Радев е част от “лагера на мира” на Орбан, който обслужва руския “мир”

Както знаем, дезинформацията се смята за по-ефективна ако е базирана на полуистини. Такъв е и случаят с разпространената днес фалшива новина от рашистките медии, според която унгарският президент Виктор Орбан и австрийският Нехамер солидарно отказали да аплодират Зеленски в Брюксел.

Изгледах внимателно видеото, което документира момента на общата снимка на европейските лидери със Зеленски. Вижда се ясно бойкотът на Орбан. Навежда глава и упорито гледа в земята, докато останалите аплодират приближаващия се украински президент.

В същото време точно зад Орбан стои усмихнатият Карл Нехамер. Противно на твърденията на руската пропаганда, той приветства с няколко ръкопляскания Зеленски. Малко, но, както изглежда, от сърце. 

 

Да не забравяме, че канцлерът на Астрия беше сред първите европейски лидери, посетили  Киев ( където Орбан е категорично нежелан). Беше там на 9 април миналата година. Запозна се и с доказателствата за руските военни престъпления в Буча. Още преди това призова за международно разследване на руските зверства.

Да сте виждали снимка на Радев със Зеленски, с когото лидерите на свободния свят се надпреварват да се ръкуват пред камерите от близо година насам?

НА СНИМКАТА: Канцлерът Нехамер на 9 април в Киев

 

 

 

 

На рашистите много им се иска някак си да се възроди старата имперска дружба с Австро-Унгария, с която си делят балканското бъдеще – тайно в Райхщад през лятото на 1876 и явно две години по-късно на Берлинския конгрес. Руската империя многократно помага преди това  на Хабсбургите с войски да държат в подчинение бунтуващите се народи от многонационалната империя.

Такъв съюз днес е илюзорен, но отчаяно желан от отчаяните рашисти, които се напъват да вбият клин между държавите от ЕС и членовете на НАТО. Един Орбан не им стига.

Успехите им се ограничават засега само по отношение на владетеля в Будапеща ( която той изгуби на местните избори през 2019 г. от общия кандидат на опозицията Гергей Карачон). 

Интересно е да се отбележи в същото време, че сред аплодиращите Зеленски се вижда и президентът Румен Радев, който нарече “войнолюбци” българските политици, пожелали Украйна да получи българска помощ да се отбранява от руската агресия. По аналогия наклевети като “войнолюбци” и всички останали съюзници на Украйна.

Какво му е “интересното”ли? Ще поясня.

Орбан разпространи днес кратко съобщение, което напълно съвпада с позицията на Радев за отказ от предоставяне на военна помощ за Украйна. Бил за моментално спиране на огъня, което ще спаси човешки живот. “Унгария принадлежи на  мирния лагер”, написа Орбан в Twitter.

pastedGraphic.png

Orbán Viktor

@PM_ViktorOrban

·

Follow

Important #EUCO today with President @ZelenskyyUA . Hungary will continue to provide humanitarian and financial support to . We support an immediate ceasefire in order to prevent the further loss of human lives. Hungary belongs to the peace camp!

11:12 AM · Feb 9, 2023

Излиза, че  Орбан все пак не е сам.  Издаде Радев, че е част от неговия “мирен лагер” в ЕС и НАТО. 

Двамата европейски лидери, които са заявили категорично принадлежността си към този “мирен лагер”, обслужващ целите на руския “мир”, са Орбан и Радев, противник на “войнолюбците”, които помагат на Украйна с оръжие. По неговата логика всички в ЕС и НАТО са войнолюбци. С изключение на Орбан.

Да обобщя.

Орбан демонстративно не аплодира Зеленски, но на практика аплодира завоалирано Радев, който аплодира лидера на Украйна в Брюксел, но го бламира в София на полето на българската политика, където се бори за влиянието на руския “мир”. 

 

 

 

 

42 мнения за “Радев е част от “лагера на мира” на Орбан, който обслужва руския “мир””

 1. Не плюйте рашистите Орбан и Радев!
  Те си мислят, че ги вали манна небесна!

  Достойният Достоевски

  КАЛЕНДАР

  На днешния 9 февруари (28 януари стар стил) 1881 г.,
  умира 60-годишният нормален достойният Достоевски
  в 8:22 часа,
  в Санкт Петербург.

  Повече от 100 000 скърбящи нормални руснаци са отишли на погребението му!
  На надгробния му камък е гравиран цитат от Евангелие от Йоан 12:24:

  „ Истина, истина ви казвам:
  ако житното зърно, паднало в земята, не умре, остава си само;
  ако ли умре, принася много плод.”

