По страха и смеха им ще ги познаете

Ще изненадам започнатите с моето творчество по темата за Бойко Методиевич, руския орденоносец от Банкя, но този път той е прав. Пловдивският кмет Здравко Димитров наистина е вреден за партията Му.

Вече отбелязах още след първата на реакция на Димитров, че няма да подаде исканата от партийния му шеф оставка: официалното обявените мотиви за нея са фалшива новина. Не са протестите за недостроен(и) стадион(и) на пловдивските футболните фенове, колкото и да са любими на подмазвача Методиевич, истинската причина той да иска оставката на своя наместник в толкова важен за политическото му здраве на национално ниво град, като Пловдив. 

Истината е, че рашизмът, проявяван от Здравко Димитров, е в разрез с “атлантизма”, имитиран от партийния му бос. Цялата постановка с “ние сме най-големите приятели на Украйна, най-правоверните атлантици и прозападни политици” изглежда нелепо на фона на колаборацията на пловдивския кмет с руския консул Георги Гергов. Същият гербаджийски кмет забърка и скандала с поканата към дипломатушката Митрофанова, изтъпанена на честванията ( тъкмо) на Съединението зад гърба на президента Радев, с когото Методиевич гради бавно, но упорито мостове на дружбата.

 

 

 

 

Проблемът е, че Методиевич  не може да си позволи да си признае къде точно го стяга пожарникарския чепик. Гергов е руската му подводница в БСП. А Радев, когото пловдивският кмет постави в оправдателен режим чрез натрапената близост на дипломатушката Митрофанова, официално все още минава за противник на ГЕРБ и нейния собственик. Тази конспирация, шита с червени конци, е нужна за продължаващата специална операция по окупиране на колкото се може повече български селища от ГЕРБ на парламентарните и и особено на местните избори. 

Този процес на взаимно “щадене”, за да не изплува истината на повърхността, получи днес допълнително развитие. Клетият гербаджийски кмет се закле във вярност на своя бос, че няма да го предаде. Няма да кажа никога лоша дума за Бойко Борисов, кълне се той, напускайки в същото време партията Му. Трогателно!

Искате ли обяснение защо напусналите и натирените, подобно на Здравков, продължават да се кълнат във вярност на вожда. Зверски инквизираните в кланиците на НКВД болшевики са умирали с името на др. Сталин, но са го правили с фанатичната вяра в божеството им. Случаят с Искра Фидосова, Цецка Цачева, Цветан Цветанов, а вече и със Здравко Димитров ( последният да отвори вратата!) е различен. Те знаят, че да “кажат лоша дума” за своя бивш(?) биг бос е опасно.

Те си знаят защо.В мафията е така. 

Най-големите разплитания на мафиотския чорап в САЩ или в Италия се дължат на проговорили мафиоти. Само че там са получили институционалната защита на държавата. Докато Държавата тук, това е все така Методиевич.

Преди да публикувам през 2010 г. книгата си “Президент на РъБъ” научих от първа ръка много за деянията на др. президент Първанов, но написах малка част от наученото. Свидетелите не бяха готови да потвърдят публично думите си, вкл. и пред съда. Общото между всичките беше страхът. Страх от нищо и никакъв президент, който официално не разполага с инструменти за отмъщение и наказание. Само че всички се страхуваха от него. До един ( някои и в днешно време са фактори в държавата), но си траят благоразумно. Защото знаят, че неофициалните възможности за отмъщение на истинския шеф на мафията са смъртоносно опасни за живота им в политическия, кариерния и буквалния смисъл.

Орденоносецът от Банкя също закле като поп с кандилница своите хиляди присъстващи поданици на учредяването на ГЕРБ на 3 декември 2006 г. да не казват нито дума за Първанов. И те спазиха омертата. Той-също. До ден днешен не е казал крива дума за своя благодетел.

Така ще бъде, докато държавата не бъде отвоювана от мафията. Не е смешно, нали. Само че защо дочувам нервен смях от бивака на подигравчиите, които се надсмиват над “манията” да бъде направена правосъдна реформа? 

По страха им им ще ги познаете. А също и по смеха!

7 мнения за “По страха и смеха им ще ги познаете”

 1. Причината е в “ти си ги избра”, нали!!!!!
  А също и в КОЙ го “избра” него ……. “бащицата” , който пък ги “избира,”, тях!
  Еднопосочният процес е белокожите да почерняват в червенокожи, нали! И е по-вероятно Ал Пачино да се превърне в Аль Капоне, отколкото обратното Аль Капоне да стане Ал Пачино!
  Също както , Ал Рашид се превърна първо в Аль Рашидь ибнь Чепь, а след това в Аль Рашидь ибнь Чепь бин Мултакь!!!
  Обратният процес е практически невероятен! Идите на байХУЙ, идите на хуйло си!

