“Френският пример” този път не се нрави на рашистите у нас

Още от комунистическо време примерът на Франция в удобни за пропагандата отношения беше сред водещите начини за манипулиране на публиката чрез “френския пример”.

Примери?

1.Франция беше хвалена заради факта, че не е сменила табелите на площади и улици от “Сталинград” на “Волгоград” след като градът беше прекръстен в самия СССР. Червената телевизия BSTV, която нескромно се самонарича “свободна” ( от други мнения – факт!) , посвети вчера цяло предаване на възкресяването на тази опорна точка с френско-рашистки акцент чрез участието на др. Искра Баева.

2.Франция беше сочена като модел за подражание в областта на “музикалния патриотизъм”, налагайки квоти за френска музика в държавните радиостанции. 

3.Франция и нейният мораториум върху добива на шистов газ беше употребена от властелина на ГЕРБ, който нареди на поданиците си в Народното събрание у нас френският закон да бъде преписан ( буквално за няколко дни) и…”доразвит” със забраната дори да се проучва наличието на тази суровина в угода на “Газпром”.

4.Франция е любим пример на всякакви левичари и ( и подобните им) десничари, които се възхищават на френския плам при безредици и демонстрации, придружени с пламнали обекти във френски градове.

5.Франция беше дадена за пример от Вежди Рашидов като държава, която се грижи за пенсиите на Линдо Вентуриани и Арманди ( каквито артисти с точно такива имена нито съществуват, нито са французи).

6.Франция открай време е обичана и сочена за пример (частично и избирателно) тук и в комунистическия свят заради “дръпнатото” й отношение към Америка.

7.Франция, учеха студентите в СССР и НРБ, е била на косъм да стане комунистическа държава и преди Втората война и след нея, но реакционните сили са й попречили. Само Италия се е доближавала до този светъл френски пример в Западна Европа след голямата война ( макар истината е, че тъкмо Италия става първата истинска социалистическа диктатура при диктатора Мусолини и наложения от него фашистки вариант на социализма), замечтано отбелязваха с поглед назад корифеите на комунистическото възпитание. 

8.Франция е прародината на болшевизма, който се е вдъхновил от Френската революция, спекулираха жреците на “научния комунизъм”

9.Франция, най-сетне, сложи на балканската маса своето “френско предложение”, което доведе до пробива в отношенията ни със Скопие и беше оценено от съседите край Вардара като прекалено “пробългарско”.

Ще спра дотук с тези 9 примера, за да дам десети, който днес убягва на същите другари и другарки в техния възторг от френския пример.

Франция закри току-що RT France, дъщерната телевизия на “ Russia Today”. Видя му сметката като блокира банковите сметки на този клонинг на руската пропаганда. Остави без работа 123 души, захлебвали досега на руската хранилка, жалват се от  канала.

НА СНИМКАТА: Студиото на RT France, открито през 2017 г. и закрито днес. Само присъствието в това студио на лицето Маргарита Симонян, лице на най-злобната рашистка пропаганда, е достатъчно красноречива илюстрация за ролята, отредена на този канал.

 

 

 

 

 

“Les fonds de RT France sont gelés à la demande de la Direction Générale du Trésor, en raison du 9eme paquet de sanctions qui ne vise pas RT France. Notre chaîne ne peut plus poursuivre son activité. Voici notre communication”.

 

В същото време от другарските пропагандистки трибуни у нас вият на умряло, че в България се пречи на руската телевизионна пропаганда. Др. Александър Симов с плюнки на уста ( без преувеличение, той така си говори, гримасничи за подсилване на казаното и засилва фалцетността на гласа си със същата цел) си къса рубашката на тази тема в спомената телевизия с внушението, че това е голямо престъпление срещу демокрацията у нас. 

Френското в неговия случай е твърде неприлично ( макар точно той да си пада еретично по еротичните метафори), за да го посоча в прав текст като обслужване на рашисткия интерес. Доброволно си налагам цензура…

pastedGraphic.png

8 мнения за ““Френският пример” този път не се нрави на рашистите у нас”

 1. Брилянтно!

  “Френският пример” този път не се нрави на рашистите у нас
  22.01.2023 от Иво Инджев

  Бих си позволил само да коментирам точка 8.
  “Франция е прародината на болшевизма, който се е вдъхновил от Френската революция, спекулираха жреците на “научния комунизъм”

  Това е нещо, като за комунистическите компютри и за компотите!

  Всъщност Наполеон, който е продуктът на Френската революция,
  разнасяйки знамето “Мир на колибите, война на дворците” и идеите за “свобода, братство и равенство”,
  всъщност е унищожил феодализма в Европа!
  Нещастието на Русия е в това, с което се гордеят!
  Наполеон не е успал да превземе Москва
  и феодълизмът в Русия си съществува и де днес.
  Царският феодализъм се трансформира в комунистически феодализъм,
  а днес мутира, като феодален путинизъм!

  КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

  Слава Україні! Героям слава!

  П.П.
  За да не се срамувате
  от децата си и от внуците си!
  Гласувайте за ПП+ДБ!

  Доколкото да Др. Александър Симов,
  съм го запомнил именно с неговото еротично.
  Преди да обърне резбата на ляво,
  беше написал някаква ода за възхвала на САЩ.
  В която на две места се захласваше
  в циците на Памела Андерсън.

