Близък до Кремъл пропагандон зове България да бъде унищожена и поделена между Русия , Турция и Сърбия

Авторът на един от най-злобните антибългарски филми, излъчвани в днешна Русия Аркадий Мамонтов, отново е яхнал вълната на шовинистичната рашистка омраза срещу България. Написал е статия със заглавие “Не бива да се повтаря “Българската грешка” на другаря Сталин.

Не знам защо не се подписва с името си ( дали пък все пак не го е срам от бълвоча си?), но Mamomot го издава. Така се подписва и под други свои изяви в интернет.

Привилегированата кремълска марионетка пише под псевдоним още от зората на царуването на Путлер, когато е поканен да спасява положението с надигналия се през август 2000 г. гняв в руските медии от поведението на новоизбрания месеци по-рано президент Владимир Владимирович, вбесил тогавашните средства за информация с неглижирането на катастрофата с потъналата руска подводница “Курск”. 

Във филма си “Българската чушка” Мамонтов се подиграва на България за това, че е най-бедната страна в ЕС и се пъчи с по-високите тогавашни заплати в Русия. Премиерата му е по телевизионния канал “Россия” на 22.12.2013 г., т.е. в началото на надигналата се в Киев протестна вълна след като проруският президент на страната се отказва от европейския път на Украйна по нареждане на Путин. Целта на пропагандния филм е да оплюе “европейския провал” на България, за да обезкуражава проевропейските украинци ( също както и филмът на пратеничката на “Комсомолская газета” у нас Даря Асламова “България умира тихо”, произведен и употребявано за същите цели по същото време).

Днес Мамонтов вече преминава от подигравки към подстрекателств. Натоява България да бъде унищожена от Русия, разчленена и поделена с Турция и Сърбия. Грешка е, че другарят Сталин не е направил това навремето, цупи се Мамонтов.

Както обикновено в такива случаи руският пропагандон галопира през историята без да се задълбава за причините за българската политика срещу Русия и СССР, за да стигне до обобщението, че тъкмо България е трябвало да бъде унищожена от Сталин за назидание на всички. Тази “грешка” трябва да бъде поправена в днешно време, зове рашисткият шовинист. 

 

 

 

 

 

 

Това е мнение на отделен руски пропагандист, ще каже някой нашистки другар, съчувстващ на истерията му срещу България. Само че по аналогия могат да се намерят много примери на реакции на публикации и антибългарски изяви в една дребна Северна Македония ( и Сърбия), възприемани тук като големи провокации. Никога нищо подобно така и не беше възприето като държавна и медийна политика срещу руската пропаганда. Да не говорим, че Мамоментов съвсем не е някакъв ексцентричен самотник, а е представителен за най-приближените до Кремъл сеячи на омраза в рашисткото публично пространство. 

Болгария. Братушки. Филм на Аркадий Мамонтов по “Россия 24”

Докато им мълчим на такива като него, те ще продължават да изкрещяват своите провокации и да подклаждат българофобията като благодатна почва за обществена подкрепа на онази руска политика, която ни подреди в списъка с враговете на империята.

 

15 мнения за “Близък до Кремъл пропагандон зове България да бъде унищожена и поделена между Русия , Турция и Сърбия”

 1. Курназ сме със сърбоманите в Скопие, но сме като писенца със сайбиите им в Москва и Белград
  Огнян Минчев
  “…От десетилетия говорим за целенасочената политика на Белград за потискане и унищожаване на българското малцинство в Царибродско и Босилеградско. Нищо от гореизброеното не кара да трепнат от възмущение иначе гласовитите български патрЕоти.
  Официален Белград изгражда под носа на София нова военна система на пряка зависимост от Москва, чрез която планира – и вече осъществява неоимперски рецидив спрямо свои съседи. В Ниш – съвсем близо до българската граница – от години съществува т.нар. “хуманитарен център” – шпионски и военен център на Москва, застрашаващ регионалната сигурност.”

  https://clubz.bg/131336

 2. Г-н Инджев, това е толкова примитивна пропаГАДность, че няма дори частица истина в нея!
  Сталинь е искал да съветизира не само Румъния и България, както и другите източноевропейски колонии, след Втората световна война! Сталинь е искал да колонизира и Югославия,и Турция, и Гърция! В Гърция даже Сталинь, зедно с гошо Тарабата и Тито подпалват гражданска война!
  Искат също и Албания, и Турция !
  И заради тази огромна ИМПЕРьнационалбольшевишка заплаха Гърция и Турция влизат бързо в НАТО, през 1952г.! Когато все още няма и идея за създаването на формалния большевишки Варшавски договорь!
  Така че пропаГАДните хуйлотлеристки болшевишки мужици нека си гледат Московията, защото всички гранични държави само чакат да се разпадне кремълската им империя, защото всички имат заграбени земи от тях! Включително и Волжка България!
  Нека хуйлотлеристки мужици си приберат при тях техните задунайски рублоядски МОЧИ-ци, които монтираха за колониални наместници на 9 септември 1944г., идите на хуйло си!

  Долу МОЧИ-те, долу МОЧИ-ците, идите на хуйло ви!
  Долу КримскиЙ воениЙ мость, иди на хуйло си!

