В раzия все така лъжат, а фактите все така изобличават лъжците

Първото бягство в чужбина на наемник от “Вагнер” доведе и до първи свидетелства от първа ръка пред целия свят, които потвърждават сведенията за бандитско-болшевишкия характер на частната групировка. 26 годишният Андрей Медведев, който успя да премине в Норвегия и да поиска там политическо убежище, потвърди информацията за зверската разправа чрез убийство с чук, която се практикува срещу такива, като него във “Вагнер”.

 

 

 

 

Апропо, украинци свидетелстваха, че руски изверги са измъчвали техни Близки в Херсон чрез пилене на зъбите. Този метод на инквизиране е бил характерен за НКВД, както пише Солженицин в “Архипелаг Гулаг”. 

Преди агресията срещу Украйна говорителят на Кремъл Дмитрий Песков лъжеше, че не бил чувал за “Вагнер”. Лъжеше, както в Москва изобщо лъжеха, че няма да нападат Украйна, че ще спрат огъня по Коледа, че няма да има мобилизация и  както лъжат сега,че не били отговорни за унищожения с ракета жилищен блок в Днипро, където потвърдените жертви до момента са 40 души. Днес Песков вече не отрича съществуването на “Вагнер”, но твърди, че нейният шеф не се бори за власт с военните от кадровата армия. Кой ли ще му повярва?!

 

 

 

 

 

 

Мобилизация е имало в историята на Русия три пъти досега. На 18 юли 1914 година, на 23 юни 1941 година и на 21 септември 2022 година. 

Междувременно украинското разузнаване публикува имената на руските убийци на мирни жители в Днипро, виновни за изстреляната ракета. Украинска журналистка се свърза с един от тях по телефона и той много се смя на въпросите й за неговата отговорност и за чувството му за вина. Разговорът приключи с обиди от негова страна и с лозунги за величието на Русия, към които на фона на неговия глас се включиха още варвари.

 

 

 

 

 

 

Има и други последици от терористичния акт с руската ракета от 12 януари. Арестович, съветникът на президента Зеленски, който допусна украинският ответен огън срещу ракетата да е засегнал жилищния блок, подаде днес оставка. Заяви, че реакцията на близките на загиналите, на които се извини, е причината за това.

В Москва, въпреки репресиите за всеки, който дори намекне за своето несъгласие със “специалната военна операция” в Украйна, граждани започнаха да носят цветя и детски играчки пред паметника на Леся Украинка. 

 

 

 

 

 

 

 

Това си граждански подвиг във фашизоидното царство, където и Исус може да мине за враг с неговото миролюбие.

 

 

 

 

 

 

Над всичко обаче в затвореното руско общество доминира витаещият слух за нова мобилизация. Предишната прогони близо милион души в околните държави и доведе до икономически бум там чрез вливането на младата работна ръка и на милиони долари, донесени от бегълците. От всичко това се лиши Русия, където демографската криза галопира с незапомнени темпове- дори официалната статистика регистрира огромен отрицателен ръст на населението и все по-упорит отказ от раждане на деца. От този по-явен протест срещу условията на живот в най-богата на природни ресурси държава в света, здраве му кажи!

Друг слух, подклаждан от реториката срещу богатите на най-скандалния шовинист в свитата на цар Путлер, какъвто е Пригожин, предвижда конфискация на имуществото на олигарсите – по италиански модел от времето на фашизма. Да припомня, че Мусолини беше свален от собствената си фашистка партия, макар да беше обесен след това от антифашисти в центъра на Милано.

Като част от продължаващата деградация се възприема в раzия и връщането назад във времето ( направо във вековете) чрез въвеждане на нови правила за реда в армията. Командващият войските в Украйна ген. Герасимов, който беше свален от поста Командващ на въоръжените сили и изпратен от Путлер на фронта, наредил военните да си обръснат брадите и заповядал да бъдат иззети личните им електронни устройства. Още една крачка назад към бездната на 19 век, в която раzия скочи сама с разпалването на война за територии в центъра на Европа.

И още нещичко…

Дребна подборност на горния епичен фон от събития е обстоятелството, че напоследък отново зачестиха заплахите за живота ми в този блог. Не ги публикувам, тъй като съм се убедил след 4 проверки на такива заплахи от страна на МВР, че наистина заканите трябва първо да бъдат осъществени ( както ми каза тогавашният шеф на отдела за бора с кибер престъпността в ГДБОП Явор Колев), за да се задейства институционалната защита на един гражданин. Иначе, както знаем, когато става дума за заплахи срещу ценни граждани, като онзи от Банкя, се вдига вой до небето.

