ХарДвардите овардиха България от руската злоба и резултатът е налице чрез наличните милиарди на българите в банките

В Блъсковия “Труд” се появи трудна за преглъщане от рашистите и тяхната дългогодишна разновидност бойковистите информация за скок във финансовото благосъстояние на българите. Именно на българите, а не на олигарсите, както обобщено биват наричани у нас забогателите. 

Вярно, в цитираната по-долу статия старателно е избегнато споменаването на “българите”, за сметка на “гражданите” и “хората” ( щото селяните не са хора, така ли?). Но въпреки това информацията на БНБ говори сама за себе си:

“За една година депозитите са нараснали с над 14,5 млрд. лв.

Жилищните кредити за домакинствата продължават бързо да се увеличават

Гражданите имат над 72 млрд. лв.

Хората и фирмите спестиха рекорди суми през миналата година. В края на декември общата сума на депозитите в банките е 116,46 млрд. лв., обявиха от БНБ. Това е рекорден ръст с 14,5 млрд. лв., или с 14,3% спрямо същия месец на предходната година”.

А кой управляваше, да попитам в популисткия стил на бойковистите, които вече редят листите и се канят пак да печелят избори с лъжи за “катастрофалното” управление на “харвардите”?

Ако “канадеца” и неговия финансов министър Асен Василев бяха като банкянеца и неговия Влади Горанов (или още по-агресивния в нападките Делян Добрев) трябваше на базата на тази обективна информация за случилото се забогатяване на българите при управлението на кабинета “Петков” двамата лидери на ПП да направят платформа, върху която да стъпят предизборно и да се изокат като благодетели. Така щеше на тяхно място да постъпи банкянеца, който властва автократично три мандата, но не можа да измъкне България ни най-малко от дъното на европейските негативни класации, нито от близо вековната зависимост от Русия\СССР в енергетиката ( което има пряко отношение към просперитета на европейска българия и нейните граждани).

Не че подсказвам на “кирчовците”, както наричат Кирил Петков и Асен Василев презрително в лагера на завистниците. Но фактът, че най-големите врагове на ГЕРБ, каквито се оказаха дишащите в дебелия електорален врат на мутрата “харварди”, не се изкушават да паднат на нейното мутренско ниво в пропагандата, е обстоятелство на което все пак трябва да се обърне внимание. 

И аз няма да се плъзгам по това нанадолнище, за да не цопна в жълтата помия. Замогването на българите не е свързано само и единствено с конкретното управление на кабинета “Петков”. Въпреки течовете и вредите от корупционните практики и голямото гербаджийско крадене преди него, в България все пак бяха налети европейски милиарди не само в пребоядисването на жилищни фасади, но и в подкрепа на бизнеса в града и селото. Това се изплаща и ще се усеща все повече, ако не бъде допуснат реванш на познатата ни дълголетна лакомия на отстранените от копанята ненаситници от кръга на вожда на простите.

Не е случайно, че специалистите по разгербване на тези милиарди се умилкват сега на Запада както никога преди. Вече са “първи евроатлантици” в ситуацията, при която очакваният от Москва разпад на ЕС не само не се състоя, но и се случи обратното. Консолидацията на уж “прогнилия” Запад се случи благодарение на руската заплаха не просто за Украйна, но и за световния международен ред – с елементи на разпалване на апокалиптични страхове от Трета световна война, произтичащи от поведението на непредсказуемия руски цар.

Обединението на доказаните евроатлантици, заявка за което вече направиха ПП и ДБ, трябва да направи дегерберизацията необратима. Всяко отклонение от тази цел е смърт за България. По обратна аналогия с “всеки триумф на България е смърт за Русия”, както е възкликнал водачът на московските славянофили Иван Аксаков от злоба срещу еманципирането на българите от руската имперска “освободителна” хватка в края на 19 век век.

След големи прекъсвания тази еманципация отново е в ход. Резултатът е илюстриран от горната статистика (в цифри, публикувани дори в рашисткия “Труд”). Най-видимото прекъсване беше инициирано от (само)уверената империя, която реши да спре газа най-напред на най-покорната на Москва ( до неотдавна) страна от ЕС. В резултат тук дойдоха танкерите с американски газ, вместо танковете със съветски произход под днешен руски флаг – за ужас на туземните рашисти. 

