Оди сей

 

Продължава у нас Одисеята с идеята за дясно обединение в търсене на златното руно срещу съпротивата на задкулисието, доминирано от наследници на РУМНО ( Разузнавателно управление на министерството на народната отбрана, както се наричаше в НРБ един от клонингите на КГБ у нас). 

Според някои анализатори именно този продукт на съветската окупация, туземен еквивалент на съветского ГРУ у нас, е надделял през последните години в задку(ма)лисието, видно от генералския марш в българската политика. 

При тях на Запад – в истинските натовски държави сред европейските колонии на Москва, побеждават на изборите истинските натовските генерали. 

Справка: Петър Павел в Чехия, бивш комунист, но също така и първи източноевропеец на много висок ръководен пост в НАТО, който срази току-що московската пета колона и замени разкаялия се за своето русофилство след руската агресия срещу Украйна предшественик на този пост Милош Земан. Дори той, бившият заклет русофил, отказа да стане рашист. Заяви следното след нахлуването на путлеристите в Украйна:

“Русия извърши престъпление срещу човечеството. По-рано казвах, че “руснаците не са луди”, че да нахлуят в Украйна. Сега виждам, че съм сгрешил. Лудите трябва да бъдат изолирани. Русия я чака изолация и самота”.

Междувременно, междинните резултати от съпротивата срещу рашизма у нас, даде преднина на все така проруската Унгария на Орбан да ни задмине в класацията по европейска корупция ( с руски корени).

И така, положението в Итака, родината на Одисей, тук е: оди сей, за да жънеш победа. Това го разбраха най-сетне онези, за които мнозина от нас гласуваме и гладуваме за обединение. Много пъти съм предлагал тази идея и направо ме посиниха до тъмно синьо шамарите на шаманите сред моите опоненти. Не съм бил прав, твърдяха те. Отделно десните щели да вземат повече.

Аз, разбира се, съм глупак. Каза ми го къде, къде ( как къде, в една телевизия) по-умна от мен политоложка. Повтори ми го към 8 пъти, за да запомня. Щото съм глупак, нали така.

Обаче “глупаци” се оказват всички онези, които от години ме спират по улиците и ме питат защо “нашите хора не се обединят”. 

Нямам нищо против политолозите, освен спрямо носорозите ( между тях). С единствения рог вървят напред и държат всички да ги следват. Обобщаващата им претенция, че те са върхът на разбирането и познанието за политиката, щото са политолози, е като евентуалната претенция на правистите, че са винаги прави. Защото са прависти.

От тази (о)позиция си позволявам да споря с политолозите за залозите. 

За предстоящите избори, става дума. Не всички политолози са ма(с)кари, натежали със скърцане ( на зъбите) от пачки в усилието си да повдигат рейтинги.  Не си мисля, че  непременно получават пари в брой или са сключили договори за обслужване на ГЕРБ и ДПС. Но ги ида доста. Да не кажа нещо повече, че не мога да го докажа. Само го наблюдавам като феноМЕN и феноWомаn, след което споделям резултата от наблюдението си тук.

Няма как да знам със сигурност, но – понеже ми е позволено да правя прогнози, тъй като не съм политолог- правя обосновано предположение за победа на обединение около ПП и ДБ на изборите на 2 април. Не мисля, че това ще им позволи непременно да съставят правителство, но победата над р(ев)а(н)шистите е важна стъпка от прехода към тяхното последващо отстраняване от ключовите позиции в държавата, в които са се окопали, докато прокопаваха разни потоци: турски, парични, корупционни.  

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

 

 

17 мнения за “Оди сей”

 1. Прави ли ви впечатление,
  че в медиите,
  всички пригласят на коалицията ГРОБ,
  закопаваща България на дъното на ЕС!
  И всички те са озверели
  срещу новото ОДС?

  Само ще припомня, че на 19 април 1997 г.
  старото ОДС при Костов,
  при избирателната активност 62,4%.,
  спечели 2 223 714гласа,
  или 52.26% и 137 депутата!

  Много над абсолютното мнозинство от 121 депутата
  и близко до конституционното мнозинство от 161 депутата!

  Знаете ли, че…

  България е единствената държава в Източна Европа,
  която няма музей на жертвите на комунизма
  в социалистическия концлагер НРБ!

  Но в България има музей на социалистическото “изкуство”!

  Но в България продължават да стърчат
  МОЧА и Альоша!

  КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

  Слава Україні! Героям слава!

