуондо. 🙂
  През 2012 г. Андрей Красночаров, главен механик по изпълнение на ремонтите в АЕЦ “Козлодуй”, бил избран за “Енергетик на годината”. Наградата му била връчена от тогавашния министър на икономиката Делян Добрев !) 

 8. ПАМЕТ БЪЛГАРСКА:Илия Минев

  На днешния 15-ти декември.
  1917-та година.
  В Саранбей, Царство България,
  днешния гр. Септември

  Роден е Илия Минев.
  Стоманен български антикомунист.
  Бай Илия Минев е най-дългогодишният политически затворник в света!
  Нобеловият лауреат Нелсън Мандела е пребивавал 27г. в затворите на Южна Африка.
  Бай Илия Минев е бил 33г. в затворите на социалистическият концлагер НРБ!

  На 16 януари 1988 г. Илия Минев става основател и първи председател на Независимото дружество за защита правата на човека.

  Обвиняван в краен национализъм,
  Илия Минев отговаря:
  “Аз не съм краен националист.
  Аз съм безкраен родолюбец!”

  Отритнат от марксиста Желев,
  антикомунистът Бай Илия Минев умира в мизерия!
  На 6 януари 2000 г., на 82 години.
  в Пазарджик,

  На 9 декември 2002 г. в София е издигнат паметник на Илия Минев
  в градинката срещу НДК и хотел „Хилтън“
  между булевардите „България“ и „Черни връх“.

  В родния му град Септември с решение на общинския съвет е обявен за почетен гражданин и един неголям площад е наречен на негово име.
  На 11 октомври 2008 г. в град Септември е открит негов бюст-паметник на площада, кръстен на него.

  Клуб Илия Минев…Предай нататък…

 9. Кметът на Пловдив току-що обяви война на украинските бежанки и бежанчета. Изхвърля ги посред зима, частна болница ще прави. Защо не я направи, докато сградата се беше обърнала на змиярник? Или е чакал да се поосвестят хората, да изпитат надеждица, та с кеф да им я посече? Типично в стила на колониалните му господари, които стърчат над Пловдив в лицето на Альоша. Пък и така те бая работа свършиха безплатно, може да получи бонус от частния доктор, който няма да трябва да сменя дограми и канализация, например.

  Срам и позор!

 10. Днес “Промяната” обявиха, че ще предложат за премиер проф. Николай Денков и той на всичкото отгоре академик! Сигурно са го предпочели като консенсусна фигура, имайки предвид предстоящото гласуване в парламента, което си е кауза пердута, обречено е!
  А би трябвало, ако са опитни стратези, в светлината на предстоящите избори “Промяната” и ДБ да представят на обществото най- силния си екип, най-компетентните си и решителни евроатлантически лидери, за които гласуваха младите и активни българи:
  Премиер – Кирил Петков, финансов министър – Асен Василев, Надежда Неински – МВнР , военен министър Тодор Тагарев, Атанас Атанасов – МВР, Христо Иванов – министър на правосъдието, Мартин Димитров- министър на икономиката, Илиян Василев (Георги Касчиев) – министър на енергетиката, Никола Минчев – министър на управлението на еврофондовете, Иво Мирчев – МРРБ, земеделски министър – Иван Христанов, Владислав Панев – МОСВ, Янко Гочев – министър на образованието и науката, Горан Благоев- министър на културата, Александър Дунчев- министър на туризма, Радостин Василев- министър на спорта, проф. Христо Даскалов- БАБХ, проф. Генчо Начев -министър на здравеопазването и т.н.
  Пък да видим с такъв екип след изборите няма ли да имат ПП и ДБ конституционно мнозинство в следващия парламент, за да се гласува отпадне на институцията “Служебен МС”! И няма ли да изпреварим Хърватия, въпреки кремълските спирачки!

 11. Невежество или целенасочена манипулация?
  Когата обясняваш геополитиката, от която много разбираш, понеже си ходил в казарма, на маса с други полузамаяни лаици е едно, когато от трибуната на голяма медия, която притежаваш, устата ти бълва подобни маниполативни неистини, е нещо съвсем друго. В моята глава е тежко престъпление срещу националната сигурност, но …
  Такива примитиви като Блъсков захлебват добре, докато без да влагат особени усилия използват и подхранват невежеството на голяма част от населението на нашата държава. Последните в стремежа си да се чувстват значими, не осъзнават как са се превърнали в мазохисти-мизантропи.

 12. Видьо Видев,

  корупцията и злоупотребата с власт и в Хасковско и други краища на превзетата ни държава са РУСКИ(за да обслужват руските интереси) , както и годните прокурорски разследвания – а на другарката журналистка ЕЙ парите й бяха от КТБ, което си се оказа на КГБ – в мазните борби с герББ рускинята стана топ избираемо лице на бсп-то, та продължава да крепи руските опорки в ЕП …. и ония смели репортажи от горещи точки и интервюта с терористи се оказаха поръчка на оръжейното руско лоби , което всъщност издигна радев като независим (от България) кандидат за резидент- без да споменавам полезната руска гледна точка от Майдана НА ЖИВО – за целта й бяха направили ежеседмично предаване за оригинал-рускополитическите й коментари … ЕП призна Гладомора в Украина за геноцид – еленайончева и др. говнояди НЕ гласуват …


 13. 16.12.2022 в 10:54

  Е, и?
  Написаното от тебе за Йончева,
  дори да е 100% вярно,
  значи ли, че разкритията на Йончева за ГЕРБ-мафиота Делян Добрев в Хасково не са верни?

  Значи ли, че ГЕРБ не са ОПГ с капо ди тути капи Кръстникът Борисов?

