Руската атомна подводница изплува и пак кръжи около гьола в Белене

Ще се повторя, както съм се повтарял толкова години и с обобщението за руското зло, за което едва след неговото нахлуване в Украйна беше разпознато по света и дори ( частично) у нас: руската мечка никога не се отказва от плячката си.

Тя гледа на България точно по този начин. Изровила си е тук бърлога край концлагера в Белене. Докато е жива ще помни и ще се завръща към това свое завоевание. Мечешкият й стратегически атомен обект у нас се води на отчет като приоритет Номер едно в региона, където нова руска ядрена централа би осъществила пробив на руското влияние за десетилетия напред. 

Руската мечка души и се навърта.Въпреки привидната хибернация на АЕЦ “Белене”, в която проектът хищницата е изпаднал в периода на нашата слабовата евродемокрация, включително и по време на зимата на руския позор в Украйна.

Особено коварно, дори перверзно, е обстоятелството, че разкопаването на уж закопания руския атомен проект в България, го събуждат от зимен сън във връзка с рашистката заплаха да бъдат накарани европейците да мръзнат до смърт от газов глад.

В резултат на тази заплаха бяха  размразени намеренията на Германия Швеция и т.н. в Европа да се отложи постепенният отказ от ядрената енергетика – намерения, възникнали на вълната от планетарния шок след японската ядрена катастрофа във Фукушима през 2011 година. Сега московските манипулатори търсят слабите места в системата на колективната сигурност в Европа, за да си измътят отдавна снесените яйца в нашите кукувичи гнезда.

Туземните озвучители на този този московски нагон започнаха да реват по темата на руски мечешки език. Копейкин, червените му конкуренти от БСП за същия електорален планктон, ядреното лоби начело със своя бос Богомил Манчев и пр. запяха пак в тон. 

Няма го да им отговори със своите публикации ядреният физик Георги Котев ( на снимката на представянето на книгата – с посланика на САЩ Джеймс Уорлик и моя милост на 26 април 2012 г., годишнината от катастрофата в Чернобил). Отиде си млад, беден, гладуващ, обруган и неразбран като противник на тази грандиозна далавера. Обявиха го за луд защото се опълчи еднолично като бивш дългогодишен инженер в АЕЦ “Козлодуй” на руското ядрено проникване у нас. Всичко, което можах да направя в крак с неговата експертиза и позиция, е да напишем заедно книгата “Ядреналин”.

Георги, както обикновено, щеше да напише страхотен и безкомпромисен експертен анализ за опасността от възкръсването на руското ядрено чудовище у нас. Не мога да го заменя. Мога само да го спомена. И да призова към бдителност и памет.

9 мнения за “Руската атомна подводница изплува и пак кръжи около гьола в Белене”

 1. https://www.welt.de/politik/ausland/plus243262783/Bulgarien-Das-Land-das-heimlich-die-Ukraine-rettete.html
  Кадри от април показват товарни самолети, натоварени до горе с боеприпаси, летящи напред-назад между България и Полша… българските социалисти многократно са заплашвали да се оттеглят от коалицията в случай на пряка подкрепа от Киев, но не са могли да действат, тъй като официално няма такава… България е покривала една трета от нуждите на въоръжените сили на Украйна от боеприпаси и оръжия и до 40% от нуждите от танкове и друго оборудване от април до август от дизел гориво.
  Дмитрий Кулеба: „Кирил Петков показа своята почтеност и винаги ще му бъда благодарен, че използва всичките си политически умения, за да намери решение… на срещата на външните министри на ЕС в Брюксел на 25 февруари Петков е минавал от един колега на друг, включително Еманюел Макрон и Олаф Шолц”.
  Василев на среща с финансовите министри на ЕС в Париж, говори не за цифри и икономически последици, а за това какво руският диктатор Путин има предвид под „денацификация на Украйна“ – „Това направиха руснаците в България след Втората световна война: избиха хиляди дисиденти, професори и свещеници“, каза Василев на 25 февруари и призова за незабавни решения, които в крайна сметка бяха взети.

  Петков: „Нашата частна военна индустрия работеше на пълен капацитет. Уверихме се, че сухопътният маршрут през Румъния и Унгария също е отворен за камиони.”

  Велт припомня: правителството на Петков беше свалено … Искат да се кандидатират отново на следващите избори – и да продължат да се борят за проевропейска България. Едно нещо, казва Петков, е необратимо: „Ние показахме, че е възможен свят без зависимост и страх от Русия“.Правителството на една от най-бедните страни в ЕС, която като бивша държава от Източния блок отдавна се смяташе за придатък на Москва, придоби смелост, която е пример за други страни: въпреки зависимостта от Русия и страховете от агресията на Путин, има креативни начини да застане на страната с Киев”

  Кулеба: „Невероятно е колко упорито се опитват да изтеглят България на страната на агресора и палача“.

