Пипин Къси и Путин Къс(н)и, прилики и разлики

Днешният руски цар Путин e обсебен от манията да остане в историята като възродител на руската имперска слава от съветски мащаб. Властва вече повече от 20 години и дори само поради тази причина може да бъде определен като Путин Късни. Закъснял е и закъсал в украинските земи след като пропусна да ги завладее през 2014 година, когато там цареше хаоса на истинското начало на националноосвободителното движение от руско-съветския колониализъм.

Вместо величие, той вече си е гарантирал падението в очите на поколенията, включително на онези, които ще обитават остатъка от Руската Федерация. Разпадът й е въпрос на обозримото бъдеще, смятат мнозина наблюдатели по света. Определят го като неминуем след украинската катастрофа на специалната путлеристка излагация на бойното, дипломатическото, икономическото и демографското поле. Засято е също с етническо и религиозно напрежение с привкус на местен национализъм. Вирее отдавна и ще навири глава в сблъсък  между несъвместимите субекти в регионите под скиптъра на Путин Къс(н)и ( на снимката през 2003 г. с принц Чарлз, който по-късно го сравни с Адолф Хитлер). Процесът е потискан с десетилетия и с векове. 

 

 

 

 

Някои сравнения на семантично и фактологично ниво между днешния руски монарх Путин Късни и Пипин Къси, живял и управлявал през 8 в. от н.е. 

 

 

 

 

 

 

Пипин Къси е майор(дом) на франките ( 741-751 г.).  Путин Късни е полковник, т.е. с по-висок чин от “майора”. По размаха на онова, което е крал, Путин Късни засенчва със сигурност не само самия Пипин Къси, но дори и великия му син Карл Велики. Тук полковник Путин Късни побеждава “майор” Пипин Къси.

Пипин Къси е бил син на Карл Мартел, майордом на Австразия, докато полковник Путин Къси е владетел на най-голямата държава в Евразия. Отново “победа за нами”. Но само дотук…

Военните победи на Пипин Къси позволяват на Римския Папа да сложи ръка на земите на Равена и Пентаполис ( 756 г.). Това слага началото на светската държава на папите и претенциите им да управляват на практика Западна Европа. И Путин Късни има такъв апетит, но няма как да спечели войната си срещу “колективния Запад” ( 2022-2023 г.). Сам погреба мечтата си за продължение на съветската държава.

Периодът на управление на Пипин Къси от 10 години като майордом на франките е два пъти по къс от този на властта на Путин Късни над феновете и фенките в поверената му му империя, но се помни като начало на върховното могъщество на Каролингите. 

Путин Късни, слагайки край на утопията за руското величие, поставя началото на падението на последната империя в човешката история и най-много да завещае временно за доизцедяване някой властови анклав на кагебингите, чиято династия представлява като дете на кръвосмешението от съвкуплението между бандитските болшевишко-криминалните кланове.

Пипин Къси властва като крал на франките от 751 . до смъртта си през 768 г., т.е. по кратко от Путин Късни, но паметта за Пипин е вечна, докато за Путин се очертава да е мрачна. 

Пипин Къси е наследен от синовете си Карл и Карломан. Путин оставя след себе си синковците Клептоман и Крал ( кой ли не от богатствата на държавата).

Не веднъж съм констатирал с горчивина, че сме уникален народ, който казва “българска работа” в лошия смисъл на думата. Време е да се коригирам. Компания ни правят в това отношение руснаците с тамошното обяснение защо са такива, каквито са: “ Мислехме, че ще стане по-добре, а стана както винаги”.

НА КОЛАЖА: Хитлер към Путин: “Момченце, ти ще направиш това, което аз не можах да направя-ще довършиш Русия”

 

 

 

 

Достойно е за епитафия на гроба на Путин Късни, който в мечтите си копаят украинските деца, когато се молят на Дядо Коледа да сбъдне най-съкровените им мечти ( заспал, но само временно по време на олимпиадата в Пекин).