  Фьодор Михайлович Достоевски
  е най-известен със своите романи
  „Идиот“, „Престъпление и наказание“, „Братя Карамазови“ и „Бесове“.

  В тях Достоевски изследва човешката психика в тревожните политически, обществени и духовни условия
  в Русия-Тюрмата на народите през XIX век.

  Самият Достоевски е бил многократно на заточение в Сибир и затварян в подземията на Кремъл.

  КАЛЕНДАР

  И днес Русия на идиота Путлер е Тюрмата на народите!
  И понеже Русия му се вижда малка,
  рашистът идиот Путлер иска да превърне и Украйна в Тюрмата на народите!

  “Русия е като Нигерия.
  Само, че покрита със сняг”
  /Шимон Перес/

  След 105 години комунизъм!
  Днес Русия е превърната от идиота Путлер
  в резерват на идиоти, комунисти и рашисти !

  КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

  Слава Україні! Героям слава

 2. Предстоят решаващи избори и върви борба за възстановяване на “евроатлантическия” имидж на геройкото сред избирателите, затова фърчилкоф трябва непрекъснато да си демонстрира раZZийския за.ник.
  Нищо ново. Пак ни играят представление. Този път мутрата от банкя трябва да е евроатлантика.

 3. Важното е, че свалихме Боко от власт.
  И не допуснахме неговият кандидат Герджиков да стане президент.
  Другото са бели кахъри.
  Венсеремос!

 4. Не мога да разбера защо т.н. “лагер на мира” на Орбан и Радев се жалва в Брюксел, на заседанията на ЕС и на НАТО, че “никой там не говорел за мир”. Сигурно мъпетите на Путин, “миролюбците” му, са забравили как преди година всички европейски и световни лидери отидоха на крака в Москва, където някои дори с цената на лични унижения (наказани да седят в края на дългата маса) се опитаха с дипломация да убедят злобното лъжливо джудже в Кремъл да прекрати “специалната си окупационна операция”в Украйна, а той подигравателно сложи край на тези визити с думите, че трябвало да приключва, защото “имал тренировка по хокей”.
  Защо лагерът на “миролюбците” не отиде в Москва, при Путин, там да преговарят “за мир”, защото именно той започна войната с Украйна и само той може светкавично да я спре, така, както светкавично я започна?

 5. Той и бай ОрбанЮ , и бай лумПенЮ са БОЙКОТирани и в Брюксел, и в Киев , и във Вашингтон!!!
  Те си знаят защо , а и няма нито Шенген, нито еврофондове, нито планове!
  Трябва само да въведат , допълнително, санкции и отнемане на гласа им в Брюксел!
  Така сегашният БОЙКОТ на бай ОрбанЮ , и на бай лумПенЮ ще премине в превръщането им в путлеристките ПАРИИ на Европа, заедно със подругата им лумпеньшенко и РУБЛОвладелецът им Путлер! Идите на хуйло си!
  Но има 7 съществена разлика между бай ОрбанЮ и льотчиковият бай лумПенЮ!
  ОрбанЮ все пак е политик , макар и да е кукла на конци, докато реZZиЛдентът не е нищо , той е само чиновнически фатмак, парашутист тотално зависим политкомисарите и ЗКПЧ-та си , начело с решетников и кУрвела ниновНаЯ, и надзираван от вицепутлеристката йотовНая, да не сгази партийната и путлериската линия!
  Освен това реZZиЛдентът лумПен гадень е отроче на Санкть ТАРАБАградь , разбирате ли ……..РАЗБИРАТЕ ли ………..РАЗБРАХТЕ ли ……вече?????
  РеZZиЛдентът бай лумПенЮ е роден в болшевишкиять бастионь Санкть ТАРАБАградь!
  Който и сега си се нарича пак така – Санкть ТАРАБАградь, 34 години след 1989г..
  Ето това е задунайския ТАРАБАстань НРБь , начело с ТАРАБАградският реZZиЛденть лумПен гадень!
  Заради фатмашкият си болшевишки дИбильизъм той превърна цялата му савецка БНА в – БРАКУВАНА народнаЯ “армия”!
  Която след сегашните избори няма да има дори пребоядисаните фърчила МиГ-29 и Су-25, които ще се приземят, заради липсата на болтове и гайки за тях!
  Същото важи и за липсата на ракети и оръжия за тях, отдавна!
  А “незаменимите” му савецки зенитки С-300, дори не са ги пребоядисали , и са си с 40-годишната заводска савецка боя, и едва ли стават за нещо друго , освен за музейни експонати или за катерушки , т.е. за скрапь !
  За другите савецки железарии и пушкала няма смисъл да повтаряме, и можем да му ги пратим за бутафорен декорь пред резидентурата му на ДРОНЬдуковь2, натъпкан ,изцяло, с най-върлите ченгесари от ДС, от дибилни фатмашки адютанти от щаба му в БНА и от всички други бюрократични партийни калинки и милиционери на ортаците му в бумажната банда на бокоТИКВАТА, кУрвела ниновНаЯ данчУ МЕНТАТА, дИбильян прасееФскиЙ , идите на хуйло си!

