Зеленски оприличи Путин на Хитлер пред аплодиращите американски законодатели

 

 

 

 

НА СНИМКАТА: Двете най-овластени дами в американската политика Нанси Пелоси и Камала Харис развяха подареното от Зеленски украинско знаме с подписите на украински бойци

Посещението на украинския президент Володимир Зеленски в САЩ е водеща новина за света. Не и у нас. Тази сутрин дори не беше новина. Засенчено бе от оправданията на директора на една болница за разменените бебета. Емисиите на телевизиите у нас в 9 часа не стигнаха за друго, включително и за фурора в американския Конгрес, където появата на Зеленски предизвика наистина небивали овации.

В продължение на две минути американските конгресмени и сенатори аплодираха неспирно украинския герой, който днес въплъщава борбата срещу най-голямо зло на епохата. 

И нещо конкретно, което ще се запомни: в речта си Зеленски оприличи Путин на Хитлер. 

Хубаво е да се чуе и в България, където рашистите отново са надигнали глава, шетат в парламента и телевизионните студиа и дори се жалват, че не им било позволено да критикуват Зеленски.  Очаквам сега нахално да сравнят възторга на американските законодатели с проявите на масова истерия при обожествяването на комунистически диктатори, като Сталин, Мао или онези деспоти от династията Ким в Северна Корея. Защото в желанието си да омаскарят врага те не се спирт дори пред самоиронията – вижте ги, те са същите нищожества, като нас ( или каквито бяхме).

Още са такива и стават по-жалки от опитите да оприличават на своето падение заслуженото издигнатия глас на демократичния свят за поздрав и окуражаване на храбрите украинци. 

 

24 мнения за “Зеленски оприличи Путин на Хитлер пред аплодиращите американски законодатели”

 1. Родните рашисти ще се отрекат га ввХУЙЛО загуби войната. Много мина, мъничко остана.
  Слава Украина. На героите слава.
  Само за протокола. Иде Коледа. Да помогнем И ние на украинците.
  Генератори за българите в Украина
  https://frognews.bg/novini/manol-peikov-prodaljava-kampaniiata-nabirane-sredstva-generatori-ukraina.html
  Светъл пример
  https://segabg.com/category-video/dovlachih-generatora-za-ukrayna-leka-poleka-bastuna

 2. Кичовски блясък и тотална (материална и духовна мизерия)=поражение и ШАЛТЕРА.

 3. За Павел Тинков и другите които не се гнусят от уралския диалект на българския.
  С едно изречение, “оцеляването” на раZZия минава през несистемен терор, сиреч както падне вътре в матушката и агресия навън=пътища за никъде. Много мина, мъничко остана.
  https://el-murid.livejournal.com/5268489.html?view=comments#comments

 4. “в България, където рашистите отново са надигнали глава,”
  Но с предложението за програмна декларация в НС,
  Денков ги тричи новогодишно!

  Шайката на Борисов и Гешев е гроги!

  Петков и Василев притиснаха Борисов и Гешев в ъгала!
  Вече са в положение гроги!
  Скоро в Парламента шайката на Борисов и Гешев ще бъде в нокдаун!

  Денков ще предложи да се гласува декларация за общи действия!
  Нинова, и Рублояд Копейкин ще гласуват против точките, касаещи помощта за Украйна!
  Но ще посмеят ли да гласуват против съдебната реформа?

  Заради покровителството от Прокуратурата
  на шайката на Борисов и Гешев
  не ни приемат в Шенген?
  Но вече са под риск и милиардите евросубсидии!

  Гласуването против на Нинова, Копейкин и Карадайъ в Парламента,
  ще бъде смъртоносно за БСП, Рублоядите и ДПС,
  на местните и парламентарните избори!

  Постоянно Шайката на Борисов и Гешев
  саботират усилията за редовно правителство!
  Защото въпреки, че не са в Парламента,
  Борисов и Гешев тежат като воденични камъни
  на шията на депутатите!
  И на цяла България!
  На дъното на ЕС!

  Слава Украiнi! Героям слава! Да живее България!

 5. и в тази война руснаците избиват войниците си с “приятелски” огън – над 100 000 са вече РФ загубите в московската спецоперация за демилитаризация на Украина, а украинската армия е най-силната натовска армия в Европа

 6. Г-н Инджев, всъщност е много хубаво, че петата колона на Москва се самоосветява по медиите, месеци преди спонсора им да се срине пред собствената си несъстоятелност, губейки последната си опора – мита, че е непобедим военно. Така разсейват всяко съмнение относно какви са. Много маски вече паднаха.

