СЕМейна идилия между партията на “простия” и партията на “оня с юмрука”

Съветът за електронни медии СЕМ е единствената държавна институции, за която съм работил ( като зам.председател на органа в частта за електронните медии) през годините на прехода, ако не броим БТА, където обаче станах Главен директор след гласуване на Общото събрание на агенцията и подписка на колегите, подкрепена от огромната част от тях.

СЕМ също така е сред малкото институции, за които съм бил предлаган и по-късно, но в единият от случаите отказах в зародиш, а преди това номинацията ми отпадна в полза на друг по политически причини.

По принцип се въздържам да се “занимавам” със СЕМ, за да не ми се сопнат, че за мен гроздето на това лозе на баир е кисело. И сега нямам намерение да “дълбая” кой знае колко по темата.

Онова, което се вижда на повърхността от дейността на този орган, осъществяващ съмнителна форма на регулация ( и контрол?) над медиите в България, е все пак достатъчно да изразя мнение. Поводът е днешното му решение. 

Оцеляла е началничката на СЕМ Соня Момчилова при опит да й бъде оспорено правото да ръководи органа.  Резултатът при премерването на силите бил в нейна полза, сякаш не беше известно предварително, че назначените от Радев и неговия “враг” Борисов журналистки няма да подкрепят Пролет Велкова и Симона Велева от “вражеския лагер”, които искат оставката на Момчилова заради…

Ето това “заради” ме накара да “взема отношение”, както се казва(ше) на партийни събрания.

Разбирам съпротивата двете опозиционерки срещу завареното статукво. Разбирам и симпатизирам. И все пак на тяхно място бих акцентирам не толкова върху факта, че Момчилова си позволява да говори от името на институцията без съгласуване с нея ( в пълния й състав), а върху далеч по-скандалната подробност, споменавана пак от тях някак между другото: че Момчилова брани “правото” на рашистката пропаганда да се лее от българските медийни трибуни заради “другата гледна точка”. 

“Другата гледна точка” е главната опорна теза на кремълската хибридна война срещу България. Москва не иска “много”. Тя “само” желае да си прокарва пропагандата на агресор, който си е присвоил правото да си присвоява чужди територии, да лишава милиони чужди граждани от дом и нормален живот – както и от самия им живот , ако бъдат уцелени от руските обстрели и бомбардировки с високонеточните оръжия на агресията в рамките на терористичната “специална операция” на Путлер в Украйна.  

Иначе с просто око се вижда, че проекцията на партията на “простите” се разбира в СЕМ с партията на “оня с юмрука”. Каквото е в останалите области на управлението на държавата, това е и в СЕМ. 

Вижда се СЕМейната идилия на свадливи помежду си, скарани (по)някога помежду си политически субекти,  които обаче си формират мнозинство срещу опитите да им бъде отнето правото да се разпореждат в полза на Путлер. Няма значение дали мъжът бие жената ( т.е. Радев млати Борисов на избори пряко или чрез свои хора). Важното е СЕМейното имане да не се губи.

НА СНИМКАТА ( избрана за илюстрация от в. “Сега”): Илияна Йотова пред президентството? Не, Соня Момчилова е. Признавам, че първоначално се заблудих, че е Йотова. Грешката е доста вярна.

 

2 мнения за “СЕМейна идилия между партията на “простия” и партията на “оня с юмрука””

 1. “Грешката е вярна”
  Дали е Соня Младенова, или някоя друга Мата Хари-
  разлика няма!

  Къде е Меси от Банкя?
  На когото Живков завеща комунистическата мафия!

  Всички лидери на партии бяха в Парламента.
  При гласуването на кабинета на смокиновият лист Габровски.
  Борисов го нямаше дори на балкона на НС при гостите.

  Независимо къде е бил Борисов-
  дали се е гушкал с някоя Мата Хари,
  дали е ритал мачле.

  Борисов хем иска да е партиен лидер,
  хем да е Кръстникът от филмите по Марио Пузо.

  Не става така!

  България е заложник на свешени крави: пРезидента, Борисов, Гешев и Пеевски.

  Адмирации за депутатът Бойко Рашков!
  Днес е отказал
  поредната призовка.
  И казал, че ще се яви доброволно
  на разпит в Прокуратурата,
  чак когато Борисов каже,
  коя е Мата Хари!

  П.П.

  Ало, СЕМ?
  Видьо Видев отново е блокиран за 29 дни във Фейсбук.
  От копоите на кучкаря на Путин, Борисов и на шарлатанина пРезидент Радев
  В България на 111-то място по свобода на Медиите-след повечето африкански държави!

 2. Решетниковия дрон-камикадзе лумПен гаден, никога няма да избере нещо по-различно от него, и нещо което да не съгласувано и назначено против волята на неговият водещ афицерь решетников, НАЛИ!
  Нали цялата му “администрация” и прислужното й служебно “правителство ” е натъпкано , САМО, с върли савецки фатмаци и ченгесари , и шуробаджанашките и большевишките им генетични отрочета, до девето коляно, и до девета линия!
  Как при това положение, някаква си СЕМейна ЧИНовничка да е по-различна от реZZиЛдентската камарила?!? КАК???

  Нека тая СЕМкаджийтитутка да отиде в метрополията им Кремль, и там да иска “свобода на словото” от РИБЛОвладелецът им Путлер, и да разреши на “чуждестранните агенти” в РАБьZZИЯ да могат свободно да пишат и работят там!
  Нека поне да опита, нали е “неЗАВИСИМА” СЕМкаджийтитутка, назначена с путлеристко блоговоление !

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.