 6. Beal
  09.02.2023 в 20:25

  Ха! Това че е важно, важно е, спор няма. Само че колко е “свален” от власт, съм готов да споря. На власт си е, и още как, и чрез прокситата си! Прочее, да сте чули позиция на Герджиков в подкрепа даване оръжия на братска Украйна, за да защити земята и свободата си? Ако имате инфо, споделете.

 7. П.П. Само бих задал един елементарен въпрос на реZZидентът лумПен гаден!
  Какво разбира под дибилното си желание за мир???
  Какво е “мир” за него, какво означава и за РУБЛОвладелците му в Кремъл???
  И след като е такъв “миротворец” , зашо се е обучавал за военен? Нали така само би “удължил” войните , ето това е дИбилната фатмашка (фа)шизофрения на ТАРАБАградският реZZиЛденть лумПен гадень!
  Иска едновременно да е и военен , и да е “миротворець”……… или пък , или пък точно е обратното – нито е “военен” , нито е миротворець?!?!?
  И , ако , все пак е поне “военен” , как си представя , че би могъл да воюва БЕЗ оръжие? Сигурно като провеси белите си гащи , като бяло знаме, преди да се предаде , още преди да е започнал да воюва!
  Или , може би неговата “военна” тактика и стратегия винаги е била белогащното му предателство!!!

 8. Имаме си пРеZидент, уви!!
  Но пък лъсна като тиган на месечина – омаза се пред всички!
  Всички (в ЕС и у наЗе) го знаят, но е добре да го показва постоянно…

 9. Руското протеже на Решетников е ясно,по-важна ми е реакцията на ЕС на думите му за ветото .

 10. Слушам наш Румен днес, пита човекът какво би било това нещо “победа за Украйна”, никой досега не бил дал дефиниция за това…
  А те украинците го казват почти всеки ден – изтегляне на рашистките орки извън международно признатите граници на Украйна! За последващите репарации за възстановяване на разрушенията и трибунал за извършените военни престъпления ще говорим по-нататък..

  Четеш ли Румене?
  Или някоя от дежурните ти старшинки?
  Ей това е дефиниция за ПОБЕДА на Украйна, накратко!

 11. E.GAVRILOV💙💛

  Ейййййй ама как само ги усещате нещата г-н Гаврилов! Точно така си е! Впрегнати са всичките медии да четкат, лъскат, изтупват имиджа на М’Баце…зер…вижте го какъв “евроатлантик” е!

 12. Забележете (на фотото) как гнусливо се отдръпва Макрон, когато Радев налита да го прегръща и да му досажда със заплахи за вето на евентуални ядрени санкции срещу Россия и да се жалва от македонците. На всички европейски и натовски форуми русският пРезидент на България, изолиран в рубладжийското си зловоние, предизвиква всеобщо отвращение, но това не му пречи на общите снимки да се пъчи все на първия ред, около европейското и натовско ръководство ! 🙂
  Напомни ми ситуацията, когато бай Тошо се нахвърли да целува Кадафи уста в уста (в стил Брежнев) а суетният камилар стреснато се дръпна назад и отблъсна с ръце миризливия дъртак. ОхранителКите му се изправиха “на нокти”.

  https://frognews.bg/images2/Krasen/makron_radev.jpg

 13. @Видев
  Достоевски и той след крайсера москва.
  Педофили и омрази нямат място в културата на Европа.
  Време е за пълна дерусофикация. ЦарЯ на коня заедно с Моча да плува след крайсера москва. Пушкин и социопата Лермонтов също…

 14. И да си дойдем на думата за културата.

 15. Изрично днес гледах видеото на което пристига Зеленски за общата снимка. Нашия шапкар пляска макар и с неособено желание и само маджарския шопар не пляска.
  Цяла Унгария е пълна с плакати на почти всеки билборд с пропаганда че унгарците 97% казали не на санкциите. Провели някакъв фалшив мини реэерендум явно между Фидеските местни симпатизанти. Дори по имейла ми пратиха непожелано съобщение по този въпрос/взимат на всички имейлите сред задължителната регистрация по време на ковида и няма отписване/. ОТВРАТИТЕЛНА ПРОПАГАНДА вилнее в Маджария. Това още веднъж показва колко важно е да има свободни медии. Нищо маджарската свиня ще си получи заслуженото рано или късно. Днес Рейнметал съобщава, че се готвят да правят завод за най- новите си танкове KF 51, наследник на Леопард 2, в Украйна. Няма да правят такива сметки, ако не и свети влизане в ЕС на Украйна.

