Думерангът на “единствения” политически лидер и култът към глупостта (му) в ГЕРБ

Опитвам се да не обръщам внимание на партийните събрания на ГЕРБ и на излиянията не собственика на партията, който в стила на Путлер говори и се среща само с проверени по партийна линия другарки и другари. Но откритието, че той бил единственият лидер в българския политически живот, както заявява във Варна днес заместникът му Даниел Митов на седянка с верни на партията младежи, не ми оставя място за маневри и отстъпление от задължението ми като политически коментатор да реагирам на този култ към личността.

Цитирам отново хвалебствието, изречено от Митов ( на снимката покашлюва край “единствения”) без “единственият” да направи опит да го опровергае заради едното кокетство ( сиреч “единственият” приема ласкателството като нещо дължимо): “Единственият лидер в българския политически живот седи тук на тази маса”.

 

 

 

 

“Единственият” всъщност е откроил и днес във Варна като главен свой опонент президента Румен Радев ( останалите, ще рече, са му твърде дребни, за да ги забелязва). Спечелил е Радев изборите и затова трябва да бъде уважаван, обосновал се “единственият”, призовавайки в същото време слушателите си да не вярват на твърденията за сближаването му с президента. 

И други нахални изказвания направил “единственият”. Нарекъл “мюре” номинирания за премиер академик Денков и го обвинил, че се е възползвал от служебното си положение на министър, за да стане академик.

Денков може сам да отговори на това предизвикателство, стига да пожелае да спори с вожда на простите. Адвокат няма да му ставам. Но имам право да задавам въпроси по аналогия.

Как от телохранител самият Бойко се превърна в генерал? Ако е осъдително от професор да се изкачиш бързо до академик, то редно ли е от прост бияч да те сложат начело на полицията и да те закичат кичозно с генералски лампази? Или за телохранителя на Симеон Московски, който се възползва от премиерския си пост за реституирането на имоти по процедура, която за “простосмъртни” може да трае с години, няма проблем от прост милиционер да се превърне в генерал за една нощ?

Ако определянето на академик Денков е обидно, то не е ли бумерангово за професорите Герджиков и Габровски? Или те вече са достатъчно дискредитирани с готовността си да услужат на простия собственик на ГЕРБ, за да бъдат засегнати от рикошета на неговата фамилиарна арогантност? На тяхното дебелокожие ли разчита “единственият”, когато сега говори за академика като за мюре и предизвиква спомена за употребените от него професорски фасади?

Нито Герджиков, нито сега Габровски бяха атакувани лично от опонентите на “единствения”. Никой не постави под съмнение професионалния им статут.   

Само че простакът си и простак и не е кой да е! Той наистина е “единствен” по рода си у нас и смята, че на него всичко му е позволено.

 

21 мнения за “Думерангът на “единствения” политически лидер и култът към глупостта (му) в ГЕРБ”

 1. Кой както иска да го разбира:
  “Френският посланик си тръгна от България без орден. Беше казал тежки думи за правителството. Правителството си отмъсти, като не му даде орден на изпроводяк.
  Правителството обаче забравя три неща.
  Тежките думи на посланика имаха и ще имат значение.
  Техният орден не е имал и няма значение.
  И третото което правителството забравя са думите на Любен Дилов-баща: “Въпросът не е като ти дадат орден да го откажеш. Въпросът е през ум да не им мине да ти дават орден”.”

  Из книгата “Истина и справедливост” на Кристиан Таков

 2. Тази сутрин “скалещия зубы” нагаждач Любэнов по БНТ беше поканил три проруски кукумявки – политоложките Татяна Буруджиева, Мария Пиргова и конституционната “експертка” Наташка Киселова, а непосредствено след тях и един еврокукумяв Иво Христов, за да ни убеждават колко безполезна и неефективна е парламентарната република и че единственото решение на проблема е президентскта република т.е. с повече правомощия на президентската институция, ама тая на Радев! Очевидно са забравили тези прелетни фтички (щото фтичките, особено фитките, по принцип имат малък мозък), че освен Радев и Първанов, сме имали и други президенти- Росен Плевнелиев, Петър Стоянов… Ами ако следващият президент е от тази порода? Тогава сигурно прелетните кукумявки и фитки първи ще се разграчат, че у нас има диктатура!