Любопитна новост в заканите да бъда ликвидиран е следната конкретика: очаквал ме СМЕРШ. Това са екзекуторите на Сталин от спецчастите му “Смерт шпионам” , вилнели и в България след септември 1944 година, отвличайки безвъзратно по списък повече от 4000 поданици на царството, чиито житейски следи се губят нейде в съветските концлагери и мазета за разстрел ( но никой, никога и до днес не е поставил този въпрос на Москва от страна на българските институции).

И за друго съм питал и писал ( вкл. в “Течна дружба”): дали някога София ще включи в дневния ред на отношенията с Москва феномена милиони хора в РФ да се самоопределят като българи ( потомци на Волжка България)? Техният зов да си остава все така нечут в българската институционална пустиня.

Какво да се чудим, след като от най-високо място в държавата държавният ни глава води задочна битка с “русофоба” Захари Стоянов, премахвайки го от кабинета си и упорито тика мандата за (не)управление в ръцете на партията, чиято “заслуга” пред него е във факта, че държи на “неутралитета”, когато руските варвари избиват нападнатите от тях украинци.

15 мнения за “В раzия все така лъжат, а фактите все така изобличават лъжците”

 1. Уви, след неуспешен въоръжен преврат от руското ГРУ през 2016г. в България, рашистите са успели с “меки” средства да блокират демократичният процес, инсталирайки рашисти в управлението на държавата на чело с президента Радев. Засега този маскарад успешно се пробутва за все още лековерната българска аудитория.
  Истината ще ни освободи!
  Мълчанието е Злото!

 2. Тези ракети са особено неточни по земни цели, а в градски условия още по-малко , дори спрямо катюшите.
  Тя не е конструирана за такива цели, също и зенитните ракети , които изстрелват , масово, срещу жилищните блокове. Това показва, че Путлер и неговите бандити от путлеристката му краZZная армия нямат вече подходящи ракети , защото са изстреляли 10 пъти повече от всички ракети, които САЩ и НАТО са истреляли при всички конфликти през последните 30 години! В Сирия изразходваха толкова бомби , че използваха ръждясалите бомби от СССР.
  Сега в Украйна използва ракети , също от времето на СССР, които и тогава не са били точни, а сега 40 години по-късно са просто летящ скрап! Да си припомним , че дори уж новите ракети , които Путлер изстреля срещу Сирия , голяма част паднаха в пустините на “братски” (т)ИРАНь!
  А този тип ракети в Днипро и Кременчуг са много трудно управляеми , защото са много тежки и бързи, особено на много ниски височини от десет метра, а и самото им управление е древно савецко. Така че използването им за градски цели е априори престъпление и геноцид, заради тяхната неуправляемост.
  Колкото за гадният бандит от Вагнер, то той е слуга на най-богатия и най-престъпния олигарх в света, както и самият той е доживотен бандит и олигарх , още от общото им съдружие от 90-те години в кметството на Санкть пиДерьсбургь.
  И първо трябва да конфискува собствените си милиарди и стотиците милиарди на своя сводник Путлер. А техният бащица Сталинь е конфискувал много повече активи от савецките си роби, отколкото Мусолини , Сталинь е откраднал дори хляба и труда им е конфискувал, за да го даде на такива генетически наследствени паразити, като техните чекистки семейства, идите на хуйло си!

  Но……но днес и поредния примитивен фатмак от болшевишката БНА се появи по бТВ( боковската телевизия), тоя служи директно на герберастката шайка , пенсионер от генщаба на БНА в ГЕРБ, льотчик , бивш командир на реZZиЛдентът лумПен гаден!!!!!
  Та и тоя примитивен фатмак въобще не се различава по “умствените” си “способности” от решетниковия дрон-камикадзе!
  И тоя фатмашки дибил пропагандира, че пребоядисаните ръждиви бройки МиГ-29 и Су-25, като добри и “боеспособни” самальоти! Само че не казва , че почти всички свалени самолети в Украйна са точно Су-25, които са дори по-модернизирани от нашите пребоядисани 5-6 бройки, за които платих ме на Путлер над 100 милиона , преди 2 години! И само след няколко месеца вече падна един от тези ” боесписобни” самолети, и така загубите са над 20 милиона само за пребоядисването на този самальоть “чудо”!
  Същото се случи и с другият савецки самальот “чудо” – МиГ-29, и от него пребоядисаха 5-6 бройки, и дадоха на Путлер още над 100 милиона за осветената му боя! И както може да се очаква вече падна и един МиГ-29, само след няколко месеца, и загубите са също над 20 милиона, дадени за осветената путлеристка боя!
  Така че фатмашките льотчици от БНА “партиите” си ги менят, но савецките си самальоти -НИКАГДА! Те са “свещени” , сакрални, осветени, те са вундерваффе-та!
  И сега , Украйна ще се въоръжи със западни оръжия , за сметка на нашите савецки фатмаци , които искат да държат в складовете си свещеният им савецки скрапь, до вампирясването му! Също както путлеристките им колеги от путлеристката армия , които обстрелват украинските жилищни блокове с древните савецки вундерваффе-та от савецките си складове за вторични суровини! Те за друго не стават , освен за скрап!
  Идите на хуйло си , фатмакошевики от всех большевистких странь!