 16. Колчем си отвори устата рэZидентинът наш, все путлеристка воня се разнася. Днес освен “за мир ва всьом мире” се оригна и против ЕС санкциите с/у руZката ядрена енергетика. Предварително. Той санкционният пакет още не е предложен за обсъждане. Ма наш рундю бърза да врътне 2-3 кремльовски коремни в авансова подкрепа на матушката си. А за колективната снимка се ръгаше да е близо до Зеленски. На 1-ва линия. За всеки случай. Като доказателство е че “настаяшчий” натовсий гэнэрал и атлантик.

  Чини ми се, че импийчмънт е малко за четкоушото нищожество от Славяново. Трябва си НПК – за държавна измяна. Ха дано скоро!

 17. пРЕЗИДЕНТ Фърчилков е БОКЛУК-ПНХ отвсякъде.
  В любимата МУ “матушка” са намерили “цаката” на Абрамсите и Леопардите. С бъгита ще ги “трошат”, туй по ввХУЙЛО.😄

 18. “омрази нямат място в културата на Европа”
  В културата на Европа няма ли място за омраза към Путлер?
  В културата на Европа няма ли място за омраза към рашиста Борисов?
  Построил балкански поток за руската газ и направил възможна войната в Украйна

  Доколкото до достойният, според мен, Достоевски,
  може и да не го харесваш.
  “На вкус, на цвет товарища нет. У кого какой вкус: кто любит дыню, а кто арбуз.”

  Фактът че Достоевски е преследван в Тюрмата на народите, заради творчеството му,
  нищо ли не ти говори?

 19. Продължение на горния клип с новини от Мордор-безпредел на мах

 20. Видьо Видев
  09.02.2023 в 23:54

  Това беше към Либералец
  09.02.2023 в 22:11

  Който много ми прилича на трол,
  а не на “другата гледна точка”

 21. предложение: като тия дваминцата са такива миролюбци защо не ходят ден и нощ да се молят на тартора си за мир ами само говорят глупости, ако постигнат това ще станат и най-почитаните хора в света, никой не е против мира, всички помагат на нападната незаконно държава тия двамата миролюбивци са смешни като не правят нищо а служат само с плямпанията си на пропагандната военна машина на агресора

 22. Миналата неделя в предаването по bTV на Светослав Иванов имаше интервю с шведска евродепутатка. На негов въпрос как ще отговори на хората в Европа, които смятат, че предоставянето на оръжия за Украйна само подклажда войната и тези, които дават оръжията, са войнолюбци, тя започна отговора си с “That’s stupidity”. С интерес зачаках превода и не слушах по-нататък отговора. Е, не дочаках превод. Тази част я прескочиха. Бях, и все още съм, много възмутен.

 23. @Видев
  Младият Достоевски може и да са го преследвали, но като е започнал да пее в хора на имперците са започнали да го спонсорират.
  А днес той е едно от лицата и знамената на новите руски имперци.
  За това – след руския кораб!
  А дали някой харесва или не педофилите – да, това е въпрос на вкус.

  България ще получи своето смислено развитие, когато се дерусофицира и поне 10 000 държавни чиновника – министри, депутати, шефове на агенции и службички влязат за дълго в затвора заради престъпни действия или бездействия.

 24. След 24.02.2022г. Радев положи огромни усилия да докаже, че е руски агент на влияние на българска територия и правоверен рашист. При война не може да има междинна позиция. Той избра категорично страната на Русия във войната в Украйна. Направи недвусмислени изявления за капитулация на Украйна, ЕС и НАТО пред руския агресор, защото без оръжейна помощ нападнатата страна не може да се защити от руските диваци.

 25. Либералец
  10.02.2023 в 08:29

  Да съм те укорявал, че харесваш педофирите?

  Доколкото “10 000 държавни чиновника – министри, депутати, шефове на агенции и службички влязат за дълго в затвора заради престъпни действия или бездействия”
  -ха бакалъм, тролчо!.

 26. Към Видьо Видев:

  Никой от нас не е съвършен. Отнася се и до нас с Вас.Не рядко коментатори са ми посочвали допусната фактологическа грешка. Случва се всекиму.