 

 

 

14 мнения за “Пипин Къси и Путин Къс(н)и, прилики и разлики”

 1. 8 годишната дъщеря на Песков/от Навка/ учи китайски и вече е казала детско стихотворение.Това е то стратегията къде ще се бяга…

 2. Малко допълнение. И бай Хитлер е управлявал двойно по-малко от бай Хуйло! А срамнението между двамата пак не е в полза на чекисткия Чингисхань, а е в полза на “арийския” фюрер Барбароса, нали?
  Ето такава е “разликата” между краSSнобрадия фюрерь преди 80 години и сегашния краZZноармейски чекистьхань.

  Който иска може да се запознае и със средновековния рицарски владетелски идол на Хитлер – краSSнобрадия(барбароSSа)!

 3. След Петър I-ви , сега Путлер I-ви

  На днешния 21-ви януари,
  1968-ма година.

  Царят на Русия Петър I-ви пристига в Лондон.
  За да премине тримесечен практически курс по корабостроене.
  Откъдето е получел прозвището си “Царят Дърводелец”

  Петър I-ви е наложил измислицата на Дон Мавро Урбини за славяните,
  като руска имперска доктрина.
  За възпитаване в предателско самосъзнание в неруски територии.

  Особено благоприятна почва намира и до днес,
  измисленото славянство
  особено в България!

  На Петър I-ви принадлежи и доктрината
  Черно море да бъде вътрешно море за Русия!
  Затова от Сан Стефано на 3-ти март 1878г.
  до Берлинския конгрес нна 13 юли 1878г.,
  българските земи, де юре и де факто,
  са били Задунайска губерния!

  Славянството, путлеризмът и носталгията по социализма,
  са психически заболявания!

  Явно Путлер ще възроди Безпризорна Русия

  На днешния 21-ви януари,
  1763-та година.

  Императрица Екатерина II-ра е потресена от многото сираци и извънбрачни деца.
  Затова одобрява план за създаване на Дом за сираци и подхвърлени деца в Русия.

  В ранният СССР,
  опитът на педагога Макаренко
  да превъзпита безпризорните с бой “по макаренковски” ,
  завършва с трагичен неуспех.
  Със собственото му самоубийство!

  А днес , според официалният демографски департамент на ООН,
  Путлерова Русия е държавата в света
  с най-много сираци и извънбрачни деца.

  КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

  Слава Україні! Героям слава!

 4. Мутрофанова изчезна. Как да го разбираме? Има шушу мушу и мишкарите русофили мишкуват тайно и задоволно!
  Фатмака с юмрука днес се изходил в ефира – казал, че като даваме оръжие на Украйна, все едно гасим пожар с бензин.
  СРАМ! СРАМ! СРАМ И ПОЗОР за всички, които подкрепиха поредния русофилски случайник да се намести мазно мазно в президенството!

 5. Б. Пинкус: “Тази половинчата помощ унищожава Украйна!
  Ние трябва да помагаме с всичко необходимо на Украйна или да си затворим устите и да дочакаме, когато тези терористи – варвари дойдат и при нас!”

