Генерал Капо ди тути тикви може да осъмне без армия

Сладникаво-вкисналото ласкателство на политпросветника Андрей Райчев за Бойко Борисов, че е “политическо животно”, днес обрасна с козината на някои доказателства за основателността на това прозрение на ръба на аристократичното политпрезрение. 

“Политическото животно”  надушва бурята. По природен инстинкт се озърта накъде духа вятъра. Подушило е, че на есенния кметски кастинг, когато ще се реши съдбата на служебния му абонамент за изборни победи, може да остане генерал без армия. Но в отговор получи ръмжене.

Двама от най-приближените му лейтенанти му погодиха днес едновременно номера, които приличат на дезертиране. 

Пловдивският кмет Здравко Димитров отказа да му козирува автоматично на поисканата оставка. Отвърна му с камъните по неговата глава. Заяви, че е избиран от гражданите (на Пловдив) и само те могат да му искат оставката- не и онзи, комуто дължи на практика положението си като личен негов избраник.

Партийният ученик на учителя от Банкя употреби още нещо от репертоара на вожда в своя защита: “Имаме много важна работа за вършене, виждате на колко фронта се строи в Пловдив. Безотговорно ще е да оставим града на автопилот в този момент”.

Това е класика в жанра на аргументацията, използвана от самия собственик на ГЕРБ, когато протестиращи и политически опоненти му казват да си ходи, да се маха, да се пенсионира и повече да не се кандидатира.

Не по-малка контра изигра на шефа си Вежди Рашидов. В момента, когато неговият вожд декламираше пред партийна аудитория в Пловдив декларативния си отказ да управлява с БСП, винаги верният му Рашидов каза точно обратното в интервю за Нова тв. Нещо повече, с характерното си простодушие и простословие, но от позицията на самозван мъдрец, “културният” гуру на вожда на простите помпозно заяви следното:

“Дошло е време да спасяваме българския народ, не партиите”.

Не е изключено “спасителят” на българския народ още тази вечер да се отрече от сутрешната си клетва по същия начин, по който в рамките на един ден заяви, че е срещу даряването на българско оръжие за Украйна, но бързо се отметна с уточнението, че все пак ще се съобрази с мнението на партията. 

За стотен път ще припомня по аналогия смешката на американския комик Гручо Маркс: “ Това са моите принципи, но ако не ви харесват, имам и други”. 

И двете плиткоумия на “веждичката”, както го наричат някои негови сътрапезници и до днес, бледнеят като откровение пред още едно в рамките на интервюто – във връзка с рязката промяна на отношението му към ДПС като партия на корупцията:

“Отдавна се клатят едни мантри. Преди години срещу Доган ме караха да казвам. Минава времето и аз узрях. Делян Пеевски е един бизнесмен, вече е строен, отслабнал е”.

Глупотевината да мери значението на един човек на килограм не е новост за Рашидов. Той така определяше и значението на книгите.  

Новина е обаче признанието му, че са го КАРАЛИ ( курсивът мой -бел. авт). да “казва” срещу Доган, но вече е узрял ( за обратното срещу онова, което го карали да “казва”).

Това откровение вече прилича на осъзнат бунт срещу благодетеля му от Банкя, превърнал го в свой наемник в битката за привличане на симпатизанти сред българските турци, които не приемат лесно Доган за свой султан. Именно в качеството на Доганова алтернатива Рашидов изплува в отбора на орденоносеца от Банкя и се залепи плътно до мутрата. До днес.

Но да не бързам с този категоричен извод. Никак няма да се учудя до часове “веждичката” пак да намигне в обратната посока.

Пловдивският кмет Димитров, другият герой в този съботен сюжет, доста достоверно изглежда изненадан, че началството му, на което толкова вярно служи, му иска оставката. Било за кмета “гръм от ясно небе”. Сигурно е така. Така му се пада щом не следи прогнозата за бремето, налегнало неговия бос. Би трябвало да е научил, че в мафията оцеляването на капо ди тути тикви е върховен приоритет и по този въпрос няма сантименти ( например заради някакви апартаменти-справка,съдбата на Цв. Цветанов).