  Имам молба да не обявявяте за трол или хермафродит всеки несъгласен с Вас. Тук пишат доста ерудирани коментатори, като Вас. Някое разминаване в мненията ни, които в повечето случаи са близки, не заслужават разпалването на вътрешнаВидьова война с нападки, на които (почти) всеки се чувства длъжен да отговори и с това се измества фокуса от целта да си бъдем взаимно полезни. Някой злонамерен може да каже,че точно това е тролска тактика…

 27. Но Радев е за спиране на помощта за Турция ,щото мразел земетресенията.

 28. Иво Инджев
  10.02.2023 в 10:22

  О.К.
  Опазил ме Бог да съм съвършен!
  “Прекален светец и Богу не е драг”

  И все пак се казвам Видьо Троев Видев,
  а не Видьо ТроЛев Видев.

  ЗЛАТЕН ТОРБАЛАН

  Международната академия на лъжците и пакостиците
  награждава Бойко МутроМатаХарин
  със статуетка ЗЛАТЕН ТОРБАЛАН!
  И със златна торба за пачки и кюлчета.

  За това, че излъга 600 000 българи да гласуват за ГЕРБ.

  Тома Биков, който излъга, че ще вкара Борисов в затвора,
  и Делян Добрев-Хлевоустият се награждават само със
  златна торба за пачки и кюлчета
  и с почетни офшорни сметки!

  Със златна малинка се награждават
  Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов,
  за това, че още не са се научили да лъжат и да пакостят!

  КОГАТО БОРИСОВ ГОВОРИ-
  ФАКТИТЕ МЪЛЧАТ!

  КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

  Слава Україні! Героям слава!

 29. за Либералец:

  не искам да упреквам ТУК никого, защото знам, че е безсмислено.
  чета : мечти, пожелания , заклинания, възмущения. форумът като авто-психотерапия. ами няма лошо – това е положението.
  уважаеми Либералец, как си представяте, че ще стане дерусифицирането? КОГА? КАК? КОЙ ЩЕ ГО ИЗВЪРШИ?
  кой ще вкара в затвора 10 000 чиновника? нека да са дори само 100 – КОЙ ще го направи? нали първо трябва да се подменят всички в съдебната система?! тях пък с кого ще ги подменим? ами реалните или пенсионирани нашенци “под пагон”? армия, полиция, спецслужби – всички те са русофилистици, комуноиди, национални предатели – като свински черва са навързани от 1944г досега. факт! и с кого ще ги заместим, ако имахме вълшебна пръчка?
  аз не упреквам врага. на врага това му е работата – да те прецаква, разрушава – според колко му се ПОЗВОЛИ.
  ние сами, целокупният български народ / това, впрочем, е валидно за всеки народ по света, с вариации / сме си ОТГОВОРНИ, ерго- ВИНОВНИ, за простотиите, които ни се случват, с които сме известни и които ТРЯБВА да елиминираме. ТРЯБВА, АМА НЯМА КОЙ…
  в миналото е нямало форуми, блогери и прочее. имало е няколко десетки хиляди села, където ежедневно в кръчмата се е преглеждала пресата, обсъждали са “ПОЛИТИКАТА”, хората са се изказвали, според акъла си, карали са се…до следващия ден. останалото е било точно, както е сега.
  вече ме псувате наум – защо този ми ги разказва тези прозаични неща? ами като фон! за да дам пример как трябва да действаме дори тук, във форума. чрез възможната конкретика!
  ето, знаем за русофилистичният цирей на южното черноморие, който сами си го произведохме от простотия и лакомия. приказките ” ТРЯБВА да го махнем, това е безобразие ит.н.” – НЕ РАБОТЯТ! възможното решение от няколко човека в едно поредно правителство / като в “народонаселението” нищо не се променя, не са минали сто години, нали?/, е да се вземе решение и започне строителство на военна база точно там, върху “циреят”. проверил съм, юридически това е реален вариант. първичната ми идея беше да се построи в непосредствено съседство един ядрен реактор / имаме го купен, дори два, РУСКИ /, за нуждите на цялото черноморие. и без друго на един хвърлей по-на юг е голямата турска атомна централа – ако отчитаме рисковете. а първата полза ще бъде, че хлебарките немедлено ще се разбягат еднопосочно, доброволно…а ние реакторът може ВЪОБЩЕ ДА НЕ ГО ВКЛЮЧВАМЕ. сега лежи в белене, а на морето ще бъде на 6 метра над терена, полегнал по същия начин- работна поза…
  след началото на войната на рашистите в УКРАЙНА, промених проекта си. ще си направим истинска военна база върху “руския анклав на морето ни”. и си решаваме проблема. с наличния човешки маТреал, който имаме и в момента.
  както казва един наш колега тук: който разбрал- разбрал!

