Малка порция откровеност за кухнята на медийната клоака у нас

Рядко срещано по своята откровеност описание на кухнята ( за да не кажа на клоаката) в някои “големи” български медии се появи днес във връзка с годишнината от кончината на колегата Росен Янков. Авторът Росен Тахов пише в Блъсковия “Труд”, който е конкурентен на обсъжданата от него медия “24 часа” и това обяснява защо в рашистката медия е възможно да се появи такъм текст.

Когато преди година Росен Янков ( на снимката) почина в “24 часа” реагираха с трудно прикрито ехидство, както отбелязва и Р. Тахов в своята статия днес.

 

 

 

 

 

Много пъти съм питал защо най-голямата тайна за българската публика у нас продължава да бъде въпросната кухня ( клоака). Задавал съм въпроса защо (про)гонени журналисти си мълчат. Договорите, които са ги обвързали финансово и юридическите наказателни клаузи срещу “проговаряне” са разбираема спирачка, но все пак…

Все пак е въпрос на личност. Такъв е случаят, поради което, без да съм длъжен да се съгласявам във всичко с автора, препубликувам тук неговата позиция, за да се види, че не е невъзможно да се опълчиш на грозното медийно статукво – дори и да беше само по конкурентни съображения

Припомням, че реагирах на новината за преждевременната смърт на Росен Янков, с когото бяхме колеги в БТА. Може да не съм му бил симпатичен в годините след това, но всички, които ме познават, знаят, че не се и опитвам да печеля нечии симпатии с подмазвачество. Още по-малко пък посмъртно.

Реагирал съм и през 2012 на конкретен текст на Росен Янков. За “баланс” го припомням също. Коментарите към моя текст казват повече от онова, което съм си позволил да споделя спрямо личността на автора.

Как се каляваше пропагандата

5 мнения за “Малка порция откровеност за кухнята на медийната клоака у нас”

 1. NYT изкупува дълга си за отразяването на войната досега с дълъг текст
  ”. . . Преди инвазията американските разузнавателни агенции идентифицират Олег Царьов като марионетен лидер, който Кремъл да инсталира, след като превземе Украйна. Оттогава вярата му във войната се изплъзва: ‘’Участвах. Губим Украйна. Вече го загубихме.” . . . Къде е тази шибана руска армия? Ами копелето? Какви са новините от Путин? Какво казва това мръсно копеле . . . виден руски общественик, който насаме описа войната като „катастрофа“, обясни мълчанието си, като цитира съветския поет Евгений Евтушенко. По времето на Галилей, казва едно от неговите стихотворения, друг учен също бил „добре наясно, че земята се върти“ около слънцето, но той „имал голямо семейство за изхранване“.
  Песков обвинява Запада за оръжията, които дава на Украйна”: „Просто беше много трудно да се повярва в такъв цинизъм и в такава кръвожадност от страна на колективния Запад.”
  Както каза един високопоставен служител на разузнаването на НАТО, руските генерали „признават некомпетентността, липсата на координация, липсата на обучение. Всички те осъзнават тези проблеми, но все пак те изглеждат уверени в „евентуална победа“, защото, „Путин вярва, че това е игра на кокошки между него и Запада и той вярва, че Западът ще мигне пръв“ – Александър, войник, призован в 155-а, когато бъде изписан от болницата, казава, че очаква да се върне в Украйна и би го направил с готовност: „Така сме отгледани. Ние израснахме в нашата страна, разбирайки, че няма значение как страната ни се отнася с нас. Може би това е лошо. Може би това е добре. Може би има неща, които не харесваме в нашето правителство. Но когато възникне подобна ситуация, ние ставаме и тръгваме’’
  https://www.nytimes.com/interactive/2022/12/16/world/europe/russia-putin-war-failures-ukraine.html

 2. Г-н Инджев , грешката е вярна … и 🎯
  “…това обяснява защо в рашистката медия е възможно да се появи такъм текст…”
  👍такъм текст = натъманен+такъв – с техните такъми , по техните мерки

 3. “медийната клоака у нас”

  Не гледайте телевизия, не слушайте радио, не четете вестници!
  Защо ли?
  Отговорът на въпросът е даден от гениалният Гогол.
  В „Записките на един луд“.
  „Цяла сутрин четох вестници и рязко оглупях“.

  Затова!
  Ако не искате да оглупеете!
  Като онези 600 000, гласуващи за ГЕРБ!
  Не посещавайте “медийната клоака у нас”!
  В България на 111-то място по свобода на медиите.
  Дори след повечето откровено тоталитарни африкански държави!

  Повечето държавни и частни медии играят по гайдата на Борисов и Пеевски.
  Затова свещените крави Гешев,Борисов и Пеевски неистово мучат
  срещу Прокопиев, Инджев и съмишлениците им!

 4. @Видьо Видев
  19.12.2022 в 15:51

  Г-н Видев, по мои съвсем скромни изчисления, това “повечето” по отношение на нашенските “свободни” и “независими” медии, гравитира около 95%.

  Поздрави!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.