 6. ОFFNews/-godinata-na-Cherniia-voden-zaek-
  „… веднъж на шест десетилетия. Затова мнозина се взират в летописите като в огледало…* Българската история помни 1843 г. така: Александър Екзарх представя своя „Мемоар” по българския въпрос в Париж…”
  – непознатият на българите Александър Стоилов Бейоглу Екзарх, който 2 пъти е най-сериозният роден кандидат за бълг. престол в Княжество България, та да се покаже, че българите могат да се управляват без външна намеса –1878 и след принудителната абдикация на княз АлександърI Български – и кандидатурата му отново е провалена, заради цялата му деятелност за Българското Възраждане – той е основен изразител на „българския въпрос“ от 40-те години на 19 в.и никой от съвременниците му не поставя под съмнение 2-те му кандидатури за българския престол.
  Титлата „Екзарх” е наследствена за рода му още от 17 в. – Старозагорският Екзарх е представител на българите пред османските власти. Александър е наследил несъмнените си дипломатически способности. В Европа го приемат като бълг.благородник. Видният зааралия(в Ст.Загора„Александър Екзарх“е късичка уличка) е третият син от 9-те деца на влиятелен търговец, който го праща да учи с думите: „Да станеш полезен за себе си и близките си, за отечеството“ Александър получава добро образование и е приет стажант-стипендиант в османското посолство в Париж и следва медицина. Сближава се с посланика(Решид паша e виден реформатор, по-късно и външен министър) и с полските емигранти около влиятелния княз Чарториски, които му отварят вратите към френското външно министерство.
  * Александър Екзарх наистина, както отбелязват в статията в ОFFNews, влиза в политиката като преводач на проф. Жером-Адолф Бланки, изпратен от френското правителство след бълг.въстания в Нишко и Пиротско – светът трябва да разбере, че в българските земи се бунтуват именно българи, а не гърци, сърби или някакви други, защото в Париж гръцкият дипломатически представител тогава особено активно лъже, че въстаналите са гърци.След края на мисията, Франция засилва интереса си към българския въпрос и създава нови консулства в бълг. земи. Александър Екзарх съдейства френското правителство да поеме издръжката на български ученици и студенти там – до него са пратени писма от цяла България – от Русе, Търново, София, Ниш и др. пращат децата си да учат във Франция.Бланки пише за Александър:„Той несъмнено изпълни патриотично дело“ Александър Екзарх пише „Напис ради болгаров“- политически проекти, които отправя към Европа и Високата порта за реформи в бълг. земи – пътува за Лондон, след това във Виена и успява да събуди интерес към българите и затова успява и в Петербург от канцлера Неселроде да издейства пари за бълг. образование. Той създава 34 училища – Батак, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Панагюрище и др градове. Открива печатница и възлага преводи от чужди езици на български. Сам той работи по френско-бълг. и гръцки речници за училищни помагала.
  10 години Александър Екзарх издава „Цариградски вестник“ с изобилна информация за църковните борби на българите и пръв публикува бълг.стихове – на ПеткоР.Славейков и Чинтулов. 1863г в уводната му статия пише:”Ние българите желаеме да бъдем свободни и независими…Българинът се бори за своето съществувание, за своята свобода, за своето име и за своята народност; а неговите руски братя му казват, че българският народ не съществува и че думата България е само географическо понятие”
  Александър Екзарх се посвещава на борбата за независима Българска Екзархия и неуморно работи за тази, по същество, национална кауза – това е епохална борба и победа без война, каквато малко народи са постигали. Екзархийска България консолидира цялото Бълг.население в естествените му демографски граници. НО такава автономия,гарантирана със специален султански ферман е непреодолима пречка за руските планове за Балканите(та на русия вече й се налага да ни“освободи“ Екзархията от султанските закони, за да я смали в границите на задунайска губерния по тайните пазарлъци със султана и в Райхщадт по време на Цариградската конференция и въпреки всичко, за да се справи с Екзархията – най-влиятелната институция сред Българите – на русия й се налага да ни“освобождава“от вярата ни с русификация+тотална власт)
  И неслучайно по времето на Стамболов Народното събрание с пълно мнозинство гласува на Александър Екзарх пенсия „за особени заслуги пред България“
  В свой мемоар Александър Екзарх пише: „Ще умра доволен със сладката илюзия, че може би също съм вложил малък камък в първите темели на този голям и нов градеж, който ще нарека възкресение на българския народ.“

 7. Михаил Подоляк, съветник на офиса на Зеленски и една от най-влиятелните фигури в Украйна, каза при Юлия Латинина тази вечер: “Има страни, които безумно обичаш. С една дума България е такава страна. Аз безумно обичам България! В първите седмици на войната България достави толкова много оръжие и гориво, че нямам думи. Нейното правителство, за разлика от други, които публично се чудеха какво се случва, какво да правят, веднага оцени каква е тази война, какво е заложено на карта и действа незабавно. След войната ще седнем с таблици и числа и всичко ще стане ясно. България ще влезе в учебниците по история”

 8. Бумерангът Nexo:Борисов и Гешев станаха за смях по света и у нас!

