БСП се била променила много, продължи да си променя мнението ББ. Кой сега е “променкаджия”

Руският орденоносец от Банкя продължи днес промяната (си) с изявлението, че БСП се е променила много. Това можело да позволи съвместно управление след изборите. Подразбира се-съвместно с ДПС, за чиято “промяна” орденоносецът не спомена нищо. Явно е готов и без промяна на ДПС да се прегърне най-после открито с поданиците на Доган.

Нулева е изненадата за мен от обратния завой в оценката на собственика на ГЕРБ за БСП. Безброй са примерите за негови подобни обратни решения. По-интересно ми е как поданиците му ще сменят антикомунистическото си плямпане срещу “Продължаваме промяната”. Шефът им лично даваше тон тя да бъде наричана “подмяната”, а цялата му глутница джавкаше в тон с него срещу “комунетата” от ПП, че и срещу ДБ, макар напоследък да се опитваха да ги разкачат и противопоставят, ако има начин. Обединяваха ги все пак непрекъснато в пропагандните си изяви по един признак: управлението им с БСП в кабинета “Петков”. Това им беше водещата (ана)тема.

Ами сега? Сега вождът е решил ( или който там решава в неговата кухня), че БСП вече се е променила. При това толкова, че той би могъл да управлява заедно с променилите се другари и другарки. Не е като да не им е предлагал постове и преди в зенита на своята власт…

Повече от 10 години, включително и доста дълго след началото на рашистката инвазия в Украйна, собственикът на ГЕРБ се пазеше да не каже крива дума за Москва и срещу царуващия там Путлер. Когато се видя, че Украйна отбива успешно рашисткото нашествие, а Западът се обедини около задачата да й помага, в говоренето на подмазвача, дарил Путлер с куче и газопровод, настъпи най-после промяна. “Прозря”, че Русия е агресор. И пусна в обръщение лъжата, че партията му била пионер в заемането на такава позиция в България.

Нищо подобно по този главен критерий за цивилизационния избор на човеци, партии и държави, не настъпи в лагера на БСП. Напротив, партията, заради която самият ББ (Бойко от Банкя) сам заявяваше, че е напуснал МВР (за да не напусне Партията), твърдо продължи да брани рашистката си позиция. Именно по тази причина тя бе дарена с мандат от президента Радев (почти както ББ дари Путлер с кученце – знак на преданост).

Промяната наистина настъпи днес, но в лагера на руския орденоносец, който не за пръв път се равнява по Нинова-да си спомним само как се подреди след нея по въпроса за Истанбулската конвенция. 

Предстои да наблюдаваме как в рамките на тази промяна оркестърът “Банкянски поток” ще засвири дружно на струната на тази промяната и да обяснява, че БСП се е променила.

Имам безброй причини да продължавам да не подкрепям Борисовото лицемерие, но и тази ми е достатъчна да не променям това свое отношение към продължаващите да се променят “променкаджии” от партията, която превърна Промяната в мръсна дума.   

СНИМКА ( “Дарик”): Лицата на промяната днес

9 мнения за “БСП се била променила много, продължи да си променя мнението ББ. Кой сега е “променкаджия””

 1. Хич да не беше непоклатимата путлерофилия на БСП в противовес на фалшивия евроатлантизъм на гражданина за европейско развитие, само начинът, по който столетницата се разправи с инакомислието в редиците си (Явор Божанков), показа ясно, че няма никаква промяна в БСП. Имам преки впечатления, че Матахарин изгуби доста фенове през 2020 г., но заигравката с кУрнела ще му изяде главата окончателно. Да е “Анти-БСП” беше последният му коз.

 2. И в БНТ имало режисьори (на пулт или както там им викат) с чувство за хумор. В “Панорама” докато Самюел Финци обясняваше, че когато има жертва и агресора не може да не си на страната на жертвата, камерата показа, как Свиленски седи като наакан… Поне така ми се стори… а може и да съм се заблудил и той така да си седи….

