Нищо ч(ов)ешко не ми е чуждо

Един истински натовски генерал победи в битка голям посткомунистически олигарх и замени русофилстващия преди руската агресия в Украйна досегашен президент.

Това е краткия начин да се опише победата на Петър Павел на президентските избори в Чехия.

Чехия е като България с човешко лице в огледалото на истинската демокрация. И там олигарсите и путинофилите вилнееха дълго и (почти) безнаказано, както в България, въпреки историята на чешкия антисъветизъма, несъвместима с пълната капитулация по тази линия на българската съпротива, активна и дори водеща в съветския европейски (конц)лагер до средата на 50-те години на миналия век в рамките на въоръжения отпор срещу болшевизма от страна на движението на “Горяните”. 

Чехия никога не е изпадала в гербаджийското положение на овластената русификация у нас, въпреки русофилството на президента им Милош Земан. Нещо повече, той се покая искрено и лично след 24 февруари миналата година ( за разлика от нашия шмекер, който просто “взе завоя” без да си посипва бръснатата глава с пепел). 

В 44-то Народно събрание, доминирано от ГЕРБ и лично от руския орденоносец от Банкя, положението беше доведено по пълно мнозинство на рашизма на ниво партии и отделни персони ( с едно мимолетно изключение в лицето на Валерий Симеонов, изказал се остро срещу полковника от КГБ Гундяев, позволил си да вилнее над бащино ни огнище, пременен в расото на руски патриарх).

Можем ли да се измъкнем чрез избори и ние, след като дългогодишните местни главни носители на рашисткото влияние от ГЕРБ вече се изживяват като негови противници, за да спасят огнеупорно като пожарникари кожите в разпаления от техния Путлер война в Украйна?

Първо трябва достатъчно много българи да осъзнаят днешната мимикрия на ГЕРБ в това отношение. Без отстраняването на престъпниците, които положиха България в нозете на Путлер, а сега се опитват да хапят ръката му, която ги хранеше, няма да постигнем много на това поприще. 

Припомням някои от заслугите на нашите “граждани за евроатлантическо развитие” пред Путлер, за които съм писал многократно. Този път ги е обобщил във форума на “Дневник” друг автор.

 

anton nikolov

18 януари 2023  19:05 #6

Кратка хроника на предателските и прорашистки действия на Гроб и Мутрата: 

Като кмет на София нарежда късането на плакатите “Путин вън !” разлепени от ДСБ, при посещението на Путлер. 

Подаряване на кученца и чупки в кръста пред Путлер.

 Отстраняване на Йордан Бакалов от поста началник на военното разузнаване и заменянето му с прорашистка мижитурка. 

Пропускане на рашистките самолети за Сирия. Отказ от инициативата на Румъния за единна военна флотилия в Черно море на страните от НАТО и дрънканици за лодки и платноходки.

 

Отказ да се подкрепи Плевнелиев за втори мандат , защото бил “антируски ястреб ” и формалното издигане на нефелната баба Цецка , с което разчисти пътя пред Гадев. 

Отказът от договора с Полша за ремонтиране на самолетите Миг. Поклонението при Путлер и “газовата прошка”.

 Рестартът на черната дупка АЕЦ Белене и даването на два и половина милиарда на Росатом за ненужните реактори. 

Построяването на Турски поток, за който бяха похарчени три и половина милиарда от българския бюджет, заобикаляйки европейските санкции чрез подставена саудитска фирма и договорено на тайни срещи на Дончев и Теменужката със санкциониран рашистки олигарх ( за което ПР Севи получи лека кола от фирмата). 

Практически блокиране на газовата връзка с Гърция. И след всичко това Гроб имат наглостта да се правят на евроатлантици и да получават другите.”

 

 

17 мнения за “Нищо ч(ов)ешко не ми е чуждо”

 1. Нечовешкият възродителен процес

  ВСЕБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР

  На днешния 28-ми януари.
  1985-та година.

  ЦК на БКП отчита,
  че преименуването на турците в България е приключило!
  Поставяло се било началото на „възродителен процес“!
  Всъщност, на обругаването на българските граждани мюсюлмани!

  Комунистите оскверниха дори и мъртвите мюсюлмани-
  заличавани са рождените им имена от надгробните паметници!

