БСП и ДПС имат проблеми с европейските си семейства- това ли е сигналът, който накара ГЕРБ изведнъж да се направят пред ЕНП на “русофоби”?

БСП май е прокудена от своето “европейско семейство”. Разлаяла е ПЕС със своя ляв консерватизъм,  а сигурно и с рашизма, който европейската социалдемокрация не изповядва.

Тази информация, която не предизвиква видим интерес в българските медии, се наслагва върху промъкналото също толкова между другото сведение за остракирането на ДПС от съответното му семейство на либералите в ЕП- поне що се отнася до германските му бащи от фондацията “Фридрих Науман”. Те пожелали да скъсат с ДПС заради фигурата на Делян Пеевски.

Научаваме от чужд източник за тази срязана пъпна връв на ДПС, което години наред страшно се пъчеше с приемното си семейство. 

Ето какво казва по този въпрос в интервю за “Дойче веле” меродавният германски журналист Михаел Мартенс:

Първата информация, че фондацията планира да прекрати сътрудничеството си с ДПС и да скъса връзките с тях, получих през юни от източници, които смятам за надеждни. А само преди дни три източника, един германски и два български, потвърдиха, че този план междувременно се е осъществил.

В по-ранен разговор отпреди няколко месеца ми бе казано, че е контрапродуктивно за имиджа на германската демокрация в България да се свързва с Делян Пеевски, и че на това трябва да бъде сложен край по-скоро рано, отколкото късно. Разбира се, аз не съм говорител на фондация „Фридрих Науман“, така че само те могат официално да кажат какви са били мотивите им.

Михаел Мартенс е дългогодишен кореспондент за Югоизточна Европа на германския всекидневник „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“. Роден е в Хамбург през 1973 година. С него разговаря Димитър Ганев”. 

Дотук-фактите. Такива, каквито не им се иска в централите на двете партии да бъдат коментирани у нас. (Не)желанието им явно среща разбирането на толерантните български медии, които уважат правото на БСП и ДПС да не бъдат уважавани дори от техните дългогодишни европейски донори на авторитет ( и не само).

Придружаващият ми коментар е във връзка с друга партия, която изцяло се е барикадирала зад европейската подкрепа в отбранителната война на оцеляване, която води в България. 

Питам се дали опасенията от вероятността да бъде прогонена от европейския рай не е главната причина за ГЕРБ толкова рязко и гръмогласно да напусне дългогодишното мрънкане и хлипане против санкциите на ЕС срещу Русия и да застане през последните месеци на открито “русофобски” (по мерките на рашизма) позиции? 

Дали от ЕНП не са казали това-онова на (за) техния Бойко относно вината му да прокопае руското трасе до Сърбия и така да натисне солидарно с Путлер спусъка на агресията му срещу Украйна? Почти толкова сервилно и солидарно, колкото въртенето на онзи кран на 8 януари 2020 г., до който Путлер царствено му позволи да се докосне в присъствието на Ердоган и Вучич при стартирането на проекта?

Руските медии тогава се присмяха на нашичкия как се прокрадва все по-близо до Путин, седи чинно отстрани със скръстени ръце като опитен сервитьор, който чака бакшиша и накрая бива допуснат да повърти и той малко крана. След господарско кимване на Путин.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мислите ли, че всичко това е останало незабелязано в ЕНП, последната крепост на Бойковия авторитет у нас и пред света?

13 мнения за “БСП и ДПС имат проблеми с европейските си семейства- това ли е сигналът, който накара ГЕРБ изведнъж да се направят пред ЕНП на “русофоби”?”

 1. E, може да мамиш всички за известно време, да мамиш някого цял живот, но не може да мамиш всички вечно. Некои наши “атлантици” имат стаж в Панкрац, ще си спомнят младините. В този ред на мисли, конгресмените Стив Коен и Джо Уилсън внасят резолюция-искане блатната джамахирия да бъде наритана като пост. член на Съвета за сигурност за “флагрантни нарушения на хартата на ООН” (foreignpolicy.com/2022/12/14/congress-russia-un-security-council-putin-ukraine-war-biden-helsinki-commission/). Планирано е и сериозно намаляване (water-down) влиянието на руZия в организацията.

