“Магнитската буря” смълча ударения Горанов- шефът му се прави на ударен

Бившият финансов министър на ГЕРБ Владислав Горанов мълчи за “магнитската буря” която го застигна от САЩ. Вместо него говори дългогодишният му бос. Днес той преразказва вица за бракониера, хванат от горския да мъкне убита лисица, възкликвайки в отговор на въпроса какво носи на рамото с възклицанието” Аууу, лисица!”.

Снимка: Веселин Боришев

Предвидимо беше, че лисугерът от Банкя ще влезне отново в ролята на бракониера и ще захвърли като употребен консуматив поредната фигура от своя близък антураж. За него “разграничаването” от употребените не само не е проблем, а е традиция, начин за оцеляване. 

На въпроса защо самият Горанов мълчи отговорът е: защото всички употребени, като него мълчат.  

Мълчи Фидосова. Мълчи Цачева. Мълчи ( по съществените въпроси от общото им тайно минало) Цветанов. Мълчи проф. Герджиков. 

Млъкнаха за мълчанието на Герджиков дори и онези, които вменяват вина на десните избиратели, че отказаха да подкрепят опита чрез професора да бъде върнат на бял фалкон неговият ментор, премиерът от запаса. 

Да сте чули Герджиков да е заел атлантическа позиция срещу агресията на Путлер? Не сте. Въпреки свръхочакванията и внушенията на разярени от “предателството” на десни избиратели крепители на руския орденоносец от Банкя, според които Герджиков щял да бъде много различен президент от Радев, направо негова противоположност. Оказа се противополъжност. 

Не вярвам изброените по-горе смълчани спътници на солиста от оркестъра “Банкянски поток” да спазват омертата доброволно. Общото между тях е страха. От какво? Те си знаят. Едва ли някога ще си признаят.

Писал съм го, но ще повторя пак: този феномен ми е познат от времето, когато подготвях книгата “Президент на РъБъ”. Срещнах се и говорих с много свидетели на различни Първанови безобразия, но (почти) никой не пожела да бъде цитиран поименно. Нищо чудно някои от тези свидетели, активни в публичното пространство и днес, да отрече, че изобщо се е срещал с мен.

Да се страхуваш толкова много от политик, който формално не би трябвало да бъде страшен в една демокрация, е изобличителна улика за въпросното страшилище. 

В една Италия, която иначе е най-нестабилната голяма западна демокрация от гледна точка на политическите турбуленции ( чести избори, тектонични размествания на политическите пластове, довели до изчезването на исторически утвърдени партии и т.н.), преследването да конкретен мафиотски бос продължава с десетилетия. Завършва, както стана тези дни, със залавянето на мафиотски бос.

А у нас? У нас положението е “поживьом, увидим”, улыбаются  се под мустак “героите” от възстановката на друг стар виц. Онзи, в който ченгето се обадило на шефа с въпроса: “Шефе, онзи, дето го преследвам, ме преследва, какво да правя”?

 

16 мнения за ““Магнитската буря” смълча ударения Горанов- шефът му се прави на ударен”

 1. Каква ОГРОМНА, вселенска РАЗЛИКА между Винету и Костов!
  Даже МНОГО!
  ниКОЙ не се “страхува” от “командирЪТ” Костов, нали!
  Всички го ПРЕДАВАТ ,на талази, и повечето политически проститутки на бокоТИКВАТА са тъкмо “костовисти” – прошковичь, митовичь, дачковичь, сачевНаЯ,московичь и даже шоуменския шут от провинциалната артистична школа – бикАвичь!
  Мдаааа, толкова “опасен” Командир , и всичките се “страхуват” от него и отиват при краZZнокожият си сводник на проZZти(тутки)те Винету ?!?!?

 2. Не е виц!

  Онези, дето ги преследвам, ме преследват!
  Постоянно ме блокират във ФБ.
  И в момента съм блокиран!
  Какво да правя”?

 3. Г-н Видьо Видев…

  Тъй като и на мен ми се е случвало…и редовно се случва…Съвет:
  Засега ги игнорирайте! Изчакайте, когато други Ваши (наши) съмишленици и съидейници решат да направят по-голям протест и(или) групова жалба, и тогава участвайте активно в това!
  Засега отдавайте Вашето време да просвещавате обществото в други, свободни от цензура сайтове, колкото и все по-малко да стават те!
  Тук, в Блогът на Свободата, Ви четем с интерес!

  С уважение Българин💛💙

  Героям Слава! Да живее Европейска България!

 4. Още малко забава. Деспот ли е Путин?