  А ето как изглежда една проруSSка политоложка преди Коледа 🙂

  http://t3.gstatic.com/licensed-image?q=tbn:ANd9GcT0S-XluynkxC2TmcyqOpxsWX6oi5quhJ5joHWTzeO5sVqNcTibx3R2BuA2W5vDF2hI65nR1SWcxQESuMc

 3. До г-н Георги Николов

  В държава, в която дясната ръка на Илия Павлов, Николай Вълканов, получава орден Стара планина, е чест да НЕ получиш орден!

  Тези дни слушах Андрей Пионтковский, който нарече небезизвестния генерал Суровикин “законченйи питекантроп” – и като се сетих за едни генерали, мила моя майно льо…

 4. Варненските Бойкоюгенд отдавна са слабост на Борисов.
  Преди време го размекнаха и той им откоровеничеше.
  Бил кандидатирал неизбираемата Цачева,
  за да хариже Президенството на Радев и БСП.
  За да не преяждали с власт
  ГЕРБ и лично Борисов…

  А и защо ли му е на Борисов някакво си церемониално Президенство?
  След като Дон Корлeоне от Банкя,
  владее паралелната държава!

  Живков завеща на Борисов
  комунистическата мафия!

  На Нинова
  Живков завеща
  носталгията на старците
  по социалистическата им младост.

 5. https://faktor.bg/bg/articles/aleko-bi-gi-opisal-nay-dobre

  Съжалявам, че цитирам това..Съобразявам се стриктно от няколко месеца с Вашата препоръка, г-н Инджев…Но и на мен ми прекипява вече…Др. Вольгина явно винаги и редовно е добре дошла на трибуната на “антикомунистите” от фактор…

 6. Когато човек е безкнижен гамен и нищо не знае, той не знае колко не знае. Ако добавим и характерното милиционерско-мутренско самочувствие на тиквоций, смехът е готов. Но когато такъв гамен е представлявал държавата ти пред света повече от 12год., смехът се превръща в ОГРОМЕН срам и погнуса!!!

  БОКО,ТРИБУНАЛ ЗА ТЕБЕ,СИКАДЖИЙСКИ МЕРЗАВЕЦО!!!

  “Литературата може и да помага, кой знае. Но хората, които не четат, са говеда.”

  Йожен Йонеско

 7. В предаването “Честно казано” г-н Илиан Василев заяви, че всички депутати на гроб са мултимилионери! Как няма да говорят и правят простотии?! Също така е осъдил делян добрев, което няма да се чуе в големите “медии”

 8. А,а,а, вторият Месси (по-скоро месестият)– има право да се съмнява. Не, че оспорва професурите, но добре знае, от позата на властен политик, как много неща при „изкачването“се получават!
  Е, Вальо не беше професор и не е искал да става, но все пак неговия случай, става да се даде за пример. Но и сравнението от прост бияч, да те превърнат в генерал, кмет и собственик на партия, пак говори много относно начините на издигане.
  Аз много се чудех как хора на умствено ниво, рискуват да загубят реномето си, като се съгласят да бъдат използвани от простолюдието. И бих казал, че някога си в миналото предполагам, за по-сигурно, такива са се съгласили или предпочели да използват тази връзчица.
  Все пак явно, не са били така сигурни, че са толкова по-умни от други кандидати, но не са и предвидили, че пиенето винаги някак си се плаща. Това вероятно тогава, когато им е била представена офертата, вече са го научили, защото явно и не са могли да откажат „танто за кукуригото“
  Все пак имаше опит за измъкване от бламажа чрез уговорката, да имат възможност сами да съставят кабинета, което да си призная, и мен лично ме подлъга. Аз виждах в това едно подобие на отношенията на К. Петков и А. Василев спрямо Радев, което да даде пак някакъв шанс. Пустото ми желание и надежда нещо положително да излезе от тези неща, ме караше да вярвам в доброто. Плюс това не познавах и набора.
  Точно поради такива препятствия, според мен, е необходимо мнението на доказани експерти, които да могат да осветят правилно подобни предложения и съответно да ги споделят там, където би било нужно.
  Жалко…