  Всяка прилика с агресията срещу Финландия от 1939 НЕ Е случайна. Нито и че доказаният топ крадец, др. румэн гечев днес почна да цитира в Парламента евро-регламентите за минимална заплата.

 2. Бумажношевишкият джендърь кУрвела ниновНаЯ искаше да се “разберат” с другият бумажношевишки джендърь бокоТИКВАТА, като “мъже ” , демек като мужици! Е т’ва са бумажните джендърски мужици в НРБь, заедно с другите порционни ортаци от ДПZZ!
  Дано ги изхвърлят от всички европейски партийни семейства, това НЕ са “партии” , това са шайкаджийски банди, останали от партията-майка БКП!
  Тук г-н Видьо Видев, постоянно повтаря , че не се спазват коМУнституцията!!!
  Трябва да попитаме г-н Видев, дали по-голямата част от “партиите” в НРБь, въобще са “конституционни” пар(т)ии ???
  И дали въобще са “партии “???
  Дали БКПь, ДПС, атака, иZZраждане отговорят на коМУнституцията им, дори???
  Дали ГЕРБ, ДПС отговарят на законите в НРБ, заедно с бандитската им марионетка геЙшев ???
  Така че , г-н Видев, отговорете си сам на въпросите – кои от “партиите” в парламента , сега, са АНТИконституционни, кои са ПРОТИВОзаконни, а кои са едновременно и АНТИконситуционни и ПРОТИВОзаконни , или са почти всичките???
  И дали реZZиЛдентът им, който си го “избраха” , както си “избраха” и цацаровичь и геЙшевичь, са “законни” и “конституционни”???

  Долу МОЧИ-те, идите на хуйло си!
  Долу “конституционните” и “законни” пар(т)ии в парламента, идите на терористите от комИМПЕРна, идите на мутренските си порционни банди ,идите на хуйло си!

 3. Г-да, в медиите преди немного време се коментираше, че г-жа Ангела Меркел, където била видела г-н Бойко Борисов, направо го била изпивала с поглед. Той пък и козируваше. Нека бъдем реалисти – демонът на сладострастието едва ли жигосва чатала на дамата, а и едва ли г-н Борисов би заменил всичките си Мата Хари-та за г-жа Меркел. Затова подозирам, че те двамата са колекционери. Колекционират финикийски знаци. Те, финикийците, са измислили парите. Парите имат едно важно свойство – те преминават от джоб в джоб. Споменатите двама колекционера вероятно са разменяли своите колекции. Страст, какво да се прави. В един форум един спомена за 20%. Върху суми от порядък с 9 нули. Слухове, разбира се, фейк новини. Хората завиждат и клепат кал по преуспелите. Както г-жа Меркел, така и г-н Борисов са хора с безупречна репутация. А ЕНП се издържа на фотосинтеза. И не е по-богата от най-голямата, или най-богатата банка.

 4. RICOшетниковь
  22.12.2022 в 19:16

  Каквото и да ти отговоря на въпросите-кел файда!
  Защото е меродавен отговорът на Главния прокурор Гешев.

  Но ще ти отговоря, без да си ме питал, на други два много по-важни въпроса.

  Като депутат в 36-то НС бях член на временната комисия по Възродителния процес.
  Не стигнахме до никъде, защото всички депутати от ДПС бяха агенти на ДС, и като такива, бяха участници във Възродителния процес!
  Единственият който не беше, бе Свилен Капсъзов, когото убиха при инсцениран пътен инцидент!

