“Магнитската буря”, откроила България като своя главна мишена в света, няма как да спре изведнъж

Неофициалният говорител на руското ядрено лоби у нас Румен Овчаров се изказа от името на смълчаните си подчинени точно по същия начин, по който руският орденоносец от Банкя стана говорител на своя бивш министър Владислав Горанов, също ударен от “магнитската буря”.

И Овчаров и Орденоносеца споделиха първите си реакции си партийни форуми. Без опоненти. Единият на сбирка на БСП, другият на поредното събрание на поданици.

Приличат си. Лидери са на ( руското) влияние. Говорят от името на смълчаните редници в техните редици. Йерархията е спазена- говорят вождовете на поразената армия от корупционери. 

Както можеше да се очаква по аналогия с миналото от подобни случаи има и разлика при реакциите в двата лагера. В БСП си пазят от критики др. Овчаров, за да не бъдат заподозрени, че са “американски слуги”. В ГЕРБ нямат такъв проблем с пометения от “магнитската буря” Владислав Горанов. Причината за лекотата, с която са готови да пратят своя финансист при руския крайцер “Москва”, е продължаващото усилие на ГЕРБ и лично на нейния собственик да умилостивят американците. Искат да ги убедят, че “няма повече да правят така” ( например няма да повторят безобразието на стойност 3 милиарда български пари, похарчени в угода на Путлер с прокопаването на Банкянски поток).

В БСП приемат за комплимент да те изобличават американските власти. Рапортуват пред Москва, че продължават да са на повикване, щом ги навикват от Вашингтон. Но политиката на милиционерския генерал е да се прави на първи натовец и това се предава по цялата верига на стройните гербаджийски редици, от които Горанов е прогонен сега като вреден елемнт за генералската линия на партията.

 Иначе казано, дори и да последват нови американски санкции срещу представителни за БСП лица в България, това не вреди на партията. Нейните избиратели само ще изръкопляскат на на цинизма на уличените, че се чувстват като герои ( като днес заявява в едно интервю Овчаров). 

Нека не гадаем, но при нова порция американски разкрития за гербаджийската корупция, със споменаване на конкретни параметри ( както е в случая с Горанов), ударът може най-сетне да разклати все още стабилната конструкция на партията, заложена от германските й архитекти преди 20 години. Много от “разклатените” избиратели на ГЕРБ като нищо ще си спомнят синьото си минало, а това би преобърнало досегашната пирамида на съотношението на електоралните сили в пространството на партиите, свързани с ЕНП у нас.

Моето очакване е, че предстоят още задушаващи хватки на американския питон. Той ловува като стяга постепенно жертвата си. Чака я да издиша, за да я притисне още повече. Това предстои да се случи.

Няма как България вече да е откроена като мишена Номер едно в света от американските власти в откриването на Втори фронт срещу корупцията и десантът в нашата Ненормалдия  да спре хода си някъде по средата.

Въпросът е само кога таза работа ще бъде довършена.

В предаването “Офанзива с Любо Огнянов” водещият ми зададе вчера простичкия наглед въпрос дали очаквам мнозинството от 48-тото Народно събрание, гласувало военната помощ за Украйна, да формира правителство след парламентарните избори на 2 април.

 

 

 

 

Просто е: трябва “само” вождът на простите да се откаже от амбицията да управлява. В противен случай отново няма да има ( такова) правителство. 

Има месец и половина за изясняване на тази картина.

   

16 мнения за ““Магнитската буря”, откроила България като своя главна мишена в света, няма как да спре изведнъж”

 1. Г-н Инджев, да повторим, все пак, за инфантилните партийни калинки и дИбили , че “ГАДНИТЕ” хамерикански кравари , налагат САНКЦИИТЕ на болшевишко-мутренските бандити и мултаци от БКПь , ГЕРБь и ДПСь не защото са откраднали нещо от американският народ , а защото са ОТКРАДНАЛИ целият бюджет на задунайския Бандитустань, и еврофондовете, тоже!
  Така че вековните паразитни болшевишки терористи от БКПь няма как да се “оправдават” пред рабьските си “избиратели” , че са “активни борци” срещу американският капитализъм и империализъм, защото няма как да крадеш стотинките на лумпенизираните си и оскотели туземни “партийни кадри” , а да твърдиш , че си “враг” на САЩ, от които не си откраднал и един цент! И не само това, да вземеш цялата рублева “субсидия” от светата “обетована” метрополия Кремль, и да не си раздал дори една копейка на рабьските си “избиратели” ! Няма как!
  Същото важи и за “евромилиционерските” мутренски чиновнически калинки на ГЕРБь, и “евромулташките” етнобандити от ДПСь! Идите на хуйло си!