 30. Видьо Видев,

  по повод достойния имперец Достоевски един цитат от коментарите в ivo.bg

  ” tervel(1.3.2014):
  “Константинопол рано или късно ще бъде руски.” Достоевски
  (ЗАЩО РУСИЯ НЕ ОСВОБОДИ БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 1833Г.?Я.Гочев/sitebulgarizaedno)
  “Православието и славянството са две овчи кожи, с които отдавна се прикрива хитрият руски вълк” П.К.Яворов
  ББЪЛГАРИТЕ са част от Западната цивилизация.Фактът, че вече сме член на ЕС и НАТО е голяма крачка, но не е достатъчна.Необходими са поне още две крачки, решителни и сериозни крачки. Тези овчи кожи трябва да бъдат одрани и изгорени завинаги, а с тях и мита за “освободителката русия-добрия дядо иван”. Католицизмът не е чужд на БЪЛГАРИНА.На няколко пъти в историята си той го приема.При Калоян за един значителен период и през втората половина на 19в., който период можеше да продължи и до ден днешен, ако русия с помоща на петоколонието си не беше отвлякла и обрекла на смърт в нейната пустош Йосиф Соколски(ЗАЩО НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ДОПУСКАНО ИЗДИГАНЕТО НА ПАМЕТНИК НА АЛЕКСАНДЪР II В СВИЩОВ?, Я.Гочев/sitebulgarizaedno).Православната религия е в угода на държавата.При католицизма религията е в угода на Бог за спасението на хората. За силата на Западната религия само два примера.Единият-поляците и чехите са славяни, но католици. Сравнението с другите славяни идва от самосебе си. От ясно, по-ясно. Другият-за БЪЛГАРИТЕ, за банатските БЪЛГАРИ. Ред,чистота,патриотизъм, европейска култура. До Бяла Слатина има едно село Бърдарски геран. Основано е от потомци на банатските БЪЛГАРИ. Виж те го.Убеден съм, че грешката на Борис I е поправима.
  БЪЛГАРСКИЯТ народ е един от най-древните народи върху територията на Европа, това е засвидетелствувано исторически и доказано с документи. Факти, дал ГОСПОД, като се започне от факта, че за БЪЛГАРИТЕ и тяхната държавност се говори със стотици години по рано, отколкото за славяните, та да се стигне до ден днешен с резултатите от ДНК анализите доказващи, че БЪЛГАРИТЕ на АСПАРУХ са БЪЛГАРИ, а не славяни, не турци, не татари, не …. и т.н и т.н.Вярвам, че само БЪЛГАРИНА може да донесе благополучие на БЪЛГАРИНА, а неговата непроменена от древността синкретична култура ще донесе благополучие и на другите, които са приели да живеят в държавата на БЪЛГАРИТЕ. Премахвайки комунистическите и съветски свастики и фетиши и разпространявайки истината за БЪЛГАРСКИЯ род ще помогнем на народа си много бързо да се възвърне към самия себе си,заемайки вече по достойнство мястото си в ЕС.”
  https://chr.bg/istorii/voenni-hroniki/rusiya-i-porobenite-ot-neya-natsii-kratka-istoriya-do-1914-g/
  …онова “Красотата ще спаси света” е идиотизъм и на колониализма на царска русия и на московския интернационал и на днешните хибридни метастази на русский мир

 31. @ Либералец

  Напълно съм съгласан с тезата Ви!

  Господен Видев, много Ви моля, като става въпрос за европейска култура, да не намесвате раZия – неуместно е! Не случайно културолозите поставят руската култура в графа “Паразитна култура на подражанието”!


 32. 10.02.2023 в 12:03

  Много са бавни Петков и Василев!
  В Харвард нямат ли часове по физическо и по военна подготовка?

  Докато харвардци си завържат обувките,
  илитератът Борисов, на пожар
  вече е обиколил всички медии!
  С торбата с лъжите!

 33. Todor Todorov💙💛
  10.02.2023 в 12:22

  Прав сте, но всяко правило си има изключения!
  Нали?

  На кого е подражавал Висоцки???