  В предишния форум стана дума за това, кой кого е употребил в политиката. Много интересен, но малко сложен въпрос. Например може да се каже, че Трайчо Трайков и Христо Иванов са се опитали да употребят Борисов и като видели, че не става, са се отказали. Или че А. Йорданов употреби Борисов, за да отиде в Европарламента, където да продължи борбата си с комунизма/путинизма. Бедата е, че и Борисов го употреби за лъскане на имиджа си. Но ползата е еврипарламентарна, а щетата – национална (не споря кое е за предпочитане)

 3. ГОРЧИВО!ГОРЧИВО!
  СГОДИХА СЕ!

  Преди време, Нинова извика Борисов
  да излязат извън пленарната зала.
  За да се разберат по мъжки.
  На скришно.
  По джендърски!

  Но днес ГЕРБ и БСП се сгодиха насред Парламента!
  Борисов ЗА ПРЪВ ПЪТ
  от години влезе в Народното събрание!

  Няма лошо!
  Стара любов комунистическа-
  ръжда не хваща!

  ГОРЧИВО!
  СГОДИХА СЕ!

  “Нас червеното знаме роди ни!
  Ние сме на всеки километър!”

  КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

  Слава Україні! Героям слава!

 4. “Това са моите принципи. Ако не ви харесват, имам и други.”
  – Граучо Маркс

 5. Нинова е класически Бай Ганьо, пирует след пируета. Първо протестираше срещу “статуквото” и беше в кабинет с Киро-Отстъпката и ДБ, сега изведнъж Киро стана лош и се прегърна с Бойко. А защо чак след изборите, защо не сега? Не им достигат мандати ли или искат да имат повече депутати след фалшификациите, които допуснаха чрез изменение на закона за гласуване.

  Заради непоследователността си Нинова ще иде на бунището и ще повлече и БСП със себе си. Впрочем, тя е последователна и прави пируети, за да остане във властта. Също като Станишев, който използваше Партията за лично облагодетелстване. Това не е политика, а търговия. Интересно каква е мотивацията на избирателите на БСП.

  Същата работа е и бате Бойко, и той същия пируетаджия, сега ще се обединява с тези, които уж протестираха срещу него.

  Липсва ни само съвременния Алеко, който да фейлетонизира ситуацията и да осмее жалните бизнес-опити на партийните ни собственици (президента тоже) да останат някой друг месец във властта, и се прегръщат “хем с едните, хем с другите, тю, да ги порази Господ” (цитат по памет от Бай Ганю се завърна от Европа)

 6. Джендърските “лидери” си направиха свалка в най-представителна и обществена сграда , на най-представителното и обществено място в сАфия и в задунайския Бандитустань!
  бокоТИКВАТА направи Банкянският патокь, и ” новата”
  лукойлската рафинерия , която построиха по негово време за 1,5 милиарда долара, плати още 1 милиард долара за Беленски самоварь-самогони , още 2 милиарда долара от Трансбалканския газопровод и компенсациите за свръхскъпия газ от договора на Р.Офч..
  За подводните “платноходки” и тУрористьтите в Кримския залив.
  Няма как при такива “евроатлантически” заслуги на бокоТИКВАТА,кУрвела ниновНаЯ да се сравни с него!
  Да не споменаваме за увеличаването на савецкия скрапь в БНА по време на бокоТИКВАТА, нито един съюзен войник в задунайския Бандитустань , нито натовски самолети, кораби или ракети, само милиарди за савецкия скрапь !
  Дори противоракетната отбрана премести в Румъния в Девеселу, и сега задунайския Бандитустань няма ракетна защита дори от юг-югоизток от “братски” (т)ИРАНь!

  Чудно при това положение, защо двамата большевишки джендъри, не приеха Истанбулската конвенция , която ги защитава?!?!?
  Те са неразделни още от партията-майка, заедно си “избраха” генералень прокуроринь – геЙшевь, заедно си “избраха” решетниковият реZZиЛдентски клоуни- лумПен гаден, направиха и трети преврат, чрез хартиената макулатура за фалшифициране и крадене на изборите, идите на хуйло си!
  Така че единствените “различия” между лидерските джендъри е в това състезанието , кой да открадне повече милиарди от другите си джендърски “другарчета” . И затова се събраха вчера. Само , за да си разделят откраднатите и новите милиарди , които ще откраднат , заедно!
  Само това ги “обединява” и разделя винаги! Главатарите могат да правят само бандитска “политика” , така ги е научила общата им терористична партията-майка БКПь! Идите на хуйло си!

