(Ва)лидирането в политиката не допуска отнемане на веднъж дадени предимства на хората

 

 

 

 

 

Да, знам, че “София не е България” и че чисто столичните сюжети не са интересни на живеещите извън нея. 

Преди да премина към повода за кратката ми реплика ще репликирам все пак основателното възражение на “провинцията” относно софийските вълнения и страсти, че през тази година България има шанс да рестартира демокрацията чрез възможна победа на автентичните демократи на местните избори след близо три петилетки русофилско управление на “дясната” гербаджийска мимикрия. 

Иначе казано, има надежда за реална политическа промяна в България. Тя, както и преди, ще получи шанс да започне именно от столицата. От това би спечелила цяла България.

А сега- обратно към дребнотемието…

Искам да добавя и моя скромен едноличен протест към (и без мен) надигналата се вълна от възмущение спрямо едно малоумно решение на столичното началство. Става дума за принудата да бъдат валидирани задължително картите за градски транспорт. Мнозина отбеляза по този повод, че решението изглежда е взето от хора, които не се возят в градския транспорт. Личи си от факта, че в натоварени часове да си пробиеш път до устройствата е задача като за ръгбисти, пуснати на терена да се борят за победа срещу противниковия отбор.

Досега се шегувах, че съм постигнал пенсионерското съвършенство: хем съм пенсионер, хем не се оплаквам. Привилегията да пътуваш с пенсионерска карта на много по-ниска цена, да се прекачваш колкото си искаш без да мислиш за цената и улеснението да не се тревожиш за въпросното валидиране беше едно от основанията за позитивната ми пенсионерска нагласа.

Ако има някакво значение ( и ) този глас, присъединявам го: не ми отнемайте едно предимство заради чиновническото си удобство ( валидирането било нужно заради статистиката и т.н.)! Не сте ли чували, че веднъж дадена една привилегия не бива да бъде отменяна след това?

(Ва)лидирането в политиката трябва да се основана на основни неписани правила между властта и нейните субекти. В противен случай ще постигнете още по-категорично мотивиране за вашето политическо ликвидиране!

11 мнения за “(Ва)лидирането в политиката не допуска отнемане на веднъж дадени предимства на хората”

 1. Само с валидирана картата може да се възползвате от застраховката на градсия транспорт в случай на злополука. Но не съм сигурен дали глобата от три лева е правилният начин за свеждане на това до (съ)знанието на гражданите… При това си нямаме монета от три лева… Ех, а колцина си спомнят, че във великия Съветски съюз имаше банкнота от три рубли… Какую страну просрали…

 2. Първи проблем – има ли въобще автентична десница?
  Втори проблем – валидацията е поредния тормоз с който автентичната крадлица праща хората да се карат помежду си за да не гледат в паничката им пълна с накрадено.
  Стар изтъркан номер, който хората все кълват и не се усещат, че ги работят така елементарно.
  За страхливия е по-лесто да се скара на някой по-малък и слаб в автобуса нежели да викне на руската учителнице и банкянския и бащица.

 3. Да, София не е България, но трябва да си дадем сметка, че в столицата вече живеят около 1/3 от БГ населението…От които повечето са “столичани в повече”. Това става все по-ясно, ако имаш нещастието да влизаш често в обществени заведения, като “супери” и др., ако се разхождаш по улиците при хубаво време и тогава ти става ясно какви са “достойнствата” на софийския електорат.
  А наистина не се разбра защо сътвориха поредната недомислица с картите за транспорта. Всъщност като видя физиономиите на Братоев и Фандъкова, донякъде ми се изязснява. Явно е да се измъкнат повече пари по “замаскиран” начин от все по-обедняващия българин! Последната вчера /или онзи ден/ я мернах някъде по БГ каналите, превключвайки с цел да ги избегна. Задържах за малко и видях да обяснява кои улици ще се затварят за извършване на основни ремонти. Никога не съм я чул и видял да обясни – какви са причините за пословичните извършвания на “ремонти на ремонта”! Некадърното управление на тази жена и обкръжението й става все по-явно! Чувал съм за /а съм и виждал/ улици в София в плачевно състояние – такова, като че ли са бомбардирани наскоро. Цяло изпитание за болшинството водачи на твърде остарелия ни автомобилен парк! Дори постиженията на съвременната козметика, не могат да скрият безпокойството, което излъчва физиономията на Йорданка, вследствие неумолимите закони на ЕГН-то…Е, това е извън периметъра на моята критика! Пък и не е кавалерски… Всички сме подвластни на законите на стареенето… И аз имам може би единствената привилегия на софийските пенсионери въпреки, че в последно време не пътувам толкова често…Е, ще валидираме, щом така ни налагат. Ако сме разсеяни по една или друга причина, ще ни глобяват! И ето ти – пак приход в бюджета!