  Почему всё не так? Вроде всё как всегда
  То же небо — опять голубое
  Тот же лес, тот же воздух и та же вода
  Только он не вернулся из боя
  Тот же лес, тот же воздух и та же вода
  Только он не вернулся из боя

  Мне теперь не понять, кто же прав был из нас
  В наших спорах без сна и покоя
  Мне не стало хватать его только сейчас
  Когда он не вернулся из боя
  Мне не стало хватать его только сейчас
  Когда он не вернулся из боя

  Он молчал невпопад и не в такт подпевал
  Он всегда говорил про другое
  Он мне спать не давал, он с восходом вставал
  А вчера не вернулся из боя
  Он мне спать не давал, он с восходом вставал
  А вчера не вернулся из боя

  То, что пусто теперь, — не про то разговор
  Вдруг заметил я — нас было двое
  Для меня — будто ветром задуло костёр
  Когда он не вернулся из боя
  Для меня — будто ветром задуло костёр
  Когда он не вернулся из боя

  Нынче вырвалось — будто из плена весна
  По ошибке окликнул его я
  — Друг, оставь покурить! — А в ответ — тишина
  Он вчера не вернулся из боя
  — Друг, оставь покурить! — А в ответ — тишина
  Он вчера не вернулся из боя

  Наши мёртвые нас не оставят в беде
  Наши павшие — как часовые
  Отражается небо в лесу, как в воде
  И деревья стоят голубые
  Отражается небо в лесу, как в воде
  И деревья стоят голубые

  Нам и места в землянке хватало вполне
  Нам и время текло — для обоих
  Всё теперь одному. Только кажется мне
  Это я не вернулся из боя
  Всё теперь одному. Только кажется мне
  Это я не вернулся из боя

  КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

  Слава Україні! Героям слава!

 34. Достоевски, освен личните му недостатъци, в зрелият си период обслужва руската черносотническа имперска традиция за т.н. “руски народ богоносец”, и с други тези,които освен че са еретични в теологично отношение, според мен дават материал за развитие и на по-късните автори-“класици” на фашизма. Трудно можем да различим, кои от идеите на така обичащият европейките казина Достоевски са негови, и кои на неговият началник и спонсор, оберпрокурорът Победоносцев, който е една от най-мрачните фигури в руската история, идеологът на “самодържавието”, учител на българомразеца Александър III,и шеф на цензурата и държавната пропаганда чрез медиите. Руските така наречени “духовни скрепи”, /върху които така лесно се строи и сегашната тирания/, необяснимото мистично “величие” на неграмотния народ, омразата към просвещението и към европейските народи, /в това число и към българите/, антисемитизма, – тези неща са факт, и когато преди няколко години ги открих за себе си, коренно промених отношението си към Достоевски. / Излизали са в руската периодика, но ги има и на български в Събраните съчинения на автора, 11 том, стига да не се лъжа./

  Така че, да не бързаме да си създаваме икона от автор, без да сме прочели поне малко повече от половината му творби и публицистиката му…/ по отношение на художествените качества на творчеството на Достоевски, аз споделям мнението на Набоков за него…/

 35. Не разбирам телешкия възторг и ръкопляскане на президент, позволяващ 8 годишна гражданска война и употреба на армията вътре в страната! Ми, то утре и Асад трябва да аплодират. А на някои, вече покойници, им викаха диктатори 😉

 36. Относно дерусификацията:
  Да почнем с Радев, Гешев и Борисов.
  Останалите 10000 бързо ще обърнат палачинката.
  Слава Украине!

 37. за svetozar yotzov:

  подкрепям ви изцяло!
  доста отдавна съм писал тук за амбивалентното лице на достоевски като автор. в два ракурса:
  – имах приятел, светла му памет, умен и богато титулован, който посещаваше някакъв елитарен”кръжок”на софийски интелектуалци, фенове на достоевски. защото на мен ми миришеше на русофилистици без дори да съм посещавал “кръжока”, мърморех пред моя човек за това му нездравословно увлечение. уви, той продължаваше да ходи на сбирките да си хортуват за достоевски. изнасяли са си доклади…абе, пионерска им работа на стари години. дойде му редът на моя човек да изнася доклад за писателя и тогава се намесих. уговарях го- сега ще избиеш рибата в кръжока, младежо! как няма да се съгласи? предоставих му факсимиле от дневника на ГЬОБЕЛС, когато е писал доктората си. когато за целта е четял достоевски , гьобелс буквално се е разболял. пише в дневника си / преразказвам/ “аз четях и плачех, плачех неудържимо с дни, съзнавайки, че никога не бих могъл да опиша така изящно злото, както го правеше достоевски”. нещо такова и още и още ревове, тръшкания, температура – описал си е всичко бъдещия суперзлодей.
  с това инфо пратих приятеля в кръжока. после разбирам, че не беше подквасил аудиторията, но забелязъл тук-там посърнали физиономии.
  – хората, които са изучавали право и по-обстойно – криминалистиката / дали е така и в българия не знам, но едва ли / имат едно, съвсем не литературно отношение към достоевски. който е могъл, когато е могъл, е правил докторати по достоевски / подобно на гьобелс / и в резултат в криминалистиката битува априорната постановка, почти принцип, извлечен от дуета “разколников – развигайлов” на достоевски, че умният и образован човек продуцира далеч по- рафинирано зло, престъпления, сравнено с простия, дори див човек.. / не става въпрос за сценарий или механика, а за моралните ограничания, самоограничения и тяхното “наместване” според случая, нуждата. /
  преди да се вземе на въоръжение този принцип, се е мислило, еднозначно, точно обратното- колкото по-голям дивак е човекът, толкова по-големи злодеяния би могъл да извърши.
  та така с достоевски.
  много ми хареса дефиницията на ТОДОР ТОДОРОВ по-горе, че цялата руска литература е зад графата ” паразитна култура на подражанието”.