 7. Според мен започна зимното контранастъпление на ВСУ. По цялата линия на съприкосновение в Донецка обраст артилерията на ВСУ води огън върху руските позиции. На донецкото направление е дислоцирата 45-отделна щурмова бригада. https://t.me/epoddubny/14293 https://t.me/south0wind/2907

 8. Освен Рогозин,ранен е и председателя на правителството на т.н.ДНР Хоценко и е контузен кмета на Горловка Иван Приходко.Дали ще им дойде акъла след късмета им?

 9. И Армения изоставя потъващата Русия:
  О заявлении Пашиняна касательно российских миротворцев
  Сегодня премьер-министр Армении Никол Пашинян обвинил российский миротворческий контингент в Арцахе в невыполнении своих обязанностей в рамках заключённых в 2020 году договоренностей.
  Трехсторонная встреча, запланированная на 23 декабря была отменена, а глава Армении заявил о необходимости отправления в Нагорный Карабах миссии ООН по сбору фактов или ОБСЕ, в том числе Минской группы.
  ????Что за этим стоит?
  Кабинет Пашиняна изменил свой политический курс в последние месяцы. Армянское правительство окончательно отдалилось от России и ОДКБ, склонившись к более тесному сотрудничеству с Западом даже в ущерб национальным интересам.
  13 декабря глава Совбеза Армении Армен Григорян в Лондоне провел встречу с членом британской палаты общин Лео Доэрти и главой разведслужбы МI6 Ричардом Муром касательно двустороннего сотрудничества между странами.
  А уже 16 декабря сам глава Секретной разведывательной службы Великобритании Ричард Мур прибыл в Ереван с визитом, где провел закрытые переговоры с Пашиняном о ситуации в Закавказье.
  ????Что было после?
  На фоне продолжающейся блокады участка дороги из Лачина до Степанакерта в Бердзорском коридоре в районе Шуши армянские власти во главе с Пашиняном не предприняли ни единого шага для разрешения ситуации.
  Кабинет министров и придворные чиновники обсуждали всё от празднования Нового года, Рождества до прошедшего чемпионата мира, но только не обстановку в Нагорном Карабахе. Политики отделывались дежурными репликами о тяжёлом положении народа Арцаха и периодической критикой в адрес миротворцев.
  Давление на российских военнослужащих нарастало со стороны некоторых чиновников, как правящей, так и оппозиционной партии, а также азербайджанских властей. Антироссийская риторика увеличивалась с каждым днём блокады трассы до Степанакерта.
  ????Перспективы
  Сегодняшние слова Никола Пашиняна направлены строго в адрес российского руководства: не азербайджанского или турецкого, поспособствовавших блокаде населения Арцаха. Если бы не российский контингент, они бы давно захватили республику, а армянские власти ничего бы не смогли противопоставить.
  Точной информации о характере встреч армянских чиновников с начальником МI6 нет. Однако нынешняя риторика свидетельствует о кулуарной договоренности между Арменией и Великобританией по совместному противодействию России в обмен на какие-то преференции для администрации Пашиняна.
  Многогранная политика выдавливания России из Южного Кавказа руками турков и азербайджанцев, а теперь, вероятно, и армянских властей, направлена на тотальную дискредитацию РФ как гаранта стабильности в регионе.
  Ричард Мур — экс-посол Великобритании в Турции и нынешний глава внешней разведки, наладил широкие связи с администрацией Эрдогана и является инициатором реализации концепции «Великий Туран» и возрождения Британской империи через подконтрольные квазигосударства.
  ????Никол Пашинян, в свою очередь, обвиняя РФ, делает ставку против России и надеется на милость со стороны западных государств в Карабахском вопросе.
  Таким образом он намерен отвести гнев обычных армян от себя на российское руководство. Однако этой политикой он подводит армянское население Арцаха под угрозу попадания под влияние тюркских государств и потери Арменией своей государственности.
  https://t.me/s/rybar