  Долу МОЧИ-те, идите на хуйло си!
  Долу хартиените бандити от БКПь, ГЕРБь, ДПСь, начело с кУрвела ниновНаЯ, бокоТИКВАТА, бай ДоГанЮ, данчУ МЕНТАТА, дИбильян прасееФскиЙ и всички други бумажни подлоги, и реZZиЛденть лумПен гадень, разбира се, идите на хуйло си!
  Долу КримскиЙ воениЙ мость, иди на хуйло си!

 2. – байХуй: … горанчето аз дори не го познавам, виждал съм го един-два пъти, носеше някакъв сак…
  Бойко Борисов(15 март 2014) : “Влади Горанов ми е като дете. Дойде при мен и ми каза: „Шефе, ти си на 55 и оттук нататък само с политика може да се занимаваш. Аз съм на 30, моите колеги станаха милионери, а пък аз стоя в тази зала за 2000 лв и дните ми минават безсмислено. Имам две деца, мисля за трето, как да ги издържам?“
  https://m.facebook.com/capitalbg/posts/10152210040458744/
  Биволъ(25Nov2018,facebook): “… Ако Влади е дете на Борисов, кръстникът на Влади какъв трябва да се пада на Борисов? По думите на министъра трябва да е някакъв близък роднина …
  https://petel.bg/Koy-e-krastnika-na-ministar-Vladislav-Goranov–koyto-mu-dade-180-kvardrata-luksozen-apartament–__
  20 Юни 2020 на сбирка на ГЕРБ в Ст.Загора финансовият министър Владислав Горанов обяснява, че строгите епидемиологични мерки блокират икономиката и не водят до нищо добро, освен до потребление на спиртни напитки и храни – Борисов: “Не, не е така и ти си пример за това. Докато нямаше какво да прави – трето дете” и аплодисменти в залата
  https://lupa.bg/news/iznenada-vladi-goranov-chaka-treto-dete_65495news.html
  – за страшния номер в цирка … излиза байХуй на манежа целият в бяло, оркестърът свири туш, над залата се издига огромен балон от целофан, прожекторите постепенно гаснат, той стреля и прожекторите осветяват суматохата и всичко в лайна … а той – пак в тия(lice-v-lice/mihail-ekimdzhiev-za-spisaka-sas-sankcionirani-balgari-po-magnitski)

 3. Най- трогателни бяха интервютата с четирима от “намагнитените” (Горанов отказал интервю) по БТВ, които се държаха като трите глухи, слепи и онемели маймуни в русска сауна, т.е. “ни чули, ни видели” и току що “паднали от Марс”. 🙂 Настоящие “сльозы от сырни”, които агресивно твърдяха, че US институциите нямали правомощия у нас и затова да си гледали работата. А предводителят на русофилите- възрожденци Николашка – дурачок Малинов дори предложи, с хюмнешки фалцет, всички българи да запалим свещица в деня, когато отбелязваме150 години от гибелта на Васил Левски, Апостолът, който не искаше Руссия да ни освобождава, защото знаеше, че който ни освободи, той ще ни пороби и който беше обесен именно по настояване на т.н. “граф” Игнатиев, за което после “графът” рапортува писмено на държавния канцлер и министър на външните работи на Русската империя Горчаков за успешно изпълнената задача. Потресените българи узнаха за този факт със закъснение, от публикуването на писмото, с което подлецът- българомразец Игнатиев докладва самодоволно на княз Горчаков, че относно „процесът” (срещу Левски, б.р.) османските власти са „последвали нашите съвети”, а „Софийското съзаклятие е получило задоволително решение!”
  Каква престъпна рашистка наглост!

 4. Наближават избори!

  Коалиция Магнитски/ГЕРБ+ДПС+БСП/
  са озверели срещу
  коалиция Новото ОДС /ПП+ДБ/

  Честният Борисов се кълне в децата си и във внуците си пред медиите,
  че само два пъти е виждал през живота си Горанов!

  КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

  Слава Україні! Героям слава!

 5. Изпреварващ ход!!!