  При гласуването на кабинета- смокинов лист Габровски,
  Борисов го нямаше дори сред гостите на балкона на НС?

  А всички останали лидери на партии бяха в залата, нали?
  Защо Борисов се крие като плъх?
  Защото няма как да избяга от въпроса, коя е Мата Хари!

  Гешев защо не разследва абсурдното твърдение, че някой бил внесъл в будоара на Борисов, охраняван от НСО, пачки и кюлчета в шкафчето и пистолет върху него!

  А ако Мата Хари беше застреляла премиерът на България Борисов???

  Това е пробив в националната сигурност!
  Нали?

  През същия пробив би могло да се застреля всеки, охраняван от НСО!
  Президент, Премиер, депутат, Главен прокурор, съдия или друг, охраняван от НСО.

  Тогава да се закрива безсмислената НСО-нереформираната наследница на УБО!

  Но основната ми реплика е: Лъже ли Йончева че в Хасково Кръсникът е престъпникът Добрев, а в България капо ди тути капи е престъпникът Борисов.
  Покровителстван от престъпникът Гешев!

  Ще кажете, че само съдът постановява кой е престъпник, и кой не е.
  И ще сте прав!
  Но няма как съдът да го каже, след като прокуратурата не я пита по въпроса.

  Но в гражданските дела, където прокуратурата няма думата,
  съдът многократно е осъждал и Борисов, и Добрев!
  Нали?

 14. @ Видьо Видев
  Въпросът е повече вредна или повече полезна е евродепутатката- социалистка Елена Йончева, половин рускиня по линия на майка си Лариса. Кое преобладава в дейността й – влаковата композиция от имиджови (и не само!) вреди за България или ползата, която се събира в хасковската “кибритена кутийка”? Йончева е един от тримата най-ценни агенти на влияние на Кремъл в ЕС, наравно с пРезидента и квотния европейски чиновник Ивайло Калфин. За да бъдат съхранени като инструмент за влияние, очевидно, по препоръка на руските служби още първия ден от войната, рано сутринта, по най- влиятелните медии и ТРИМАТА публично “заклеймиха” войната на Русия срещу свободна и независима Украйна! А после всички знаем как Йончева безотговорно гласува в Европарламента, винаги в полза на Русия и в ущърб на българския национален интерес.
  Да, кръвта вода не става!

 15. Видьо Видев,

  лъже ли (П)резидента ТУК( или си дига рейтинга и крие съучастието си )
  https://news.bg/politics/radev-zahapa-borisov-zashto-malchi-za-3-te-miliarda-za-turski-potok-zashto-zabatachi-interkonektora-s-gartsiya.html
  – корупция и злоупотреба с власт има навсякъде, но тук това се “държи на трупчета” и се използва по руска нужда – “журналистическото разследване” изстреля ЕЙ в ЕП – там се чува (руския)глас на военен кореспондент – точно като корумпето бокова(според английските служби), което путин гласеше от Юнеско за ООН – https://www.skener.bg/2019/03/18/vodeshti/stanishev-i-irina-bokova-sa-balgarskite-polititsi-s-evropejsko-priznanie-smyata-joncheva/
  … та, помислете пак върху репликата ми

 16. sms 💙💛
  16.12.2022 в 14:02

  Да не се пипат престъпникът Делян Добрев и ОПГ ГЕРБ?
  Само защото са разобличени от комунистката Елена Йончева?

  Смешен е риторичният ти въпрос, дали по- полезна, или по-вредна е Елена Йончева?

  Да не би да искаш да кажеш, че България трябва да излезе от ЕС?
  Само защото Договорът за присъединяване е подписан от президента на БСП Георги Първанов и министър-председателя Симеон Сакскобургготски,-комарджията агент на КГБ.

  Смешен е риторичният ти въпрос, но може да доведе до плачевни резултати!
  Звучи ми, като изречен от рашиста Копейкин….

  И не е ли безсрамен такъв въпрос?
  Точно в БЕСЕДКАТА на бившият член на БКП, г.н Инджев!
  Който днес е пример за гражданска позиция!
  Не само в сравнение със сопола Блъсков…

 17. SMS,колкото по. добро ще бъде представеното правителство,толкова псувните и лъжите срещу него ще бъдат по-големи. Тогава ефектът ще бъде обратен.
  С ранната кандидатура на академик Денков потивно на тази на проф.Габровски в последния момент беше спечелена първата точка. Победи откритостта срещу винаги скритите кроежи и дейности на рашките подлоги.

 18. @ Видьо Видев
  пишете до мен :”Да не се пипат престъпникът Делян Добрев и ОПГ ГЕРБ?”
  Моля, четете по-внимателно и без измислени предположения и предубеждения относно постовете във форума 🙂

  @ Асен
  Просто ми се иска НАВРЕМЕ, преди изборите, ПП и ДБ да покажат на българите, че имат качествен партиен и експертен потенциал, “дълга пейка” от почтени и компетентни люде, загрижени за бъдещето на България! За да не стане пак “след дъжд качулка”, както англичаните, които след като вече гласували “ЗА” Brexit, на другия ден започнали усилено да търсят в Googlе информация за ЕС…

 19. sms 💙💛
  16.12.2022 в 22:36
  С това, че разкритията били направени от полуполезна/вредна комунистка Йончева,
  ти фактически омаловажаваш истината!
  И подмолно помагаш
  ”Да не се пипат престъпникът Делян Добрев и ОПГ ГЕРБ”
  sms 💙💛, вярно е, че сме раждани на село, но не ядем доматите с колците…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.