Антиукраинската истерия в телевизиите, които не гледате и по Коледа

Голямата маса зрители, които по атавистичен навик зяпат основните няколко телевизии и по празници, най-вероятно не си правят труда да се разходят с дистанционното малко встрани от тази утъпкана телевизионна пътека. Реших да ги отменя в името на плурализма, към който така задъхано ни призовават да се придържаме разпространителите на “другата”, т.е. на путлеристката гледна точка.   

Какво излъчват нашистките партийните телевизии и пр. канали за заливане с калта на омразата към “колективния Запад” ( част от който по документи сме)?

Познахте. От екраните на маргинални, но кресливи телевизии с постоянна публика ( видно от обратната връзка в някои от тях), кънти основният рефрен на рашизма чрез всичко гадно, мислимо и немислимо, което може да се изкрещи срещу Украйна, украинците и всяка подкрепа за тях.

В червената пропагандна трибуна на Нинова, която нарича себе си “свободна” тв ( като евфемизъм на социалистическа, сякаш може да заблуди някого) дефилира Делфийският й оракул ( в карикатурен вариант) Валентин Вацев. 

Може да е бъззъб, но се зъби на всичко западно и българско, което се противопоставя на неговата pazия. От нейно име заплашва на поразия.  Плаши НАТО и конкретно Полша с война. Съска, че до две – три години евроатлантиците и либералите в България ще бъдат “изгребани”( повтаря няколко пъти изгребването като  вариант на “изчегъртването”). Това щяло да стане като резултат от все по-голямата руска мощ(!), управлявана от съвременния руски промишлен капитал. Не бил Путин на власт, а именно този капитал, който предизвиква нескрития възторг в бореца срещу капитализма. 

В “Евроком” можете да се насладите и на екстремизма на Румен Петков. Също громи на я(р)ко всичко, което опонира на раzия. За каквото и да стане дума в разговора с водещия той неизменно се връща към заклеймяването на българската оръжейна помощ за Украйна. Като съветска кукла невеляшка – както и да я побутнеш, пак се изправя в изходно положение.

 

 

 

 

 

 

Без конкуренция в тази турбуленция все пак си остава личната телевизионна трибуна на Сидеров. Върти се на екрана ту като водещ, ту като гост на своите обожател(к)и ( “ах,. вие сте жива инциклопедия”, пърхат те във възторг от намръщените му назидателни монолози).

“Енциклопедията” Сидеров изчислила, че Крим бил 280 години руски и само 23 украински ( от него да мине, готов е великодушно да признае тези 23 години за украински). Театрално, направо в някакъв транс повтаря своята находка десетина пъти в рамките на няколко минути ( изобщо не преувеличавам). Зове всеки зрител да вземе калкулатора и сам да сметне колко пъти се нанася украинският в руския период. Със същото великодушие решава да отмени мъките на изчислителите с калкулатор и изчислява, че украинските години на Крим се нанасят – ЦИТИРАМ- “повече от сто пъти” във въпросните 280 години руско владение. Какво там значи някаква си нула в повече!

Няма кой да го попита колко “стотин” пъти се нанасят в онези 500 години османско владичество последвалото време на българска свобода и дали на този кантар не сме уязвими по аналогия, та Анкара да заяви днес “България си е турска, каква да бъде!”. 

И по-на едро може да бъде питан. Например за вековните испански владения в почти цяла Южна Америка и голяма част от Северна. Що да не си ги поиска обратно Испания ( щото не е раzия, ето затова)? 

Ами Великобритания, Франция, Белгия, Португалия, Нидерландия с техните бивши колонии по цялото земно кълба? 

Ами Германия с отнетите й след Втората световна война земи в самата Европа? И тя ли да тръгне да възстановява “историческата справедливост”? Или това се полага само на последната империя на земята, която напада по-слаби съседи ( вече и Казахстан заплашва, да не говорим за Молдова), но не смее да гъкне срещу Америка за Аляска и срещу Китай за спорните територии между двете страни?  

Да, знам, че този задочен спор е безпредметен. С фанатици не се спори. Но все трябва да знаем, че злото у нас изобщо не спи под камък. Поддържа форма за “по-добри времена” в нишата на нашистките медии. Да не забравяме как шепа каскети и ушанки превзеха и подчиниха България на Москва през миналия век. Надяват се на нещо подобно и днес. 

Успехът на украинската саможертва ( по принуда) е главната гаранция това да не се случи. Не е случайно, че антиукраинската истерия тресе потъващия флагман “Москва”.

 

 

 

14 мнения за “Антиукраинската истерия в телевизиите, които не гледате и по Коледа”

 1. “… все по-голямата руска мощ…” ще доведе неминуемо до Великата Загуба на тази, вече призната и от путлер война! Вече цял свят разбра, че руската армия е втората по сила, но не в света, а в Украйна! Слава на украинските герои! Слава на Украйна!

 2. Точно преди 31г. на ссср 1.0 официално му дръпнаха ШАЛТЕРА. Над кремъл висна андреевският трицвет-знамето под което воюва армията на генерал Власов срещу болшевишка русия..
  https://www.youtube.com/watch?v=sLiXUDnHJPY
  Дойде ред (много мина, мъничко остана) И на пут.иновата Педерация. Готов е флага на сободна Русия.
  https://www.youtube.com/shorts/N9q_4pfsiII

 3. Слава на Украйна!

  Какво ли са приготвили мръсните адепти на орките у нас за след Коледа и Нова година? Какви ли медийни варива, изтъкани от перфидна злоба и цинизъм, готвят в момента?