 2. Проекта АЕЦ Белене е отречен още по времето на Живков!
  Отречен е, и то от руски сеизмолози!
  Поради близостта му със земетръсната Вранча.

  Както неведнъж съм казвал,
  АЕЦ Белене никога няма да се построи!
  Но винаги ще се поддържа, като корупционен проект!
  Без нищо да е построено, колко милиарди вече платихме на Русия?
  А колко “комисионни” потънаха в чекмеджетата на Манчев, споменат от г-н Инджев?
  А в чекмеджетата на НЕПРЕМЕНОТО руско ядрено лоби?
  Първанов, Тасков, Ерменков, Стойнев, Доган, Борисов,Петкова,Добрев,Копейкин…

  КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

  Слава Україні! Героям слава!

  П.П.

  Отново вървим към нови избори!

  Каквато е целта на Радев!
  За да се разпорежда ЕДНОЛИЧНО и БЕЗОТЧЕТНО с европейските субсидии и с парите на данъкоплатците!
  Чрез служебния премиер!

  И да продължи да управлява ЕДНОЛИЧНО и БЕЗКОНТРОЛНО!
  Чрез служебния премиер!
  Във формално конституционната Парламентарна Република!

  В никоя друга държава от ЕС и в САЩ
  не се назначава служебно правителство!

  И след оставката си,в другите държави от ЕС
  старото правителство продължава да изпълнява задълженията си
  до избиране на ново!

 3. доказано Белене лежи на разлома Скопие-Вранча,заради това Свищов пострада повече от по-близките до Вранча Силистра,Русе,Тутракан,заради това и ние в София го почувствувахме,защото лежим на разлома…

 4. Румен Радев нагло афишира намерение да живее и управлява България, в това число и нейната енергетика, до 2053г.
  Нормалните хора за 2023г. си пожелаха за много години, но качествени, без фуражки, каскети и зелени чорапи.
  Оптимистите, които гласуват за фуражки, каскети и зелени чорапи, си пожелаха само много години с надеждата енергийната мафия да не спретне в България ядрена авария като в Чернобил и Фукушима. Ако продължава безмозъчното гласуване, ядреният апокалипсис е близо. 4 ядрени реактора са достатъчни за такава реалност.

 5. Тъкмо се “възмутих”, че правителството е давало самолети зад гърба на народа, и се оказа, че е давало всичко….
  Няма да се шегувам и да питам “Ди Велт” или “Шпигел” беше Работническото дело с поръчковите статии…
  Само ще кажа, че е прекалено хубаво, пък а дано да е вярно…

 6. Правителството на пеликана саксгобург взе решение за възобновявяне и една от първите шашми беше да вземат някакъв сръбски доцент да направи ОВОЗ на проекта. За тази работа бяха хвърлени 7,500 000§. Ако това беше извършено от БАН сумата би била в пъти по-малка, въпреки че години преди това нашите учени са се произнесли категорично против.
  Спомням си, че звездата на теменужка изгря именно с разследването на измамата белене и яне янев внесе в прокурата 12 те му тома. Мисля, че беше 2012г. Но тишина!

 7. Нека червените бандити начело със служебният енергиен шуть на Манчевь и лумПен гадевичь да си построят Белене за СОБСТВЕНА сметка, заедно пикаещият шуть, агенть Гоцье и Р.Офч.! Нека си построят подстанция и далекопроводи до Белене, ще струват “само” над 2-3 милиарда! След това да си построят ядрено хранилище за ядрени отпадъци в задния си двор , и заедно с това да си направят застраховка за 100 милиарда долара за възможна ядрена катастрофа и компенсации за ядрени щети, идите на хуйло си!
  И да си търсят пазар за свръхскъпия ядрен ток , за тяхна сметка, без никакви държавни гаранции, идите на хуйло си , ядрени бандити начело с Манчев и КовачкиЙ!
  Долу гнусния фатмашки ТЪПирь лумПен гадень, иди на Белене, иди на Маякь, иди на Чернобиль, иди на Фукушима, иди на хуйло си!

 8. @ дкараиванов
  18.01.2023 в 15:45

  Ако не последва ОПРОВЕРЖЕНИЕ от Кулеба или Зеленски ще трябва да приемем статията за НЕПЛАТЕНА.

 9. Aко американците не бяха блокирали безкористно строителството, “Белене” щеше вече да работи корупционно! Това са фактите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.