 7. Още ли не могат много от българите да схванат, че думата ПРОМЯНА, в смисъл да носи нищо положително и най-вече различно, не отговаря на очакванията които би трябвало да има тя.
  Тази дума, поради постоянната й кагебейска употреба, е придобила значението на Рокадата в шаха, при която се осъществява един положителен ход, който трябва да осъществи отново преимущество, когато се очертава опасност за загуба. Това фактически е обозначение за едно изпитано кагебейско превъртане или лъжепредстава, за които във фолклорът оприличаваме с изразът „Облякъл се Илия, пак в тия!“
  Хубаво е да коментираме такива псевдо промени, за да им покажем съдържанието. Но защо не коментираме много по–оживено и настойчиво мудността и нежеланието на малкото такива партии, които може би изявяват истинските желания за промяна? И ако дори тези партии имат помежду си минимални различия, те най-вероятно се отнасят до заемането на ръководещите постове. Това за сега трябва да е от второстепенно значение, макар и по важност да е съществено. Първото условие винаги е победата на изборите, която я дава мнозинството на избирателите. Допълнителни персонални дебати могат и трябва да бъдат водени в последствие (след успешните избори) и те също трябва да бъдат обект на сериозна дискусия.
  А дали промяната при такъв избор ще бъде истинска (желаната) и не пак кагебейска, ще зависи от това какво точно и колко бързо (срещу прецизиран срок на изпълнение) ще бъде притъпено и осъществено нужното преобразувание към доброто бъдеще.
  Задачата на умните и анализиращите между нас пак е в тези случаи да равят задълбочен анализ на личностите и приоритетите при изпълнението, както и да оказват контрола на правителствените действия.
  Като имам пред вид всеобщата поквареност на обществото ни, следствие на дългия ни път към светлото бъдеще на комунизЪма, наистина се съмнявам, дали и и тези „вещатели на истинската промяна“, не са от арсенала на кагебейската въртележка?
  Труден въпрос, но все пак трябва да се опитаме да го разрешим и то без да разчитаме на друга помощ.
  Съдейки от някои литературни изяви, както и отпроявите на действащи политици, които поради опитът им да насочат развитието в правилната насока, винаги са били маргинализирани, смея да обявя, че имаме основание за надежда, понеже имаме такива подходящи личности.
  И ако все пак външна помощ е нужна, нека при този първи път, тя да е американската. Това, защото въпреки червените изяви с които винаги са се опитват да ни заблуждават, такова американско присъствие (подобно на руско–съветското), тук в България никога не е съществувало. Америка, за съжаление дори и сега тук повсеместно винаги е била враг и е била остро атакувана! Както по-горе споменах, тук трябва също да направим подобен опит.
  Примери имаме от централна Европа и те се оказаха положителни. Дори и в Германия те дадоха положителен резултат, макар, че в момента тя не действа адекватно. Вероятно при нея това също се дължи на насаден страх или приток на остатъчен социализЪм като зестра от съединението…
  Страхът също трябва да изкореним, защото се страхувам той да е нашата зестра! Нали имаме съюзници и между тях не е Москва?

 8. БСП, ДПС и ГЕРБ се надяват техни организирани престъпни групи да произведат огромен брой невалидни хартиени бюлетини на следващите избори, за да си вдигнат резултатите. Досега това им се удаваше успешно в секциите до 300 избиратели. Затова не направиха правителство с 3-тия мандат, въпреки че имат достатъчно гласове за това.
  Комунистическото крило в ГЕРБ има огромен превес в тази партия, защото се ръководи от Леонсио Меси, бивш член на БКП и лидер на партията. № 2 в същото комунистическо крило – социалистическият динозавър Рашидов, избран за председател на Народното събрание по предложение на Нинова, доказа здравата спойка между ГЕРБ и БСП.
  ГЕРБ отмъкна много проценти от НДСВ през 2009г. с упрек за участие в съвместно управление с БСП и ДПС. Днес НДСВ може да отмъкне много проценти от ГЕРБ след подаръка на Леонсио Меси – дружеска седянка с БСП и ДПС в настоящото Народно събрание и обещания за съвместно управление в следващото.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.