Нашистките пропагандони се провалиха в подмазваческото си “прогнозиране” и се крият вече зад гърба на чужди “авторитети”

Не се отказват говорителите на Путлер у нас от опитите да го оправдаят и продължават да лаят.

Има обаче една особеност в техния вой към днешна дата: прогнозите им за бързата победа на РаZия до такава степен ги дискредитираха, че търсят все по-често някакви чужди авторитети, зад които да се скрият при прокарването на руzката пропаганда.

На шестия месец от с(к)риването на рашистките цели в провалената им по наистина специален начин милитаристична операция в нацистки стил по “демилитаризиране” и “децификация” на Украйна си направих труда да дам няколко персонални примера за съответния провал и на нашистките пропагандони. 

Поименно, с цитати, със снимки и видео изобличих Петър Волгин и гостите в телевизионното му студио Дарина Григорова, Явор Дачков и бившия натовски генерал Шивиков ( има и още, като Петьо Блъсков, Валентин Вацев, Боян Чуков, Велизар Енчев, Александър Симов и пр. лъжепророци на агресивния “руския мир” ).

Четиримата споменати по-горе се надпреварваха да лъжат и прогнозират руzки военни успехи, които днес, три месеца по-късно, са още по-категорично опровергани от фактите. На фона на съгласието между лъжците, че украинците не искали да се бият ( по Петър Волгин), че всеки момент Киев ще бъде превзет и останалите небивалици в главите им, палмата на позора в това състезание грабна малко известната на широката публика проф. Дарина Григорова ( на долната снимка от екрана) с много конкретна лъжа: Зеленски бил избягал в първите часове на войната и позирал по-късно с автомат след като бил изоставил народа си.

 

 

 

 

Припомням щрихи от онова лъготене във връзка с дивата омраза, която в техните среди ( но не съвсем от техните усти този път) бликна във връзка с триумфалното посещение на Зеленски във Вашингтон ден след като показа за пореден път лична храброст с появата си буквално под дулата на руските окупатори в най-атакуваната от седмици насам от тях фронтова точка в град Бахмут. 

Не знам дали си дават сметка колко са се дискредитирали и каква мечешка услуга правят на рашисткото влияние у нас с верноподаническото си подмазване на руската имперска мечка, но за “по-достоверно” някои от пропагандоните ни решиха сега да сервират на публиката произведена в САЩ гадост по адрес на Зеленски. Изфабрикувана е в студио на рупора на Тръмп телевизия “Фокс”. 

Един коментатор във “Фокс” нападнал Зеленски заради …зеления му пуловер, с който се явил пред американските законодатели. “Как смее”, възмущава се тръмпистът. Туземният му събрат Явор Дачков веднага разпространява тук “американската позиция” в своя сайт.

Блъсковият “Труд” избра да “отрази” коментарно посещението на Зеленски именно с препечатването на това тръмпистко малоумие.

Не съм упълномощен, както се казва, да отговарям от името на Зеленски защо носи военно облекло дори в Белия дом. И глупаците разбират. Не желая да обяснявам нещо толкова очевидно. Но в името на истината и на принципа, че публиката заслужава поне малко противоотрова, припомням аналогията с Чърчил, който многократно е окуражавал британските войски на първа линия на фронта през Втората световна война . А също така се е явявал в Белия дом с облекло, подчертаващо съпричастността му към воюващите сънародници.

 

 

 

 

Както Зеленски и Чърчил могат да бъдат сравнявани по въпросния външен признак и по храбростта им (с всички условности на сравнението) , също толкова е валидна приликата между Сталин и Путлер, който беше разкрит от наблюдателни наблюдатели, че имитира посещение на фронта в Украйна във видео, заснето на руска територия край Ростов. В това отношение Путлер направо е копие на Сталин, “осмелил” се един единствен път да потегли извън Москва в посока на бойното поле, но кара кортежа си да спре ( и да обърне след това), за да освободи нервните си черва на самия път от страх, че в храсталаците може да се натъкне на германска мина.

На рашистите трябва да им се повтарят тези сюжети. Полезно е за все по-нервните им стомаси. Фактът, че се облекчават пред публиката с помощта на американска по своя формален произход клизма, е показателен колко са се на(х)акали, заставайки на губещата страна.

 

17 мнения за “Нашистките пропагандони се провалиха в подмазваческото си “прогнозиране” и се крият вече зад гърба на чужди “авторитети””

 1. И нищо чудно, “руският им свят” се руши под краката им за втори път в рамките на 30 години.