 9. – на срещата през март с израелския премиер путин казва : “…украинците са по-силни, отколкото ми казваха. Но войната е на тяхна територия, не на наша. Ние имаме сме голяма страна и имаме търпение” – на среща с американски официални лица миналия месец руснаците поръчват да се предаде на Байдън , че е без значение колко руски войници са убити в Украина. Член на НАТО предупреждава съюзниците, че путин е готов да приеме до 300 000 убити – 3 пъти повече от убитите след нахлуването февруари https://www.nytimes.com/interactive/2022/12/16/world/europe/russia-putin-war-failures-ukraine.html?fbclid=IwAR1stdBhRgWbcmwNfT6c01JQLJcTfirWrmbyL52-pZSQfuR9X0yP6ytSp7U

 10. Към
  Българин
  17.12.2022 в 16:32:

  Тая руска шлюха “разбира” от търговията с газ, колкото нейният мужикь вольгинь разбира от политика, тая е под нивото дори на абсолютният дИбиль павлов, назначен за ДИСТРИБУТОР, МОНОПОЛен дистрибутор на путлеристкият монополист Газпром!
  В Булгаргаз само ПРЕпродават монополния путински газ , те са местните му продавачи, а тая генетична шлюха не може дори да го осъзнае, защото не го може!
  Най-добре е да се закрива абсолютно безполезни ПОСРЕДНИК Булгаргаз, защото той само надува цените, и да се даде на Газпром директно да си продава газа в България, и без това друг газ освен газпромски нямаше, 100 % газпромски газ!
  Така че Булгаргаз не е търговец той е паразитен ПОСРЕДНИК на путинския газ, МОНОПОЛен посредник!
  И това е “благодарение ” на счетоводителския “експерт” павловичь!
  Ако някой иска достоверна информация , трябва да търси истински експерти , като Ил. Василев и Казанджиев! А пък платените ШУТьналисти от факторь, само обслужват своя сводник от Банкя и неговия сегашен рублоядски авер от ДРОНЬдуковь2- лумПен гаден, които монтираха посредника павловичь за марионетка в Булгаргаз!

  А колкото до проZZт(титуиращ)ият герберастки вождь, то той не може даже да каже колко задкулисни сводници има, просто са повече и от клиентите на най-оборотните магистрални труженички .
  БутафорнияТ милЮЮЮционерски “генерал” се състезава с другият проZZт(итуиращ)ь фатмак – лумПен гаден!
  Но не може да се очаква проZZтьта милЮЮЮционерска мутра да стане нещо друго освен това , което е!
  Не случайно е избран от ченгесарските мутри, които го монтираха във властта с милионни рушвети за бай ДоГанЮ, за вселенски “академикь” от милЮЮЮционерската “АКАДЕМИЯ” в Симеоново , и чрез “посредничеството” на върлия ченгесарь- бриго аспаруховичь !
  А шутовите “мюрета” , като митов, биков, прошков, сачева и бутафорното СДСь е по-добре да си мълчат за своя “лидерски” сводникь , защото те отидоха при проZZтьтитуиращият герберастки бардак по собствен “избор” , ПЛАТЕН “избор” ! И по-добре да си мълчат за “лидерството” , защото тях ги интересуват само кеша и властовите далавери, които могат да докопат ,като “елитни” държанки в банкянския бардашки харемь! Идите на Винету, и на бокоТИКВАТА, идите на Будь, идите на байХУЙло си!