 2. Има един прост въпрос, който си задавам, и е предизвикан от поведението на И. Йотова – доколко е допустимо, и въобще допустимо ли е, една дама да пада на колене. Повече клоня към отговор – не е желателно. Трябва да се търси по-интелигентно решение. Йотова нещо взе много лесно да се тръшка, падането и на колене пред онова руско ченге Гундяев беше абсолютен позор. Жените трябва да се съобразяват, че такава поза за тях е натоварена и с друг смисъл. И поне да не падат на колене пред мъже. Не знам, има си хора, които се занимават с етикета. Но за мене такова нещо е странно.

 3. По най-обсъжданата тема в Пловдив в момента мога да пиша много…
  Давам само един линк (архивите са живи…), с риск да ме низвергнат…

  https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/5035838

  09-10-2015 г.

  “Човешко е да се греши. Божествено – да се прощава!”

  Нали така?

 4. Българин💛💙,

  какво доказва това, освен че политикатана десните в Пловдив им осигури позиции и глас , който противодейства на свинщините , въпреки окончателното сриване на борисовата партия в свинарника – хем искате обединение на дясното , а вече се налага обединение на демократите от целия спектър , хем всеки опит, с който се промъкват фалшификати и корумпета се сочи с пръст – Костов виновен, че въпреки подпъхнатите ДСари свърши с екипа си работата на всички години след 10-ти или Радан виновен, за лукарски и кунева, но истината е че РБ беше коректив на борисовата проруска траектория и се наложи да го изчегъртат от следващия парламент с помощта на съдници като вас в случая – до сега десни хора говорят за историческия компромис , сякаш се е случил – НЕ, ИСТОРИЧЕСКИ ЩЕШЕ ДА Е , АКО БЕШЕ ГЛАСУВАН , НО НЕ БЕШЕ – нещата в затлачена от десетилетия яка целенасочена обезличаваща руска пропаганда не могат да се случат от днес за утре – политиката е компромиси , малки победи и непрекъснато усилие – даваме ли си сметка какво струва на държавността ни неслучването на историческия компромис и липсата на демократична парламентарна група при борисов3 – дали щеше да се случи руския турски поток- да напомня, че сам Трайков нямаше да спре Белене, да наложи мораториум на лукойл и да започне работа по интерконектори с всички съседни държави без демократична парламентарна група
  … вдигането на феновете в Пловдив не е случайна, а показна акция – заплаха за гражданския мир в града и причината е оспорената руска собственост на СТАМБОЛОВИЯ СИМВОЛ на български просперитет БЕЗ РУСКА ПРОТЕКЦИЯ – на кмета му се случва същото като на цветанвасилев 2014, цветанцветанов 2019

 5. “доколко е допустимо, и въобще допустимо ли е, една дама да пада на колене.”

  За дама е недопустимо, но партийните секретарки не са дами, особено след като паднат на колене пред КГБ!


 6. 07.02.2023 в 01:40

  Чета с много голям интерес коментарите Ви – винаги оригинални, точни, на място.
  Не можах да разбера едно нещо – с моите три изречения и един даден линк, защо ми вменявате неща, които изобщо нито съм казал, нито съм помислял???
  “….Костов виновен, че въпреки подпъхнатите ДСари свърши с екипа си работата на всички години след 10-ти или Радан виновен, за лукарски и кунева, но истината е че РБ беше коректив на борисовата проруска траектория и се наложи да го изчегъртат от следващия парламент с помощта на съдници като вас в случая …”

  Наистина е добре да уточним нещата тук и сега, особено когато става въпрос за съмишленици (надявам се). По отношение на случващото се в момента в Пловдив, между двете враждуващи крила на гербаджиите няма как да взема страна! ДА, мога да кажа чия позиция съм по-склонен да възприема – но нищо повече!

  “… вдигането на феновете в Пловдив не е случайна, а показна акция – заплаха за гражданския мир в града и причината е оспорената руска собственост на СТАМБОЛОВИЯ СИМВОЛ на български просперитет БЕЗ РУСКА ПРОТЕКЦИЯ..”
  – ДА, тук за феновете 100% сме на едно мнение! На пловдивчани ни писна да се наливат десетки милиони в подобни проекти! Имат си милиардер собственик – да развърже кесията и да доплаща строежа! Феновете и тарторите им да се бръкнат в кесиите (собствените си, а не на данъкоплатците!) – и да си довършат строежа!
  И да, цялата вакханалия с издигнатите плакати срещу кмета от тези агитки, естествено би го направила по-симпатичен с една идея за всеки разумен човек!
  Но само с една идея!
  Чакам с нетърпения хората от ДБ и ПП обединени да издигнат читава кандидатура за кмет на Пловдив и да тръгне лавината!
  Спаси Пловдив!

 7. Българин💛💙
  07.02.2023 в 18:01

  всяко допълване на коментар доизяснява и помага формиране/отстояване на позиции, за което ви чета и лично ви благодаря , на г-н Инджев и на всяка допълнителна информация … с “вменяване” не става

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.