 2. ДГД- Пошли На Х.. на рашистите по света и у нас.
  Слава Украина
  На героите слава
  Само за протокола. Иде Коледа. Да помогнем И ние на украинците.
  Генератори за българите в Украина
  https://frognews.bg/novini/manol-peikov-prodaljava-kampaniiata-nabirane-sredstva-generatori-ukraina.html
  Светъл пример
  https://segabg.com/category-video/dovlachih-generatora-za-ukrayna-leka-poleka-bastuna

 3. – туземните говнояди и не се стараят много – тук всички големи медии са на тасс по указа на путин: “Верить никому нельзя. Только мне можно верить”(https://tass.ru/politika/16649431)
  Станислав Жарин, комисар по !!сигурността на информационното пространство в Полша написа: руската пропаганда завъртя темата за “тоталното фиаско” на визитата на Зеленски в САЩ преди да е почнала
  https://twitter.com/StZaryn/status/1605960920634511363

 4. “Марш на скок“ който Зеленски направи от Бахмут-новия Вердюн до Вашингтон ми припомни как Чърчил през ВСВ при срещата на Тримата големи в Техеран през 1943 споделил със Сталин, че е впечатлен от партизанското движение в Югославия където по информация на британското военно разузнаване 22 немски дивизии били сковани. Нещо повече, УЧ сериозно обмислял, тогава на 69г., лично да бъде парашутиран на място. Чичо Джо който дърпа конците на Тито по онуй време се усмихнал и “издал”, че в действителност Вермахта държи на терен…2 дивизии.
  Да припомня, че Чърчил след провала на при Галиполи-Дарданелската операция за провеждането на която тогава втори човек в кабинета силно настоява си дава оставката, взема каската и с ранг подполковник влиза в окопите.

 5. Наште рубладжии усещат, че изпадат от борда. Тоя път ще е наистина завинаги. Идва истинският 10 ноември за България. Не оня сурогатен дворцов преврат.
  Но в едно съм сигурен, първи ще си врътне гъза на запад боко-тиквата.

 6. Изобщо не споделям оптимистичните коментари под тази поучителна публикация. Руската 5-та колона е толкова здраво забита в българската земя, че ще е изключително трудно отстраняването й. ГРУ, а преди него КГБ е вложило много усилия, много труд и най-вече много пари в създаването на широка мрежа от свои агенти. За съжаление някои от тях са във висшите етажи на властта, да не кажа, че са окупирали всички важни постове. Журналистическата гилдия е изцяло в мрежите на руските служби. Много трудни времена ни чакат, особено след дългогодишната изолация от Европа, в която ще се окаже нацистка Русия…

 7. Да си рубладжия означава да си простак! Не им пука какви ги плещят!

 8. По бнт днес в централните емисии в 18.00 и 20.00 часа темата за кремълската агресия в Украйна се изчерпваше със заявлението на Песков (двукратно, зер се наблюдава стриктно!) и един неутрален коментар за украинските железници.
  Толкова по въпроса!

 9. За да се справим с руската плесен у нас, са необходими не много неща.

  Първото е, правителство и личности в него, които искрено го желаят, за да го направят.

  Следващото е, да се намерят подходящите хора, които да спомогнат това да бъде осъществено (най-после). Тук идват на първо място анализатори, които да са безпогрешни в преценката, както на личностите които трябва да се излъчат, така и на обстановките които се сервират. Така ще се стигне и до безпогрешен избор на изпълнителите, защото ще бъде отсято шкартото и освен това и внедрените врагове! Тук не трябва да важи правилото, аз оглавих партията, сега трябва да съм начело. Постът трябва да е адекватен на индивидуалните способности и качества и то при абсолютен обективизъм.

  Третото е, да се знаят кои са тукашните носители и помагачи на зловредните образувания с цел те да бъдат непрекъснато и ефективно отстранявани от всички (особено отговорни) позиции, които трябва да се заемат.

  Четвъртото е, да се подбере подходящ репресивен състав, който да върши успешно, както отстраняването, така и наказанията.

  Четвъртото условие е, всред ангажиращите се да има безстрашие

  Предполагам други условия са маргинални.

  Сега, има ли в момента възможност да се състави такова правителство?
  Аз на този въпрос не мога положително да отговоря, като имам пред вид сегашните партии и техните лидери. Вероятно между ДБ и ПП, но има ли доказателства за успешно проведени и отстояни действия и то проведени под неприятелски натиск и шантажи?
  Ако, все пак там, желание има и то е непоколебимо, пак според мен, е възможно да се намери ръководещ лидер, който може да се вземе на концесия. Един подобен подход ни го демонстрира Украйна в лицето на Зеленски. Беше избран, имаше колебания и съмнения, но показа такива качества на безстрашие, че дори и американците останаха втрещени, след като са видели руската дислокация и следствие на това са му предложили да му организират безопасно бягство, НО той не е приел бягството.
  Качествата му–безстрашен и непоколебим, при това сега се доказа и като доста начетен. Ползва добре важни чужди езици, може да общува на различни нива, убедителен е, захване ли с нещо го преследва безпрекословно.

  Да се получи очистване от зловонието в момента, особено сега при условията на украинската война, когато са призовани всички руски помагачи да участват в битката, вече не е чак толкова трудно. Всички ние ги знаем, колкото и да се навличат в агнешки кожи…
  Нов репресивен апарат в нужното мнозинство е трудна работа, но и всред тези среди със сигурност са се показали читави. Има и голяма вероятност, такива дори поради това да са били и репресирани. Другите, гаднярите, се знаят поради кражбите и подлизурство им, което пак (ни) е известно.