  До сега няма наказан нито един комунист,
  за това брутално престъпление,
  срещу граждани на България!

  Убитите деца и жени!
  Осиротелите или въдворените в затвори и в концлагера Белене!
  Прокудените, чиято собственост беше заграбена!
  Всички те чакат възмездие!

  Стотиците хиляди обругани граждани на България и прокудени в Турция
  чакат справедливост за извращенията и убийствата при възродителния процес!

  И до днес няма осъден нито един висш комунистически функционер,
  за възродителния процес!
  Дори комунистическият престъпник диктаторът Живков!

  Очакват измиването на срама от челото
  и на милионите етнически българи!

  ВСЕБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР

  Тези, които папагалстват комунистическото тълкуване на българската историята,
  са ИДИОТИ!

  Като депутатите от ДПС/ДС!
  Като депутатите от ГЕРБ/БКП!

  Като крадливия идиот,
  бивш премиер-милиционер
  и настоящ милиардер-
  комунистът Бойко МутроХарин.

  А помиярът Вежди Рашидов
  тогава е изпратил поздравителен адрес до ЦК на БКП
  за провеждането на нечовешкия възродителен процес!

  КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

  Слава Україні! Героям слава!

 2. …. едно изключение Валери Симеонов, който…. Аз не познавам по-ярък антируски, анти-азиатски политик от Валери Симеонов през годините. Това, че с компромиса си да се съгласи да е в коалиция с Вожда от Банкя, се зачеркна от политиката, но можа да осъществи сериозни реформи срещу господството на едрия капитал в енергетиката(законът срещу монопола на веригите за горива), туризма(законите за събаряне на незаконни временни обекти, шума, пушенето в закрити помещения) в горския сектор(6 месечен мораториум, въвеждането на GPS за всеки превозвач на дървесина) и т.н. Валери Симеонов не беше изключение, а единственият политик, който се опълчваше публично на Вожда и го вкарваше в пътя. През 2017г. като си сложи кръста, той каза – ако не избера Вожда, ще избера навлизането на България в хаос – серия от избори и разклащане на държавата до положение да потъне. Този човек даде свои 350 000 за комплекса в центъра на Добрич, посветен на забравения ген. Колев….

 3. Не е ли крайно време лидерите на ПП и ДБ когато дават пресконференции, да застават с Българското, Украинското и Знамето на Европейския съюз до тях?
  Честно ви казвам приятели, винаги се сепвам, когато видя Баце изтъпанил се с тези знамена зад него…Но нека, така да бъде!
  Само се надявам и лидерите на ПП и ДБ да направят същото! Призовавам!