 11. Трагедията ни е в това, че “единственият” е еманация на “единствените”, които си го избраха и натресоха на България. Бай Ганю още поколения наред няма да напусне душевността ни. Най-страшното е когато “бай-ганювците” са на власт и във властта.

 12. Мисля, че по- му пасва на мадридския мошеник “Симеон СанктПитерМосковски”.
  Може да е по-дълго, но съответства както на актуалната, така и на историческата му принадлежност към едни служби и господари, чиито първи стъпки към овладяването на московската власт са в тогавашния Ленинград (сега Санкт Петербург).

  Та, предложение:
  Симеон СанктПитерМосковски

 13. Val
  17.12.2022 в 19:45
  “Трагедията ни е в това, че “единственият” е еманация на “единствените”, които си го избраха и натресоха на България.”
  Това е неразбиране, или манипулация.
  Да не би Тодор Живков да са го избирали българите, макар и да са гласували?

  В България и днес има гласуване, но няма избори!
  Изборът на депутатите не зависи дори от симпатизантите на партии.
  Изборът на депутатите не зависи от дадените за тях референции!
  Решаващо за изборът им е дали са поставени от партиите на “избираемо място”.
  Недемократичните избори са основната причина България да продължава да затъва на дъното на ЕС!
  Недемократичните избори правят разликата между проспериращите в ЕС бивши социалистически държави и псевдодемократичната РБ.

  Демократичните избори правеха преди разликата между ГФР и ГДР.
  Демократичните избори правят сега разликата между Южна Корея и КНДР.

  Огромната по площ 17 100 000 km² Русия на Путлер
  е с огромни природни ресурси.

  Южна Корея е бедна на природни ресурси и по площ 100km².-по малка и от България!
  Но демократичната Южна Корея има по-голям БВП от олигархична Русия.

  Впечатляващо незабележимо е, че политици и журналисти наричат
  комунистическата държава Северна Корея!
  А не Корейска Народна Демократична Република/КНДР/, каквото е истинското и име.

  Знаете ли, че националният празник на КНДР сега е същият, какъвто беше на НРБ?
  9-ти септември!
  И празнуват същото!
  Окупацията от Червената армия!

  Днес в КНДР празнуват!
  Плачейки по партийно задължение!
  На днешния 17-ти декември 2011-та година
  умира потомственият комунистически диктатор Ким Чен Ир.
  Син на Ким Ир Сен и баща на днешния комунистически диктатор Ким Чен Ун.
  Един от четиримата единствени приятели на комунистическия диктатор Путлер.
  Заедно с диктаторите Башар Асад, Лукашенко и Мадуро

  Накратко, “еманация на единствените” е следствие от недемократичните НЕЗАКОННИ избори.
  Винаги съм се чудил, как не се вижда слонът в Избирателния кодекс!
  В грубо погазвате на чл.6 от Конституцията на РБ
  се привилегироват водачите на партийни листи
  с гласовете на неотбелязалите преференции!

  Между другото, точно за това,
  непокорната Иванчева,
  вместо депутат в Брюксел е затворничка в Сливен.
  Явно и там е непокорна-
  по последни сведения е на строг режим-
  отделена е от другите осъдени по делото
  и е със съкилийничка убийца!

 14. Към
  Видьо Виденов:

  Вие не обръщате внимание, че тези 600 000 герберасти и 300 00 депесари , са де-факто тотално зависими ЧИНовници, “партийни” чиновници назначени от ГЕРБ и ДПС , в НРБь в момента няма “държавна” администрация!
  Тя е “партийна” , шуробаджанашка , кумобаджанашка шайка , която получава по над 10-20 милиарда заплати от всички данъци, за да служи не на българите, а само на партийните си вождове и калинки! Това е г-н Виденов!
  Същото е и с ПОРЦИОНните “партийни” бизмесмеми! И те “усвояват” още десетки милиарди, допълнително , от бюджета и еврофондовете! И така в НРБ се дават половината бюджет за “партийната” калинкова администрация и бизмесмеми на ГЕРБ и ДПС, а другата половина се краде пак от тях , и малко отива за купуването на пенсионерите и малцинствата , заедно с ортаците им от БКПь!
  И реZZиЛдентът лумПен гаден е “избран” по същия начин, и от същата “партийна” шайка!

