Професионалистите в обслужването на Кремъл у нас нападат аматьорите в тази дисциплина

Сигурен съм, че не съм единственият, който си “говори” с телевизора, когато от екрана му се леят безнаказано абсурдни твърдения. Но не съм като носителя на руския орден “Ломоносов” от Банкя, комуто не могат да откажат да се вклини във всяко пряко предаване. Нямам избор, освен да реагирам тук задочно с някоя и друга реплика.

В продължаващата война на ГЕРБ да откроят като най-голяма враг “Продължаваме промяната” и да вбият клин в отношенията й с “Демократична България” са хвърлени всички сили. И в трите телевизии с национален обхват и аудитория атаката масирано беше съсредоточена в неделното утро срещу едно неосъществено намерение на бившето правителство, придобило в рамките на тази война размерите на несъстоял се апокалипсис, от който по чудо сме се спасили. Нищо не се е случило с инвестиционните намерения на злодеите от чуждата компания “Джемкорп”, но това няма значение за атакуващите.

Обвиняемите, в каквито са превърнати пропагандно лидерите на ПП ( сякаш са управлявали само те и нямаше четворна коалиция ), са вкарани в една асиметрична предизброна война на оцеляване ( Копейкин пророкува, че щели изобщо да изчезнат в следващия парламент). Видно е и с окото на простите ( привърженици на партията на вожда на простите), че тези “аматьори” са погнати от професионалисти. Аматьори ги нарича солидарно и президентът Радев, който се изживява вече като професионален политик до такава степен, че редовно хока политиците от тази своя новоприсвоена висота.

НА СНИМКАТА: Нашият професионалист в обслужването на Путин върти солидарно с него крана за задушаване на Украйна

Професионалистите от ГЕРБ днес изобразиха от телевизионните екрани обилна порция гняв и тревога какво е можело да стане, ако онези инвестиционни намерения бяха станали факт. Употребената беше т.н. мека сила на дамските внушения. Опитната Екатерина Захариева многократно повтори една лъжа чрез внушението, че сегашният спад в цените на горивата не бил следствие от понижението на цените им на международните пазари. ПП били “изритани от народа”( токсичните гербаджии, с които никой не иска да управлява, продължават да се отъждествяват с народа!) от властта и по тази причина поевтинели горивата – сякаш те не са поевтинели практически навсякъде по света и без да бъдат изритвани съответните правителства.

Не по-малко изумителна теза разви и Десислава Трифонова – далеч по-неопитната, но назначена за шеф на парламентарната комисия за разследване на ужасяващото неслучило се събитие с “Джемкорп”.  Все се чудех кое е най-тревожното, което ни е заплашвало и с което така щастливо сме се разминали, но този път Трифонова успя в да ми привлече вниманието към главното със следното обобщение:  

„Щетите са много големи. Най-голямата щета е, че правителството на „Продължаваме промяната“ е действало изцяло в руски интереси. Този меморандум е в услуга на руската държава. АКО ( курсивът мой) беше продължило неговото изпълнение и всички тези инвестиции се бяха осъществили, държавната енергетика ЩЕШЕ ( курсивът пак мой) да стане руска собственост“, научих от Десислава Трифонова.

Стига да е вярно това за престъпното им намерение, макар и да няма последици от него, деянието на извършителите заслужава най-строго порицание, ако не и наказание. Но нещо не се връзва. Става дума за политиците, които се опълчиха на “Газпром”, руския властелин на България от десетилетия насам. Чак в Германия видяха в това пример за освобождаване от руското влияние.

Дали “Франфуртер алгемайне цайтунг” също са подобие на “Работническо дело” ( както се беше изразил точно преди 5 години Тома Биков по адрес на британския “Гардиън”, който се беше позволил критики към неговия вожд?

Какво излиза: да изплетеш с български милиарди газова примка за обесването на Украйна не е услуга за руското влияние ( не само в България), макар да става дума за свършен съвършено срамен факт. Но несъстояла се щета от един меморандум за намерение, според обслужващия персонал на гузния руски орденоносец от Банкя, категорично “доказва” действие в услуга на руските интереси.

Да обобщя още малко.

Политиците, който определиха като позорна позицията на президента Радев срещу даряването на българско оръжие на Украйна, отскубнаха България от задушаващата руска газова хватка. Прогониха цяла рота руски шпиони от България, но изглежда са направили всичко това, за да могат да заблудят българите и целия свят само и само коварно да прикрият желанието си обслужат руските интереси с онзи меморандум. 

