2022-ра: първи символични стъпки към националното ни освобождение от постсъветския колониализъм

 

 

 

 ” И нека всичко лошо си отиде през новата 2023 година” 

Как се отървават от рашисткото влияние в най-застрашените от него съседни на раzия страни?

В Казахстан подлагат бягащите от мобилизацията в раzия мъже на изпитание чрез въпроса “чий е Крим”. 

В Киргизстан масово преименуват улици и прочее топоними, свързани със съветската окупация. 

В Азербайджан, Татарстан, Узбекистан, все бивши азиатски съветски колонии, отдавна се състезават по подобен начин в надпреварата по десъветизация и дерусификация със съседите си по нещастие(то) да бъдат част от покойния Съветски съюз и обект на днешния московски апетит за неговото възкресяване из мертвих. 

Говорим при това за изнасилените съюзници на Москва по линия на “колективната отбрана” на Организацията на договора за колективна сигурност с руското съкращение ОДКБ.

За древно християнската Грузия, където непоносимостта към имперски хегемонизъм на руските окупатори кипи от гняв, да не говорим. Такава е и тенденцията в правоСлавната Армения, използвана все още като най-голямата руска военна база в чужбина, но разклатена от “русофобия” след поражението от Азербайджан и фактическия отказ на Москва да я спасява от него.

В Латвия са разширили конспекта.

Проверяват вече натрапените от съветския колониализъм руски колонисти за лоялност към Латвия не само чрез потвърждение дали владеят латвийски език. 

От месец насам латвийските власти питат в анкетите също дали руските колонисти помагат на украинските бежанци, оказват ли материална помощ на руската армия и какво е отношението им към премахването на съветските монументи. 

НА СНИМКАТА: Монументът на Екатерина Велика в Одеса ( претендираща да е основала населеното още от преди Христа древно селище) в подготовка за демонтирането му

Демонтирането не закъсня…

 

 

 

 

В “Булгаристан” тестът за лоялност към лоясалите на хранилката на Москва нашисти може да бъде съкратен до питането за монументите на съветската окупация.  Ще бъде напълно достатъчно. За доказано лъжлив отговор трябва да бъде предвидена наказателна отговорност и екстрадиране. Трябва да е същото като риска за свидетеля в съда да се превърне в лъжесвидетел, попадайки в категорията на подсъдимите.

За отговор верен ( на окупаторите) – същото. Верният на съветския империализъм руснак да се връща в империята да мре за нея по фронтовете, които отваря спрямо съседите си.

При какви обстоятелства това пожелание може да стане реалност у нас? 

Преди година изглеждаше като утопия. Путлер я приземи през 2022-ра на ръба на реалните очаквания.Някой вярваше ли преди 24 февруари, че от България ще бъдат прогонени 80 руски шпиони наведнъж? Или че ще се отървем от задушаващата руска газова прегръдка?

След многократни призиви, например в този блог и по митингите на солидарността с Украйна, на които бях канен като говорител, Столичната община най-сетне спря тази есен да осветява светинята на рашизма в София МОЧА. Новината има и развитие, което май не интересува нашенските медии, но е потвърден от сигурни източници факт: МВР вече не охранява МОЧА, както правеше години наред при управлението на ГЕРБ по заръка на руското посолство.

Значи може! Щом може Това, да се надяваме на нови стъпки в правилната посока, които се очакват дори да бъдат предприети в Народното събрание още в началото на новата законодателна година. 

Слава на Украйна!

 

8 мнения за “2022-ра: първи символични стъпки към националното ни освобождение от постсъветския колониализъм”

 1. ” И нека всичко лошо си отиде през новата 2023 година”

  От моя гледна точка, нарисуваното на карикатурата е само лицето на злото!
  Злото се нарича русия, и ако не бъде смазано, оръжието му иззето и получи пълна забрана за руска армия поне за 100 години, нищо добро не ни чака!