 5. Преди малко гледах ченгесарският фашистки путлериот и селяндурь бай ванЮ каракачаньскиЙ!
  Тоя потомствен ченгесарски селяк , каза че той искал да “ПРОМЕНИ” Европа! Разбрахте ли?
  Но , ченгесарският дИбиль не иска Европа да ПРОМЕНЯ него и путлериотската му шайка МВРО!
  Вместо това Той щял да “цивилизова” Европа , и даже да я “демократизир а”! Вместо обратното!
  Видяла каракачанската джаба, че подковават европейският кон, та вдигнала и тя плавниците си , да “подковат” и нея!
  И отделно от това, “батко” ви ванЮ каракачанькиЙ тръгнал да “поучава” и “новаците” от Скопие, как да направят тяхната лустрация от Тито и Кремль!
  Това е световна ченгесарска наглост и цинизъм! Защото самият бай ванЮ каракачаньскиЙ е наследствен ченгесар, а и самият той е доброволен агент и доносникь на КДСь и КГБь! Което показва че селяндурският путлериот бай ванЮ каракачаньскиЙ е ченгесар на квадрат!
  Долу ченгесарските болшевишки путлериоти и селяндури бай ванЮ каракачаньскиЙ и ченгесарското му МВРО, идите на хуйло си!

 6. При Цветанка Ризова Борисов е казал (има го в Youtube): “Радев наложи такава омраза и такъв хаос, че не виждам как ще се оправим”. Хаосът, с който не може да се справи, са ПП и ДБ. А омразата е в посока от статуквото към ПП и ДБ. Пожелавам му да го “оправят”. Безпартийните какво да се мразим – няма такова нещо.

 7. По отношение на Ваню Каракачанский (когото, за щастие, не го гледах…):

  “Русия използва България и за да дестабилизира Западните Балкани чрез тези спорове за история и идентичност със Северна Македония. Това е в пряка полза на Русия. Така че да обобщим – България трябва да стане напълно независима от Русия не само икономически и енергийно, но и политически, да избира своите съюзи и да защитава националните си интереси.”

  Проф. Януш Бугайски в предаването “Visible and Invisible: Counter propaganda” с водещ д-р Светослав Нахум

 8. Всичко лошо което ни се случва е заради липсата на лустрация и един глас на ченгето Георги Марков, който се спуква сега да хвали Орбан, за какво ли не. Комунистите дойдоха и ликвидираха съпротивата си, чрез Народен съд и унищожиха Горяните които се вдигнаха на въстание в планината, а демокрацията дойде мирно за комунистите и с милиони в куфарчета…

 9. Боко тиквата е разкрачен на двата стола, които фатално се отдалечават.
  Тези дни си избърса задните части с Горанов, а след това заяви, че ще става редови депутат.
  Мирише ми на пазарене. Пазаренето от стадиите на политическата смърт на вмирисания политически труп на ГЕРП.
  Единствената причина да не е сложен кръста на тази ОПГ е гешефтурата – посредствената наследничка на бруталната цацаратура, която беше пряко подчинена на един руззки прокурор.

 10. – един разговор за земетресението в Турция, последствията от него и бедствието “русия” по историческия път на народите от “пост”съветското пространство – “…это страны с незрелой демократией. Поэтому незрелое общество Грузии добровольно согласилось одеть на себя ошейник. И для Молдовы, и для Украины очень важно извлечь уроки из этой ситуации. Нельзя допустить чтоб, когда эти 3 страны войдут в ЕС, они превратились бы там в ещё 3 Венгрии. Конечно, деоккупация Грузии и Молдовы напрямую зависит от Перемоги Украины…(G.Shgu,коментар под видеото)”

 11. Към
  Българин💛💙
  12.02.2023 в 07:55:

  Тоя наследствен ПАРАЗИТЕН ченгесарски “путлериоть” каза , че акта Магнитски е “намеса” във вътрешните работи на бандитустанЪТ НРБь!!!!!
  И не само това, според тъмният балкански субект – бай ванЮ каракачаньскиЙ актът Магнитски е “нарушаване” на устава(конституцията, хартата) на ООН!!!!
  А в същото време ченгесарският дИбиль бай ванЮ каракачаньскиЙ иска да наложи ВЕТО македонистите в БЮРМ !
  Ето това е фашистко-болшевишката (фа)шизофрения на путлериотите от иZZраждане, МВРО, бай ванЮ каракачаньскиЙ, ()ОЛЕН ()ИДЕРовь, Копейкинь и всички други паразитни шлюхи , като терористите от БКПь и кУрвела ниновНаЯ!!!
  Не искат Мониторингът на Брюксел и актът Магнитски, защото това е “намеса” във “вътрешните” им работи, а в същото време искат да налагат ВЕТО на титовистите в БЮРМ!!!!
  Ето това е паразитен “патриотичен” ПОПУЛИЗЪМ , на фашистко-большевишките паразити и шлюхи!

 12. Вервайте му!Щом се кълне в децата си и във внуците си!

  Честният Борисов твърди пред медиите,
  че само два пъти е виждал през живота си Горанов!

  През трите си мандата Борисов е провел само две заседания на МС.
  През останалото време,
  Борисов сам е подписвал министрите си
  под решенията на МС.

  Така излиза!
  Не ли?

  Това законно ли е или не е-
  нека Гешев го каже!

  КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

  Слава Україні! Героям слава!

 13. @RICOшетнитовь

  (Фа)шизофрения (…) ==> в десетката!

 14. RICOшетниковь
  12.02.2023 в 11:43

  Ето ТОВА е!!! 100% съгласен за определението на фашиZZоидно-болшевишката им политическа параноидна шиZZoфрения!

  Такива са, всичките изброени!
  А колко ли още скрити лимонки има…

  Поздрави!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.