 3. Няма как “хотелката” (щението) на БОКЛУКА аркадий мамонтов да се сбъдне с недофюрера ввХУЙЛО (Фас, Молец, Пиня и т.н. и т.н.)
  https://t.me/vatnoeboloto/7390

  Генератори за българите в Украина
  https://frognews.bg/novini/manol-peikov-prodaljava-kampaniiata-nabirane-sredstva-generatori-ukraina.html
  Светъл пример
  https://segabg.com/category-video/dovlachih-generatora-za-ukrayna-leka-poleka-bastuna

 4. Аз пък предлагам лицето Мамонтов да бъде разчленено и поделено между путлер, готвача Му и кадъйров!!

 5. Към Борис Петров:

  Като става дума за разчленяване, сигурен ли сте точно за разчленяването на лицето?

 6. Таваришч Мамонтов да бъде поделен (разчленен), не само лицето…
  Каквото той предлага за другите – такова и за него!

 7. мармотович храчи по Родината ни, но това не му пречи – до забраната това лято руZки блатни павиани да влизат в ЕС, РЕДОВНО да “атдъйхава” в едно от именията на друг путлерастки таваришч – мэдведчук, в Св. Влас. Явно е заслужил!

  Иначе, след Полша и прибалтийците отменят новогодишните си столични чествания от солидарност с Украйна. Кметството на Талин ще преведе парите на Киев. Не проумявам що за същество може да зяпа цикаридис, да папка пържоли и да пие вино, докато на 300 км руZките ракети убиват деца и бабички. А др. фандъкавна засекрети колко ще похарчи от парите ни за дежурните чалги, кьочеци и казачоци. Чудя се, “йолачка” няма ли от мутрофанавна? А “дед мароз со снегурачкай”? Че то какъв “новъй год” ще е без тях?

 8. Как реагират ченгетата на неудобните факти

  С извинението за “право на всички гледни точки” дават думата на прононсирани лъжци, манипулатори и измамници, които разпространяват фалшиви новини и конспиративни теории

  https://clubz.bg/131370

 9. Митрофанова нали Ви каза, че в РФ е пълно с идиоти…
  Лошото е, че у нас също….
  Да се върна към моята си краставица: Какъ патриот и следовник на Ботев трябва да си, та на честването му да поканиш следовницата на Игнатиев?
  (нямам доказателства, че е поканена, само повтарям чутото от БНР – една от медиите на хартиената коалиция…. то па коя не е….)

 10. За тия, които още се колебаят да нарекат Русия фашистка държава и си мислят че Русия ще се отърве от Божия съд ще дам за размисъл следната информация:
  Бившият главен равин на Москва Пинхас Голдшмидт, който напусна страната заради натиск от страна на руските власти, призова евреите да напуснат Русия.
  “Ако се вгледате в руската история, ще видите, че винаги, когато политическата система на страната е била в опасност, правителството се е опитвало да пренасочи гнева и недоволството на масите към еврейската общност. Това се е случвало по времето на царизма и в края на Сталиновия режим”, казва равинът пред The Guardian.
  Голдшмид също така заяви, че антисемитизмът в Русия се увеличава, тъй като страната се връща към “нов тип Съветски съюз” и “желязната завеса постепенно се спуска”. “Ето защо смятам, че най-добрият вариант за руските евреи е да напуснат”, заключи равинът.
  Главният равин на Москва, Пинхас Голдшмидт, напусна Русия малко след началото на войната в Украйна. Първоначално руските медии съобщиха, че е направил това заради заболяването на баща си, който живее в Израел. В началото на юни обаче стана ясно, че главният равин на Москва е напуснал страната поради натиск от страна на руските власти, които са поискали от него да подкрепи публично инвазията в Украйна.
  Кремъл поиска публична лоялност от всички традиционни изповедания в Русия, но най-активна е подкрепата за войната на Руската православна църква, която осигурява “богословското оправдание” на военните действия, представяйки я като “война на традиционните ценности срещу порока”.
  https://dveri.bg/component/com_content/Itemid,100724/catid,19/id,72044/view,article/

 11. Мамонтов по всяка вероятност ще стане свидетел на разчленяването на рашата и то в недалечното бъдеще!

 12. Въпросният Мамонтов просто огласява една от тенденциите в руската външна политика от 19 в. Да припомним думите на влиятелния руски дипломат от Азиатския отдел С.С.Татишчев.
  “Всичко, направено от Русия за България, трябва да бъде развалено. Цел на нашите усилия трябвада бъде не “целокупна” България, а подялба дори на сегашното княжество между неговите съседи: румънци, сърби и гърци, с изключение на широка ивица по Черно море, която Русия може да потърси начин да остави за себе си.

  С една дума, ние сме в правото си да постъпим с България, която ни измени и се присъедини към страната на нашите противници, както постъпихме с Полша – да я разчленим, да я размажем, да я изтрием от лицето на земята, в назидание на всички останали племена, населяващи Изтока, в доказателство на това, че позорен и бедствен край очаква всеки славянски народ, който дръзне да вдигне ръка срещу велика Русия.”

  Из миналото на руската дипломация.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.