 4. Честно казано русофилията на ГЕРБ се дължи преди всичко на бай-ганьовският афинитет към далаверата, а не е чиста и неподправена любов.

  А това за картите въобще не можем да го броим за пенсионерско оплакване защото не става дума за съжаление по “добрите стари времена”. Както на друго място беше споменато правенето на статистика не бива да се прави с такива инвазивни средства. И да едно време наистина съм молил други хора да ми дупчат билетчето, но как сега да им дам карта със снимка и име или по-лошо – телефон, банкова карта????

  А едно време бяхме “нация техническа”! Сега не можем една електронна система за градски транспорт да направим без издънка. 😀

 5. Това са трохи, това не са “привилегии” !
  Истинските привилегии обикновено винаги водят до несправедливост , неефективност, нелогичност , неравенства, и обобщено казано на старобългарски уралски диалект- безпредель!
  Който говори за привилегии, се връща във времето преди Просвещението и Възраждането(РЕнесанса)!
  Или както казА герберасткият вождь байХУЙ- “моите” дупетати и министри!
  Също както чекисткия вождь байХУЙЛО с неговите си нашисти, също както арийския вождь байФЮРЕР с неговите си нацисти, също както римският вождь байДУЧЕ с неговите си фашисти , и най-вече большевишкият вождь байБАЩИЦА с неговите си болшевишки арийски П(ролет)АРИИ!!! Идите на хуйло си!

 6. Това с времевото таксуване, честно казано, за мен е пълно безумие!
  Какво става ако човек закъснее, примерно, с три, пет или дванайсе секунди??
  Следва да си купи НОВ билет за два лева от шофьора ли?? Какво? Представяте ли си запъхтени домакини, натоварени с пълни пазарски чанти, баби с колички на две колелца, достолепни дедовци, как трескаво си гледат по телефоните и часовниците, дебнейки заветната секундичка…?
  Пази Боже да няма сериозни инциденти, когато се затичат да хванат заветния превоз!
  А за леките сбивания около т.нар. “валидатори” не ми се мисли изобщо!

 7. @Явор
  ББ има два университета /по негови думи/ – 1 другаря тодАр живков и 2 царо
  тодАр живков ясно заяви, че него московските другаре са го турнали на челото на БКП и НРБ и московските другаре са го свалили от челото на колонията им.
  За туй е меко казано наивничко, да си мислим, че само заради единия рушвет ББ е имал дослука с московските другари.
  Проблема му днес обаче, е че вече става излишен и може да няма късмета с нЕкое почетно преЦедателстване на гражданята за европейско разкешване в България.

  Гледайки клипове за Украйна, която днес е във война, виждам, че те имат напълно функциониращо електронно правителство а магистралите им са истински и осветени, за разлика от скоростния път София-Бургас при който имаме осветление само първите 500 метра след караулката.

 8. Шапо за Манол Пейков
  Слава на Украина
  На героите слава
  w.facebook.com/marina.faldjyiska/posts/pfbid02QxzffMggaM7mV8yqk7C4cHu7wygw43XjDPNXYJSxNktfcqqb8PvuzACpewR9yVzkl

 9. Поредното ГЕРБаджийско малоумие на даскалицата по руZки.

  Впрочем днес и Парламентът цял ден се занима с подобно малоумие – сагата Джем корп и пустали опити да докажат “националното предателство” на Петков и Василев. Доказаха – с факти и документи, че става дума за прекрасно планирана операция на ген. Решетников (РИСИ), проведена прекрасно от рЭзидентина ген. радэв. В която умнокрасивите ни “гарвардци” са цопнали с двата крака. Което е доста тъжно…

 10. Картата за хора над 68 г.възраст беше увеличена/цената и/ от 8 на 10 лв-с 25%.а за хора с увреждания-с 66 %.Това е Минке положението…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.