И това били аматьори? Ха, че те са направо най-големите факири на камуфлажа и блъфа в историята(ни)! Играли са партията шах с жертване на офицери и царицата ( на газовия шантаж), да за спечелят предимството да избегнат дори едно реми, постигайки временно патова ситуация и мат за себе си в крайна сметка.

“Мать, твоя”, би възкликнал възхитено всеки руски кукловод на подобно разиграване!

Нямаше ли по-просто решение на тази партия, довела до въпросния мат, щом целта е била да се обслужват руските суфльори ( както твърдят от ГЕРБ)?

“Харвардите” трябваше само да правят същото, което ГЕРБ правеше през дългите години на управление на тази корпорация:

да не закачат “Газпром”

да не се закачат с руското посолство с особено големи закачки

да бавят интерконектора с Гърция

И всичко щеше да бъде наред с обслужването на руските интереси. А пък Киро и Асен още щяха да си управляват.

Но не, аматьорите не си взеха поука от професионалистите как са изкарват три мандата на власт чрез кротко поведение спрямо Кремъл и си платиха за аматьорщината.

 

 

 

19 мнения за “Професионалистите в обслужването на Кремъл у нас нападат аматьорите в тази дисциплина”

 1. Днес чета, че Х. Иванов призовава ПП да имат “някакво договаряне” с ГЕРБ, дали това означава, че ДБ вече знаят за третия мандат и имат “някакво договаряне” с ГЕРБ?

 2. Тая шлюха трифоновНая е съименник на другия примитивен чалгарски шут на ченгесарската и мутренската мафия!
  А тая е вземала по 40 000 лева заплата в агенцията по инвестициите , и…….и не е успяла да привлече нито един “инвеститор” , също като другата калинка , която си беше дала около 50 000 лева премии, сама, преди няколко години! Но нея я уволниха и я наказаха!
  А тая е още по-вредна, тая не е само неграмотна, тая е наследствена калинка от бюрокрадската мафия на “преуспелият” младь бизмесмемь дИбильян прасееФскиЙ, задочен начальник на бандитската ОПГ-ДАНС , и ОПГ-геЙшефтурата ,и на милицията!
  Така че , и калинката захариевНа, и още повече бандитската паразитна калинка трифоновНая стават само за заместнички на Мата Хари за “личните нужди ” на техния индиански вождь байХУЙь, и трябва да му поискат в аванс нови чекмеджета , кюлчета и хасиенди в Барселона , както направиха предходните им “колежки” от харемския вигвам бокоТИКВАТА! Идите на байХУЙ си!

 3. На следващите избори, масово трябва да се гласува зо ДБ или ПП. Дори да трябва да стиснем зъби за някои неща, иначе няма оправия.

 4. П.П. Само допълвам, че наистина няма такъв абсолютно случаен аматьор , като реZZиЛдентът лумПен гадевичь, който нямаше да разбере даже къде се на мира ДРОНЬдуковь2, ако чекистът решетников не беше ходатайствал за това, заедно с политкомисарския си секретар кУрвела ниновНаЯ, както и другите му фатмаци и ЗКПЧ-та от ДРОНьдуков1 ! Идите на хуйло си!

  Същото се отнася и за “професионалистите” от герберастката бандитска шайка, техния вождь Винету беше монтиран за генсек на милицията от ченгесарите на аспаруховь, мутрите и агентите на ДС , като агенть Гоцье и Сава, които даже го направиха двоен ” генерал”, бутафорен генерали, за вярното му обслужване!
  Колко голем “професиналисть” беше бокоТИКВАТА и при кметуването му и , като премиерин на НРБь??? А и пословичните му калинки???
  Да ПП са “аматьори” , но ГЕРБ, ортаците им от ДПZZ и БКПь са наистина “професионалисти”! През последните 20 години във властта те станаха наистина ПРОФЕСИОНАЛНИ корупционери и престъпници! И това го казват и в Шенген, и в Брюксел, и във Вашингтон, и чрез Магнитски!
  Ето такъв “професионализъм” искат от ПП – бокоТИКВАТА, ДПZZ, БКПь и реZZиЛдентът им лумПен гадевичь! Идите на хуйло си!