 3. Вече е фак(т) – мобилизацията не е прекратена, а е постоянно действаща. Също така е факт регистрацията (официално) на ЧВК Вагнер.

 4. От “братска” руZия избягаха от мобилизация над един милион от умните!

  Ноооо, на таваришч путлер не му трябват умните, а глупавите!

  Той за това остави умните да се махнат (сами) и да не му се пречкат в “успешната” война водена от него с глупавите (изпълнители) от собственото му народо-население срещу “братята” им от Украйна!

 5. “…милиони хора в РФ да се самоопределят като българи ( потомци на Волжка България)?”

  Запознах се с една лингвистка от Татарстан, която ми каза, че броя на хората, самоопределящи се като българи е 18 милиона! Обясни ми, че Ат на тяхния български означава кон, а лошадь в руския било комбинация от тази дума и думата Лош, което правело лош кон, тоест кон, който не става за бой! Термина бил използван още в древноста!

 6. Баш по темата.
  Борис Бонев, чий е Крим и великолепен портрет на пРЕЗИДЕНТ Фърчилков, в стил, дух и съдържание на Стопанинът на БЛОГА НИ.
  Кой разбрал-разбрал.
  https://svobodnoslovo.org/2021/11/20/%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81-%D0%B1%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B5-%D0%B3-%D0%BD-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B2-%D0%BC%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D1%83%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D1%82/

 7. Към Georgi Nikolov:

  Използвам случая да отбележа отново, че не “лансирам” имена в политиката, а просто споделям наблюдение кои (относително) нови лица изглеждат добре в прекия и преносния смисъл.
  Дори и Кузман Илиев, за когото бях наясно, че ще получа отпор, го споменах именно по този показател.
  Не бих гласувал за него при явните различия във възгледите ни, но въпреки това (въпреки мен) той стои приемливо на политическия хоризонт като присъствие в националистическия сектор, което не изглежда истерично и крайно ( умее да слуша, май).
  Фактът, че се търпим в едно телевизионно студио за мен не е без значение. Изтърпяваме се взаимно без лични нападки и с мълчаливото съгласие за взаимно признаване. А и не съм забелязал да клони към Кремъл. Не и в мое присъствие.

  За Борис Бонев до момента чувам повече подозрения, отколкото факти срещу личността му като нечий проект.
  Срещал съм го на “добЪр ден” в квартала и толкоз. Мога само да кажа, че е модерен, образован и умен млад столичанин. А фактът, че рашисткият “Труд” току-що го напада чрез Александър Йорданов като “неокомуне” ( заради дядо му), само го издига в очите ми- толкова, колкото Ал. Йор. вече е паднал в тях с обслужването на ББ от десни, високоплатени позиции.
  Познавам много важна част от семейството му (съмишленици), но не съм разпитвал за него. Мразя да се “възползвам” от познантства за каквото и да било. Особено пък с цел да “блесна” с ексклузивна информация.
  При едно изключение, което си позволих ( в името на каузата, за която прозряха днес мнозина и у нас относно рашисткото зло), си развалих дългогодишно приятелство – макар да бях прав фактологично.
  Опитах да поправя щетата, което обикновено не правя. Не чукам умолително за затръшнати врати.Но получих упрек, че съм постъпил като журналист, вместо като приятел…

 8. Русофилката Аферка Томова яко яде резидента радев.
  Това какво говори? Може би, различните кули в кремъл освен че се бият пред путлер се бият и на роден терен.
  Но ако бащицата им набие обръчите, Аферката ще се разцелува с Радка в името на съвецката любоф!

 9. Корените и технологията на омразата.

  Българите винаги са били отзивчиви!
  На пословичен пиедестал е бил комшулука!
  “Брат ти е далече! Комшията първи ще ти помогне да изгасиш пожара!”

  Българите винаги са били изключително добродушни!
  “Омразата е зло куче,
  което първо хапе стопанина си!”

  Но след 9.9.1944г. мързеливите и злобни комунисти опустошават душата на българина!
  Заключен е комшулука!
  Забранени са искони български празници и обичаи!
  Завистта става норма!
  Омразата не само към “фашаги и чорбаджии-изедници” взима връх!
  Повод за гордост е простащината!