 2. Ако никой не охранява тази фашистко-терористипен скрап в центъра на София, можем да минем да му се изпикаем дружно и всеки с по един н чук да изкърти нещо?

 3. Бойко Ноев(btvnovinite): Христо Грозев е поканен в европейския парламент. В парламента ще им настръхнат косите, ако Грозев разкаже за руските служби в България.Тогава много хора ще изтрезнеят. Веенето на знамена е само повърхността. Нещата са много по-сериозни.Парламентът трябва да се занимае сериозно с ролята на руските служби в България… след празниците, след като си изяде сармите и пуйката…
  https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/bojko-noev-hristo-grozev-e-bil-potarsen-ot-vlastite-ni-na-vtorija-den.html

 4. “Монументът на Екатерина Велика в Одеса ( претендираща да е основала населеното още от преди Христа древно селище)”

  Руснаците наистина са откачили!
  Как Екатерина Велика ще е основала град още от преди Христа?
  Когато Екатерина Велика е родена на 21 април 1729 в полското пристанище Шчечин на Кралство Прусия.
  Екатерина Велика всъщност е германската принцеса София Фредерика Августа.
  През 1744 г. София Фредерика Августа бива сгодена за втория си братовчед,
  руския цар Петър III Фьодорович /херцог Карл Петер Улрих фон Холщайн-Готорп/
  По късно София извършва преврат и се обявява за руската империатрица Екатерина.

  Именно Екатерина Велика налага за руска имперска доктрина славянството!
  Измислица на хърватина Дон Мавро Урбини

  Екатерина Велика следва завета на Петър Първи,
  Черно море да стане вътрешно море на Русия.
  Именно затова,
  от март 1878 Сан Стефано до юли 1878 на Берлинския конгрес,
  българските земи
  де юре и де факто
  са Задунайска губерния,
  каквато руснаците я считат и до днес.

  “Курица — не птица, Болгария — не заграница”
  Тази съветска поговорка не губи своята актуалност.
  В постсъветския период десетки хиляди руски граждани се настаниха в българските курорти,
  купувайки жилище там.

  Славянството намира особено благодатна почва
  и до днес в България.

  Слава Україні! Героям слава!

 5. @Явор
  29.12.2022 в 10:28
  Опасявам се, че Украйна загуби тази война и загубата става по-тежка с всеки изминал ден. Целта на руснаците беше да задържат Украйна в “руский мир” и като гледате каква кочина остава след тях то тя е постигната.
  Ето го “отговора” И на Юрий Кирпичев
  https://www.obozrevatel.com/politics-news/vtoraya-kryimskaya-vojna-rossiyu-zhdet-povtorenie-natsionalnogo-pozora.htm?_gl=1*lrp1gk*_ga*MTM1Nzk4NTEwMy4xNjQ2NzcxNjI0*_ga_JBX3X27G7H*MTY3MjMxMDczNi4xNTkwLjEuMTY3MjMxMTA0Ni44LjAuMA..

 6. В допълнение на казаното от г-н Тодоров , поне за 100 години трябва да има пълна забрана за износ към русия на всякакви високотехнологични компоненти ,чипове, части и др. за да бъдат максимално затруднени да произвеждат оръжията си “без аналог”.
  Дано държавите които притежават най-високите технологии са направили изводи и оценки от войната в Украйна за заплахите които ни грозят в противен случай.

 7. 29-ти декември:Още една БЛАГА ВЕСТ след Рождество Христово!

  Срив!
  Руската рубла потъна до 8-месечен минимум спрямо долара!
  Рублата отслабна с още 0,6 на сто до 72,60 рубли за долар!

  А Песков, Лавров и Захарова
  се надпреварват да лъжат,
  че санкциите от ЕС и САЩ
  не действали!

  Путлер води до разпад РСФСР!
  Всички природни ресурси са извън Московията.
  Путлер ще превърне мародерстваща Русия
  в бедна аграрна страна!

  Слава Україні! Героям слава!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.