 4. Има и още много бандитски рашизъм от бокоТИКВАТА и герберастката му шайка и с “евромулташките” етнобандити от ДПС. Като например , след войната на Путлер в Грузия от 2008г. и особено след войната му в Украйна през 2014-2022г. , в задунайската територия няма дори един взвод съюзнически войници, нито един самолет. Нито една съюзническа платноходка , нито едно съюзническото хвърчило, нито една съюзническа прашка! В колаборация с фатмашкият агент на Решетников – лумПен и вицепутлеристката йотовНая! Те също са преди 6 гидини са прочели доклада на ченгеджиите от ДАНС , че Путлеристки поток е построен заради откраднатите от тях милиарди на РУБЛОвладелецът им Хуйло!
  Позволиха на Путлер да построи чекистката база в Камчия и още 500 000 чекисти по Черноморието и в цялататериторияна НРБь.
  Позволиха на Путлер да направи задунайската губерния в основна чекистка база на КГБ с огромен брой чекистки агенти в посолството му в сАфия! Които направиха преврати в Черна гора, БЮРМ и другите балкански държави, и взривове в оръжейни складове, покушения срещу Гебрев и други оръжейници и заводи в НРБь!
  Неговата учительница фандъковНаЯ свали плакатите срещу посещението на Чайка в НРБь!
  бокоТИКВАТА, заедно с путлериотите , ДПС , реZZидентът лумПен гадевичь, кУрвела ниновНаЯ не позволиха на савецката БНА да се реформира и превъоръжи по натовски стандарти , през последните 15 години. А дори и сега , като получат пари и натовски оръжия , срещу предаването на савецкия скрап в складовете на БНА на Украйна!
  Напротив бокоТИКВАТА даде стотици милиони на РУБЛОвладелецът им Путлер, за пребоядисването на савецките фърчила МиГ-29 и Су-25 , и на няколко бройки от савецките танкове Т-72 . Няма никакви оръжия и ракети за тези фърчила, нито за древните савецки зенитки!
  А и след един-два месеца няма да има и болтове и гайки за тях, и ще ги приземят в музея на савецкото им изкуство!!! Дават милиарди, за да пазят опасният савецки скрап в складовете на БНА!
  И затова няма пари и за нови радари и зенитки, дори противоракетният щит срещу ракетните опасности от южна посока, го изгониха в Румъния !
  Да не говорим за нови бронирани машини и танкове, или нови кораби , които ги дадоха за разграбване от придворните им бандитски олигарси!
  Ето това са само част заслугите за разгрома на БНА и отдалечаването ни от съюзниците ни от НАТО, от “евроатлантиците” от ГЕРБ и ДПС, начело с бокоТИКВАТА, и Ал Рашидь ибн Чепь бин Мултакь, бай ДоГанЮ, данчУ МЕНТАТА, дИбильян прасееФскиЙ, реZZидентът лумПен гадень и т.н. и т.н..
  Дори фалшивите данни за складовите наличности на савецката техника в складовете на БНА, едва ли са верни, и затова трябва да се направи нова ревизия на савецкия скрап със помощта на съюзниците от НАТО , защото може да има много по-малко техника , или повечето бройки само да се водят за фиктивно за действаща техника , а всъщност да стават само за вторични суровини, и да се взимат пари за съхранението им , вместо да ги претопят отдавна! Само за да раздуват военния бюджет , и да го “усвояват” от своите хора във фатмашкия генщаб на БНА!
  Идите на хуйло си!

 5. @zhenen

  Простакът Валери Симеонов – Винкела гласува СРЕЩУ закупуването на F-16, нагло лобираше за втори ски лифт за русската “Юлен” в Банско, която, необезпокоявана от властта, беше заграбила незаконно огромни терени от планината извън концесията си, издейства тишина за русските собственици на имоти в “Слънчев бряг, построи си огромни хотели по границата ни, искаше да профанира паметника на ген. Иван Колев с простотии и да го превърне в комиксов герой, свиреща играчка и т.н., с лобирането си, когато беше на власт, нанесе огромни вреди на българската природа, туризъм и икономика, излагаше ни пред евроинституциите като обиждаше чужди евродепутати, не прояви капка човешко съчувствие към трагедията на майките на децата- инвалиди, а чрез псевдопатрэотичната си телевизия “СКОТ”-ТВ (с русско финансиране) объркваше и дезинформираше българите по Черноморието ни. Накрая се събра и с русския зет с тъст русски олигарх Марешки! Търкулнало се гърнето…. И какво като бил нарекъл публично Гундяев “второразвядно ченге от КГБ”, сякаш хората не го знаят ? Какво му направи на Гундяев, какво се промени към по-добро за българите след това “геройство”? Нищо! Накриви му килимявката на наглия поп- алкохолик!

 6. zhenen,

  Иван Костов 2008г. посреща путин с плакат: “Путин вън” в деня за памет на жертвите на комунизма – ww.tuning.bg/forums/index.php?/topic/35570-подгониха-костов-заради-”putin-go-home”/
  точно кметборисов праща по представители на столичния инспекторат и униформен полицай документ!! на ДСБ, с който ги задължава да свалят “украсата” по посрещането

  – борисов и с агентгоце първанов бяха в една ловна дружинка , но играеха същото театро като това с руменрешетников докато прокараха тръбата на путин

  – а навръх 9 септември 2010г на откриването на руския лагер РАДУГА в Камчия си спомня как московският кмет му пожелал дасъщата игра стане премиер -https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/01/28/4021433_kak_moskva_si_kupi_80_dka_kraimorski_teren_za_lagera/;
  2012 даде на концесия пристанище Росенец; а изкупуването на Черноморието от руснаците; минералните ни извори(https://fakti.bg/bulgaria/555682-kamelia-ivanova-razprodavat-balgaria-chujdenci-izkupuvat-mineralnite-ni-izvori ; https://toppresa.com/4773/rusnatsi-tochat-mineralnata-voda-na-dobrinishte
  – да припомня и ГРОББната тишина при разграбването на КТБ, в която борисов наливаше държавни и общински пари – https://www.mediapool.bg/ivan-kostov-vsichkite-aktivi-na-korporativna-targovska-banka-otidoha-v-ruski-ratse-news298030.html
  – сега борисов е пръв евроатлантик
  https://boulevardbulgaria.bg/articles/borisov-ne-bil-podaril-kuche-na-putin-toy-sam-si-go-vzel

