Богът на войната Мар(к)с пак наказа руския Енгелс

Основаният някога от украински заселници под названието град Покровск, прекръстен през 1931 в СССР на Енгелс, за втори път тази година беше огласен от взривове. Руските власти потвърдиха, че летището в района на града е било атакувано ( а не цивилната инфраструктура по подобие на руския въздушен тероризъм срещу Украйна). 

 

Украинците спазват правилото си да не потвърждават съпричастността си към подобни нападения. Малцина се съмняват, че става дума именно за украински удар срещу гнездото на руските бомбардировачи Ту от различни модификации, които са в състояние да носят ракети с ядрени бойни глави. 

“Подозренията”, че летището край Енгелс е легитимна цел на украинските военни са свързани също с факта, че от тази база излитат и крилати ракети, за да сеят смърт и разруха сред граждански обекти в Украйна.

Има само два варианта дронове ( или ракети) да достигнат толкова отдалечен от границата с Украйна район в руската Саратовска област на повече от 600 километра. Или ПВО на Русия наподобява по своята уязвимост прехвалените руски танкове, които украинците унищожават в огромни количества от началото на руската инвазия, или атаката е осъществена от руска територия и това подставя под съмнение системата за национална сигурност на страната, пробита от диверсанти.  

Във всички случаи е нанесен пореден удар върху руския военен престиж и отбранителните възможности на руските нападатели. 

На символично ниво уязвимостта на ( повече от) 200 хилядния Енгелс на брега на Волга, някогашна столица на заселените от Екатерина Велика германци, предизвиква иронични аналогии. Покойният вече ултранационалист Жириновски зовеше да бъде сменено името на града заради непоносимата русофобия на Енгелс ( скривана от съветско-руското население). Поне веднъж Жириновски беше прав и е вероятно, че доста поданици на Путлер за пръв път са чули от него за русофобията на канонизирания в СССР за светец на комунистическата идеология Енгелс.

Маркс и неговият “близнак” Енгелс са сред най-острите критици на всичко руско сред мислителите на 20 век. В това отношение Жириновски “разкрива” добре известна “тайна” . Но остана нечут. Защото по този признак би трябвало голяма част топография на Русия да бъде променена във връзка с русофобията ( както наричат там всяко критично мнение по адрес на Русия) на безброй руски кумири. Да спомена само неколцина.

Сред тях са писателите Чехов, Толстой, Салтиков-Шчедрин ( и много други руски писатели и поети), смятаният за баща на руската историческа наука Карамзин, доказаният баща на руската опера Глинка. Да не говорим за философа Иван Илин, който едновременно е мразил неистово руския народ, но е бил във възторг от германските нацисти. Смятал е, че фашизмът ще освободи Русия. Путин лично се погрижи за тленните му останки, за да има къде да полага цветя на своя любим авторитет на гробището в Донския манастир, чиито игумен Тихон беше цитиран от ТАСС да казва, че президентът е платил от джоба си за надгробния му паметник .

 

 

 

 

 

Смея да твърдя, че въпреки българската склонност към самокритичност и комплексарщина ( “българска работа”, казваме ние за нещо калпаво), сме далеч от самоунищожителното мнение за себе си, в сравнение с казаното и написаното от водещи руски дейци на културата и науката за руснаците. Нещо повече, обзалагам  се, че никой друг народ на света не е получавал такава негативна оценка от собствените си лидери на обществено влияние. Ако някой смята, че греша, ще трябва да ме опровергае с факти.

Ето няколко примера.

Чехов: “Руският народ е голяма свиня…” и т.н. 

Карамзин: “Народ от роби, който никога не говори истината…” и т.н.

Иван Илин: “Цялата история на тази страна тъне в лайна, но тя иска до потопи в тях света”. и т.н.

 

12 мнения за “Богът на войната Мар(к)с пак наказа руския Енгелс”

 1. Стана безпощадно ясно защо Молеца не излиза от бункера. масква е само на 300км от границата. Но родениия да бъде обесен не може да се удави. Много мина, мъничко остана.
  Слава Украина.
  На героите слава.

  Генератори за българите в Украина
  https://frognews.bg/novini/manol-peikov-prodaljava-kampaniiata-nabirane-sredstva-generatori-ukraina.html
  Светъл пример
  https://segabg.com/category-video/dovlachih-generatora-za-ukrayna-leka-poleka-bastuna

 2. Зеленски назначи сексолог без дипломатически опит за посланик в България
  Правилен подход към политиканите в България

 3. @”Либералец”

  По време на война дипломите нямат значение. Важно е какво можеш и имаш ли “cojones”. Борис Джонсън е журналист. “Железният” Клаус Йоханис преподава философия. Героят на Украйна и кавалер на кръста за храброст Денис Прокопенко е учител по английски, което не му попречи да командва блестящо отбраната на Мариупол до евакуацията в Турция. Президент Зеленски е “прост” актьор-комик, както впрочем и великият Роналд Рейгън. Все достойни мъже и патриоти. За разлика от некои “натовски” генерали, майстори на коремни или фенове на платноходките и шезлонгите.

  И един офтопик за най-високото руZко джудже – https://www.svobodnaevropa.bg/a/32164025.html

  Респект!

