Радетелят на българо-съветската дружба Ф. Киркоров го забраниха в Украйна, но тук може и да му предложат компенсан(к)ция

Президентът Зеленски наложи санкции на родения в България Филип Киркоров. Украинската публика няма да може вече да се наслаждава на рожбата на българско-съветската дружба, която, според него, си остава завинаги, както написа самият той в Инстаграм след като бе награден от Путин с орден ( уж за творчески постижения, но всъщност заради подкрепата му за окупацията на Крим). 

  

Не искам да подсказвам на рашистите, но у нас няма предвидена забрана да се изявява. Не бих се учудил ако го поканят тук за компенсан(к)ция. Хем да му се порадват за пореден път, хем да накажат непокорните украински бежанци в България, за които дори споменаването на руско-българската мутра е изтънчена инквизиция. 

Не се съмнявам също, че ще се намерят български телевизии да продължат дългогодишната традиция кичозният мелез на дружбата да бъде превъзнасян като шоумен от световна величина, с когото трябва да се гордеем .

2 мнения за “Радетелят на българо-съветската дружба Ф. Киркоров го забраниха в Украйна, но тук може и да му предложат компенсан(к)ция”

 1. – от руския олигарх гергов трябва да почнат санкциите, а днес е протеста срещу харизването на Пловдивския панаир точно на руски гражданин –
  С Пловдивското изложени Стамболова България демонстрира ясно и волята си за самостоятелно политическо развитие ( https://istoriata.blog.bg/history/2012/09/13/bylgariia-po-vremeto-na-stefan-stambolov.999247)
  – още на 1-вата си пpеcконфеpенция(1901) на въпроса, коя е най-бъpзо pазвиващата cе икономика в cвета президента Теодоp Рyзвелт заявява: Япония, а след Япония е Бългаpия … един от 4-мата президенти на планината Ръшмор има изключителен интерес към България и установява дипломатически отношения с България(1903), преди признаването на независимостта ни и пише(1912):„Българите са човеци от най-забележителен и най-силен тип.С трезвост и постоянство в характера и в една злощастна война със Сърбия, още от самото начало показаха, че бяха проникнати от рядък военен гений. Патриотизмът на българина е непоколебима твърдост в убеждението, страстна привързаност към независимостта и народния успех като единствена алтернатива. Дори и подемът на Япония не е бил така поразителен като засилването и напредъка на България.”
  Българското Възраждане започва в Османската империя, а в същото време руските вестниците печатат обяви с “хора за продан”: “Вече всичко е продадено, останаха само дойна крава и момче, умеещо да реши”; “момче на 17 години и комплект мебели”; “мома на 30 г. и млад кафяв кон”…
  А 1870г гарантираната със султански закон автономна Екзархийска България е уникална постигната по мирен път ПОБЕДА на народа, но е непреодолимо препятствие за руската идея за Югославянството – Сърбия без Екзархийските Мизия, Тракия и Македония не може да е Първостепенен регионален фактор и на русия й се налага с война да „освободи“ Екзархията от защитаващия я султански закон , но успява чак с Погрома 1913 да я окастри до границите на царството, а след 2-рото освобождение е подчинен църковния клир, защото Българската екзархия е най-влиятелната институция сред българите – това е духовно обезглавяване и резултатът е обезбългаряване – с учебници, статии, книги, масова култура се подменя Бълг. съзнание за стойност и достойнство – Българинът започва да гради отношение към себе с вярата че без великая и непобедимая сме НИЩО – съпротивата срещу руския нашественик , потопил България в кръв и насилие, отнел имотността и парите ни е промито от внушенията на масираната пропаганда, за да приемем руското господство –след 1989 г. много умело се пречи за установяване на действителните вреди върху Българската нация, държавността и култура след 1944 и от руското посолство продължават да държат контрола и успяват – обезглавиха ни за 2-ри път , когато със закона за лустрацията спряха и закона внесен от правителството на ОДС за вероизповеданията , направиха показно с бълг. цар-губернатор на задунайка, разправиха се с алтернативния синод и БПЦ се върна на къса руска орбита – чак на това Рождество , след 300 години украинците обявиха и своята духовна независимост сред една кървава война . . а руската цпецоперация срещу България продължава

 2. Много време е минало от поощрителните думи на Теди Рузвелт! Казаното от него не е било само гола похвала, а реална оценка за българския икономически подем по онова време, за което изключителна роля изиграва Цар Фердинанд, въпреки неговата мегаломания и последващи грешки, наречени не много справедливо “национални катастрофи”. Българският златен лев се изравнява по стойност на златния франк и е бил напълно конвертируем из напредналите европейски държави! Бедите на България започват с все по-силно навлизащата тук руска, а по-късно съветска агентура, която и до настоящия момент успешно си разиграва коня, вербувайки “родните” национални предатели и мътейки българските кухи тикви, които за съжаление продължават да са в изобилие! Истинската национална катастрофа се случва на 09 септември 1944 г. с комунистическия преврат след нахлуването на съветкщите окупатори /орки/на Толбухин! 45 години продължи процеса на обществената ни деградация, горчивите плодове на която консумираме и днес и на която поне аз не виждам края!
  А за онзи смешник Киркоров отдавна бях забравил…Дори да не забранят неговото пребиваване в страни от ЕС, САЩ и пр. едва ли някой ще посети концертите му и да бяха безплатни! Е, може да има някои любопитни и то ако са ударили няколко пинти уиски…А тук е друга работа! Ще се намерят в изобилие “юнаци” и “юнакини”, които ще са готови да хвърлят и последните си левчета за да рипат като маймуни пред грачещият с подчертан руски акцент красавец! Това е нашата действителност – българи “юнаци”, истински простаци!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.