 7. Как ще ги стигнем чехите,
  че и задминем, кога?
  ….

 8. за よ:

  .”..да припомня и ГРОББната тишина при разграбването на КТБ, в която борисов наливаше държавни и общински пари” – цитирам ви. втората част на цитата е верен. но никак не ми харесва лъхащото отношение към станалото с КТБ. боже, разграбвали я…да бяха я взривили направо! защо? / просто някой неща се забравят / защото КТБ беше създадена от ГРУ за своите операции в българия + източването на наши парични потоци към москва – къде без това? ТОГАВА банката имаше официални собственици московската ВТБ + някакъв арабски фонд, който след време се разкри, че е маскировъчен субект на ГРУ. изваденият от нищото цветан василев / никой, но НАШ ЧОВЕК! / правеше каквото му кажеха. фактът, че почнаха да наливат в банката лесните държавни пари си беше част от НЕтрудния план: нашата русофилистична власт го правеше с умиление и дори полова възбуда. хем пълна с пари, хем надеждна с този гарантиран държавен обем пари, хем руска – всички го знаеха и ето ти я в българия супербанката. ВНИМАНИЕ! какво ГЕНЕРАЛНО направи най-първо КТБ? тя превърна главния московски шпион доган в ОЛИГАРХ. чрез заемите – БЕЗ изискваното задължително покритие, КТБ позволи да се материализират КРЪГОВЕТЕ НА ДОГАН и дпс да се увековечи като НЕзамаскирана мина в българската реалност. кога тайно, кога явно, пеевски движеше тази финансова епопея направо от кабинета на голямата дружка цветан.
  но, текущо, дереджето на цветан василев взе да се влошава – де кой не го мързеше от хората на властта, почнаха да ходят при него за заеми без покритие. той даваше, даваше, докато не му писна и съответно на умственото му можене, изфабрикува проекта БАРЕКОВ. цветан василев сам си избра дудука, сам “извади” сто милиона от КТБ и му ги даде ЗА ДА СТАНЕ ПРЕМИЕР/ дудукът/, след което да РАЗКАРА НАВЛЕЦИТЕ ОТ ВЛАСТТА, идващи като свински черва за заеми. току-що написаното стана повод да се скарат на кръв цветан и пеевски / топлото черво за наливане на пари в ДПС/ пеевски вече беше станал медиен монополист, както нареждаха от москва. провалът на проекта с дудука вкара в играта адвокатското ядро на пеевски, които знаеха каквото им трябва, т.е. всичко и се започна бандитско, но тихо и кротко- с умиление, РАЗГРАБВАНЕ НА АКТИВИТЕ НА КТБ от споменатат троица.
  – чак в този момент, уважаеми よ, първата част на цитираните ви думи, почват да отразяват развоя на КРАХА на КТБ. станалото- станало. НЕ споря с вас! но искам да акцентирам, че в крайна сметка, “изчезването” на КТБ от родния пейзаж е…струващ си разпилените пари ПОЗИТИВ за българия! вие ми дадохте повода да припомня нещата.

 9. sms 💙💛
  28.01.2023 в 21:32

  Чудесно казано! Подкрепям напълно!

 10. “Можем ли да се измъкнем чрез избори и ние, след като дългогодишните местни главни носители на рашисткото влияние от ГЕРБ вече се изживяват като негови противници, за да спасят огнеупорно като пожарникари кожите в разпаления от техния Путлер война в Украйна?”
  Веднага отговарям:
  Можем! Но за целта са задължително и неизбежно необходими поне десетина апостолa от Вашия калибър, поне една истински евроатлантическа медия, широко популяризирана програма, изчистена от станалите вече банални клишета, съставена от конкретни радикални мерки… и може-би регистриране на АТЛАНТИЧЕСКИЯ СЪВЕТ като партия.