 4. Здравейте,
  Сетих се за едни думи изречени от Зеленски в началото на войната, с които като че ли можем да допълним Чехов, Карамзин и Илин :
  ” Руснаците са толкова зли и толкова настървени да разрушават, че изглежда са от друг свят, чудовища , които изгарят и плячкосват, които атакуват и са пристрастени към убийствата! “

 5. @АЭРОФЛОТ
  Явно не усещате тънкото чувство за хумор от страна на Зеленски и тънкия намек към българските “евроатлантици” и “натовски” генерали. А дали дипломатите нямат знамение… имам дълбоки съмнения в тази теза.

 6. Как големите руски класици характеризират своя руски народ-
  -Михаил Салтиков-Шчедрин: „Ако заспя и се събудя след сто години и ме попитат, какво днес се случва в Русия, аз ще отговоря: пият, крадат,убиват…!!”
  -Алексей Толстой: „Московията –руска тайга, монголска, дива, хищническа” „Не е мила, не е уютна руската земя – по–зле е от горчиво робство – хиляди години избродена с лапти, с досада разоравана с плуг, покрита с пепелта на разорени села и необозначени гробове. Пустота и дивост.”
  -Ф.М.Достоевски: “Народ, който блуждае по Европа и търси какво още може да разруши и унищожи само заради развлечението”
  -Михаил Булгаков: „Не сме народ, а скотове, наглеци, дива орда от душегубци и злодеи”
  -Максим Горки: „Най-важният знак за успеха на руския народ е неговата садистична жестокост. ”
  -Иван С.Тургенев: „Руснакът е най-големият и най-наглият лъжец в целия свят”
  -Иван С. Шмельов: „Народ, който ненавижда свободата, обожава робството, обича веригите на своите ръце и нозе, мръсен физически и морално…е готов във всеки момент да гнети всичко и навсякъде”.
  -Александър Сергеевич Пушкин: “Народ безразличен към най-малкия дълг, към най-малката справедливост, към най-малката истина, народ, който не признава човешкото достойнство, не признава като цяло нито свободния човек, нито свободната мисъл”
  -Василий Розанов: „Не народ, а адски урод”
  -Зинаида Гипиус: „Русия – това е една огромна психиатрия”
  -Михаил Глинка, бащата на руската опера, напускайки на 7 април 1856 година Русия завинаги той се съблича чисто гол на границата, изплюва се на руска земя преди бариерата и казва: “Дай Бог мне никога больше не видеть этой мерзкой страны и её людей”, свидетелства в спомените си сестра му.
  http://russianmontreal.ca/razdelsya-na-granitse-dogola/

  -Академик Лихачов преди много години казва следното-“ Русия никога не е имала и няма никаква особена мисия. Не трябва да се търси никаква национална идея за Русия- това е мираж.
  Животът с национална идея отначало ще доведе до ограничения, а след това ще възникне нетърпимост към друга раса, към друг народ и друга религия. Нетърпимостта непременно ще доведе до терор. Не бива да се допуска връщането на Русия към единна идеология, защото тя рано или късно ще доведе Русия до фашизъм”.
  -генерал Лозовой П. С. 1942 г.
  -“А мне без разницы с кем, хоть с Гитлером, хоть без Гитлера,
  Главное чтобы против большевиков!!!!
  -Вон у финнов не дурно ПОЛУЧИЛОСЬ!!!!
  Да два года войны, но ЖИЗНЬ того СТОИТ!!!!
  А при большевикам нам жить не дадут,
  Ни кому не дадут,все отберут и жизнь отберут,
  Им ЛЮДИ НЕ НУЖНЫ, ИМ НУЖНЫ СКОТЫ,
  -ПОТОМУ КАК ОНИ, САМИ СКОТЫ И ЕСТЬ!!!!”

  А ето и какво мислят за нас приятелите на родните русофили като копейкин:
  -Сергей Аксаков: „Всяко тържество на българите е смърт за Русия. Балканските държави не трябва да имат нищо свое. Те трябва да бъдат притежание на русите или, по-ясно казано, те трябва да бъдат погълнати от русите!”

 7. Към Димитър Симеонов:

  Безсилната злоба така е налегнала рашистите, че след някои мои статии взеха да се самоизобличват като си демонстрират глупостта. Подписва се сам като tapak, как да не му повярваш!

  Kurranaga
  0 одобрени
  tapak@kuramiqnko.com

  78.128.17.197
  Верно, по голям тъпанар от Иво няма

  Одобряване | Отговор | Бързо редактиране | Редактиране | История | Спам | Към Кошчето

 8. А знаете ли къде избягарха руските стратегически бомбардировачи от базата в Енгелс?
  В град Украинка. ))))
  Не това не е майтап ))) ..
  Още на 5-ти Дек след първия удар знаех, че това e turning point.
  Как прекрасно звучи от Manowar:
  Sons of demons I command you to fly
  Ride up from hell into the ..Engels airbase

 9. N. Penchev,

  зверствата в Украйна не са отклонение – това е руският начин на война – за московския култ към смъртта това са нормални неща
  – Война это наша стихия – се пее в песента «Русская классика (Вагнер 3)‎»
  “… Это дыхание Армагеддона, это рождение новой страны… Россия, вставай под святые знамёна, святые знамёна священной войны… Давай, Вагнер играй”(https://www.youtube.com/watch?v=FEIe0LNgJcY)

 10. Загуби на руските ВКС след ударите по летище “Енгелс”:
  Пет самолета Ту-95 мс – повредени, 17 – убити, 26 – ранени, от които трима – тежко.
  Кулата за ръководство на полетите е разрушена.

  https://t.me/voynareal/46431?single

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.