 10. Свободата побеждава в Украйна — засега …
  Демокрациите удържаха позицията в Украйна и това е историческо постижение.
  https://www.washingtonpost.com/opinions/2022/12/21/zelensky-visit-congress-ukraine-war-winning/
  След септемврийски доклад на ООН се установи, че руските войски са извършили брутални екзекуции, безразборни атаки и сексуално и основано на пола насилие по време на нахлуването си в Украйна – включително срещу деца
  https://www.grassley.senate.gov/news/news-releases/senate-passes-grassley-durbin-proposal-to-broaden-war-crimes-jurisdiction
  Грасли, член на правната комисия на Сената: “САЩ не са и никога няма да бъдат безопасно убежище за военнопрестъпници. Непровокираното и неморално нахлуване на русия в Украйна
  светли необходимостта от това законодателство.”
  Дърбин (председател на правната комисия на Сената): ”Извършителите, извършващи неописуеми военни престъпления, като тези, които се разиграват пред очите ни в Украйна, трябва да бъдат държани отговорни. Нашият законопроект беше приет единодушно от Сената, за да изпратим ясно послание до путин, че Конгресът стои зад украинския народ”

 11. Рогозин е ранен по-тежко отколкото се очакваше.
  Жена му също е тежко контузена.
  ТЕ са двамата, които са оцелели от седящите на масата, другите двама са мъртви:
  https://t.me/marshalvdv/14760

 12. Някой изгледа ли изцяло 28-те минути на речта на Зеленски?
  Струва ми се че това наистина е фурор и сякаш не се сещам друг политик да е правил такава реч и да е получавал такива овации в Конгреса. Може и да греша, но ми се струва, че това наистина е реч, която може да се сравни по значение с тази на Чърчил на 27.12.1940 в Конгреса. Ето цялото видео с наистина доста дъбор превод от сина на Гордон на руски. Не за друго ами просто не намерих тази със субтитрите на английски/все пак въпреки че английския на Зеленски е на добро ниво в някои думи имаше чуденки заради акцента/.
  https://www.youtube.com/watch?v=mlOL-vH85sk

  Относно Патриотите-вероятно търнинг пойнт, защото отварят вратата и за другите два от Германия и самолети.

 13. Ivan Stoilov,

  Ярина Ключковска, консултант по стратегически комуникации:
  ” . . . съвършено несъвършенство.
  Несъвършено английско произношение, формално неподходящи дрехи, четене от лист хартия, които обикновено заслужават критика, сега засилиха посланието.
  Защото за нас не е време за перфекционизъм, няма време за това. Имаме други приоритети.
  И в самото изложение нямаше изискани образи, ярки метафори, дипломатически формулировки за дешифриране. Нямаме време и за това.
  И само една шега – ще PUTIN на място всички, които се противопоставят на свободата; няколко препратки към американската история, които без излишни думи правят Украина в тази война напълно разбираема за американците.
  Всяко изречение беше ключово послание. Без излишни думи.
  Изпълнението беше съвършено директно, дори малко нахално в своята прямота.
  Всички неща бяха наречени с техните имена, искрено. Ефектно, защото значенията се разчитаха лесно, подсилваха се от общите емоции в залата.
  Мога само да си представя каква дипломатическа работа е била извършена, за да може тази реч да бъде точно такава. И да се възприемат точно така.
  Дмитро Кулеба, Андрий Сибиха, Оксана Маркарова, Катя Смаглий – вие и вашите екипи сте просто невероятни.
  Напълно осъзнавам и цената, която плащаме за това представяне и овациите. Колко души загинаха и бяха ранени, и това продължава. Колко майки няма да дочакат децата си, колко синове и дъщери няма да видят майките и бащите си, колко хора се отказаха от здравето си, колко останаха без домове, колко земя беше изровена от вражеската артилерия, колко много беше разрушено. Колко наши войници всеки момент рискуват живота си в името на победата . . .Конгресът вероятно не помни такъв прием – единодушно беше мега позитивен и искрен. Украйна го направи! Украйна го прави! Ние го правим! Но каква горчива и болезнена цена . . .
  Бяхме аплодирани като героичен народ, съпротивляващ се на злото. Не като “корумпирана държава с прогнил държавен апарат”, не като второстепенен играч на световната сцена, не като молещи – молим за помощ , но “не благотворителност, а инвестиции в глобалната сигурност и демокрация” .Това е споделена заслуга. Всички ние и президента, който в тази война достойно представлява всички ни.
  Е, след победата! – трябва да бъде издаден сборник с военните речи на президента. Определено си заслужават.”
  https://www.facebook.com/yarynakl/posts/pfbid02LjvFwsGQXHT7i6AnWx7kvd5pSyeeDexavwDqdPoF5JN24SEFVgR9T2qabYzcTG2Nl

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.