Шар(лат)ани

Не разбирам защо (почти) всички са гракнали срещу президента Румен Радев. Едни го мразят заради юмрука, други заради откраднатия от него стар(чески) електорат, трети и четвърти пък заради какво ли не още. А той е единственият самопризнал се за грешник самонаправил се ( с малко руска първа космическа скорост при изстрелването му в политиката и с повечко русофилска, преминаваща в рашистка днес) нашенски политик! 

Вместо признание, получава презрение за своето прозрение, че е лансирал шарлатани в политиката. За български политик този катарзис е като за световно ( може и в Катар).

КОЙ друг си е правил подобна другарска самокритика пред строя? Да не би Иван Костов да се е разкаял, че произведе кадри като слънце, които (почти) вкупом го предадоха и пристанаха на вожд, който сам се определяше като твърде малък, за да си позволява да коментира думите му ( казвал го е този вожд няколко пъти пред мен и пред хиляди зрители на “В десетката”)?

Всеки си гледа лова на електорални шарани, но само Радев чистосърдечно се призна за измамен от шарлатани. Самият той се е оказал шаран, с други думи.

Във връзка с този факт възниква проблем. Наближава неумолимо времето, когато той ще трябва да вземе решението за третия мандат. Няма да може да се скрие зад конституцията, която го задължава да си общува с шарлатани. 

Каква ли въдица е приготвил? Да не се окаже отново след това в оправдателен режим за взетото решение да бабува на някакви шарлатани!

Като гледам сближаването му с най-успешния ловец на шарани в българската политика през този век няма да се учудя да докарат работата до един“симбиоз” ( по Станишев). Генерали са, все пак. И бекапето не им е непознато. Само трябва да се върнат към корените си. В края на краищата милиционерският възпитаник още като шеф на милицията  си мечтаеше за …президентска република.

Който не вярва, да погледне факсимилието на интервюто му, отпечатано във в. “24 часа” на 7 ноември (!) 2003 година. В него пророкът от Банкя е направил заявка за нещо, което сега ругае, но не е сигурно, че още не го мечтае . 

 

 

 

 

 

Само не знам как ще си я поделят, но вярвам, че ще намерят начин да се спогодят и за това.     

8 мнения за “Шар(лат)ани”

 1. – на 2 пъти(при беров и виденов) правиха опити да върнат управлението на държавата на рускостационарната орбита, но НАЦИОНАЛНОТО СЪГЛАСИЕ в НС(1997) по българските национални проблеми(https://www.ciela.net/svobodna-zona-darjaven-vestnik/document/-13349376/issue/2371/deklaratsiya-za-natsionalno-saglasie) и реформаторското мнозинство наложиха поспешното връщане на царя , когото гласяха за ”плавен” преход към еднолична власт на руска марионетка – изборните въртележки за борисовите 3 мандата успяха да превърнат Парламента в гумен печат на мутрата – парламентарното шоу на слави , на копейкин, на борисовчета сега е да убеди драгия зрител в предимствата на президентската република – ако не с референдум, с паравоенен дум-дум – генерали мераклии с лопата да ги ринеш (специалната операция си е все същата – https://www.mediapool.bg/prints-hainrih-i-ruskinyata-vitaliya-koi-stoi-zad-opita-za-darzhaven-prevrat-v-germaniya-obnovena-news342650.html)
  https://mobile.twitter.com/mamont_izkopaem/status/1602983867753066497?cxt=HHwWgsDTobbV-L4sAAAA

 2. Ще се спогодят, не се съмнявам!!

  Все пак РР и ББ са руZки матрьошки…

  Един интерес ги клати!

 3. Само ми е чудно , ако сегс или в бъдеще президента беше от ПП или ДБ, дали простите фатмаци и ченгесари , и техните отрочета до девето коляно, в щаба на реZZидентът лумПен гаден на ДРОНЬдуковь2 , щяха да искат преминаване към президентска република???
  Дали?

 4. Радев и останалите псевдоевропейци и същите натовци, са ясни. Проблема на нас, истински проевропейските хора, е че ДБ са нежизнеспособни – никога няма да надскочат сегашните си проценти, а ПП нямат капацитет. Чисто технически не могат да управляват.

 5. Don’t be afraid that the world will hear the words of peace
  – посланието на Зеленски за финала на световното, което ФИФА отказа да пусне

 6. @ よ

  Да е само посланието на Зеленски, с мед да ги храним честните, абсолютно неподкупни ФИФАджии. Ма дъртият птеродактил кисингер (Heinz Alfred Kissinger) отново лансира тезата “да не сърдим путэн, раZия да се изтегли до границите на 23 фев. 2022(!?!?), па за Крим да се преговаря”/Spectator/AP/ Просто е удивително защо хардлайнерския световен === естаблишмент е готов да предаде и продаде Украйна, в която живеят повече евреи от Израел, Франция и САЩ заедно, на блатните диваци? За моя радост и кеф, г-н Михайло Подоляк веднага е реагирал, че “г-н кисингер все още не е разбрал нищо. Нито за естеството на войната, нито за последиците от нея за межд. отношения. Той … всъщност от години вече нещо не разбира…” Направо висш дипломатически пилотаж…

 7. Росен,
  Кои сте вие истинските европейци?
  Проблемът на истинските европейци е говоренето ии,за някои, незнанието какво искат.

 8. “АЭРОФЛОТ”💙💛,

  фифа трябва да бъде наказан и заради самото провеждането на световното – войната с/у Украина е по-опасна за света от ковида – затова е важно посланието на Зеленски – а мераците на КРЕМЪЛ ще бъдат излъгани на преговорите – внезапното сътрудничество между русия и ирак е изтреZняващо за Израел

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.