 5. – по повод критиката на Кирил Петков, че „не е приемливо по никакъв начин чужд Посланик да говори от името на българския народ срещу българското правителство“
  мутрофановна обяви: Смятаме за неприемливо по никакъв начин чиновници на тази или онази страна независимо от ранг и официална длъжност публично да критикуват Посланика на РФ – и чиновниците, независимо от ранга си и официалната си длъжност за пред бг публиката, се задействаха … к’во не е ясно

 6. ПАМЕТ БЪЛГАРСКА:Президентът на САЩ Удроу Уилсън

  Русия винаги е била най-големият враг на България!
  “…тя употреблява още по-радикални средства,
  за да изтрие от лицето на земята българите”
  И това го казва не само Христо Ботев,
  а и Левски, и Стамболов, и всичките наши възрожденци!
  Това е валидно и днес!

  Великите САЩ винаги са били нашите могъщи защитници!

  Днес могъщите САЩ са гръбнакът на НАТО!
  Нашият непобедим защитник и приятел!

  На днешния 8-ми януари,
  през 1918-та година,
  Президентът на САЩ Удроу Уилсън осуетява плана за ликвидирането на България
  като независима държава
  и разделянето й на три части.

  На този ден през 1918-та година американският президент Удроу Уилсън излага своите “14 точки” за установяване на “траен и справедлив мир”
  в Европа и в целия свят след Първата световна война.
  Основополагащи са принципите на равноправие при разрешаване на междудържавните спорове и суверенитет на народите,
  като водещи трябва да са историческото наследство, етническия характер и народността на населението в спорните територии.

  Уилсън се сблъсква челно лебимо отношението на останалите членове на Антантата,
  които се опитват да прекроят следвоенния период по правото на силата.
  Уилсън влиза в редица остри противоречия със съюзниците по отношение на съдбата на победените народи,
  както и на онези народи и региони, освободени от разпадналите се Руска, Османска и Австро-Унгарска империи.

  На Парижките мирни преговори през 1919 г. единствено той от победителите в Първата световна война
  се застъпва за загубилата България.
  Така пресича мераците на Гърция, Сърбо-Хърватско-Словенското кралство и Румъния
  Царство България да бъде заличено като държава и поделена между тях.
  Въпросните им амбиции срещат одобрението на другите три държави победителки от Антантата – Франция, Великобритания и Италия.
  Президентът Уилсън заплашва, че ще напусне преговорите,
  ако държавата с вековни история и култура бъде затрита.

  Така президентът на САЩ Удроу Уилсън
  спасява България от ликвидация!

  Но…
  Със саботирането на ПП,
  “Хартиената коалиция”
  на Борисов, Доган, Копейкин, Нинова и пРезидента
  фактически се саморазобличиха,
  като руски вълци в българската кошара!

  И… продължават да стърчат МОЧА и Альоша!

  П.П.

  Дори русофилът Вазов,
  по впечатляващ начин благодари
  на Президентът на САЩ Удроу Уилсън

  УИЛСОНУ

  Кат нов Христос оттатък океана

  издигна ти евангелие ново,

  отдъхна си земята, с кръв обляна,

  пред твоето миротворяще слово.

  И поздрави светът зората ясна

  на любовта. И поздрави той века,

  че край полага на враждата бясна

  и че човек ще вижда брат в човека.

  И ний, за правда дето ляхме кърви,

  казахме си: „Тоз глас висок не лъже.

  Изгря денят на правдата!“ – и първи

  сложихме си победното оръжье.

  И правда чакахме – дойде насилье,

  любов ожидахме – срещна ни злоба

  безжалостна – каквато не таил е

  и самий пъкъл своята утроба!

  Видяхме – късно! – че на слаб чест няма,

  ръце без меч – ръце са за верига…

  Разбрахме – късно! – че реч блага е измама,

  че писан договор „парче е книга!“

  О, Уилсоне благи! Чуйш ли? Де си?

  Надви нощта на факел благороден.

  И твоя глас и пустиня се разнесе,

  и твоя зов за мир оста безплоден!

  Звучеше в твоя зов речта Христова,

  но той кат нея бе осмян… забравен –

  не бил готов светът за таз обнова,

  не бил узрял духът за подвиг славен.

  Празнува пак неправда и коварство,

  венец от лаври носи пак лъжата!

  Ликува злото: божието царство

  не иде – то е още в небесата!

  И гледам пак море от мъки люти,

  и плач, и стон из родните предели,

  гнезда напуснати, тегла нечути

  на братя, слънчице едвам видели!

  А стид? А свян? А съвест человешка –

  нима са те потребни на юмрука?

  И тоз мир безподобен? Гавра тежка

  над разпнатий страдалец тука!

  Ужасна бе войната, без пример е

  в исторьята; но на кръвта ѝ петното

  не е дотолкоз черно, както чер е

  тоз срам, навека лепнат по челото.