 

 

 

 

За тиква ди тути капи му е най-актуално напоследък да се прави на евроатлантик, но не може да си позволи да отиде толкова далеч, че да поиска оставката на кварталния си лейтенант по “русофобски причини”, свързани с осветяването на ГЕРБ като партия, все така обслужваща интересите на Путлер в контекста на дружбата с руския консул Гергов. Мутрата също така не иска (или не може) да накриви ушанката на проконсула на “Третия Рим”. Ето защо се обосновава с протеста на футболните фенове в Пловдив срещу наместника на ГЕРБ в местното кметство. Може и да му потрябват (пак).

Руският орденоносец намига по този начин навън от страната и навътре към онези, които се опитва да очарова. Но може да избоде очи, вместо да изпише вежди с такъв рязък и рядък ход.  

 

6 мнения за “Генерал Капо ди тути тикви може да осъмне без армия”

 1. Салто мУтрале

  Безкрайни са фокусите и циркаджилъците на ГЕРБ!
  В НС и в медиите.

  Особено на рашиста Мутра Мата харин.
  Впечатляващи са ежечасните му обръщания,
  като фурнаджийска лопата!

  Циркаджията Борисов винаги оцелява след всяко салто мортале!
  Чрез спасителния батут на про100Гешев.
  С диплома на юрист от милиционерски ПУЦ.

  Смъртният скок затова се нарича салто мортале,
  защото винаги има последен!

  Не зная кое ще е последното салто мУтрале на Борисов.
  Дали на парламентарните , дали на местните избори.
  На за мутресата му Фандъкова
  100% нейното Салто мУтрале ще е още тази есен!

  КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

  Слава Україні! Героям слава!

 2. Капо-ди-тути-тикви се обедини с кУрвела-ди-тути-бумаги и нарушила “конституцията” , заедно с проститутките им в ЦИК , като нарушиха конституционното КОНСТИТУЦИОННОТО право на РАВНОПОСТАВЕНОСТ за избор на народни представители , и КОНСТИТУЦИОННОТО право на равнопоставеност самите народни представители!
  Защото казионниоте проститутки от ЦИК решиха да разпределят противоконституционно и НЕравнопоставено новите депутати за парламента, според новото преброяване!
  И така София получи само 4 депутати повече ; а Пловдив и Варна само с по 1 депутат повече!
  Така се увеличават противоконституционно депутатите в безлюдните области!
  И така в София един депутат противоконституционно се избира с два пъти повече гласове от депутат в Кърджали , което е противоконституционно и несправедливо! А също така един депутат в Кърджали се избира два пъти по-лесно от депутат в София!
  Което показва , че няма конституционна равнопоставеност между депутатите и избирателите в София и в безлюдни провинция!!!!!!
  Така , ако в един хипотетичен безлюден избирателен район в НРБь , има само един останал избирател, то той ще има “правото” да избере цели собствени 4 народни представители, само с един глас ! Докато в същото време 100 000 избиратели в София ще имат “правото” да изберат също 4 депутата! Така в Бандитустана НРБь , един избирател в мафиотската провинция ще си има 4 депутата, а в София 100 000 избиратели също ще имат “правото” на 4 депутата, както и мафиотския провонциалист! А това означава ,автоматично и, че в провинцията има хиляди пъти по-голяма привилегия да те изберат за депутат!

  Ето каква конституционна НЕравнопоставеоност предизвикана бандитските проститутки в ЦИК! Едновременно, да имаш привилегията да ИЗБИРАШ , противоконституционно, провинциален мафиотски депутат , срещу много по-малко гласове!
  И същевременно да имаш правото да те ИЗБЕРАТ ,противоконституционно , за ПРОВИНЦИАЛЕН мафиотски депутат , срещу много по-малйо гласове!
  Всичко това се дължи на ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИТЕ изборни “закони” на хартиената МАФИЯ от бокоТИКВАТА, кУрвела ниновНаЯ, дИбильян прасееФскиЙ, данчУ МЕНТАТА , баджанака свиненскиЙ, симАвичь, вигенинь и всички други бумажни терористи, идите на хуйло си!

