Гълъб интернешънъл

Служебният премиер Гълъб Донев наскоро сам се пошегува каламбурно с името си. Предположи как то щяло бъде употребено в медийни заглавия ( не беше много смешно предположението му и поради това не го цитирам дословно). 

На крилете на тази фантазия мога да си позволя също да литна на вълната на шегата.

Радевите вълнения родиха Гълъб на мира. Той се опита да изменти публиката, че предоставеното (от немай къде) по официален път българско оръжие за Украйна нямало да бъде използвано на бойното поле. Само щяло да се употребява за тренировъчни цели, при това за украинци на полигони в чужди държави.

Беше отчаян опит за подмазване на рашистката аудитория у нас. Самата раZия няма как да излъже. Тя знае всичко за съветските ни оръжия и фабриките, които ги произвеждат. Нашият Гълъб гука на рашистката аудитория тук.

В проучване на Галъп интернешънъл се вижда как “гълъбите на мира” у нас се позиционират пред рашизоидите в България, привърженици на дружбата с раzия. Тя запазва второ място по харесване сред българите след ЕС. Гиздаво-кървава в техните очи, нагазила в украинска кръв до коленете.

Откъм ЕС текат кинтите. Милиарди. Натам бягат българите. С милиони. Ясно е защо ЕС е на първо място в тази класация. Но какво да кажем за “сребърните медалисти”, за империята на злото в състезанието, завладяло все още душите на 20 на сто от анкетираните българи, на които рашисткият геноцид срещу Украйна не е смекчил сърцата ?

Вгледайте се в ситуацията у нас. Ще забележите, че за руzкото влияние тук е важно да има блокираща квота. Пранги на краката като на роби, за да не избягат. Няма как да има лидираща роля по материална линия. Но може чрез хибридната си война в България да пречи да вървим напред – особено с изпреварващи стъпки за наваксване на изоставането ни, след като европейската ни перспектива е отрязана с гилотината на съветската окупация през 1944 г.  

България днес може да не е вече съветска “курица”, но гълъбите на мира все така поддържат нашия статут на странна птица в рамките на западните съюзи, в които членуваме.    

Положението е Гълъб интернешънъл.

НА СНИМКАТА: Президентът Радев в прегръдка с гълъбици, харпии на рашизма у нас.

 

 

10 мнения за “Гълъб интернешънъл”

 1. Гълъб Донев не е никакъл гълъб на мира,
  а е гарга рошава рашистка!

  Донев повтаря мантрата на началника си пРезидент,
  на рублояда Копийкин и на миротворката Нинова!
  “Който дава оръжие на нападнатата Украйна да се защити,
  само спомага да продължава войната”.

  Не агитирам за насилие!
  Но ако някой изверг нападне Радев, Копейкин или Нинова на улицата,
  Не се намесвайте да ги защитите!
  Нека боят да приключи по-бързо!
  Нека Радев, Копейкин и Нинова бъдат натупани по-набързо!
  Също и гаргата рошава Гълъб Донев!

 2. Г-н Инджев, благодаря за играта с думи. И не само от тази статия. Очертава се, че необходимата ни дерусификация ще включва и дегълъбизация. В тази връзка ето линк към една от видеокарикатурите на Чавдар Николов от 10.09.2022 г. – https://www.facebook.com/watch/?v=747678553346017&__cft__%5B0%5D=AZV8RaWfCOMrzoOHcZIXWd0RiLQMqrX_b5VCJWEpDOEW9qtHTkmfshyEgY2Owhn6xq722bU1s0V-ndHQ-bRwXm1ww3Ahtr4K4LhTzteAS401dCmS9NkBMfleCPDViCORfnQmyoOnP4R9BZu_S85jJJ67

 3. Драги коментиращи тук, няма и 5 минути, откакто отворих интернета за да прегледам набързо бг – прасесата, и попаднах на един “отговорен другар”, който също си играе с думи, но май не подозира (дано аз подозирам какво правя) какво прави. Та Огнян Герджиков пише – цитат: “Днес някой да мисли, че може да получи мнозинство – трябва да е голям фантаст, …” (https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-gerdzhikov-nashata-politicheska-bolest-e-konfrontatsiyata-vseki-sreshtu-vseki). Забележете, учат ни, и от време на време ни управляват, не правещи разлика между фантаст (писател) и фантазьор (всеки фантазиращ си). Това простите, простотията я нямат за нищо.