  16 октомври 1919

  Иван Вазов

  Слава Україні! Героям слава!

 7. Най-корумпираните и продажни наши политици са тези, вербуван от Кремъл. По отношение на повдигнатия от Вас въпрос ще кажа нещо просто. Съпругата ми възкликна: кога най-после ще се махнат старите от парламента и ще дойдат нови? Точно това е обяснението на всичко ставащо пред очите ни. Народът е казал: Не заравяй стария кладенец, преди да си изкопал нов. ПП дойдоха и ударно започнаха да заравят кладенеца на т. нар. “стари”. Те си го заслужаваха напълно. Но те нямаха нов кладенец. Оттам тръгна истинска война за отблъскване на противника. Даже и жалките опити на такива като Станислав Трифонов влязоха в употреба. Десислава (ще и объркам фамилното име, простете) от ГЕРБ не жали дори собственото си достойнство, за да изплюе колкото е възможно повече отрова срещу “кладенчозаривачите” от ПП. Шофьорът на руски таралясници МИГ 29 и той си плю на съмнителното достойнство. Това е, политическа война. Наблюдавам с пристрастие към новите, но не съм оптимист.

 8. Димитър Рачев
  08.01.2023 в 20:22

  “Съпругата ми възкликна: кога най-после ще се махнат старите от парламента и ще дойдат нови?”

  Кажете на съпругата си, че това няма как да стане.
  Докато изборите в РБ са противоконституционен, ерго незаконен фарс.
  В РБ има гласуване, но няма избори.
  Изборът на депутата не зависи от дадените за него преференции,
  а от това, дали е подставен на избираемо място в партийните листи!

  А от изборите зависи всичко останало след това, нали?
  Както беше в ГФР и ГДР.
  Както е сега в Южна Корея и КНДР.
  Както е сега в демократичните САЩ и в Русия на Путлер.
  Просто е, нали?

  Колкото до “кладенецът”.
  Веднага трябва да се зарие, ако водата му е отровна!
  Просто е, нали?

 9. @ Видьо Видев
  Благодарности за припомнянето на Вазовото стихотворение!
  Без да Ви противоречат, само да допълня, че трябва да кажем няколко добри думи и за Ленин. Защото ако Руската империя беше между победителите, надали добронамеренията Уилсън щеше да ни помогне. Както добронамеренията Рузвелт и решителния Труман не са ни помогнали.

  Колкото до коварството на ПП, напомня ми на коварството на ГЕРБ да плати самолетите, за да хвърли прах в очите на американците….
  Понякога коварството върши повече полезна работа от добронамереността…

 10. Големи аматьори са ПП. Друга работа са професионалистите от гроб. Много професионално геройкото си изкара медал за опазване на МОЧА или светкавично построи руския поток, професионално си хъркаше с пачки, кюлчета и пищаци и т.н. Твърде много професионализъм излъчват на всякъде накъдето поледне човек!

 11. @ Видьо Видев,
  хвала Ти за приносът, поезията на Вазов, която тук ни предоставяш! Предполагам, много не са срещали тези стихове, сега знаем и защо тя е била така селектирана. Съдейки от мен, половината от нас (дори и много повече) въобще не сме я помирисвали, особено ако този жанр по вътрешно призвание не ни е бил хоби, с което и особено присъщ.
  Следя Те (както и не само теб) тук във форума и ако съм на Ти, използвам тази форма на общуване която фактически тук е присъща на съмишлениците.
  На всички честита Нова година, с пожелание за здраве!

 12. Ilian Vassilev … снимката, която Александър Николов показа днес в БТВ от архива на президентската администрация – 24 ноември 2021 – Много преди Кирил, Асен или Александър Николов да се появят на сцената. Президентът нарежда на служебното правителство да подпише меморандум с IP3, към които след това се присъединява Джемкорп
  – защо ГЕРБ дума не обели срещу Румен Радев?
  – защо Румен Радев не защити своята инициатива?
  – защо Кирил и Асен мълчаха досега?
  Любомира Ганчева тогава съветник на Румен Радев и доверено лице на Румен Петков, връзката на Първанов с шефа на Службата за външно разузнаване на Русия – Наришкин, сега “началник” кабинет на катамаранеца Росен Христов
  Bсички отговорни лица за “аферата” Джемкорп, които отсъстват от дебата в НС – https://twitter.com/eva_molho/status/1612182441594343424/photo/1
  https://www.president.bg/…/darzhavniyat-glava-prehodat…

 13. dkaraivanov
  08.01.2023 в 21:29

  Прав си, но…
  Няма как да кажем няколко добри думи за сифилистика Ленин.

