В Украйна вече аплодират България, докато рашистите ( под прикритие) злобеят поради това

Авторитетен украински сайт помести статия, в която не само припомня решаващата, направо спасителната роля на българските военни доставки за Украйна в първите дни на руската агресия, но повдига още повече завесата на мълчанието за още по-значима роля на страната ни в онзи критичен период.

С позоваване на полски източници ( осведомени по силата на факта, че именно Полша е посредничила) сайтът defence-line твърди, че България е доставила на Украйна спешно 14 щурмови самолета СУ-25  още тогава, когато Западът се суетеше. Към онова време страната е разполагала само с една ескадрила от 17 такива машини за противопоставяне във въздуха на руските нападатели и 14 от тях са били доставени от България. 

НА СНИМКАТА: Илюстрацията към украинската статия

 

 

 

 

Статията представлява интерес не само с тази нова информация, но и с отношението към българския жест. Авторът подчертава, че българите са помогнали “без танци с дайрета и сополиви декларации”. При уважителното изтъкване на този факт статията стига дори дотам да призове, че тъкмо прекалено демонстративните жестове в подкрепа на Украйна трябва да бъдат посрещани с резерви.

Ние знаем много малко и един ден ще се срамуваме, че сме нападали някои страни ( като България) заради невидимата към момента помощ от тях, се казва още в текста.

Сравнете го с гербаджийската злоба, с която се интерпретира мълчанието на предишните ни управляващи за подпомагането на Украйна с българско оръжие, гориво и боеприпаси. И се опитайте да си представите със задна дата какво би станало, ако тази злоба беше дублирала ветото на съуправляващите от БСП върху каквато и да било военна подкрепа за Киев.

Ако случайно ви е бедна фантазията да предположите, ще си позволя да помогна: наистина нито един патрон нямаше да бъда ПРОДАДЕН на украинците. Вместо това са били осъществени продажби за милиарди, а пазарите на българския военнопромишлен комплекс, който все така работи на невиждани никога обороти, са осигурени за още дълго време напред ( както и работните места на близо 100 000 българи).

Познайте кой щеше да загуби и кой да спечели от блокирането на българския износ за Украйна?

Отделно от всичко, но не на последно място, украинските благодарности ни позволяват за пръв да възкликнем “Слава на България” заедно със “Слава на Украйна”.

Това и правя по улиците на София, когато вбесени рашисти се опитват да ме уязвят с любовта си към раzия, навирайки ми в лицето своята увереност, че тя ще победи. С фанатици не споря. Само им отвръщам “Слава Украине”. Но вече мога с облекчение да добавя и “Слава на България”.

Лично съм благодарен за това, че мога да бъда истински български патриот без да съм на хорото на патриотарството, предполагащо у нас безмозъчна преданост към руските варвари. 

Не искам да предизвиквам съседите, които отговориха на развято от терасата ми украинско знаме с българското като някаква патриотична контратеза ( сякаш мога да имам нещо против националния ни флаг). Тази показност изчезна междувременно от отсрещния балкон, но пък аз имам вече основание да се гордея със страната си и ако реша, макар не България е в беда и има нужда от демонстрация на солидарност на езика на символиката, да дублирам украинския флаг с българския.

П.С. Израел също оказва военна помощ на Украйна тайно, както явно “намекна” посланикът на Израел в Германия Рон Просор в интервю за Ostthuringer Zeitung. Никому в Израел не хрумва да заклейми властите, че го правят тайно- просто си нямат мимикриращи “евроатлантици” с марката ГЕРБ .

Темата за израелската помощ изобщо е друга ( голяма) тема. В развитие е. В момента израелците бомбардират интензивно военни обекти в Иран, някои от които произвеждат оръжие за Русия. “Интересното” , че нашите “миролюбци” с рашистка ориентация трудно ще могат да възразят на правото на Израел да прави това на фона на руските обстрели срещу граждански обекти в Украйна.

Путлер отприщи в Украйна кутията на Пандора и сега всеки от желаещите да спретне “специална военна операция” срещу съседите си ще се позовава на неговия прецедент.

 

9 мнения за “В Украйна вече аплодират България, докато рашистите ( под прикритие) злобеят поради това”

 1. ПЪЛНА ЛУДНИЦА

  С построяването на Балкански поток,
  комунистът МутраМатахарин,
  направи възможна войната в Украйна.

  На Червения площад.
  Край Кремъл.
  Полицай спира кола.
  Шофирана от куче.

  -Вие луд ли сте?!
  Защо сте дали на кучето си
  да шофира?!

  -Моля, моля! Много внимавайте, как се държите с кучето!
  Аз съм шофьорът на другаря Путин.
  А това е кучето му.
  Подарено от другаря Борисов!

  -Много му се извинявам!
  Добро пожаловать!

  КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

  Слава Україні! Героям слава!

 2. Направо не повярвах на очите си като прочетох горното. Да не съм прекалено голям оптимист, но може би все пак има надежда да се измъкнем от руското влияние. За прав път от много врече показахме, че сме част от цивилизования свят.