 38. @Todor Todorov💙💛
  10.02.2023 в 12:22

  “Не случайно културолозите поставят руската култура в графа “Паразитна култура на подражанието!”

  +++++++++! Би добавил само още “и на бруталните кражби и фалшификации”!

 39. ВСИЧКИ РУСКИ ПОДЛОГИ използват в момента една и съща фразеология, Желаем да да спре войната в Украйна, поради това не подкрепяме с оръжия, единствено правилно е дипломацията…!
  При това безсмислено празнодумство намирам мнението на SMS СЪВПАДАЩО С МОЕТО.
  То не беше само Меркел, само Макрон, или само Шолц, почти всички които са имали възможност да се срещат с Путин, дълбоко са се самозаблуждавали. При беседите им с него грешно са оценили и повярвали на това, че тяхното мнение там е било високо оценявано. Да не говорим за пренебрежителните ситуации които са претърпели да седят сковани от страх на странични кушетки пред огромни кучета, или презрително сгушени на краят на дългата маса да слушат „исторически“ монолози, само и само да получат възможността да проронят няколко думи и то в позата на молител…
  Това не е ли „другият начин или така наречената дипломация“, госпожи и господа, за която пледирате?
  Ами вероломно нападнатата Украйна, при която не са спазени международните конвенции за ненамеса и неприкосновеност на държавната граница, за която Украйна е чужда територия към какво числим?
  Или ако подменят думата война с операция, военно нашествие или война наистина няма?
  Защо тези любители на „другата гледна точка“ не могат да открият смисъла на думите и желанието на тази ченгеджийница?
  Когато руските ченгета използват думата ЛИКВИДИРАМ (както и българските им слуги също използват), те мислят за убийство на някого, а не за някаква дипломатичност при която да се прекрати спор! Не ви ли става разбираем този „братски език“?
  Това мнение за прекратяване на войната (чрез „дипломация“) напоследък много зачести и този фарс започва да ми напомня на агитка организирана от Москва.
  Ето още един факт, по който ще познаем почерка на Русия!
  Най–простият и сигурен вариант за прекратяване на ВОЙНАТА е, Русия моментално да се извлече от всички украински територии, които въпреки някогашна придобита республика не са нейни!
  За руските подлоги тук казваме „чемодан и Русия“, за тези в Украйна важи „танкове и руски партенки, на оборот в кочине! “(да ме простите подходящата руска дума синоним на страната им не ми е известна, поради което се уповавам на езиковата близост)

 40. Видьо Видев,

  дали Харвард не може да се мери с Висшата специална школа „Георги Димитров“ на МВР в Симеоново защото и до днес при дипломиране пеят химн написан от българин(https://darik.bg/stoan-vatralski-e-balgarinat-koito-napisa-himna-na-harvardskia-universitet) – от нас зависи торбата с лъжите да се разнася из студията за последен път любимата песен на Борисов да не е актуална https://gospodari.com/lyubimata-pesen-na-borisov/

 41. Обобщение по радевски. Който се бори за мир, независимост и освобождение е воюнолюбец. Като помага на такъв е войнолюбец. Значи всички наши герои от априлсото въстание са войнолюбци. И всички които са ни помогнали сза освобождението са войнолюбци. Васил Левски излиза, че не е Апостол на свободата, а войнолюбец. Този радев е най-вредното същество до момента с власт у нас. Трябва някак до година да имаме правителство проеропейско или този мунчо да бъде свален и избран проевропейски президент, защото ще става много зле. От думите му за неутралитет, вече вде по-смело показва, че е на тероруzzка страна. Следва да заговори за излизане от НАТО и ЕС…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.