 4. 20 ДЕКЕМВРИ, 18:30 – ДСБ Facebook Live
  Какво ще правим с монументите на комунизма?.
  Участници в събитието ще бъдат: Мартин Димитров – автор на законопроекта.
  Марта Георгиева – автор на проекта за Решение на Столичния общински съвет за демонтиране на т.нар. „паметник на съветската армия“(МОЧА) в София, която ще разкаже „до къде го до-бутахме”.
  Иво Инджев – Журналистът, който нарече МОЧА с истинското му име –Монумент на окупационната Червена армия, който ще ни каже защо сега е крайният момент да се осъществи родолюбивото начинание по премахване на комунистическите символи
  – ДОБЪР ПОЛАЗНИК ЗА БЪЛГАРСКИЯ НИ ДОМ

 5. Към Видьо Видев – ако въпросните ги нападне изверг, това е някак си героизиращо ги, понеже е незаслужено. Затова аз искам да ги нападне демокрацията (ако се установи истинска такава де, у нас). Е ТЕ тогава ще видят те какво значи разобличаване и резил. Пък може и срам да изпитат, ако нещо човешко към този момент им е останало. Това би било напълно заслужено.

 6. Г-н Инджев, вие не сте го споменали, но а, ще го направя вместо вас.
  То е просто пред очите ни , “гълъба” е дРонев(вичь) , …..ДРОНевичь е, г-н Инджев!
  На Ларгото има два фатмашко-политкомисарски дрона! ЗКПЧ-то е ДРОНдуковь1, и се казва – голубь ДРОНевичь!
  А ,”другият” е дрон-камикадзето от ДРОНЬдуковь2, и се назовава – лумПен гадевичь!
  Има и трети милЮЮЮционерски мутренски дрон , засега е кацнал на запасното игрище на Бистришките тигри , и се казва – боко МЕСИевичь БУДАловичь!
  Има още много РУБЛОядски дрон-камикадзета в задунайския Бандитустань, и в Крушовица, и в копейковия Санкть Сталиньградь , и в байДоГанЮфският
  ДРОНдарь и не може без ДРОНчо МЕНТАТА, и ДРОНлянь пееФскиЙ !

  Долу МОЧИ-те , идите на хуйло си!
  Долу всички путлеристки ДРОНове в задунайската губерния, идите на хуйло си!
  Долу КримскиЙ воениЙ мость, иди на хуйло си!

 7. Гълъбите на мира са си руски кукувици в българското гнездо.

 8. Очите ми станаха квадратни (да не би гълъбите да виждат квадрата като кръг)!? Заглавие – Служебното правителство чака от “Лукойл” до 100 млн. лева авансов данък върху свръхпечалбата. Първите две изречения от текста на статията – Служебното правителство очаква още до края на седмицата ДА ПРЕВЕДЕ в бюджета до 100 млн. лева като авансов данък върху свръхпечалбата. Това заяви на брифинг служебният министър на финансите Росица Велкова.

  Явно това е руZZкото подсъзнание на Векова. Явно от единия джоб в другия, вместо от Лукойл-джоба в българския джоб.

  Явно авторът на статията и за момент не си е и помислил, че Лукойл ще преведе нещо в нашата хазна.

  Това вече не е игра на думи, а на пари. В случая даже по-долна от играта на думи.

  Ами господа служебно управляващи, гълъбарствайте ни все така смело.
  (Не е за публикуване, защото само си го помислих: Д В пиу-у-у в гълъбарниците.)

 9. 6 декември в 13:49 ч. ·
  Споделено с: Публично
  Едно любопитство неспирно ме гони –
  какъв ли е рейтинга на Gallup Донев?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.