  И ви го казвам , само на вас, че в НРБь никога не се спазва Конституцията, преди това се изпълнява само “партийните” устави(конституции!) на отделните “партии”!
  И проблема не е само в партиите, гласуващите преди това трябва да са се разбрали, а не да пращат отделните партийни групички в парламента, разпарчетосани ! Те няма как да се “разберат” , и им остава само да крадат!
  Нито реZZиЛдентът, нито геЙшев, нито парламента, могат да решат нещо, без преди това избирателите да са се разбрали и обединили, помежду си, и след това да гласуват масово , но не за примитивни, инфантилни, аматьорски ПОПУЛИСТИ! Които могат само да крадат, лъжат и извършват злоупотреба с власт!
  И след това с откраднатите пари различните “партийни ” кланове си купуват пак открадната власт, за да крадат пак и така докрай!
  Каквото е и положението с всички СЛУЖБИ(“властите”) в НРБь!
  Само кланов “партиен” пулизъм и кражби, и злоупотреби!

  И затова трябват медии , които да информират , а не само да рекламират и пропагандират своите спонсори и сводници , с откраднатите преди това пари!
  Без информация и справедливост, няма обединение и гласуване!
  Ето това искат да ни кажат от Брюксел и Шенген!

 15. Към Видьо Виденов:
  Последно доутчнявам, за да ме разберете докрай!
  Положението, сега, с “партийната” администрация, парламент, реZZидент, правителство, медии, геЙшев е същото , като с “партийните” администрации и ЧИНовниците в Третия райх, в СССР, в тошовата НРБ, в ГДР , в Китай, в путлеристкияТ рай(Х) и т.н..
  Надявам се , да сте разбрали , като ви казвам! И докъде сме “стигнали” ! Пак!

 16. Към RICOшетниковь
  18.12.2022 в 09:42

  Съгласен съм с написаното от Вас по принцип,
  но, имам няколко “Но”

  Но… не съм г-н Виденов, а Видев.
  Кръстен съм на дядо ми Видьо, по бащина линия.
  Дядо Видьо, въпреки всички неписани закони в село Башалий, ямболско,
  е кръстен на баща си Видьо Монев.
  Депутат-стамболовист, убит когато прабаба ми е била бременна.
  Като дясна ръка на Стамболов,
  прадядо Видьо е бил председател на мандатната комисия в НС,
  определяща, изборът на кой депутат да бъде касиран!
  Това е дълга история, но В БЕСЕДКАТА не е място за лични обяснения, нали?

  Но за другите “но”, друг път.
  Особено за “че в НРБь никога не се спазва Конституцията,”
  Не се спазва конституцията и в РБ.
  Особено при изборите.
  А след изборите следва всичко останало във всяка държава!
  И в НРБ, и в РБ.
  И в ГФР, и в ГДР.
  И в Южна корея, и в КНДР…

  Чиновници има във всяка държава.
  Да се твърди, че 600 000 гласуващи за ГЕРБ
  са само чиновници и роднините им,
  е твърдение на “щраус” със зарита глава в заблуждението.

 17. Към
  Видьо Видев:

  Извинете г-н Видев, автоматично попълване от Андроида дописва неправилно вашето име, и трябва да го коригирам ръчно!

  Това което ви пиша е вярно в по-голямата си част, защото много бизмесмеми са казионни, и зависят директно от порционните “поръчки” на клановите си “партийни” шуробаджанаци и мутробаджанаци в партийната “администрация”!