 3. Няма как да съм сигурен в това, което ще кажа. А то е: абсурдно е в станата да влезе такава огромна пачка пари, без никой да разбере. Това е все едно като си отворите портфейла, вътре да намерите 50 000 лв и да възкликнете: “Егати и нахалната пачка – кой те сложи тебе в моя портфейл”? Така не става. Има си служби, на които това им е работата – да следят стриктно постъпленията и да съобщават за нещо извънредно. Така че, по мое мнение, но може и да не съм прав, за влизането в България на такава голяма сума пари са знаели всичките 240 депутата, всички министри и зам-министри, някои бивши министри, президентът и вицепрезидентът, половината БНБ, служители от търговските банки, множество консултанти, специалисти и експерти, склададжии, началник-складове и транспортни фирми. По моя оценка – вероятно над 1000, може би 3000 служители от висшата държавна администрация. Ако не са знаели – егати и държавата, давайте да я закриваме.
  По този повод ще кажа нещо, което бях чел много отдавна, съжалявам, невъзможно е да пусна линк. Русия получила някаква помощ от ЕС в размер на няколко милиарда. Русия и СССР, напомням, е получавала всякакъв вид помощи много-много-много пъти. Та, след три часа и половина, швейцарските банки са отчели постъпването на въпросната сума по техните сметки. Тълкува се, че три часа и половина е било времето, което им е било необходимо, за да откраднат въпросните пари.
  Може би има и друго обяснение – не знам. Но дори и историята да не е вярна, обърнете внимание на детайла: банките следят какво влиза и излиза и то до секундата. Така че – плува ли корабче?

 4. За СПРАВЕДЛИВА и ПРОСПЕРИРАЩА България

  Силен ход
  на всички демократични сили е
  общата коалицията за изборите!

  За да им повярват хората обаче,
  необходимо е в предизборните листи,
  кандидатите да се подреждат по азбучен ред.
  Така ще се избегнат и срамните пазарлъци
  за “избираемите места”.

  След изборите,
  с доброволното съгласие на всички,
  за НС да се класират,
  получилите повече лични преференции!

  КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

  Слава Україні! Героям слава!

 5. ГОЛЯМ РЕЗИЛ!Борисов отбранява Путлер в ЕС!

  България отново бере срам заради ГЕРБ!

  Делегацията, водена от депутата от ГЕРБ Георг Георгиев
  позорно избяга от решението за създаване на международен трибунал
  за военните престъпления в Украйна!

  Позорен е факта, че българските представители в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ)
  са напуснали предсрочно сесията на асамблеята и са се завърнали в България.
  С оправданието за важни политически задачи в София, поставени им от Борисов.

  По този начин български евродепутати не са гласували за създаването на международен трибунал в Хага
  за военни престъпления от представители на руските и беларуските политически и военни лидери.
  Става дума за тези, които са причина за хилядите жертви от руски войници и украински военни и цивилни,
  както и за унищожаването на цели градове в Украйна.
  Стотици украински деца са насилствено откарани в Русия!
  За нуждите на кръвопиеца Путин-Дракула!
  Лекуващ анемията си с пиене на деткса кръв!

  С тази стъпка България става известна не само с пороците на прокуратурата на Гешев,
  но и с делегацията, водена от депутата от ГЕРБ Георг Георгиев,
  бойкотирала възстановяването на международния правов ред и справедливост.
  Това е пряко доказателство за лицемерието на комуниста Борисов,
  който уж неуморно предлага евроатлантически консенсус и солидарност.

  Този институт в Хага би персонализирал вината за безчинствата във войната, от една страна, а от друга –
  би отнел вината от цели народи, които днес биват считани за виновни.

  Няма вътрешнополитическо събитие в България,
  което да оправдава подобно жалко поведение,
  То ще легне на съвестта на партия ГЕРБ,
  чийто представители са избягали
  за да защитят Путлер от отговорност.

  Борисов защитава Путлер!
  Както Гешев защитава Борисов!

  КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

  Слава Україні! Героям слава!

 6. Помощта от Израел си върви, но такива преговори и помощ обичат тишината
  The Jerusalem Post – https://www.jpost.com/middle-east/iran-news/article-729959
  Атаката с дронове срещу ирански оръжеен завод беше феноменален успех
  – според западни разузнавателни източници след четирите експлозии на обекта, разработващ модерни оръжия, щетите надхвърлят „незначителните щети на покрива“, но още не е ясно дали усъвършенстваните оръжия, които са повредени, са само конвенционални или са балистични ракети/експлозивно оборудване, което се използва и за ядрени оръжия – някои от ядрените дейности в Иран от юни 2021 са в Исфахан
  – помощта от Израел си върви, а за някои преговори и помощ фанфари не работят …

 7. Все пак данните са доста противоречиви. А отделно от това , боеприпасите се доставят през цялото време от частни или държавни военни предприятия, и през повечето време е от реZZиЛдентът лумПен гадень, и неговото правителство, а правителството на ПП управляваше по-малко.
  Няма как да се налагат ограничения на военните заводи , особено за доставки за НАТО!
  Истинската помощ е в доставка на савецката техника от складовете на БНА, за която ще получим пари за превъоръжаването по натовските стандарти, или да я заменим директно за нова техника. Но сега Украйна ще получи техниката от НАТО, вместо нас. И савецките фатмаци в щаба на лумПен гадень няма да получат нищо, заради генетичната си зависимост от савецките си “братушки” от сталинистката краZZная армия, и от ЗКПЧ-та си от БКПь , идите на хуйло си!
  А и не трябва да получат нищо и от бюджета заради тъпотията си, нека си останат само със савеците ръждясали тотеми, ръждясалите савецки статуетки и скулптури от свещените им складове на БНА , идите на хуйло си!
  Фатмашките МОЧИ, трябва да бъдат разрушени, но савецките фатмаци на реZZидентът лумПен гадень предпочитат да разрушат цялата БНА, а не МОЧИ-те им, идите на хуйло си!

 8. @Видьо Видев

  Това за ПАСЕ си е голям скандал! Благодаря че го споменавате, не вярвам т.н. “Обществени ТВ-та” да го сторят.

 9. Дано дочакаме момента,в който на подсъдимата скамейка ще застанат,освен заслужилите рашисти,и Саркози,Оланд,Макрон,Меркел,Шолц,Шрьодер,Берлускони,Тръмп и други знайни и незнайни русофил-путинисти…Амин.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.