  Сега очакваме “мъжагата” от ДРОНЬдуковь2 лумПен гадень, да обяви изборния “закон” за противоконституционнен , и да го даде на Конституционния съд!
  Така предстоящите “избори” на 2 април ще бъдат обявени за ПРОТИВОконституционни, защото не отговарят на конституционното право за равнопоставеност на правото на избирателите, и на конституционното право за равнопоставеност на избираемите длъжности в НРБь. между обезлюденото провинция , и свръхурбанизираната София!
  Така няма РАВНОПОСТАВЕНОСТ и тежестта на гласоподавателите и депутати в провинцията , и в София!!!!!
  Сега очаквам, “мъжагата” от ДРОНЬдуковь2 да сезира Конституционният съд, за да обяви предстоящите “избори” за ПРОТИВОконституционни , за да може проститутките от ЦИК да направят ново и справедливо преразпределение на мандатите в парламента, което да отговаря на действителното преброяване на населението! Защото шлюхите от ЦИК се “оправдават” с противоконституционният “избирателен” кодекс, който определя долна граница от 4 депутати за всеки обезлюден избирателен ПРОВИНЦИАЛЕН район, въпреки много по-малкото избиратели , спрямо София,Пловдив и другите големи градове!!!
  Няма как един нищожен “избирателен” закон на бумажната мафия, да суспендира КОНСТИТУЦИОННОТО право за равнопоставеност на БРОЯ на избирателите , и на равнопоставеността БРОЯ на избираемите длъжности, в обезлюдената провинция и в свръхурбанизираните София и другите големи градове! Те трябва да са РАВНИ!
  И с еднакъв брой гласоподаватели да се избират депутатите в провинцията, и в София! Също както и депутат да се става с еднакъв брой гласове в провинцията, и в големите градове!
  Сега ще видим дали “мъжагата” на ДРОНЬдуковь2 ще сезира Конституционния съд , за да касира НЕконституционните избори на 2 април!!!!
  Това ще принуди проститутките от ЦИКда извършат ново справедливо преразпределение на депутатите между провинцията и София, което ще е равнопоставено, както е заложено в Конституцията!

  П.П. Само уточнявам, че проститутките от ЦИК дадоха само 4 нови депутати за София, въпреки новото преброяване от 2021г.!
  А реално трябваше да дадат повече от 10 нови депутата, и още допълнително за Пловдив, Бургас и другите големи градове!
  Така проститутките от ЦИК дават предизборно победата на мафията на бокоТИКВАТА, дИбильян прасееФскиЙ и кУрвела ниновНаЯ, защото не преразпределение броя на депутатите , според преброяването, а според ПРОТИВОконституционният “изборен” хартиен кодекс на бумажната мафия , която определя долна граница на обезлюдените избирателни райони на 4 дупетати!
  Това са мъртви депутати, допълнително към мъртвите души в избирателите списъци!
  Така имаме , еновременно, и несъществуващи депутати, заедно с несъществуващи избиратели!!!!!!
  Така проститутките от ЦИК дават незаконно 10 депутати на бумажната мафия в избирателните райони от обезлюдената провинция, вместо да ги дадат в София и големите градове, както е според преброяването!

  Долу бумажните терористи и бандити от мутренските агенти бокоТИКВАТА, на кУрвела ниновНаЯ и БКПь, на етническите мултаци от ДПСь и на всички казионни проститутки от ЦИК, идите на хуйло си!
  Долу бумажният ортак на бумажната мафия лумПен гаден, иди на хуйло си!

 3. Борисов знае старата българска поговорка:
  На всяка свиня й идва Коледа-та!
  Чакането го изнервя и обърква.
  Но така е, да е мислил овреме, сега съгласно Евангелието: ще има плач и скърцане със зъби!

 4. След Фандъкова и Димитров, Леонсио Меси следва да шкартира и руснака от Варна.
  Намаляват драстично балъците, които вярват че комунистът Леонсио Меси ще ги пази от комунистите.

 5. Аналитична и в същото време забавна статия, с която ме развеселихте, г-н Инджев. Но работата не е за смях, защото ако матахарин дълго време беше токсичен за дясното политическо пространство, с днешна дата е отговорен за буксуването на цялата държава. Явно ще седи залепен на трона си, докато бъде изритан, вместо да се оттели с достойнство от политиката.

  Г-н RICOшетниковь, много обезпокоително е това, за което сигнализирате, но опитайте се да се изразявате малко по-сбито, моля!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.