Ето това не могат да простят на харДвардите простите поданици на властелина на простите у нас. Много хард им се видя на простите простото решение на харДвардите да се обърнат за подкрепа към САЩ. Симеоновеца от милиционерската школа беснее и клепа най-лютите си врагове, че били забогатели ( от продажбата на оръжие за Украйна, осъществена от частния военнопромишлен комплекс). 

Оказа се вярно за забогатяването, но обобщаващо за българите. По-голям кошмар от тази истина за загербените от избирателите гербаджии няма.

А харДвардите успяха да овардят България от отмъстителния нагон на руската мечка. Платиха си за това с прогонването им от властта. Бяха обкръжени посред бял ден от глутницата нощни руски вълци в парламента. Въпросът сега е как тази услуга за руската мечка да бъде превърната в мечешка, а глутницата да бъде пратена при руския крайцер “Москва”- ако не чак на дъното на Черно море, то поне да не бъде допускана отново да се покатери на върха на горда Стара планина. 

7 мнения за “ХарДвардите овардиха България от руската злоба и резултатът е налице чрез наличните милиарди на българите в банките”

 1. Дано обединението на прозападно мислещите се състои навреме и
  в максимална степен. И дано “случим” на модератори.
  Вън от България руZZката ТеслуZZ ! !

 2. ГЕРБ са отбор от простаци
  на простака МутроХарин!

  Песен за простака от Радой Ралин

  Простакът е кремък- корав и могъщ.
  Простакът е демон, без лик, вездесъщ.
  Акула на сухо, без крил, а хвърчи.
  Удариш на кухо – простакът звучи.
  Простакът не чака, не знае предел
  и стига простакът до своята цел.
  Защото простаци край него вървят
  и дават му знаци и правят му път.
  Надкласов, безкласов, без род и съюз,
  но винаги касов, винаги в плюс.
  Без ден да протакаш, дори да кърви
  война на простака до смърт обяви.
  За срам на Европа, на всичките нас,
  когато докопа в ръцете си власт
  По-страшен от спина, по-жилав от рака
  СЕГА ЗА СЕГА СИ ОСТАВА ПРОСТАКА!

  КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

  Слава Україні! Героям слава!

 3. “Петя саполят” и неговия ълто-кафяво-краснъй парцал отдавна вече малцина четат и още по-малцина му вярват. Но е добре да се напомня отгде тръгна медийното зомбиране на матряла. Иначе, на “гарвардците” добър за икономическите стъпки против мафията. И слаб за оръжията за Украйна – можеха хем да трампят СССР-джилязуту Т55 (600 бр резерв) за нови натовски танкове, хем по направлението на главния удар тези старички, но доста мощни машини щяха доста груз 200 да осигурят за “несакрушимая”. Особено окопани…

 4. Много малко време управляваха ПП , при това с малко депутати, и с голяма “коалиция” от “доброжелатели” , като ИТН и БКП!
  Така че нямаше време нито да “унищожат” държавата му , както ЛЪЖЕ бокоТИКВАТА и герберастката му шайка с ДПС, нито да ” обогатят” българите , тъй като нито могат да го направят , нито някой го иска от тях , ако е нормалномислещ човек!
  А и условията не бяха от най-добрите! Данните се дължат най-много на външната инфлационна обстановка , и това е много добре известно на ПП и на ДБ!
  Другото е демагогия, популизъм и лъжите на бокоТИКВАТА и харема му от платени “професионални” мисирки и пропагандисти!

 5. ВМЗ Сопот е все още 100% държавно 😉 Проблем за някои хора е, че изнасят без обичайните посредници, а директно към правителства…Имаше едно кресливо лапе, което изгониха от Кинтекс и гастролираше по сутрешните блокове да доказва, че оръжието отива към Украйна!

 6. Леонсио Меси направи хубав подарък на ПП с левия завой към БСП на лидерската седянка в края на 48-то НС. Направо си заслужи бели ружи.
  Кирил Петков разумно предлага сформиране на Обединени демократични сили (ОДС), в които освен ПП и ДБ да се включат и други формации на национално и местно ниво.
  ОДС са подходяща алтернатива на заявената коалиция на ГЕРБ с БСП, за която Леонсио Меси вече се врече.

 7. Да! Обаче ако има примерно 10% инфлация, все едно нищо не е нараснало и тия 14.5 млрда са недостатъчни да я покрият!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.