 11. Към
  курнишон
  29.01.2023 в 03:03:
  Това е известно, но БНБ можеше да изкупи КТБ, нали! Както купиха другата мафиотско-чекистка “банка” – ПИБ, нали!
  А колко от “банките” в НРБь са изобщо “банки” , а не са “гнили ябълки “, или пирамиди?
  И колко от тези “банки” са с капитали на ВТБ и другите путински олигарси???
  И колко от тях са капитали не само на ГРУ , но и на КГБ, ФСБ, СВР , а и на “българските” им клонинги от ДС ???
  Да не припомняме и за фалита на България през 1988-1997г. , който стана , заради фалита на предишното поколение ченгесарски и чекистки “банки” и кредитните им милионери и мутри!
  Така че, КТБ съвсем не трябваше да свършва в джобовете на ВТБ, ГРУ и чекистите , и техните бандити , като бай ДоГанЮ, бокоТИКВАТА, дИбильян прасееФскиЙ и другите бандити!
  И съвсем не сте прав, фалита на КТБ стана заради Путлер, той искаше да си построи Южен поток за най-малко 10 милиарда долара през България! Но “младия” “преуспял” бизмесмем дИбильян прасееФскиЙ беше взел милиарди авансово , и от Путлер, за да купи терени за входна точка на Южен поток при Варна, но на цена десетки пъти по-скъпо. Но ЕС и САЩ спряха Южен поток, и дИбильян прасееФскиЙ и другите бандити трябваше да връщат парите на Путлер, които му откраднаха! И затова построихме Турски поток безплатно за 5 милиарда, за да им спасим бандитските кожи , иначе Путлер щеше да им прати някой чекист ! И дадохме още 1,5 милиарда за самоварь-самогони за Белене!
  Ето това е основната причина за ограбването на КТБ, никой не казва че са светци , но все пак не това е причината за фалита й!

 12. @Българин💛💙
  Благодаря за подкрепата, като се има предвид, че написаното е само на “първо четене”. Не споменах нищо за показното цинично и вулгарно отношение на Винкела към жените и “джендърите” във връзка с Истанбулската конвенция. Вероятно, защото Валерата- винкела е привърженик на путинския закон за домашното насилие в Русия, за побоя над нежната половинка в семейството, който бил позволен, но само 1-2 пъти в годината !
  Булгар! Булгааар! И т.н. и т.н.

 13. Павел Тинков
  29.01.2023 в 10:16

  29-ти януари.ПСИХОТЕСТ

  За депутати, магистрати и нормални граждани в РБ.

  Повече ли или по-малко са
  2 670 преференции,
  от 20 986 преференции?

  Поради “избираемите места”
  ЦИК е приел на сайта си абсурдното
  за вярно:

  2 670 е повече от 20 986!!!
  За кандидат от същата партия!!!

  ДОКОГА изборите ще са посткомунистически фалшификат,???
  Заложен още в Избирателния кодекс!!!

  КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

  Слава Україні! Героям слава!

 14. @zhenen

  Конкурса за конна фигура на Ген. Колев беше спечелен от много хубав проект, но финансирането се проточи. Тогава се намеси Валери Симеонов – Винкела, което определи направата на сегашното музикално недоразумение!

 15. за RICOшетниковъ:

  нямам илюзии, че някой във форума би си променил мнението. мога да изказвам само своето мнение + съпровождащи факти. твърдите съвсем еднозначно, че ” фалитът на КТБ стана заради путлер”.
  всъщност, КТБ си свърши родилната ЗАДАЧА с фазата “кръговете на доган”. без КТБ нито доган щеше да е доган, нито пеевски щеше да е пеевски. това, че КТБ бе извадена от обръщение- като инструмент на ГРУ, беше реален позитив за българия.
  БНБ не можеше “да изкупи КТБ” – кагебистът путлер не би разрешил такова фиаско за своето детище. а и какво би купила БНБ? – пресна и празна змийска кожа? путлер ни е псувал люто три дни, но не повече – знае, че всички банки се скапват отвътре. то това и стана с КТБ : двата ат-а се изпокараха и колата ойде у ряката! и слава богу!