  Противниците срещу Възродителния процес бяха Сабри Искендер,Мустафа Юмер, Авни Вели, Зейнеп Зафер, Мюмюн Генчоглу,
  Мустафа Юмер, (по-късно кмет на Крумовград в Източните Родопи), написа програмата на Демократичната лига за защита правата на човека./ДЛЗПЧ/
  На 13 ноември 1988 година.
  ДС легендира Доган и създаде ДПС, за да неглежира ДЛЗПЧ.
  Както комунистите Луканов и Желев създадоха СДС, за да неглежират НДЗПЧ на антикомуниста Илия Минев.
  Прекарал 33 години в затворите на социалистическия концлагер НРБ!

  Като член на временната комисия поне разбрах,
  че Възродителния процес е организиран по чисто икономически причини.
  Живков и другите тъпанари от Политбюро са си въобразявали,
  че ще се реанимира издъхващата соц.икономика и ще има повече порции за останалите,
  след като се изгонят 500 000 етнически турци-български граждани.

  Но най-важното което проумях, че в България има гласуване, но няма избори!
  Заради противоконституционнте избираеми места, а сега и с привилегироване на водачите на листи с гласовете на неотбелязалите преференции.
  Така има абонирани депутати, които освен в БКП и ДС са се клели в КПСС и КГБ.

  Въпреки, че това е ясно на ВСИЧКИ лидери на Партии, те не променят Избирателния закон,очевидно нарушаващ Чл. 6.(2)
  “Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на…
  политическа принадлежност, лично и обществено положение…”

  защото така държат в подчинение депутатите, като свои бутончета за гласуване!
  С надеждата им да бъдат отново поставени на избираемо място!

  Въпреки пределно ясният Чл. 67.
  (1) Народните представители представляват НЕ САМО СВОИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ, а и целия народ. Обвързването със задължителен мандат е недействително.
  (2) Народните представители действат въз основа на КОНСТИТУЦИЯТА и ЗАКОНИТЕ в съответствие със своята съвест и убеждения.

  И понеже постоянно се говори за някаква нова Конституция!
  Сегашната е почти буквално преписана от Белгийската конституция.
  Както и Търновската конституция беше преписана от Белгийската конституция.

  За да бъде България демократична държава в ЕС.
  Необходимо е:

  1.Да се приеме Избирателен закон в съответствие с Конституцията на РБ.
  2.Да се спазва от Прокуратурата Конституцията на РБ.
  3.Както е в нормалните държави, Главен прокурор да бъде Министърът на правосъдието.
  4.Както е в нормалните държави, да се премахнат служебните правителства.В ЕС правителството в оставка изпълнява задълженията си до избирането но новото.
  За да не стигаме до днешния абсурд в Парламентарната република.При действащ Парламент, правителството на Президентът отказва да изпълни Решение на НС
  и да внесе проекто бюджет.

 5. раZZия на ввХУЙЛО-Шалтера
  Украина слава
  На героите слава

 6. “Посещението на украинския президент Володимир Зеленски в САЩ е водеща новина за света. Не и у нас.”
  “БСП май е прокудена от своето “европейско семейство”. Тази информация, която не предизвиква видим интерес в българските медии, се наслагва върху промъкналото също толкова между другото сведение за остракирането на ДПС от съответното му семейство на либералите в ЕП- поне що се отнася до германските му бащи от фондацията “Фридрих Науман””.
  Струва ми се, че се задава дълъг керван от новини, които няма да предизвикват интерес в нашите мидии…
  Дори се чудя кого ли ще акредитират за процеса в Хага – Вацев, Енчев или Чуков? (или по оня виц “Фсички, другари, фсички”)

 7. Джорджия Мелони:.. зад украинския конфликт има много по-големи проблеми, които не засягат само Украйна и pусия, както някои искат да виждат. Италия застана на страната на Украйна ясно и без колебание – не можете просто да обявите мир, за да го постигнете. Военните разходи са необходими.. Позиционирането на Италия се основава на: Европа, НАТО и ООН… Трябва да засилим разбирателството с нашите партньори преди всичко в Средиземноморието.. Европа винаги трябва да бъде глобален играч.. Не е умно да се преминава от зависимост от руски газ към китайско електричество
  https://www.rainews.it/articoli/2022/12/meloni-nel-mediterraneo-litalia-deve-tornare-a-svolgere-un-ruolo-da-protagonista-813cb61d-f945-4248-91e2-8574a6b2f608.html