  По БНТ, при Георги Любенов,
  милиционерския цървул Гешев,
  отново се оср@ до ушите!

  В комисията “Nexo”, създадена в НС по настояване на милиционерския цървул Борисов,
  представителите на БНБ и на МФ фактически се изсмяха на Борисов!
  Като заявиха, че Nexo не са извършвали нарушения,
  тъй като крипто пазарът в България не е регулиран!
  А по презумпция “Всичко което не е забранено, е разрешено”.

  Гешев заяви, че :
  “Тренчев и Кънчев са обявени за издирване
  и че “в най-скоро време ще бъдят обявени за издирване и от Интерпол”.
  От Интерпол ще се изсмеят на милиционерския цървул Гешев,
  тъй като Тренчев и Кънчев никога не са се укривали!

  Случаят “Nexo” в САЩ и Случаят “Nexo” в България нямат нищо общо!
  С САЩ “Nexo” са сключили споразумение за административно нарушение,
  тъй като не са се регистрирали на регулирания криптопазар.
  В България няма регулация на крипто пазара,
  следователно няма дори административно нарушение от страна на “Nexo”.

  Лъжите на Гешев, че “Nexo” е превеждало суми на терористични организации, граничат с малоумие!
  За които твърдения, “Nexo” ще осъди милиционерския цървул Гешев!
  Жалкото е, че както винаги,
  отсъдените парични обезщетения
  ще ги платим пак ние-данъкоплатците,
  а не милиционерския цървул Гешев!

  Свършиха ли се юристите в България,
  че имаме за прокурор неграмотния милиционерски цървул Гешев?
  Със спорно милиционерско “юридическо” образование!
  При това “избран”/назначен/
  в “кушия с един кон”!

  КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

  Слава Україні! Героям слава!

  П.П.
  За да не се срамувате
  от децата си и от внуците си!
  Гласувайте за ПП+ДБ!

 9. @ Видьо Видев

  “Петър I-ви е наложил измислицата на Дон Мавро Урбини за славяните,
  като руска имперска доктрина.”

  С риск да се повторя, когато някой спомене “славяни” (по света и у нас!) задавам следния прост въпрос:

  В кой музей по света мога да видя поне един артефакт от т.н. “славяни”? Винаги следва оглушителна тишина!

 10. Todor Todorov 💙💛
  22.01.2023 в 12:23

  Измислицата за славянството на Дон Мавро Урбини
  е историческа необходимост,
  но няма нищо общо с руската славянска имперска доктрина.

  Хърватската Дубровнишка република е град-държава.
  Със своята демократичност тя е изпреварила времето си.

  “Царе” на Хърватската Дубровнишка република
  са им били на ротационен принцип
  всички богати граждани.
  Но едва седнал на трона,
  след месец “Царят” трябвало да го отстъпи на следващия.
  И това е било проблем!

  Един от тях се изхитрил,
  и за да бъде “цар” за постоянно,
  поръчал на Дон Мавро Урбини,
  да го рекламира, като най-достойния за “цар”.
  Като му съчини история
  за славените му предци.

  Но при преводите на “Царството на славяните”,
  започнал да се влага друг смисъл в прославяните.
  И славените станали славяни!
  Не в смисъл, че са възхвалявани, а в някакво отделно племе.
  Да оставим настрана, че според Урбини,
  всичко велико
  живяло някога на земята е било възхвалявано.
  Което си е истина.
  От Ахил и Прометей, до амазонките и Александър Велики
  Урбини е отделил и специална глава на славните Български империи
  на Кубрат, Аспарух, Крум Страшни, Симеон Велики.
  Но при руския превод на “Царството на славянете”
  последната глава за българите е силно съкратена и изопачена.
  Малограмотният Пайсий Хилендарски не е владеел латински,
  а е ползвал “Царството на славяните” на руски, който фактически е старобългарски.