 2. Все пак до изборите има 2 месеца. Предостатъчно време за компромати.

 3. П.П.
  И аз, и не само аз,
  многократно съм призовавал за обединение на всички нормални, демократично мислещи данъкоплатци в РБ.
  За натиск върху недемократичното НС!

  И аз, и вече не само аз,
  призовавам за премахването на прагът на префепенции!
  Само тогава депутатите ще бъдат народни избраници.
  Изборът им сега не зависи дори от преференциите на симпатизантите на партиите,
  а определящо е дали са подставени на “избираемите места”.

 4. А ето още един “глупак”- банкер и ролята на ГРУ (и туземните му слуги от РУМНО) в изкуствено предизвиканите спорове за приемане на еврото:

  Днес в “Денят започва” по БНТ (от 8.10 часа) Христинка Христова, която наскоро се похвали в ефир, че била възпитаничка на русската гимназия в Стара Загора и която побърза предварително да заяви, че хората от анкетата масово “НЕ искали еврото”, беше поканила, ЕДВА ЛИ ПО СОБСТВЕНО ЖЕЛАНИЕ, банкерът Левон Хампарцумян да говори за необходимостта от бързото приемане на еврото, както и задължителният представител на “другата (русската) гледна точка”, някакъв агресивен иллитерат, Георги Вулджев, напомпан предварително с опорните точки на противниците на еврото – олигарси, различни рубладжии, искащи референдум за еврото и други представители на ГРУ интереси, които винаги са слагали прът в колелото на прогреса на България, за да остане тя в русската орбита. Да се чуди човек как е възможно един (все пак!) млад човек (28 г.) да е толкова корумпиран, до такава степен да е лишен от младежки пориви и идеали, че да пренебрегне бъдещето на собствената си родина?
  Професионалните аргументи на банкера за спешното приемане на еврото, особено след началото на войната в съседство (като спасителна котва за сигурността и неотделимостта на България от ЕС) иллитератът нарече от висотата на “професионалзма” си ГЛУПОСТИ и отговори с продажните доводи “против” на рубладжиите и олигарсите, които с приемането на еврото вече няма да имат възможност да перат крадените си български и русски капитали, да организират банкови фалити с цел грабеж и да налагат “специфични” лихви и валутни курсове и т.н. А водещите, като истинска пета колона, му поддакваха и прекъсваха ефективното включване на банкера в спора.
  Беше отвратително !

  https://bnt.bg/news/polzi-i-riskove-ot-vavezhdaneto-na-evroto-v-balgariya-314550news.html
  (от 1.38 мин.)

 5. Спомен за Тони

  На 31-ви януари 2021-ва година.
  ПОЧИНАЛ е ПРИЯТЕЛ!

  ДОКТОРА!
  Известен като д-р Тони Филипов!
  Особено популярен стана
  с оригиналните си политически коментари
  “Из делниците на един луд”

  Стойко Тонев, с псевдоним д-р Тони Филипов е български журналист.
  Преподавател по социология в Софийския университет „Климент Охридски“.

  Светла му памет !

  КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

  Слава Україні! Героям слава!

 6. Истерията на волгата от БНР, трубадур на рашизма, по отношение на възможността за обединение на ПП и ДБ е безспорно доказателство за правилността на намеренията на двете формации.

 7. Към Видьо Видев:

  Светла му памет. В последния момент реших да не влизам в претъпканата “Света София” на опелото. Дадох си букета на една журналистка, която се тюхкаше, че не е донесла цветя.
  Не бяхме близко познати, но имаше задочно взаимно уважение. Цитирал ме е е няколко пъти в своите забележителни сатири.
  Страницата, която неговите колеги от сайта му продължиха да поддържат, моите статии продължаваха да се публикуват на първо място. Изключителна чест е за мен, за която съм благодарил тук на Владимир Шопов ( доколкото разбирам, той поддържа този огън). https://ivo.bg/2021/02/09/редута-спира-но-макар-и-да-скърбим-ням/

