Защо руските нощни вълци у нас вият срещу американците, но не и срещу германците

На експертна международна среща в София, която не предизвика особен ( да не кажа никакъв) интерес в нашите медии на 2 февруари специалисти от няколко страни обсъждаха свързаността на страните от Балканите, въпросите на европейската интеграция и геополитическите предизвикателства. 

НА СНИМКАТА ( авторска): Росен Плевнелиев в центъра ( на вниманието) в компанията на посланик Ирене Планк и Митко Василев ( цитиран по-долу в линка като председател на най-голямата двустранна търговска камара в България, каквато е Българско-германската).

Къде по интересна, ако не и водеща е за медиите тук, е темата за онова което ни разделя с ножа на наточената на историческия шмиргел омраза!

Сърцевината на разговора се свеждаше до ползите от свързаността ни: транспортни коридори, общи проекти и изобщо икономическия интерес да бъдем заедно в развитието си като инструмент за преодоляване на противоречията, трупани с векове. Резюмирам по смисъл казаното от Ирене Планк, посланик на Германия в София от две седмици насам в, може би, една от първите й публични изяви у нас.

Специално по въпроса за транспортните коридори презентацията на българския специалист Даниел Шекерлетов, който разказа за успеха на българската дипломация на ниво извоювано единодушие в Брюксел за придвижване на проекта “Коридор номер 8” през Северна Македония и Албания, предизвика емоционалните благодарности на виртуалния участник в събитието от Тирана, който горещо приветства това с “благодаря и мерси”, предизвиквайки добронамерени усмивки сред българската част от присъстващите в залата.  

Най-атрактивен с примерите, които даде, беше президентът Росен Плевнелиев ( 2012-2017 ). Някои от тези примери са известни на (стотици) хиляди българи- като фактът, че в Северна Гърция ресторантите вече предлагат меню на български език ( а какви врагове бяхме по времето на комунизма, помните ли?). 

Той посочи и факти от по-мащабен характер в областта на обвързаността, тема на срещата. Хвърли предизвикателство към латерната на рашистката пропаганда, която върти фалшивата новина за значимостта на китайските инвестиции в региона. Колко  са те? Един мост в Хърватия и “още нещо” на обща стойност няколко милиарда евро.

Ами руските инвестиции в проекти, които помагат за свързаността ни на Балканите? Колко са? 

Отговорът е: нула. Тя стои срещу онези числа с много нули, т.е. срещу  милиардите, влагани сумарно от ЕС в подкрепа на усилието да се сближаваме помежду си в региона. Помагат за преодоляване на кризи, вкл. и породените от рашистката инвазия в Украйна ( спасявайки Молдова от газов глад като форма на рашистко наказание), благодарение на свързаността между Гърция, България и Румъния).

Срещата беше организирана от германската фондация “Конрад Аденауер” . По този повод възникват някои въпроси. Например: защо нашистите и рашистите у нас не смеят да я атакуват пропагандно ( както и посестримите й, финансирани от германската държава фондации, опериращи у нас) , а злобеят приоритетно срещу американците и тяхната “Америка за България”?

Не е ли защото е нас е трудно за излъжеш българите, че германците в днешно време ни причиняват зло, докато за американците по комунистическа инерция тази лъжа никога не е секвала да тече от екраните и от дамаджаните?

Давам жокер чрез една малка “викторина” за германската тежест в българските дела в днешно време, когато Германия се е превърнала във втора ро(д)нина за българите като място за живеене и работа. Там се е установила през последните десетилетия най-голяма българска диаспора извън пределите на България. Ето защо нашисти, рашисти и прочее пропагандисти не смеят да се “закачат” с Германия като ключов съюзник на България в наши дни.

И така, знаете ли, че:

Германия е най-големият търговски партньор на България?

Вероятно е да знаете. Но кой мислите е по-големият в този обмен? Не е ли по презумпция Германия, която дори САЩ обвиняват, че прекалява агресивно с ориентацията на своята икономика към износа, а Тръмп направо я напада(ше) по този показател? 

Ще се изненадат мнозина, но България е сред малкото държави, чийто износ за Германия е на по-голяма стойност от вноса от Германия у нас. Кой кого “експлоатира”?

А че месечният износ на България за Германия надхвърля вече 1 милиард лева, това дали ви е известно?

Колко германски компании оперират на българския пазар? Стотици? Не, хиляди. Наближават четири хиляди ( и въпреки това Българи изнася повече за Германия, отколкото внася).

“Експлоататорите” от Германия, на която ( по мерките на доморасли на руски ясли политспекуланти) сме “придатък” инвестира… къде мислите? Заграбват ни природните ресурси? Не познахте. Влагат в развитието на българската индустрия и IT сектора.

Можете ли да си представите- на фона на обичайното мрънкане у нас, че 100 процента от германските инвеститори отново биха избрали България, ако трябваше да се върнат назад?

Има и още

 

9 мнения за “Защо руските нощни вълци у нас вият срещу американците, но не и срещу германците”

 1. “Защо руските нощни вълци у нас вият срещу американците”

  ПАМЕТ БЪЛГАРСКА: Удроу Уилсън

  Днешна България дължи съществуването си
  на Удроу Уилсън!

  На днешния 3-ти февруари.
  1924-та година.

  Умира Нобеловият лауреат Удроу Уилсън.
  28-ият президент на САЩ.