  Научна стойност има Историята на България от високо образования,Петър Богдан с оригинално заглавие
  „De antiquitate Paterni soli, et de rebus Bulgaricis ad suos Compatriotas“!
  Написана 100 години преди паисиевата.

  Но се лансира и да днес Паисий.
  Именно заради руската имперска славянска доктрина.

  И как да има в някой музей славянски артефакти,
  като няма славяни?
  Това е нон сенс!

  Може да има славянски филологии,но това са думи!
  Не са артефакти, нали?

  Да оставим настрана, че самият днешен т.н.”славянски език”
  всъщност произлиза от старобългарския официален църковен език.

 11. към Видьо Видев:

  Благодаря за изчерпателните обяснения – всичко това трябва да се знае! Четох някъде, че е имало специална руска монашеска мисия, дошла тук да подправи История сЛавнобългарска, както е било в оригинал, на История славЯнобългарска! Автора пишеше, че първо е било подправено само името на корицата, а при препис след това и всичко необходимо в текста!

 12. Видьо Видев, Todor Todorov 💙💛,

  Дунавска България създава богата книжнина , с която разпространява християнството всред(наречените поради приемането на божието слово) славянските земи и дава основа на културното възраждане на тези народи – покръстването им става словото , книжнина на създадена за целта славянска азбука от Климент и Наум – граматиката в тези църковни книги не е граматиката на езиците на тези новопокръстени народи – глаголната система в българския език е най-развита от всички езици около него и само българският език е преминал изцяло към аналитизъм. Нито един от славянските езици няма развита сложна глаголна система и сложни глаголни времена – във всичко писано между 9 и 15-16 век в Дунавска България, също и извън нея, но от българи и е достигнало до нас, сложната глаголна система на българските говори е отбелязана, НО има цели 7 падежа, които са точно същите като в говорите на славянските народи явно за целите на покръстването – в нашата последваща литература за 3 века изчезват падежите(защото българския език е аналитичен ) , а в тяхната са и до днес (славянските езици са синтетични) – за 3 века да изпаднат всичките падежи е абсолютно невъзможно – би предизвикало катастрофа в речта – ако езиците си сменяха граматиките толкова бързо, нямаше да има нормално общуване и развитата днешна цивилизация Глаголната система и падежите са едни от най-основните елементи в структурата на езика Ясно е, че писмените паметници на средновековна Дунавска България отразяват насилие над езика ни,за имперските нужди , което бива по естествен път отхвърлено – с времето различията между езика на богослужебните книги и говоримата българска реч стават все по-големи и на руснаците от времето на екатерининия гръцки проект , не им е трудно да ни доказват, че са по-християни от нас – точно в борбата срещу забраната на българския език в черква и масираното погърчване , гърчеенето Паисий напомня на гърчеещите се , че са велики българи , а Раковски започва да пише на черковно-славянски и днес звучи странно – всъщност, ако българите не бяха създали азбука за покръстването на тези народи , сега сигурно, нямаше да има славянски народи със свои държави в района, като сърби и хървати напр. – Византия е била започнала процеса на асимилация, чрез християнската религия – това, което правят руснаците с налагане нн РУСКИЯ език в колониите си

  https://www.otizvora.com/2009/06/23/200-godini-ot-smartta-na-evgenij-vulgari/
  и ако ви се чете и това
  https://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=15&WorkID=94&Level=2

 13. Прекомерното показване на диктатоторите,коментирани в Западните Научно-Популярни Предавания,Са Истината За Тях!Но когато българските учени се засягат,че Българската История Не Е Показвана Достатъчно Добре В Западните Издания-Това е невежество,и нечетене на статиите в тези издания,и недоглеждане на поредиците им!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.