 8. Към
  Видьо Видев:
  Г-н Видев, не нашата коМУнституция не преписана от белгийската, там няма генерален прокурорин и служебно ” правительство” !!!
  И в НИКОЯ друга конституция ги няма, дори в савецката, и в путлеристката!
  Г-н Видев, задунайския Бандитустань не нито “конституционен” , нито е “законен” !!!
  Това е единствения реалистичен извод, а вие , ако искате се самозаблуждавайте, за съжаление!

 9. RICOшетниковь
  23.12.2022 в 12:39

  Ти заблуждаваш!
  Аз изобщо не се самозаблуждавам.

  Затова казах, че ПОЧТИ дословно е преписана Белгийската конституция!
  В нея няма такъв комунистически преамбюл.
  Освен това, Белгия e федерална парламентарна конституционна МОНАРХИЯ!
  Нали?
  А България вече не е монархия!

  Лъжата ти не е друга гледна точка,
  а умишлена манипулация!

 10. Към
  г-н Видев:

  Кажете къде има генерален прокурорин в Белгия?
  Къде има служебно правителство в Белгия?
  Това “лъжи” ли са , г-н Видев?
  И защо да ви лъжа, пък точно вас?
  Имам ли полза?
  Щом не искате друг поглед към вашите непрекъснати съждения за “неспазването ” на коМУнституция ви, ДОБРЕ! Край! Всеки си е вижда само толкова, колкото знае, или иска да знае! Демек не вижда по-далече от камбанарията си!

  Само ви припомням, че няма по-случаен човек в политиката от монтирането на реZZидентът лумПен гадевичь, на ДРОНЬдуковь2!
  Дори бокоТИКВАТА имаше повече “политически ” опит , преди да вземе властта в НРБ!
  А лумПен гаден дори не беше уволнил , и беше все още действащ фатмак! И бокоТИКВАТА противозаконно го освободи , и след броени дни кУрвела ниновНаЯ и решетников го предложиха за реZZиЛдент!
  Дори да оставим настрана , че е чужд и партиен агень, дори самото му скоростно освобождаване от БНА е нарушение, и дори повече!
  Според вас това не е ли даже противоконституционно???
  И как според вас такъв, най-случайният кандидат за политически и държавен , пост беше “избран” ?
  А вие говорите за случайните избирателни листи наредени “противоконституционно” , според вас, от “партийните” вождове?
  Та най-случайният, и най-противоконституционият , според вашата логика, трябва да е реZZиЛдент, защото той даже не бил на никакъв партиен пост или листа, а и не би трябвало, защото в армията са уж “безпартийни”!
  Това е г-н Видев!