 8. Да почетем всички жертви на болшевишките тррористични изроди , които убиваха и убиват всички , извършват цивилизационен ГЕНОЦИД, още от ноемврийската ИМПЕРнационалсоциалистическа КОНТРАреволюция и КОНТРАеволюция!
  Да наложим да се изпълнява изцяло закона от 2000г. за обявяване на БКПь за античовешка, терористична, фашистка и антибългарска БАНДА, чрез промяна в Конституцията за ЗАБРАНА на клонингите на БКПь, кУрвела ниновНаЯ, свиненскиЙ, саша симАвичь и всички большевишки терористически наследници на БКПь, идите на хуйло си!
  Днес това се видя от терористичните действия на кУрвела ниновНаЯ, баджанака свиненскиЙ , баджанака му реZZиЛдентът лумПен гаден, вицепутлеристката йотовНая , саша симАвичь, сталинградския гуци-гуци , сталинградския Копейкинь и всички други паразитни вековни болшевишки терористи и паразити , включително и генетичните им партийни паразитни “прАфеZZари” и “академици” , като наследствения болшевикь и “хистЕрикь” Офчарофь, син на болшевишката си семейна шайка! Иди на хуйло ви!
  Днес реZZиЛдентът лумПен гадень, отиде да се скатава при большевишкия си югославски съпартиец Вучичь, вместо да почете жертвите на “партията” му БКПь!!!
  Затова единствения начин да отстраним вековния большевишки тероризъм , болшевишката колониална КОНТРАреволюция и КОНТРАеволюция е НЕзабавна конституционна ЗАБРАНА на БКПь , и бумажните большевишки терористи кУрвела ниновНаЯ, свиненскиЙ, симАвичь, и така да поправим всички досегашни грешки в отстраняването на колониалните терористи от БКПь, като половинчатия закон от 2000г.! Единствения начин е пълна забрана на БКПь , както направиха всички други източноевропейски большевишки колонии , включително Ельцин в Русия!
  Идите на хуйло си!

  Долу МОЧИ-те, идите на хуйло си!
  Долу бумажните большевишки терористични колониални изроди в БКПь, начело с сегашните болшевишки главатари- кУрвела ниновНаЯ , баджанака свиненскиЙ, симАвичь, баджанака реZZиЛдентът лумПен гадень, вицепутлеристката йотовНая , и всички други большевишки паразитни “партийни” терористи на БКПь в България, идите на хуйло си!
  Долу КримскиЙ воениЙ мость, иди на хуйло си!

 9. Eто още един “глупак”- банкер и ролята на ГРУ (и туземните му слуги от РУМНО) в изкуствено предизвиканите спорове за приемане на еврото:

  Днес в “Денят започва” по БНТ (от 8.10 часа) Христинка Христова, която наскоро се похвали в ефир, че била възпитаничка на русската гимназия в Стара Загора и която побърза предварително да заяви, че хората от анкетата масово “НЕ искали еврото”, беше поканила, ЕДВА ЛИ ПО СОБСТВЕНО ЖЕЛАНИЕ, банкерът Левон Хампарцумян да говори за необходимостта от бързото приемане на еврото, както и задължителният представител на “другата (русската) гледна точка”, някакъв агресивен иллитерат, Георги Вулджев, напомпан предварително с опорните точки на противниците на еврото – олигарси, различни рубладжии, искащи референдум за еврото и други представители на ГРУ интереси, които винаги са слагали прът в колелото на прогреса на България, за да остане тя в русската орбита. Да се чуди човек как е възможно един (все пак!) млад човек (28 г.) да е толкова корумпиран, до такава степен да е лишен от младежки пориви и идеали, че да пренебрегне бъдещето на собствената си родина?
  Професионалните аргументи на банкера за спешното приемане на еврото, особено след началото на войната в съседство (като спасителна котва за сигурността и неотделимостта на България от ЕС) иллитератът нарече от висотата на “професионалзма” си ГЛУПОСТИ и отговори с продажните доводи “против” на рубладжиите и олигарсите, които с приемането на еврото вече няма да имат възможност да перат крадените си български и русски капитали, да организират банкови фалити с цел грабеж и да налагат “специфични” лихви и валутни курсове и т.н. А водещите, като истинска пета колона, му поддакваха и прекъсваха ефективното включване на банкера в спора.
  Беше отвратително !
  https://bnt.bg/news/polzi-i-riskove-ot-vavezhdaneto-na-evroto-v-balgariya-314550news.html
  (от 1.38 мин.)

 10. Иво Инджев
  01.02.2023 в 17:17

  Вие поне имате познати журналистки, на които сте предали цветята.
  Но аз, г-н никой, нямам!.
  Затова ги оставих пред входа.
  Но съм 100% сигурен, че Тони не се е обидил.
  Той беше толкова широко скроен,
  че даже и с това би се забавлявал.