  Премината е граница!
  Езикът на омразата днес се превърна в нормалност!

  Епидемична вълна от враждебна реч залива българските медии,
  установява изследване на “Медийна демокрация” и Центъра за модернизиране на политики.
  Бежанците и мигрантите са най-честият обект на омраза в българските медии,
  следвани от ромите и хомосексуалните хора.

  Премината е граница. Говоренето за другите с омраза се е превърнало в нещо обичайно и нормално.
  Част от всекидневието.
  Фон, на който се водят всички разговори в медиите.
  Изгубена е дори чувствителността в обществото,
  че подбуждането към расова или национална вражда
  е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ по Наказателния кодекс.

  Тези изводи са част от мащабно изследване за употребите на език на омразата в публичната среда в България,
  реализирано от фондация “Медийна демокрация”
  и Центъра за модернизиране за политики.

  Проведено през последната година, то регистрира епидемична вълна на омразна реч в българските медии,
  която отдавна е напуснала запазената територия на жълтите медии и интернет форумите
  и вече шества из новините, коментарите и гостите в централните медии.

  Нещо повече, експертите отчитат, че журналистите са се изравнили с политиците по употребата на враждебна реч в своята работа.
  Липсва всякакъв респект от възможни санкции за използване на език на омразата,
  защото те не се прилагат!

  Особено забележимо е това при политиците от ГЕРБ!
  Насаждайки омраза към ПП и ДБ с измислени компромати за кражби и корупция,
  те неглижират Мата Хари, Барселона-гейт
  и закопаването на българите на дъното на ЕС през трите мандата на Борисов!

  Самият главен прокурор говори , като политик пред медиите,
  а не пред съда!

  Затова обвинявайки другите за омраза,
  ГЕРБ отново ще проведат предизборна
  компроматна война на омразата!

  Забележете лайтмотива на ГЕРБ в НС!
  ПП и ДБ били аматьори и некадърници!
  ПП и ДБ съществували единствено, за да мразят ГЕРБ, Борисов и Гешев!

  КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

  Слава Україні! Героям слава!

 10. Кому в Украине не выгоден ленд-лиз? Андрей Илларионов.

 11. Затова в РФ истината се трови, убива и т.н.

  Новината от днес е, че Путин се е разпоредил да се прекрати действието на всички “упадъчни” закони за правата на хората. Това си е превключване в режим “след мен и потоп”.

 12. @ Тодор Тодоров
  …”Обясни ми, че Ат на тяхния български означава кон…”

  Защо Ви е необходима лингвистката ?? Нима на нашия български не е така !
  Имаме поговорка: Когато АТовете се ритат -магаретата стоят настрана!

 13. Варварство!
  Това е „русский мир“ !

  Руската терористична федерация отне зрението на момиче, празнуващо рождения си ден
  Това е „русский мир“ !

  Руските терористи извършиха поредното си военно престъпление срещу украинския народ.
  19-годишната Анна Котова загуби зрението си!
  При ракетния удар в Днипро.
  Има и други тежки травми.

  Младата украинка е празнувала рождения си ден на 14 януари,
  когато Русия нанесе ракетен удар по жилищен комплекс в Днипро.
  По този начин руските терористи я поздравиха за рождения и ден!
  Разрушавайки дома и.

  Има сериозен риск Анна Котова да ослепее, ако въобще оцелее.

  Украинска тийнейджърка в момента се бори за живота си.
  Тя беше извадена изпод отломките на рухналата сграда от пожарникари,
  които в продължение на дни търсеха оцелели.
  Ако лекарите в Украйна успеят да стабилизират състоянието и,
  тя ще бъде преместена в друга болница в Полша за животоспасяващо лечение.

  Това води след себе си „русский мир“ – страдание и слепота!

  Руската терористична федерация уби 45 души, сред които 6 деца, само при тази варварска атака по град Днипро.
  230 апартамента в жилищния комплекс бяха повредени, 72 напълно унищожени.

  Режимът на Путлер и неговите пропагандисти често използват доктрината „русский мир“ (обединявайки рускоезични граждани),
  опитвайки се да оправдаят непредизвиканата война срещу Украйна.
  Концепцията на Кремъл за руски свят се превърна в култ към войната, в убийството на невинни граждани
  и отричането на военните престъпления с лъжи и митологеми.

  Ето до какво води „русский мир“!
  До варварство!
  На изродените рашисти от 105 години комунизъм!

  КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

  Слава Україні! Героям слава!

 14. Тодор Тодоров,
  Прав сте, туризъм е…
  Волските българи отдавна са приели исляма, а оттам турцизми/арабизми

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.