 4. “С фанатици не се спори.” – Наистина – с фанатици НЕ се спори, нооо Сайдеров, Корни, Вацеф, Костадиноф и тям подобните НЕ са фанатици! Те са САМО едни платени (както най-старата професия) органи…

 5. От февруари стопирах тотално бг.тв(не че преди това съм ползвал услугите на КОЙинфо!)и искрено съчувствам на г-н Инджев, че му се налага(служебно) такова грубо погазване на хигиената с въпросните “медии”.
  От 24.02 също така спрях да зареждам в различни от “ЕКО” и “Ромпетрол”бензиностанции. Надявам се възможно най-скоро да се наложи да зареждам само в “лукойл” и “газпром”(допринасяйки с репарационни за UA)
  Също така се случи известно редуциране на приятелства(там нещата наподобяваха въпросния книжар когото е описал г-н Инджев във вчерашния си пост)
  От февруари стартирах съпричастни с UA благотворителни дела(мисля, че посещаващите блога също го правят)за тях ,обаче не се говори в детайли за да не се превърнат в нещо друго.
  Ако всеки индивид на тази планета(визирам хората в съзнание) отдаде своя минимален принос, то империята на злото ще се сгромоляса за броени дни.

 6. Честита Коледа на Иво и семейстовото му и на всички съмишленици, които с участието си поддържат жив форума на ivo.bg! От сутринта гледам украинска телевизия и слушам думите на украинците, които вече като признати от световната общност “асоциирани” европейци, за пръв път, заедно с цивилизования свят, официално празнуваха Бъдни вечер по Григорианския календар. Но, за разлика от българите, мечтата си да станат част от европейското семейство те заплатиха и продължават да заплащат със страданията и живота на хиляди украинци, решени да се борят докрай за бъдещето на децата си. Едно мечтано и изстрадано европейско членство, което ние получихме лесно, на доверие, и може би затова не оценяваме стойността на щедрия подарък. Сега разни копейки, малинки и други атакуващи демокрацията у нас психопати, искат да “предоговаряме” членството си в ЕС и да излизаме от НАТО!? Чудя се защо българските граждани и българските институции продължават да търпят тези антибългари, вместо всички заедно категорично да им преградим пътя с шутове в задниците : Чемодан, вокзал, масква!

 7. към Georgi Nikolov:

  Русия винаги е била свободна да прави, каквото си иска!
  Това, което е правила винаги, е да се опитва да ни уищожи!
  Путин е само лицето на злото – злото се казва русия!
  Не от свободна русия имаме нужда, а от смазана русия –
  иначе мир на планетата Земя няма как да има!

 8. Специален поздрав за Иво Инджев (БГ Химарса) с хубавата украинска коледна песен на Микола Леонтиевич- счедрик

  https://www.youtube.com/watch?v=0UmvUy1LziE

  Слава Украина, Слава Наций, и пиздец русийски федераций!

 9. Към Стефан:

  Днес това украинско произведение беше изпълнено страхотно и в Зала България от детски хор под ръководството и наистина вълнуващия аранжимент на диригента на Филхармонията Славил Димитров. В същия момент, както в десетки западни концертни зали по света, вкл. във всички 52 щата на САЩ без изключение.

 10. @Тодор Тодоров
  По реда си. Първо-Педерацията у киреча.
  После, понеже очеизвадно е, че “колективният Байдън” не иска разгром на кремъл, съдбата на ЯО е водеща при неизбежното поражение и вместо наследство от десетки бантустани с и без ОМП за предпочитане е “свободна Русия”. Ние Вас си оставаме с “особено мнение”.
  Желанията ни се разминават с геополитическата реалност.

 11. Честито Рождество на коментаторите, четящите и специално на г-н Инджев!

  Първо ()ОЛЕН ()ИДЕРовь сигурно няма откъде да е чул , че Китай е загубил 4-5 милиона квадратни километра от руския империализъм през последните 200-300 години, откакто Московията е провъзгласена за РАБЬьZZия от империалистическия бащица Петър I .
  Само большевишките са взели 1-2 милиона квадратни километра, чрез “асвабаждението” на монголците от Китай, преди 100 години.
  Да не говорим за двойното “асвабаждение” на Афганистан от болшевишките , първото през 30-те години , и второто през 1979г.!
  Да не говорим за Курилите!
  Също и за пробването на КНДР, и маоистки Китай! Виетнам! Цяла Африка! Куба! Никарагуа! Чили! Йемен! Латинска Америка!!
  Или по-наблизо , Карелия, Кьонигсберг, Молдова, Абхазия, Осетия, Ичкерия!
  А за цяла Източна Европа, след Втората световна война!
  Източноевропейските колонии!
  Ограбването от Полша на 100 000 квадратни километра, от Словакия на 20-30 000 квадратни километра!
  Бесарабия и Буковина от Румъния!
  Половината от Ваймарската република!
  Така че путлеристките РУБЛОяди трябва да кажат и за вселенския империализъм на техните РУБЛОвладелски сводници от Кремъл, и за сегашният им хунтараторь Путлер-Хуйло, който е анексирал дори собствената им свещенная имперская метрополия – РАБьZZия(путлеристкияТ рай(Х)) !

  Долу МОЧИ-те, идите на хуйло си!
  Долу рублоядските пропаГАДни шлюхи на РУБЛОвладелецът Хуйло в задунайската му губерния, идите на хуйло си!

 12. “…очеизвадно е, че “колективният Байдън” не иска разгром на кремъл…”
  Ако това е така, ще бъде поредната грешка!
  От “свободна русия” по-опасно няма, както сочи нашия опит!
  На ряzия тябва да ѝ се случи същото, като на побратимата и Германия!
  Пълно конфискуване на всички оръжия и забрана за собствена армия поне за 100 години!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.