  А Руската империя не е между победителите, защото ген. Иван Колев помля руската паплач в Добуджа. И благодарение на това, Брест-Литовският мирен договор е унизителен за Русия – Ленин е принуден да се откаже от Украйна, Литва, Латвия, Естония и Финландия.
  Днес Путлер не смее да пипне миниатюрните Литва, Латвия, Естония! Защото са членки на НАТО! Затова Путлер мародерства в Украйна. Но и там Путлер ще яде пердаха от Зеленски, подкрепян от могъщите ЕС и САЩ!

 14. Робинята Изаура от ГЕРБ първосигнално квалифицира многократно депутатите от ПП като “аматьори” и “шарлатани”. За нейния “професионализъм” в качеството й на министър на здравеопазването се носят легенди. Горката не може да отправи други обидни квалификации, защото не може да ги измисли или да ги чуе от някой разединител като Радев.
  Нормално е същите квалификации да се повтарят и от други папагали от синджирите с роби на Борисов, за да заглушават дрънченето на оковите.

 15. Сетих се да добавя нещо за Десислава Атанасова. Бяха я обявили за депутатът, изгубил най-много парламентарно време в едно минало народно събрание. Днес са я турили за острие на ГЕРБ. Значи, това искат – плещене на тъпотии.

 16. День Победы(https:// ivo.bg/2015/04/09/съветските-лъжи-за-войната) не случайно започва се празнува от 1965г в руската колониална империя – налага се промяна в опорките на спуснатата пропаганда, защото соц.икономиката показва, меко казано, неефективност; след 1970 се подменя и терминологията – соц колониите вече са ”братски” страни не в соцлагер , а в ”блок“срещу общия враг на запад; след 1972 вече е видимо буксуването на социкономиката и се подготвя т.нар. перестройка, та в прехода народонаселението само да си поиска соца(наложен от ”освободителите”с терор, яка пропаганда и паметници) или поне ”братската руска подкрепа”(fakti/v-ruskia-parlament-bivshite-soc-strani-sa-zadaljeni-na-rusia-i-trabva-da-sa-blagodarni) – День Победы измества ВОСР- опорките са срещу колективния запад – време е за повторно освобождаване от фашизма и вече светът е (проверено) достатъчно облъчен и готов за руZZкий мир – не случайно туземния байхуй със “сваряването на жабата” напада ПП – ТОВА Е СПУСНАТА ТЕХНОЛОГИЯ и едновременно опорка за обвинение срещу “колективния запад”, която тук сработи на 200(borisov-pp-prilozhi-efekta-na-goreshtata-zhaba-slozhiha-naroda-v-tendzhera-i-go-svariha)

 17. към dkaraivanov:

  “…че трябва да кажем няколко добри думи и за Ленин.”

  Явно имате нужда от това, но този блог не е подходящото место да го направите!

 18. За пожарникар-пандизчията от пражкия Панкрац с бандитски ник РАПОНЯ е писано вече доста. За жалката мърла захариевна и за тома быков-актьор по диплома – също. Ма за съществото дэсислава трифонова от Кнежа почти нищо се не знае. А е преинтересно – “папа” цветанчо трифонов (не се смейте, така е по кръщелно), районен съдия в Кнежа и Козлодуй, внезапно без да отговаря на НИКАКВИ условия, бе гуден във ВСС, дето преседя почти 2 мандата, преди да го пенсионират “почести” миналата година. Брат й, Марио, който също блести предимно с непрофесионализъм, бе пробван за шеф на дирекцията БОП в ДАНС, после за помощник на гл.секр. на МВР, таманяха го и за директор на ГДБОП, но партньорските служби го резнаха – щото човек на пээвский и на “библиотекарите”. Самата деса цвэтанчовна се водеше “експерт” в ДФЗемеделие, “советник” на зам-премиерката Мариана Николова (демографията) и накрая шеф на агенцията по инвестициите, откъде ПП я уволниха поради некадърност – 0.00 лв инвестиции за 7 месеца. За да не мре от глад, мигновено – до избирането й за депутатка на ГЭРБ, я туриха “экперт” в М-во на земеделието! Според разследващи журналисти всичките тези години е вземала повече от официалната заплата на френския президент например – вж. лупа.бг
  Найс, а – саде “атлантици”…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.