  Парижката мирна конференция
  е свикана във Версай на 18 януари 1919 година.
  След края на Първата световна война.
  Председателят Жорж Клемансо предлага България да бъде заличена като държва.
  Разделена на три части, да бъде погълната от Гърция, от Сърбия и от Румъния.
  Английският министър-председател Лойд Джордж и италианският министър-председател Виторио Орландо се съгласяват!

  Американският президент Удроу Уилсън твърдо заявява,
  че ако бъде заличена такава държава като България-
  с древна култура и с героична минало,
  той ще напусне конференцията!

  Ето затова,
  днешна България дължи съществуването си
  на Удроу Уилсън и на САЩ!

  И днес, ако не са могъщите САЩ-гръбнакът на НАТО,
  рашистът Путлер щеше да превърне в реалност старата руска мечта!
  Черно море да стане вътрешно за Русия,
  а България да бъде Задунайска губерния.
  Каквато фактически беше НРБ.
  16-та ССР.!
  Социалистически концлагер от съвеЦки тип!

  Ето затова руските нощни вълци у нас
  вият срещу американците!

  КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

  Слава Україні! Героям слава!

 2. https://youtu.be/H7k8ubAhItI

  Томата Биков с експло(клу)зивен(зетен) коментар за пропагандоните от Поглед Инфо. Иво, напишете статия по темата! Те вече не се и крият… Да ни е честита коалицията БСП, ГЕРБ и ДПС с резерви на скамейката евентуално Български възход и “Балтията” от Варна – обърнати с усти на запад и други части на тялото на изток.

 3. Защото няма заповед от РУБЛОвладелецът им Путлерь!
  Сега , ако Германия даде танкове Леопард на Украйна, може и да получат опорна фейкпропаганда от метрополията си на Лубянка!
  А сега и милиционера геЙшев е в САЩ, на разходка , като върховен паразить на НРБь!
  Абе , няКОЙ задава ли си въпросът – защо върховните магистрати от ВКСъд и ВАСъд не ходят никъде , нито при Чайка при кремълските си начальници, нито в САЩ на Молитвената закуска за подмазване на Магнитски и РИКО?????
  Та тея , уж , “равни” по ранг на геЙшев върховни СЪДИИ , дори не ходят по екзотични дестинации да си развяват гащите, както прави “батко” им геЙшевь, когато и където му скимне?!?!?

 4. П.П. Очаквах и няКОЙ от коментиращите тук да ни подсети и за ВРЪЩАНЕТО на Мониторинга за съдебната система от Брюксел, и реших да го направя аз!
  И какво ще кажат сега за Мониторинга гнусните бандити – бокоТИКВАТА, кУрвела ниновНаЯ, данчУ МЕНТАТА, дИбильян прасееФскиЙ, и особено мужишкият “мачо” реZZиЛдентът лумПен гадень, който в момента се прави на “бащица” на народа, а освен това е и върховноКОМАНДВАН “върховнокомандващь” !
  И целият Мониторинг
  е заради милиционерският бандитски мутропитек геЙшев!

  И накрая припомням на вампирясалият гнусен реZZиЛдентът лумПен гадень, какво излъга преди 2,5 години , иди на хуйло си гаден бандитски фатмакь:

  https://darikradio.bg/radev-strahliviat-umira-vseki-den-smeliat-samo-vednaz-ste-si-varnem-balgaria-mutri-van.html

  Сега всеки може да прецени колко пъти е умрял “мъжагата” от ДРОНЬдуковь2, иди на хуйло си!

 5. по повод “противоречията, трупани с векове с германците…”
  – на Берлинския конгрес Бисмарк запазвазСофия и Варна в територията на Княжеството.
  – 1915г , когато 3 руски крайцера, 3 броненосеца, 6 миноносеца и 5 помощни плавателни съда въоръжени с мощни оръдия бомбардират Варна , градът е спасен от унищожение от 2 немски подводници
  – Първата световна война германци и турци оставят костите си за свободата на Добруджа . При Тутракан са погребани 8000 войници и офицери, от които 1764 български . Когато германският главнокомандващ войските лично награждава ген.Иван Колев изтъква не само храбростта на българите:„Досега се беше наложило убеждението, че атаката на конница срещу пехота е невъзможна. Вие го опровергахте. Много висши кавалерийски началници Ви завиждат и не мога да ги убедя в писма, че това, което Вие направихте, се е случило наистина!”
  – днес в Германия живеят най-много българи Официалният брой е 410 885 . Втората по численост българска общност е в Испания. Според официалната статистика са 118 120

 6. Щях да падна след като прочетох това “още…” след статията. Оказва се че може да се стигне и по-високо от мантрата “Германия храни Европа ” …
  За съжаление в БГто все още хората продължават да са или русозазяпнали или германозаплеснати или и двете (като нашия непрежалим монарх).
  Още по за съжаление е че това захласване е към най-комплексираните нации/държави в Европа.

  Никога с Германия, Винаги срещу Русия!!!

 7. RICOшетниковь,

  “… няКОЙ задава ли си въпросът – защо върховните магистрати от ВКСъд и ВАСъд не ходят никъде , нито при Чайка при кремълските си начальници, нито в САЩ на Молитвената закуска за подмазване на Магнитски и РИКО?????… ”
  – краткият отговор е ‘КОЙ’ РЕСПЕКТИРА СЪДИИТЕ- адв.Екимджиев от 33:03 мин ТУК

 8. Управителят на ГБИТК се казва Митко Василев, а не Симеонов. (пише го в цитираната статия)

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.