 16. Към
  курнишон:
  Не КТБ “направи” доган, и пеевски, а точно обратното!
  Вижте какво представляваше КТБ 2001г. , и в какво я превърнаха 2013г., след като ДПСи мулташките им ортаци и мутри влязоха във властта.
  Така че има факти, а не лични “мнения”. Аз нямам мнение , а факти!
  И виж и прочети, какво направи БНБ , когато щеше да фалира ПИБ!
  Много по-бандитски и чекистки “банки” трябваше да фалират преди КТБ, но все още съществуват, въпреки това!
  И КТБ имаше много активи, най-скъпият беше Виваком, за 2,5 милиарда , така че никак не е била “змийска кожа” , а тези които я фалираха са празни паразитни бандитски кожи ,за които и ти си платил от Фонда за гарантиране на влоговете! Така че загубихме между 5-10 милиарда само от този фонд и активите на КТБ, които откраднаха , вместо да си платят откраднатото от Путлер за Южен поток!
  Отделно още толкова милиарди, за да платим повторно на Путлер , чрез Путлеристки поток и самоварь-самогоните за Белене, отделно са далаверите с Лукойл и Росенец ! Така че , няколко пъти плащаме за да спасим бандитските им кожи, а те продължаваха да крадат дори и от тях!
  И ако според теб е добре , че е КТБ е фалирана, то това важи за почти всички “български” банки , които съществуват само чрез препиране на путинските милиарди.

 17. за RICOшетниковъ:

  леле как сте ги натрупали вашите факти от родното ни близко минало…
  каква била КТБ в началото и каква станала. ами така се прави. това са спец операции.
  нещо сте позабравили кой купи БТК за 2,23 милиарда с австрийската сделка и къде отидоха тези пари.
  а дали тогава се питахте как така, две години преди това БТК беше купена за 250 милиона, с клауза да не се препродава 4,5 години, но се продаде само след две години за фантастичните 2,23 милиарда , без въобще да са облицовали мижавата си сграда на руски паметник с плочи от по 100кг банково злато ?
  поне помните ли кой тогава продаде БТК? един пикльо, подставено лице на ГРУ. синче на скандинавски банкер, току-що угробил банката си и вкаран в затвора. синчето на бегом се изнася в ленинград и си прави там лимонадена фабрика. малко след това, някак си по вълшебен начин, лидерите на четирите бандитски групи, държащи производството и продажбите на бира в многомилионния град, се изпозастрелват и нашият пикльо става “биреният бос”, изоставяйки лимонадите.
  това е официалната легенда на пикльото, когато се възвисява на българския хоризонт и тъй като, разбира се, е милионер, той изкупува ВСИЧКИТЕ НИ ФАРМАЦЕВТИЧНИ ФАБРИКИ И ЗАВОДИ , без софарма, която и така работи на три смени износ за русия. така се правят работите, когато са спец операции на гру!
  започва се едно бурно производство и износ на амфетамини и каптагон на бившите клиенти на КИНТЕКС в близкия изток, по старите, утъпкани канали още от времето на соца. обичайната маскировка на тировете е, че изнасят лекарства. суровината за наркотиците най-официално се купува от китай чрез самите фабрики.
  това щастие не успява да докара планираните 4,5 години, защото ГРУ надушва, че са надушени и във виена спешно се прави продажбата на БТК, от която ГРУ прибира печалбата от цялата търговия – 2,23 милиарда сребърника. не много дълго след това пикльото се изнизва като мокра връв от българия, защото спец операцията е приключила.
  по нашата централна телевизия най-баш големия ни банков експерт дълго говори за горната сделка, / гледах го лично/ и с дълбоко убедителен глас обобщава, че международният консорциум, купил БТК, е толкова заплетен, че можело да се напишат две дисертации /! / по неговото разплитане. но кой го е грижа? нали са платили…
  сега да се захвана ли с ядрените реактори по 1000 МВ, паркирани на сушина в остров белене?
  моята истина е, че всичко си го правим ние. на москва дори не и се налага да ни дои – само ни подритва и раздава близалки на позитанците и браТчедите им. или си прави една /една!/своя банка, чрез която си върти интересите. а защо не?
  докато не спрем да обвиняваме за хала си трети лица и страни, все ще сме си тази бананова република.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.