Атмосферата на търпимост към рашизма у нас се вмирисва откъм главата ( например откъм държавния глава)

В Германия разобличават с имената и физиономиите им някои от най-яростните активисти-рашисти, организаторите на публични демонстрации на подкрепа на руската агресия срещу Украйна.

А у нас? Както вече писах, в България не само няма институционално демонстрирана солидарност с жертвана на държавата, срещу която страната ни подкрепя на хартия западните санкции, но демонстрацията на пристрастие към съветско-руската символика се възприема като част от нормалността.  

В разни международни класации българите се оказваме сред най-нетърпимите различните хора по етнически, религиозен или сексистки признак. Най-негостоприемни сме и към украинските бежанци. Но точно спрямо рашизма сме на обратния полюс. А това не е феномен на днешния ден. Има си дълга предистория.

Атмосферата на тази търпимост към руското зло у нас се вмирисва откъм главата. Например откъм държавния глава, който не вижда нищо нередно да дели софра с почетния консул на Русия в Пловдив и главен провокатор на българския гняв срещу  рашизма в България Георги Гергов.

 

 

 

 

 

Снимката, която карикатуристът Христо Комарницки препубликува отново днес в Тweeter във връзка с впечатляващите днешни протести на пловдивчани срещу заграбването на сградата на Пловдивския панаир от близкия до ГЕРБ и БСП български олигарх с руско гражданство, датира от времето преди руската агресия в Украйна. Но казва всичко за приемствеността в поощряването на московското влияние в България и днес.

СНИМКА ( Дневник): Днешният масов протест в Пловдив

9 мнения за “Атмосферата на търпимост към рашизма у нас се вмирисва откъм главата ( например откъм държавния глава)”

 1. Все пак няма друга източноевропейска колония , като да преименува масово градове и паланки с имената на савецките си РУБЛОвладельци, нали! Примери , като Санкть Сталиньградь и Толбухинь, казват всичко! Да не броим и хилядите незаконни преименувания на градове на имената на шумкари и болшевишки терористи- Димитроввградь, Благоевградь, Станке Димитров, сандански, Михайловградь и т.н и т.н..
  Освен това си имахме мавзолей на Жълтия площадь, копие на мумията на Ленинь на Червения площадь!
  Само в НРБь има толкова премиери-надзиратели със савецко “арийско” “гражданство” спрямо другите савецки колонии, дори във Азия , Куба и Америка, и останалата част от света!
  Дори и след 1989г..
  А и няма руски градове с български кметове, но пък е съвсем “нормално” да има руски кметове на “балхарски” градове , като Портьних на бившия Санкть Сталиньградь, нали, и другите черноморски градове !
  Че даже и руски граждани командват ” български” съдилища, директно в сАфия!
  СРАМ!
  ПОЗОР!
  И очакваме да не изоставаме , след всички?????
  И искаме Шенген???
  Дори и реZZиЛдентът им е монтиран от чекиста решетников!

 2. Джипка с рег. № ОВ 50 11 ВС и надпис “спецназ” паркира всеки работен ден до Съдебната палата в Ловеч.
  Специалните служби с шефове, назначени от Радев, пасуват за тази показност.

 3. “…демонстрацията на пристрастие към съветско-руската символика се възприема като част от нормалността.”

  Ето това е “другата гледна точка” – Альоша, МОЧА и т.н. “Другата гледна точка” винаги е носител на руZZко оръжие! “Другата гледна точка” в момента яде бой в Украйна! Дай Боже скоро и у нас!

 4. че даже и депутат руснак,гласуващ срещу санкциите имахме в Народното събрание/не знам дали е и в новото…/.

 5. Радев смърди още преди да бъде избран за президент. Нека наричаме нещата с техните си имена. Радев е президент назначен от русия. Всеки, който отказва да внесе и подкрепи импийчмънт на Радев в парламента е негов ятак и слуга на рашизма.
  Време е Радев да си изяде вдигнатия юмрук и политическата му кариера да приключи завинаги! Време е да бъде разжалван и натирен при господаря му в московията, за да пие от неговата чаша. А свинаря, като руски гражданин и служител на терористична държава е време също да пътува при Путин и да търси място до останалите нацисти, които ще бъдат съдени в Хага.

 6. тук, в Мездра минават леки коли, чийто номера започват с “ТХ …” От чия област у нас са те ? Първият електронен министър/до месец юли 2021 г/, от ДБ, Божидар Божанов е поискал чрез МП и ДАНС разяснение, защо в град. транспорт в София има камери на кит. /Пекин/компания, а в метрото руски валидатори. Съообщиха ми го от ВТърново. моля за извинение, че не е по темата.

 7. няма да дочакам вътрешен министър да измени толбухинските регистрационни табели.Отдавна можеха да станат ”ОР” примерно.

 8. Абе те в Германия направиха лустрация и цялото ЩАЗИ замина в пенсия.
  Да се сравняваме с тях е малко неуместно.

 9. към Либералец:

  Подписвам се с две ръце под написаното от Вас! Още на протестите пред президентството носехме плакати: Импичмънт!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.