  Безстрашието е нещо основно! Ако то, като следствие от десетилетие на репресии, при някои все пак малко е засегнато, може да се вземе помощ на концесия (един вид заем), докато там се утвърди съответната терапия.
  Тук много добър пример виждам в лицето на господин Инджев, който е подходящ както при второто условие, така и да бъде взет в концесия, след като при толкова бури над главата си, най-много е показал безпогрешна аналитичност и ни най-малко се е поддал на някакъв страх…

 10. Американски конгресмен настоява финансовия департамент да разгледа саботирането на санкциите по закона Магнитски от бг каскетурата
  https://twitter.com/WarrenDavidson/status/1606404474918117376?cxt=HHwWgIC90fuWjMssAAAA
  – Уорън Дейвидсън става председател на комисията по финансии и не само на гешефт няма да му се размине ..

 11. За първи път вчера от глупост ли или любопитство написах в you tube “Боян Чуков”. Какво падение само! И този се е самоопределил като политически анализатор. Преди 8месеца с абсолютна увереност Украйна си я представяше държава-джудже по линията “на запад от Лвов” ако изобщо има такава държава. Преди 5месеца коментирайки “агресията на Украйна” заявява, че всичко случващо се в тази страна е дирижирано от Америка и руските блядове били принудени да действат нападателно защитавайки се. Последните му клипове вече не казват нищо. Напълнени с празнословие, клишета, политически заучени фрази без смисъл топ Параванов. Отново изключвам всички информационни, тв, радио и интернет канали с изключение на CNN и BBC. На български само и единствено ivo.bg. Не мога заради собственият си морал да гледам или слушам индивиди събрали в себе си най долните и мерзки човешки качества включително в т.нар журналисти. Иначе достойна за уважение професия в момента принизена до най долнопробна уличница правеща Всичко за пари. А иначе моето скромно мнение е, че тази война ще катализира много обществени процеси в държави с мимикрираща полу-демокрация като БГ и някои полу-тоталитарни режими, като Унгария и Сърбия- всички тези народи ще са принудени да изберат на коя страна да застанат. На деморацията и човещината или на деспотите управляващи страните си като бащиния. За голяма жалост цената на тези процеси ще я плати цял народ от 45 милиона със страданията на поне едно поколение. Слава на Украйна, на Героите Слава!

 12. Според мен, след пълния разгром на Путландия, разпадането на Федерацията на злото и демилитаризирането на остатъчна Московия, за нормализирането на днешна България /превърнала се вече в „Малката Путландия”/ ще е необходимо и достатъчно / като начало/ приеимането на един единствен закон и последващи подзаконови актове. Този закон трябва да инкриминира русофилството във всички негови измерения и проявления. И разбира се, приетият закон, обн. В ДВ, бр 37, от 05, 05, 2000, да бъде реанимиран и последван от необходимите подзаконови актове, гарантиращи неговото прилагане. Разбира се, за целта е необходимо поддържащо мнозинство в Парламента. Убеден съм, че последното може да бъде постигнато ако така описаната инициатива бъде поставена пред парламентарните групи като еденствена разделителна линия, определяща действителната, а не „патьомкинска” евроатлантическа принадлежност. Всякакви други парламентарни ходове и хватки са гъбаркане.

 13. МВнР на Мордор заплашва Молдова с “Украински сценарий”
  https://ria.ru/20221224/mid-1841017610.html
  Понеже “малката победоносна война” с Украйна не се получи, се търси държава за по-малка победоносна война.

 14. Павка, амин, дай Боже!
  Весели коледни празници, приятели!
  Здраве и късмет на всички!

 15. Николай,

  това, както и маневрите с лукашенко целят да отслабят Украина
  – руските спецслужби не са преставали да подкопават ситуацията в Молдова, но Санду не е пробития радев – https://www.digi24.ro/stiri/externe/moldova/maia-sandu-interviu-pentru-digi24-rusia-incearca-destabilizarea-republicii-moldova-2137491
  – скоро “дипломатката”марияZахарова обяви, че новият избирателен закон в Молдова нарушавал правата на рускоезичните навлеци там: “…напомням, че кандидатът за президент Санду, гражданин на Румъния, каза, че използването на руски език ще бъде на ниво след нейното избиране и няма да има нарушаване на правата на рускоезичното население. Значи, излиза, че тогава тя е лъгала?” – привикаха руския посланик и му връчиха протестна нота за тези директни обиди срещу президента на Молдова
  – за русия държава Молдова просто не съществува
  https://suspilne.media/306548-dla-rosijskih-generaliv-moldovi-ne-isnue-clen-parlamentu/

 16. @Александър
  24.12.2022 в 06:38

  Прочетох два пъти коментара Ви – много истински сте го написал!
  Нашите продажни медии не се гнусят, не се свенят, не се поколебават даже – и дават ли, дават постоянна трибуна на това…лице, айде да не използвам една друга анатомична локация…

  ГЕРОЯМ СЛАВА!

  Нашите молитви са с Народа на Украйна 💙💛

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.