  Мимикриращият комунист Борисов,
  научил, че веднага след изборите
  ще бъде включен от САЩ в списъка Магнитски.

  Затова рещил да предприеме изпреварващ ход!
  Борисов щял да се разграничи от себе си!
  Щял да се закълне,
  че още в родилното
  бил разменен!

  вЕрвайте му!

  КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

  Слава Україні! Героям слава!

 6. Русофилщината и русолюбството са в основата на тези събития. Това, че тукашните патрони се услушват защото ясно осъзнават, че са на мушка е добра новина. Това означава, че има тенденция. Тенденция, че демократичните сили вече се гнусят и искат да отрежат корупционните цирии.
  Но за русолюбството кога ще намерим лек?
  Ето Ломоносов е дърт пияница и плагиат.
  https://www.youtube.com/watch?v=2oXZio-rh28
  А днешните български деца под крилото на русофилското лоби вярват колко голям учен бил. И как с името на този пияндурник и крадец отиват в чужбина да представят България.
  https://www.youtube.com/@user-pc3mw6ms9z/videos

 7. Тук нашите партийни убавци играят една стара измамническа игра, позната у нас под името Тука има, тука нема. Искат да ни измамят, че няма множество чекмеджета, няма конфискувани биткойни, няма откраднати половин тон злато и сребро от летището, няма по 60% комисионни, предавани в куфарчета, няма КТБ и пр. Аз пък познавам хора, на които са им ги поискали, ама това било частен случай, иначе такава практика няма.
  И сега играта е същата – тука всички знаят че било имало, ама лъжат, уверете се сами, че сега нищо нема. Аджамии такива, информацията от цял свят минава първо през САЩ. Всичко знаят американците, дори преди да сте се замислили. Погледнете картата на интернет връзките в световен мащаб, та дано малко се сопикясате.

 8. Закъсняла помощ… но помощ все пак… какво има предвид… “другарите” бяха припознати за партньори в новия курс на България… явно са отчели тая грешка…

 9. Ще припомня факт за р. овч.
  През 2005г. в германската преса се появи съобщение за авария в 5 блок на АЕЦ козлодуй по време на пробен пуск след ремонт. Брутален както винаги този измислен ядрен специалист и министър към момента се отнесе с пренебрежение и подигравки. Резултатът беше категоричният отказ след този случай да бъде допуснато 3 и 4 блок да бъдат пуснати в експлоатация въпреки милионите долари хвърлени за някакво осъвременяване.
  Светла му памет Георги Котев беше човекът разкрил и дал гластност на тази простотия. Бяха сложили спирачни пръти в реактора от бутафорна и нелицензирана руZZка фирма.

  Към Либералец:
  Благодаря за информацията за ломоносов. Учил съм навремето в Техникум по Фина Механика и Оптика с името ломоносов и всичките ми въпроси към учителите какъв е тоя учен и по какво отговора беше: голям учен?!

 10. Наглецът МутраМатаХарин

  На 5-ти юни 2020г.
  мимикриращият комунист Министър-председателят Бойко Борисов
  отрече да е получавал средства от бизнесмена и хазартен бос Васил Божков.
  Единственото, което ми е бил дал, е една пура,
  заяви тогава Борисов пред БНТ в предаването “Панорама” в петък.
  По-рано той е коментирал темата и пред бТВ, и Дневник.
  Там също отрича да е получавал пари от бизнесмена.
  За да подкрепи думите си, пред “Дневник” той се закле “във внуците и живота си”.

  “Аз се заклевам във всичко свято, не съм взел
  една стотинка, един лев, едно евро
  от този човек”.

  Алу, мутропремиерино,
  никой не ти говори за “една стотинка, един лев, едно евро”.
  Става въпрос за стотици милиони в пачки по 500 €.

  И това е заснето и от охранителните камери в МФ, когато са доставяни на минфин Горанов,
  и от снимките в спалнята ти
  след като си ги получил.

  Независима международна експертиза доказа,
  че снимките в спалнята са правени с различни апарати.
  И то в продължение на няколко години!

  И всичко това е известно на българската прокуратура!
  Която престъпно бездейства с години!

  Затова след изборите,
  в списъка магнитски, МФ на САЩ ще обяви
  освен Борисов, още Цацаров и Гешев!

  КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

  Слава Україні! Героям слава!