  После П.П.
  Вече не франция,
  а България е за пример!

  България и Украйна се гордят с Кирил Петков и с Асен Василев!

  Михаил Подоляк,
  съветник на офиса на Зеленски
  и една от най-влиятелните фигури в Украйна,
  каза дословно:
  “Има страни, които безумно обичаш.
  С една дума България е такава страна.
  Аз безумно обичам България!
  В първите седмици на войната
  България достави толкова много оръжие и гориво,
  че нямам думи.
  Нейното правителство, за разлика от други,
  които публично се чудеха какво се случва, какво да правят,
  веднага оцени каква е тази война, какво е заложено на карта.
  И действа незабавно!
  След войната ще седнем с таблици и числа
  и всичко ще стане ясно.
  България ще влезе в учебниците по история!”

 2. “Дръпнатото” отношение на Франция към Америка е такова, че французите са им подарили статуята на Свободата, която е реплика на същата в умален вид на моста на някаква френска река. Двата народа са невероятно близки и такива ще си останат. Както лично ми каза един нафиркан футболен съдия: “В Париж, на Темза, видях откъде американците са краднали статуята на Свободата”.

 3. Копнато от фейса на Иво. Как да не си горд с правителството си.
  Михаил Подоляк, съветник на офиса на Зеленски и една от най-влиятелните фигури в Украйна при Юлия Латинина : “Има страни, които безумно обичаш. С една дума България е такава страна. Аз безумно обичам България! В първите седмици на войната България достави толкова много оръжие и гориво, че нямам думи. Нейното правителство, за разлика от други, които публично се чудеха какво се случва, какво да правят, веднага оцени каква е тази война, какво е заложено на карта и действа незабавно. След войната ще седнем с таблици и числа и всичко ще стане ясно. България ще влезе в учебниците по история”

 4. Следващите два месеца ще ни проглушат ушите с измислените социологически резултати на Кънчо, Стойчо, Първан & Торбалан, че мат`ряла съc сълзи на очи моли падишаха, данчо Мьентата и кУрнела да са вземат най-сетне.

 5. Това е примитивен марксистко- ленинскиЙ комунистическиЙ большевизъм!
  Благодарение на поредната междуколониална война между Британската монархия и Френската монархия се появяват САЩ!
  Предишните междуколониални войни са пак са между Британската монархия и Испанската империя! А след това Британската империя воюва с новосъздадената Холандия.
  Следват постоянни междуколониални войни с Франция , и с другите колониални държави като Руската империя, Османската империя , Вторият райх, Третият райх, Мусолиновата империя, Японската и Китайската импери и т.н..
  Но важното е , че Френската монархия помага с ОРЪЖИЯ, ОРЪЖИЯ, ОРЪЖИЯ и директно с флота и армията си на генерал Вашингтон да победи Англия! Това е основната национално-освободителна война , довела и до Френската революция, и до освобождаването на почти всички американски държави , без Канада. Без френската помощ можеле и да нямаше да ги има САЩ! Както сега трябва да се помогне за Отечествена война на Украйна, срещу путлеристкият рай(Х)!!!
  Наполеон даже продава американските си колонии на САЩ , за да не ги анексира Англия, докато води война в Европа срещу нея и другите монархически империи в Европа!
  Но тогава САЩ не връщат помощта на Наполеон; когато воюва срещу европейските империи!
  Но за сметка на това САЩ помогнаха на Френската империя в Първата световна война, Втората световна война, войната в Индокитай и другите френски колонии, с плана Маршал и т.н.!
  Това че френските ръководители имат някакъв имперски комплекс на малоценност спрямо САЩ е друг проблем, а не е точно някакъв си “френски пример”!
  Същият имперски комплекс за малоценност е основната черта на болшевишката империя , от Ленинь, до Сталинь и неговите наследници , и донякъде и Горбачов, и до Путлер!
  Така че болшевишките джаби от БКПь видели ,че подковават конете, те вдигнали и те плавниците си , да ги “подковат” и тях! Или както се казва в задунайския Бандитустань – Барабар Петко с мъжете !
  Идите на хуйло си !
  Долу МОЧИ-те, идите на хуйло си!
  Долу блядьошевишките бумажни терористични бандити и превратаджиии от БКПь, идите на хуйло си!
  Долу КримскиЙ воениЙ мость, иди на хуйло си!

 6. E, 123 руZки помака с френски паспорти останали без работа – голяма работа. Преди години ми попадна случай как руZки шебек получава РъБъ гражданство като “инвеститор” – купил си гарсониерка 40 м2 в Поморие. Веднага припва във Франция, където се подрежда на хранилката на РТ Франс, кандидатства за френски паспорт и за пълно изумление дори на офицерите в Direction Generale de la Securite Interieure го получи! Такива “демократични” френски помаци има много, няма да се учудя, ако след 123-та са мнозинство. Та гэшев, рэZидента и ДАНС трябва да се учат от челния френски опит в този смисъл, а руZките путлерастки шебеци – обратно в матушката им.

 7. Франция беше радост за Кремъл и руските подлоги у нас и с това, че през 1959 г. по времето на Дьо Гол е напуснала НАТО и половин век е била извън него. Голямо нещастие по френска линия за рашистите дойде през 2009 г., когато Саркози върна Франция обратно в НАТО.

 8. Всъщност Наполеон превзема Москва, но не превзема власта в руската империя

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.