  А освен това в последно време популистките терористи от БКПь предлагат да се “увеличи” минималната заплата?!?
  кУрвела ниновНаЯ винаги е паразитирала на държавната софра, и затова винаги иска да е във властта и да граби и раздава порциите от чуждите данъци, винаги! Още от времето , когато ограби подареното й външнотърговско дружество, след това в министерствата, а и огромните деньги, които мъжът и получава от Лукойл за синекурната си служба!
  А компания и прави “икономическия” иксперть геЙчев, който направи пенсиите по 1 долар!
  Ето такива бумажни и паразитиращи большевишки терористи предлагат отново да раздават чужди данъци, и да го представят, като тяхно постижение!
  Но те се опитват да поведат и харвардските суперхерои, и те да наддават за минималната заплата!
  Затова, ПП трябва да предложи двойно увеличение на минималната заплата до 1700 лева , и така да взривят изцяло инфантилният популизъм на кУрвела ниновНаЯ , и да не вървят по гайдата й, защото тя само иска властта, а не да даде нещо на бедните! Така трябва да се действа срещу большевишките паразити кУрвела и геЙчевь!
  Защото и другите световни паразити от казионните “синдикати ” също искат да раздават чужди пари от данъците и заемите, също като кУрвела, а не да дадат собствените си огромни заплати на бедните! Просто летят крокодилски сълзи над чуждата нищета, това им е паразитни начин на живот, те “други” не могат и искат!
  Защото казионните “синдикати ” носят още по-голяма вина за социалното и финансовото положение на НРБ, повече дори от казионните бизмесмеми!
  Защото те използват държавни имоти за своята паразитна дейност, също като по времето на тато-ди-тути-каскети, и тогава пак се казваха КНСБ(казионни националь-социалистически большевишки), и сега!
  Същото се отнася и за другата казионна “конфедерация” на Тренчев!
  Те даже не са само синдикати, а са цели “конфедерации”, и КНСБ и Подкрепа, които имат незаконно привилегировано монополно положение в Тристранката, защото са любимите казионни слуги на властта!
  А и синдикалните фараони, имат пожизнен “мандат” , какъвто няма за никой друг държавен и партиен пост в НРБь!
  Тези казионни слуги на властта излъгаха всички за “предимствата” на разходно-покривната пенсионна система, и сега вместо да носят цялата уголовна наказателна отговорност за стотици милиарди загубени във взривената от тях пенсионна система, те получават казионна закрила от началниците им във властта!
  Защото в НРБ отдавна няма пенсионна система, защото повечето пари за нея идват от данъци, благодарение на казионните “синдикални” паразитни терористи от “конфедерациите”!
  Същото искат да направят и със минималната заплата, също както с гаврата с минималната пенсия, която вече наближава средната пенсия! Заедно с бумажните бандити кУрвела и геЙчевь!
  А искат да изнудят и аджамиите от ПП!
  Затова работодателите и ДБ трябва да предложат минималната заплата да е равна на половината от средната ОСНОВНА заплата, без социалистическите измислици , като класове и категории!

  Долу МОЧИ-те, идите на хуйло си!
  Долу казионните “синдикални” паразити и популистките им таварищи от БКПь, кУрвела ниновНаЯ и геЙчевь, идите на хуйло си!

 11. RICOшетниковь
  23.12.2022 в 21:58

  Твоите се не само лъжи,
  а ти си долен манипулатор и провокатор!

  Лъжи са,
  защото аз никога не съм казвал,
  че има генерален прокурор в Белгия и служебно правителство!

  Никога не съм оспорвал правото на партиите да си подреждат листите!
  Казвал съм винаги, че изрбираемите места и привилегироването на водачите на листи е противо конституционно, ерго незаконно!.

  Казвам, че в Белгия и в ЕС
  гласуват и по пощата.
  И то много преди денят на изборите!

  Накртко, ти си лъжец и манипулатор,
  който не заслужава вниманието ми.
  Това е истината, а не твоята “друга гледна точка”

  Най вероятно ти ме провокираш,
  за да му писне на г-н Инджев и да ми трие коментарите.
  Но БЕСЕДКАТА си е негова.
  И никой не може да му казва кои коментари да трие.
  Моите, твоите или на когото и да са, нали?

 12. Към Видьо Видев:

  Наистина ще ме улесните много, ако постигнете примирие!
  Войната на унищожение ( по Клаузевиц) не води до нищо добро, вкл. в блога.

 13. Г-н Инджев,
  няма как да сключа примирие с лъжци и манипулатори.
  МногоНИКови хибридни войници на Кремъл.
  Останалото е Ваша воля.

  Та нали и Вие, защото не сключвате примирие с такива персони,
  сте изгнаник в България.
  На 111-то място по свобода на медиите.
  След повечето тоталитарни африкански държави!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.