  П.П.
  Но САМОПРИЗНАНИЕТО на Борисов няма как да изчезне!
  Той публично по ТиВи заяви,
  че
  “зная коя е Мата Хари, скроила ми номера”

  Ерго!
  Борисов сам признава,
  че и пачките, и снимките
  са истински!

  Даже преди това обвиняваше публично президента Радев,
  че навлязал в личното му пространство,
  и заснел освен пачките и пистолета,
  и спящото голо прасе Борисов!

  Но всичко това зе замете и от прокуратурата
  и от мисирките му в медиите!

  Изобщо тъпичкият про100Боъко
  се оплете като пате в кълчища!

 11. Днеска мужишкият ,шлюхов терористичен ,крадлив джендърь кУрвела ниновНаЯ е счупил ТЪПомера!
  Щяла да прави антиДЖЕНДЪРСКИ “референдумь”!!!!!!°
  Това е ТОТАЛното признание , че кУрвела ниновНаЯ е само един ГНУСЕН паразитен шмекер, защото тя вече сезира “конституционния” “съдь” за Истанбулската конвенция, и селяндурските , еснафски байганюфски “съдии” вече я ОТХВЪРЛИХА, нали!
  Това показва , че кУрвела никога не е предлагала “политика” , а винаги ПАРАЗИТИЗЪМ и популизЪМь! Сега няма смисъл от “референдумь”, след като тя вече забрани Истанбулската конвенция, но само ще се харчат пари , чужди пари , а не от милионите на кУрвела в офшорките!
  И другите гнусни путлериотски джендърски ПАРАЗИТИ от иZZраждане ще правят “референдумь” , но за чужда сметка, а не от милионите откраднати от ТЪПьира Копейкинь!
  А и другите гнусни чалгарски ТЪПьири и те ще правят “референдумь” , пак за чужда сметка , а не от скритата декларация на учиндолската им мумия! Те вече предизвикаха 6 извънредни избори, които струват 400 милиона , само за самите избори, и ще откраднат още и за “референдумь” им!
  Ето така най-дИбильните и паразитни блядове от БКПь, ИТНь, иZZраждане искат да си направят ПАРАЗИТНА предизборна кампания , чрез “референдумите” им, които ще са платят от бюджета! Ето такава “политика” предлагат рублоядските паразитни ПОПУЛИСТИ – джендърските мужици кУрвела ниновНаЯ, Копейкинь и чалгарите! Те могат само да крадат и прахосват чуждите данъци, заради тоталната си инфантилна лумпенска идиотия и корумпираност! Идите на хуйло си!
  Долу предизборните агитация ни “референдуми” на рублоядските путлериоти и популустки терористи Копейкинь, чалгарската шайка и особено болшевишкият хартиен крадлив джендърь кУрвела ниновНаЯ, идите на хуйло !
  Долу МОЧИ-те, идите на кУрвела, идите на хуйло си!

 12. Искам да разкажа и за нещо хубаво. На този свят не са само горановци, боковци и разните там мошеници като тях.
  Сутринта по БНТ1 имах щастието да гледам Павел Попантов.Той повдигна завесата на нашия политически театър и показа уродлива постановка ясно и без да прави слагачество посредством други гледни точки.
  Водещият Любенов си изяви в друга светлина. Той както винаги изпълняваше нарежданията на режисора зад кадър,пресичаше и насочваше разговора в друга посока.
  Изявата на Павел Попандов беше на смел,много интелегентен и честен зрител /този път/ на нашата печална действителност.

 13. Гледах Р. Овч. по телевизията. Разбрах, че има и щастливи български пенсионери, живеещи от едната пенсия. Вече съм спокоен и чакам с нетърпение да се пенсионирам.
  Видях и че децата му са му подарили хубава жилетка. Те не са пенсионери, но все пак са децата на Р. Овч., могат да си го позволят.

 14. А според законите на физиката, които по неведоми пътища намират проявление и в социално-обществените отношения (необяснимо за мен) бързо колабиращите магнитни полета генерират гигантски напрежения, които често водят до късо съединение и саморазрушаване на системата, където са възникнали.

  В този ред на мисли бързото преминаване на “магнитските” бури може би е добре. По-интересното е, че силата се увеличава. Преди имаше само един “политик”, сега са двама.

  Дали ако на Божков не му бяха взели хазарта щеше да организира залагания кой (или кои) ще е следващият в списъка.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.