  А колкото до “конституцията” , тя е писана пак от тях , и за тях! И сега се вижда какви тежки противоречия , зависимости и престъпления , и несправедливост и нелогичност има в нея!

  Аз исках да подчертая другото, а именно, че дори нея не спазват , преди да са спазили собственият си “партиен” устав(“конституция”!), водени от ръководната им шайка и вождове!

  А сегашната държавна “администрация” е построена на принципа на “партийната” йерархия на партиите , наследена директно от партийната администрация на БКП по времето на соца! Сегашните “партии ” са клонинги на БКП!
  Това не е администрация на демократична и съвременна държава, това е реинкарнация на социалистическата “администрация” на БКП в тошовата НРБ !

  И , г-н Видев, аз не виждам голяма разлика между РБ и НРБь, и затова пиша само НРБь, това се отнася дори, когато пиша и за сегашната РБ, макар че вие ги различавате , помежду им!

 18. Към RICOшетниковь
  18.12.2022 в 09:42

  С позволение на стопанина на В БЕСЕДКАТА
  само още няколко реда.

  Трябва да се забрави наученият в училище
  фалшив прочет на българската история.
  Но… трябва да се познават истинските факти.

  При отстъплението си Дибич Задбалкански
  опожарявал селищата.
  Така било обезлюдено и родното ми село.
  Тимарът/феодалът/ Али преселил от чирпанско няколко рода за да обработват запустелите му земи.
  Преди смъртта си завещал земите си на селяните.

  Чорбаджиите, в знак на благодарност, издействали от Високата порта.
  селото да бъде преименовано на благодетелят им Али:Башалии.

  В последствие,трима чорбаджии, единият от които е прапрадядо ми Моньо
  отиват на коне до Италия и пазарят каменоделци и архитект.
  Построяват в Башалии църква и училище от дялян камък в италиански стил.

  Преди няколко години имаше предаване по телевизията, че това е единственото по рода си училище в България.
  Каза се още, че на община Стралджа били отпуснати евросредства и ще се реставрира.

  Когато посетих с. Първенец/бившето Башалии/,
  църквата беше почти срината, а училището беше полуразрушено.
  Евросредствата бяха потънали в незнайни гербаджийски чекмеджета!

  Кмета, даскала и попа са убити веднага след 9.9.1944г. от комунистите.
  Знае се, че убийството е извършено в местността “Момите”.
  Но къде им е гробът и изобщо има ли такъв, не се знае.
  Както на повечето избити от комунистите
  без съд и присъда над 40 000!
  По градове и села.

 19. @Българин и RICOшетниковь,
  Малко разяснение: Шлюхата калина андролова е вече бивша на волгин, която преди него беше жена на мартин карбовски. Жената, с която живее волгин сега, се казва даниела големинова.

 20. Продължение: Горе – долу си ги менкат като футболистите, едни същи вереци преминават от един на друг! Тази големинова се опитва да го дава малко по-умерена от откровения боклук андролова. Бургас е дал доста хубави хора на България, но тази андролова и любомир коларов са част от нашия отрицателен принос!

 21. RICOшетниковь
  18.12.2022 в 09:42

  “И ви го казвам , само на вас, че в НРБь никога не се спазва Конституцията, ”

  Това твърдение или е плод на невежество, или е манипулация!

  Комунистите не са спазвали Търновската конституция.
  Когато са организирали противоконституционния извънреден т.н.Народен съд.
  Комунистите винаги стриктно са спазвали в НРБ Димитровската и Живковската конституция!
  Затова в НРБ,преди да бъде осъден някой комунист, първо го изключваха от БКП.
  Затова първото искане след 10.11.1989г. бе за премахване
  на чл.1-ви от Живковската конституция.

  Иначе нямаше как да съдят комунистическия диктатор Живков, въпреки че обвиненията бяха смехотворни.
  А не както обвиненията срещу комунистическия диктатор Чаушеску в Румъния!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.