 11. Стопанино,
  г-н Добромир Гюлев, който бе в листите на чалгарите, но отвратен ги напусна (и даже май е шибнал 2 “балтии”/шамари на тошка маймуната, според запознати), пише следното прочувствено есе за днешния престъпен позор на РъБъ рашистите от 1945 г. в бургаския “Флагман”. Понеже НЯКОЙ го ИЗТРИ, копвам го от кешираната гугъл-версия, ако решите, че е интересно:

  “Тъжен ден е днес… 1 февруари.
  Денят, в който почитаме жертвите на комунистическия режим.
  В Бургас има малък паметник, сбутан между ламаринените огради на „дупката“ в сърцето на града, и новопрокопаната подземна улица, през която пропълзяваме под краката на огромния „Альоша“. Същият, който заплашително е вдигнал ръка, сякаш за

  да изплющи шамар

  на целокупното бургаско „селячество“…
  Та за малкия паметник ми е думата, не за големия. Тази малка пирамида с четири надписа днес събра 20-тина души, които донесоха по някое цвете, запалиха по една свещ, казаха си по две-три думи и тихо се разотидоха…
  Нямаше венци и речи от кмета, нямаше общински съветници (вероятно изморени от вчерашния си първи работен ден за годината), нямаше представител на държавата в лицето на областната управа, нямаше костюмирани местни лидери на политическите партии.
  Имаше няколко човека, които искат да запазят жива паметта за този

  черен и срамен момент от българската история

  Период, в който сме се убивали едни други по заповед на ненаситната империя.
  Смирени хора, сгушени в ъгъла, до ламаринените огради – издигнати, за да прикрият „емблемата“ на комунистически Бургас – блатото с жаби…
  Патриоти ли са тези хора?
  Не, не са.
  Или поне не и такива, които да влизат в изпразнената от съдържание думичка, с която си умират да се кичат разни хора с татуировка на Ботев по месата си…
  След два месеца ще има избори, преди които ще се наслушате на „патриоти“, които милеят за страната си, за валутата й, за езика й, веейки чужди знамена, спестявайки в чужда валута и изнасилвайки езика ни в неграмотните си Фейсбук постове. Същите тези ще издигат пред очите ви като най-висш идеал за независима България точно „народната република“, която не беше нито народна, нито република, нито независима.

  На 3ти март ще се съберат

  пред големия „Альоша“ с вдигнатия шамар,

  ще поседят в краката му, ще позабършат ботушите му с чуждите си знамена и ще се приберат вкъщи, за да си сипят, преди да закрещят колко обичат България…
  Тези, сегашните „патриоти“ са същите като онези от 1945, които с желание и плам са разстрелвали своите, само за да се харесат на чуждия си господар. То и господарят е същия даже…

  Историята има лошия каприз да се повтаря, да знаете!
  Ако дойде ден Альоша да спусне ръката си, за да изплющи бургазлии, на всички ни ще се наложи да разчитаме на онези 20-тина скромни и тъжни хора, събрали се до малкия свит паметник… Гръмогласните „патриоти“ ще са заети да копаят нови трапове по нареждане на старите си господари.”

 12. Препоръчвам горещо автобиографичната книга “Мама” на Силви Вартан. Аз по-въздействащ разказ от първо лице за терора в първите месеци на съветската окупация на България не съм чела: изчезването на хора -съседи- всяка нощ; набутването на 4-членното семейство да живее в кухнята, за да настанят в апартамента им съветски офицер с любовницата му; бонбоните от чичко Сталин, които падат от небето за първолаците в училище, за да им докажат, че няма Бог…

  Бог да прости хилядите жертви на това безумие, сполетяло нещастната ни Родина!

 13. Към всички пишещи тук. ПП и ДБ печелим изборите на 2.04 и първото решение на новото НС е: Всички русофили да пътуват в страните от ЕС с визи.

 14. @Beal

  Вие нали си давате сметка, че ако трайно токсичният падишах спечели изборите, той или отново няма да състави правителство, защото никой освен доган няма да иска да се коалира с него? Вторият (и последен) вариант за него е да състави коалиция с доган и кУрнела, но след като е “питал структурите” си дали са съгласни. Вас попита ли ви вече и как му отговорихте?

  Колкото до коалицията ПП+ДБ: тя е желана от нас още с появата на ПП на политическата сцена, така че хайде стига са ги оплаквали с крокодилски сълзи. Ако не се класират първи ще бъдат силна опозиция заедно с нас.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.